• 9.373.068 stemmen

Blood of Redemption (2013)

Actie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Giorgio Serafini en Shawn Sourgose

Met onder meer: Dolph Lundgren, Vinnie Jones en Billy Zane

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Plot Blood of Redemption

Quinn Forte (Billy Zane) had het allemaal: macht, geld, een broer die hem aanbad en een vrouw die van hem hield. Hij had echter ook vijanden. In de loop van een avond verliest hij alles wanneer hij verraden wordt door een naaste en gearresteerd wordt. Zijn vader, de grondlegger van het criminele imperium, wordt gedood en zijn broer vermoedt dat Quinn hier achter zit. Als hij uit de gevangenis komt probeert hij zijn verleden achter zich te laten, wat een onmogelijke taak lijkt. Campbell (Vinnie Jones), de meedogenloze nieuwe leider van 'The Company', laat hem niet met rust. In plaats van te vluchten besluit Quinn samen met zijn vroegere handlanger en vriend, 'The Swede' (Dolph Lundgren), terug te vechten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gauke

gauke

Typisch een Dolph Lundgren film, met het verschil dat deze lowbudget productie niet eens meer in de bios komt, maar meteen op dvd verschijnt/verscheen. Het slecht geschreven verhaal (de goede tegen de kwaden) is voorspelbaar en wat oubollig (er is helemaal niets nieuws onder de zon) en de dialogen zijn van het dik hout zaagt men planken kaliber. De film is dan ook geheel gericht op actie, waar je niet over hoeft na te denken en dat krijg je dan ook in ruime mate. Plus het nodige blote (grote) borsten werk. Dolph Lundgren zal nooit een oscar winnen, maar dat hoeft van hem waarschijnlijk ook niet.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Ik heb een redelijk aantal films van Lundgren gezien maar dit was toch wel ver onder de maat. Wat is die Billy Zane (ooit nog een grote rol in The Titanic) ook diep gezonken dat hij hieraan meedoet. 1.5*

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Aangenaam verrast.

avatar van APPEL68

APPEL68

De lundgren's gaan steeds verder achteruit..

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond het een goeie b-film. Geen seconde verveeld.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Redemption can only be found through blood" ... " !!!

Heerlijke Actiefilm !!! Heerlijke Actiefilm waarbij ik regelmatig het gevoel terugkreeg van de

jaren '90 ! Heerlijk misdaadverhaal die natuurlijk niet het warm water heeft uitgevonden, maar lekker

wegkijkt en entertainment brengt ! Dolph Lundgren; Vinnie Jones en Billy Zane ... in één film, geeft toe

er zijn toch mindere samenstellingen qua acteurs in dit soort genre-films ?!

De actie in vorm van gevechten en vuurgevechten hebben me prima weten te vermaken !

avatar van Kondoro

Kondoro

Een film dat wel een avondje weg kijkt.

Al snapte ik het verhaal niet helemaal en ik vond de actie scene's beetje van de ene is hoofdrol hij vermoord iedereen en word nooit geraakt. Behalve op het eind maar toen kwam ie weer "Tot leven".

Ik volgde het dus niet helemaal

2.0

avatar van schram101

schram101

Vrij matige Lundgren prent die het niveau van de gemiddelde recente film van Dolph niet weet te ontstijgen. Ditmaal krijgt hij Vinnie Jones en Billy Zane als tegenspelers wat helaas niet mag baten. Laatstgenoemde is leuk om eens te zien in een rolletje als dit, Jones doet wat we van hem gewend zijn.

Actie valt erg tegen. En dat is toch wel waar dit het eigenlijk van zou moeten hebben. Zonde, maar Blood of Redemption is niets bijzonders te noemen.

avatar van opa-ben

opa-ben

redelijke film, verteld door de dode verteller, zo als vaak in dit soort films: veel overdreven acties, waarbij de held niet geraakt wordt en de anderen wel bij wijze van spreken. pakkende uitspraak: familie is belangrijk, maar soms zijn vrienden belangrijker.

het einde is toch weer onverwacht. dat is een positieve wending, als je denkt: nou, dit was het wel, dan komen er nog een paar onverwachte eind scenes.

avatar van mnrk

mnrk

Een redelijke actie film van Giorgio Serafini en Shawn Sourgose...

Het verhaal wordt nog wel leuk gebracht, maar de gehele uitwerking is helaas wat minder...

