• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Peter Cattaneo

Met onder meer: James Nesbitt, Olivia Williams en Timothy Spall

Releasedatum: 18 september 2003

Plot Lucky Break

Jimmy Hands zit al jaren opgesloten voor een gewapende overval en wordt overgeplaatst naar een gevangenis waar hij makkkelijk uit denkt te kunnen ontsnappen. Hij overtuigt de gouverneur om een musical te laten zien in een oude kapel vlak naast de buitenmuren van de gevangenis. Hij maakt alles gereed voor zijn ontsnapping en kiest mensen uit de voor musical. Dan krijgt hij speciale gevoelens voor een sociaal werkster die in zijn musical wil spelen en alsof dat nog niet genoeg is wil een net binnen gekomen crimineel mee doen met zijn plan.

avatar van Goodfella

Goodfella

Wat een vervelende onzinfilm zeg. Constant hangt er een vervelend onserieus sfeertje en op een gegeven moment moet een zware gebeurtenis (een zelfmoord nota bene) blijkbaar voor het nodige drama zorgen en natuurlijk heeft zo'n scène dan geen enkele uitwerking.

Dat ontsnappingsgedoe hebben we ook al vaker gezien, maar het gebeurt hier tijdens een toneelvoorstelling van enkele gevangen, goh wat leuk allemaal.. Acteerwerk is ook stom en de grappen zelden leuk... Geen aanrader dus dit! 1,5 *

avatar van wackyboy

wackyboy

Daar ben ik het wel mee eens. Dit is gewoon een beetje een slappe film. Maar omdat ik net hiervoor de onzinfilm "Serving Sara" had gezien (7 weekfilms voor 7 euro bij Videoland, zo kom je nog eens met wat thuis), leek het de eerste tien minuten nog wel wat. Af en toe een redelijk te pruimen engelse grap en de aanwezigheid van een paar grote namen uit de Engelse filmwereld, zetten je in het begin op het verkeerde been.

Daarna komen er opeens wat ingrijpende gebeurtenissen uit de hemel vallen. De "zware gebeurtenis"waar Goodfella het al over had en de romantische ontwikkelingen tussen de hoofdpersoon en de sociaal werkster. Volstrekt misplaatst en ongeloofwaardig in deze film.

Dus na een half uurtje zit je al vol verlangen naar het eind van de film uit te kijken.

Niets om voor naar de videotheek te rennen dus.

avatar van neo

neo

Timothy Spall was wel zeer sterk in zijn tragische rol, maar zoals al aangegeven werd in de verkeerde film.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Wat een gezeik over deze erg leuke film.

Hij is lekker luchtig, zit de nodige dramatiek in en er word vrij goed in geakteerd.

De muziek is ook leuk gekozen, een film die me zeker heeft vermaakt.

avatar van AGoos

AGoos

ik had heel wat meer verwacht van deze film...ik hou wel van britse humor en ben eigenlijk altijd wel gecharmeerd van James Nesbitt (al helemaal in Cold Feet natuurlijk) ,,veel te veel grappen sloegen dood...met mensen als Nesbitt en komisch wondermens Bill Nighy hadden ze toch veel meer kunnen doen... 2*

avatar van mrklm

mrklm

Een aantal misdadigers 'met een hart van goud' besluit de uitvoering van een door de gevangenisdirecteur [Christopher Plummer] geschreven musical over het leven van Lord Nelson te gebruiken om te ontsnappen door gebruik te maken van de attributen die ze hiervoor krijgen aangeleverd. Met sympathieke en capabele acteurs als James Nesbitt, Timothy Spall en Bill Nighy en liedjes en teksten van Stephen Fry, had deze film de status van de eveneens door Peter Cattaneo geregisseerde The Full Monty kunnen behalen, maar mede omdat Lucky Break zich in een gevangenis afspeelt en de directe omgeving hier nauwelijks een rol speelt, ontbreekt het hier aan de Capra-esque magie die van The Full Monty zo'n groot succes maakten.

Ondanks dat Lucky Break faalt om dat niveau te evenaren, is dit toch best acceptabel kijkvoer, maar hij zal niet lang op je netvlies gebrand blijven.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Grote namen zoals Timothy Spall, Bill Nighy, James Nesbitt en Christopher Plummer o.a. maken deze film er helaas veel beter op. Zelfs de teksten van het theaterstuk door Stephen Fry mogen niet baten (herstel, Stephen Fry schreef dus het boek waarop de film is gebaseerd). Pluspunt is dan weer wel de altijd aantrekkelijke Olivia Williams... ?

avatar van ILDIB

ILDIB

Veel te clownesk en stereotiep. En erg simpel. Moeite om aandacht erbij te houden.