• 9.373.147 stemmen

The Legend of Hercules (2014)

Actie / Avontuur | 99 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Kellan Lutz en Liam McIntyre

Releasedatum: 6 februari 2014

Plot The Legend of Hercules

"Every man has a destiny."

Een jonge legerkapitein (Liam McIntyre) wordt een goede vriend van Hercules (Kellan Lutz), de zoon van de oppergod Zeus. Maar nadat een slechte koning hen misleidt, worden Hercules en de kapitein in slavernij verkocht en moeten ze zij aan zij vechten om hun vrijheid terug te verdienen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Gewoon slecht. Lelijke cgi. Saai verhaal. Matig geacteerd en een hoofdpersoon zonder enige vorm van charisma. Al met al een dood beestje wat eerder wat simpel productiewerk lijkt. Het enige aardige is dat het verhaal niet om de twaalf werken of andere bekendere gedeeltes van de mythe draait. Al klopt verder de helft van het verhaal niet en echt boeiend is het ook niet. Maar ik heb geen zin in de laagste score. 1,0*.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ondanks het houterig acteren van vele spelers en de matige regie van Harlin heb ik mij toch wel vermaakt met dit epos van middelmaats niveau. Uiteraard zijn betere historische epossen, maar om deze film nou slecht te noemen gaat wat te ver. Hij haalt geen voldoende, maar toch wel bijna. Een 2.5

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Prima film en veel te laag beoordeeld. Dit slecht noemen.....tja...intussen zijn de Marvel films de heilige graal zeker? ?

Is het origineel? Nee...zeker niet. Maar was Gladiator bv. dat wel dan? Nee....zeker niet. Haalt dit het bij een Gladiator of een 300? Nee. Maar is het verder gewoon een onderhoudende film? Oh jazeker, absoluut. En deze Hercules is echt vele malen beter dan die (kut)film met the Rock. Sowieso is the Rock niks meer dan een spierbundel met gebrekkig acteertalent....de Schwarzenegger van nu zonder een greintje van diens charisma.

Ik was aangenaam verrast met deze film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best slecht.

The Legend of Hercules, maar dan niet echt de legende. Eerder een simpele 300-van-den-Aldi-achtige actieprent met een paar spierbundels die niet kunnen acteren. Nu goed, het anderhalf uur dat de film duurt biedt het nog wat spektakel hier en daar. Met halve aandacht en het verstand op een laag pitje, is het nog net iets minder slecht dan verwacht, maar daar is alles mee gezegd.

avatar van leroytje1989

leroytje1989

wat ik dus niet snap is waarom Scott atkins niet wordt vermeld bij de acteurs. Dat is namelijk de stiefvader van hercules. Heel apart

avatar van Karst

Karst

Beroerd. Alles is al gezegd over deze film. Slecht geacteerd, slap verhaal, acteurs met het charisma van een wrat. Oh, en onderhoudend was de film ook al niet...

avatar van mrklm

mrklm

Het verhaal van Gladiator, het woeste geschreeuw en de bombast van 300, maar met matige special effects en een kleurloze cast. Het verhaal – voor zover je daarvan kunt spreken – is de moeite van het navertellen niet waard. Het is slechts een excuus voor een hoop testosteron, geschreeuw en eindeloze gevechten tegen nimmer overtuigende CGI-decors.

avatar van deRappe

deRappe

Ondanks de vele negatieve reacties, vond ik de film best goed!

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Erg matig . Slap geacteerd , ziet er niet overtuigend uit en verhaal is een slap aftreksel van 300 en gladiator. Special effects zien er ook een beetje lachwekkend uit .

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Renny Harlin maakt hier vooral de indruk dat hij de vertaler is geweest van zijn scenaristen, maar eigenlijk helemaal geen zin had in al die ouderwetse perikelen. De legende evenals het doorlopende verhaal worden min of meer volledig afgeraffeld en in bepaalde opzichten zelfs overgeslagen, waardoor het geheel een aaneenschakeling vormt van opgeblazen actiescenes en achtervolgingen. De rommeligheid had nog enigszins vergeven kunnen worden als de actie ook daadwerkelijk een bepaalde vorm van coolheid had, maar de matige computereffecten steken daar eigenhandig een stokje voor. De hoofd- en bijrollen acteren daarnaast niet best, enkel Kellan Lutz zelf leek daadwerkelijk in dit project te geloven. Door het hoge tempo is The Legend of Hercules beslist geen vervelende of vermoeiende zit (bovendien worden de setpieces genoeg afgewisseld en voorzien van detail), maar de complete inhoud verwaarlozen is simpelweg not done voor een film die een daadwerkelijke legende wil belichten.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het vervelendste aan deze film vond ik de slowmotion beelden. Ze hadden er misschien een bedoeling, maar ik vond het maar niks.