Na het zien van Rocky 4 heb ik toch een beetje een zwak voor Dolph Lundgren , hier is hij weer op zijn plek en wordt hij redelijk bijgestaan door Vinnie Jones en Billy Zane..

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een type 13 in een dozijn film, waarin actiescènes, acteerwerk (wat te verwachten was) en het verhaal allen erg matig zijn. Jammer dat de film niet simpel wegkijkt. Een tegenvaller.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ouwe lullen actiefilm. Een cursus knokken en schieten in het seniorencentrum met een paar jonge verpleegsters erbij voor als het mis gaat. Flauw natuurlijk, hè. In deze film ook Robert Davi, ook al over de 60. Overigens zijn de actiescènes nog best goed. Vinnie Jones komt nog wel redelijk sterk naar voren. Verder lijkt het op een herhalingsoefening. 2.0

avatar van Bram0108

Bram0108

Dit is een mooie film. Wel moet je dit soort films kunnen accepteren Lundgren wordt gewoon (bijna) nooit neergeschoten. Zelf vond ik deze film niet voorspelbaar. Zeker een aanrader!

avatar van Metalfist

Metalfist

Consigliere Lundgren

Dat Dolph Lundgren een redelijk productief acteur blijft na al die jaren, was al wel langer duidelijk. Dat de kwaliteit echter wat te wensen overlaat, ook dat is al wel langer duidelijk. Het is een acteur die ik vooral in zijn ouder werk graag zie spelen (al is zijn bijrol in bijvoorbeeld Aquaman ook wel leuk) maar zo af en toe duikt er nog wel een tof filmpje op. Zo speelde Lundgren in 2013 ook reeds mee in The Package met Steve Austin en dan hoopte ik ergens dat deze Blood of Redemption hetzelfde niveau zou kunnen aanhouden. Verkeerd gehoopt...

Maar niet in de mate dat dit uiteindelijk een vreselijke film (kuch Retrograde kuch) oplevert. In een plot waar vreemd genoeg 3 schrijvers en 2 regisseurs voor nodig zijn geweest, is Lundgren een soort van combinatie van raadsman en bodyguard in een misdaadfamilie. De verwijzingen naar de Godfather en de Corleone clan liggen er hier en daar nogal dik bovenop (op een bepaald moment wordt zelfs letterlijk "I'll make him an offer he can't refuse" gezegd..) en de film probeert intelligenter uit de hoek te komen dan hij eigenlijk is. Dat resulteert wel in een leuke visuele gimmick bij het introduceren van de personages (Not Mr. Huang onder andere), maar verder is dit perfect hetgeen wat je kan verwachten bij dit soort films. Zo passeren er nog een aantal jonge dames zonder kledij aan, wordt er een politieker afgeperst en draait het allemaal natuurlijk om een nieuwe generatie van de familie die het anders wilt aanpakken dan de patriarch die ondertussen op pensioen is. Er wordt naar het einde toe nog een poging gedaan om een twist te introduceren, maar die zie je al van mijlenver aankomen.

Een B-film dus, maar wel eentje met een vermakelijke cast. Na zo'n dikke 25 films weet ik ondertussen wel wat je bij Lundgren moet verwachten en dit is weer een kolfje naar zijn hand. Hij begint natuurlijk wel wat op leeftijd te geraken, maar het is gelukkig niet zo erg als in Battle of the Damned (ook uit 2013 trouwens.. Zegt genoeg over de productie van dit soort films) dat hij amper kan wandelen. Vinnie Jones is een goede toevoeging en met Billy Zane heb je nog een degelijke aan lager wal geraakte acteur voor een bijrol. Het is niet meteen het genre of het personage waar hij echt in kan schitteren, maar hij geraakt er voor een stuk wel mee weg. Verder nog een toffe bijrol van Robert Davi en één of andere acteur die zo uit Friends lijkt te zijn weggelopen.

Met The Tracker zit Giorgio Serafini alweer aan de 4e samenwerking tussen hem en de Zweedse eik. Ik heb momenteel enkel nog maar deze film gezien en hoewel je voelt dat er wel ergens meer inzit, blijf je toch een tikkeltje op je honger zitten. Het is een poging om eens iets meer te brengen dan een simpele actiefilm, maar Shawn Sourgose en Giorgio Serafani geraken niet veel verder.

Nipte 3*