• 9.198.309 stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Howard Hawks

Met onder meer: Danny Kaye, Virginia Mayo en Benny Goodman

Plot A Song Is Born

"...with the hottest men in music - beating out the rhythm with'm!"

Honey Swanson moet onderduiken, wanneer haar gangstervriendje op de hielen wordt gezeten door de politie. Waar kan ze zich beter schuil houden dan in het Onderzoeksinstituut van Muziek, volkomen beheerd door eenzame vrijgezellen?

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Mel Powell

Professor Twingle

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze film destijds alleen gekeken omdat naast Danny Kaye een aantal bekende namen uit de jazz-wereld een rol spelen, Louis Armstrong, Benny Goodman, Charlie Barnet en Lionel Hampton. Vond hem tegenvallen. Dit is een nieuwe versie van Ball of fire (1941).

avatar van ewalk

ewalk

Vergeet de geweldige "The Golden Gate Quartet" niet met "Joshua fit the Battle of Jericho". Het verhaal stelt niet veel voor maar de optredende artiesten des te meer. Daarom 4 ****

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Beetje overbodige remake van Hawks' eigen Ball of Fire, maar de muzikale interludes zijn zeer de moeite waard. Danny Kaye is ook geschikter in de rol dan Gary Cooper was.

avatar van bralbal

bralbal

Fantastisch film als je van dit soort muziek houdt. Mayo is de oogverblindende klassieke schoonheid en al de grote namen uit de jazz maken het een genot om naar te kijken.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Ach je weet maar nooit met die muziekfilms of musicals of vul zelf wat in. Veel belangstelling is er vaak toch niet voor, want 20 stemmen is echt niet veel.

Het moet een muzikale komedie voorstellen ofzo. En het idee is wel leuk, een aantal bekende namen uit de muziekwereld bij elkaar in een film, maar echt werken doet het toch niet. Danny Kaye is wat misplaatst. Virginia Mayo zingt niet zelf (maar Jeri Sullavan). Ook niet zo erg. Zij zorgt er voor dat de film nog wat genietbaar is. Maar dat is het dan ook. Een song is born en al jaren geleden overleden. 2.0

avatar van Brix

Brix

• 19525 berichten

Na vele jaren ( 25- 30?) zag ik deze gisteren nog eens opnieuw, en werd niet teleurgesteld door de hernieuwde kennismaking.

Een luchtig gevalletje, met fijne jazzmuziek, en een bruisende en sexy Virginia Mayo.

Het zijn ook Mayo en de muziek die de film bezienswaardig maken.

Virginia kon ook nog geweldig goed playbacken

Kaye speelt gelukkig wat ingetogener dan doorgaans het geval was.

Liedjes met allerlei maffe accenten, zijn handelsmerk, blijven uit.

Dankzij regisseur Hawks waarschijnlijk, die er zijn handen aan vol gehad moet hebben.

Benny Goodman is een geweldige klarinettist, dat mag bekend zijn, maar speelt hier ook nog als acteur (Professor Magenbruch) in mee.

Pretentieloos, maar swingend, amusement,

avatar van clubsport

clubsport

Ik vond ball of fire die ik kort geleden zag toch een klein slagje beter , al zijn beide films redelijk genietbaar , maar ik vond Cooper in zijn komische rol toch wat beter uit de verf komen dan Kaye .

Ook vond ik Stanwyck net wat meer vrouwelijke aantrekkingskracht hebben in haar rol dan May in deze versie .