Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: Kellan Lutz en Liam McIntyre
Releasedatum: 6 februari 2014
Plot The Legend of Hercules
"Every man has a destiny."
Een jonge legerkapitein (Liam McIntyre) wordt een goede vriend van Hercules (Kellan Lutz), de zoon van de oppergod Zeus. Maar nadat een slechte koning hen misleidt, worden Hercules en de kapitein in slavernij verkocht en moeten ze zij aan zij vechten om hun vrijheid terug te verdienen.
Hercules
Chiron
Tarak
Agamemnon
Lucius
I Like Hercules !!! de serie van tv tijd terug was echt mijn favoriet naast Xena.
jarno1975 (moderator series)
Ging The Rock niet Hercules spelen?
Klopt, maar dat is in deze film: Hercules: The Thracian Wars (2014) - IMDb
Thorongil
Uit de synopsis blijkt niet echt of er veel uit de legende van Hercules gebruikt zal worden. Blijf toch wel wat benieuwd. Mogen wel eens wat meer films over de oudheid komen en vooral goed gedaan dit keer i.t.t Immortals.
- 19680 berichten
De titel had voor mij ook Griekser gemogen, de naam is Herakles, en niet Hercules (Romeinse versie)
jarno1975 (moderator series)
Het gaat duidelijk op de (overdreven) spektakel tour.
- 19680 berichten
Laat maar komen, hoe meer peplums hoe liever.
Ziet er al veel beter uit dan Clash of the Titans 1 en 2 en nog een aantal andere recente producties in het genre.
schram101
Tja hier wordt ik niet echt warm van. Visueel ook vrij matig afgaande op de trailer.
jarno1975 (moderator series)
Summit ga deze film op 7 februari 2014 uitgeven in Amerika.
10 januari is de US bioscoop première.
- 19680 berichten
De trailer valt me eigenlijk nog hard mee, maar de uitstraling van Lutz als Hercules vind ik te matig.
schram101
Behoorlijk wannabe 300 als je het mij vraagt. Op zich weinig mis mee, maar dit lijkt weinig matig. Wat dat betreft stemt de trailer van het vervolg op eerdergenoemde er een stuk bevredigender uit.
Zelfs de coolness van Adkins lijkt de film om zeep te helpen.
killer13
renny harlin heeft in het verleden toch wel een paar goede fims gemaakt (die hard 2, cliffhanger,...) dus ik dacht dat deze nog wel ging meevallen. maar de film krijgt een wel erg lage score op rotten tomatoes en ik lees in veel reviews dat de actie matig is, dat het acteerwerk slecht is en dat de film over het algemeen maar saai is... dus ik ververwacht niet meer dan een matig tussendoortje tot the thracian wars uitkomt
Al DeNiro
Mooie wraak/liefde/verlosser-verhaal en goede actie (vooral de arenagevechten, breken van kettingen en stroom-zwaard). Kellan Lutz kan wel eens de nieuwe actieheld worden, vond hem ook sterk in Arena. Minpunt is dat de film soms op Gladiator probeert te lijken.
Net gezien in de sneak een verhaal dat al heel vaak is verfilmd en ik moet zeggen deze film is niet goed of gemiddeld maar erg matig. De kostuums komen rechtstreeks uit een carnavals winkel alleen hebben ze het prijs kaartje al wel weg gehaald , het is allemaal zo clean zo fabrieks- matig en allemaal zo het zelfde dat die mensen dat zelf niet door hebben. De special effects zijn werkelijk om te huilen met als belachelijke uitschieter de scene met de bliksem in het zwaard om van de rest van de effecten maar te zwijgen. Ik denk dat in deze prent telkens maar een man of 40 in beeld zijn terwijl ze het bv over vier divisies hebben ( Dat zouden dan honderden mensen moeten zijn) als je van dit genre houd ga dan aub Spartacus de tv-serie kijken "Spartacus: Blood and Sand" (2010) - imdb.com ik denk dat de kosten van 1 aflevering tien van deze gedrochten kunt maken nu ik het hier over heb is het des te raar dat Liam McIntyre notabene Spartacus uit de gelijknamige serie een grote rol heeft.
bObbiee
ik moet eerlijk zeggen dat ik me wel vermaakte bij deze film alleen vond m beetje op the Gladiator lijken en had veel meer verwacht van Hercules je zag maar 2x zijn ware kracht
Eureagio
Een (deels) vermakelijke film inderdaad, maar we hebben 2 maal te vaak zijn ware kracht gezien. De film flopte op deze momenten mijns inziens. En dan heb ik het puur over de uitvoering van betreffende scenes.
Al DeNiro
Er komt nog een versie met The Rock en Irina Shayk, misschien vinden jullie die wel wat. Grotere budget en betere acteurs/regisseur.
De films waar Dwayne Johnson meestal in zit gaan gepaard met oubollige humor ik hoop dat ik het mis heb.
Filmhoek.nl
Ik zal er niet om heen draaien: The Legend of Hercules is tot nu toe niet de slechtste film van 2014. Als je niet kijkt naar de overbodige 3D, hoofdrolspeler Kellan Lutz en de slechte visuele effecten, is dit toch best wel een vermakelijke film. De opzet van het verhaal van Hercules prijs ik, maar de uitvoering is belabberd. Er worden meerdere onbekende acteurs bij elkaar gegooid met één bekende (Lutz) wie Hercules als niets meer dan een spierbundel speelt. Van nieuw leven inblazen is totaal geen sprake. De televisieserie uit de jaren negentig is met deze film niet te overtreffen. Laten we hopen dat Hercules: The Tracian Wars met Dwayne Johnson later dit jaar het ongetwijfeld beter gaat doen.
Recensie The Legend of Hercules (Fabian van der Starre) - Filmhoek.nl

3 Days to Kill
Actie / Thriller, 2014

Need for Speed
Actie / Misdaad, 2014
mythologiezeusancient greecedemigodcity of argosmistaken parentage