• 9.374.710 stemmen

Met onder meer: Ryan Reynolds, Scott Speedman en Rosario Dawson

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Captive

"When hope is all you have."

Matthews dochter Cass werd 8 jaar geleden ontvoerd. Een reeks verontrustende aanwijzigen overtuigt Matthew echter dat Cass, nu 17, nog steeds leeft. In een race tegen de klok zullen Matthew, de rechercheurs en zelfs Cass allen hun rol moeten spelen om het mysterie van haar verdwijning op te lossen en haar te bevrijden uit haar gevangenschap.

avatar van Brabants

Brabants

Deze film is sterk in het verbeelden van het lege gevoel en de onmacht van de vader in zijn zoektocht naar zijn dochter. Helaas blijft het verhaal hier behoorlijk lang in hangen en valt er buiten dat om weinig te beleven. Alle overige personages zijn weinig intens en werk dit helaas niet in het voordeel om een sterk verhaal te kunnen genereren. Deze thriller laat qua spanningsopbouw daarom aardig te wensen over en had het met wat meer energie vele malen beter kunnen zijn. Het valt hierdoor onder de noemer; gemiste kans.

avatar van stinissen

Ondanks de rommelige afwerking heb ik me toch wel vermaakt wat natuurlijk ook door de locaties en de goede cast komt. Als de karakters meer waren uitgediept had hier zelfs een topper gemaakt van kunnen worden.

avatar van blurp194

blurp194

Na alle verwijzingen naar Prisoners (2013) eerst maar even die film gekeken.

In de vergelijking vind ik deze film eigenlijk niet onderdoen. Wel veel opvallende parallellen - de auto van de getergde vader bijvoorbeeld. Maar ook veel verschillen. In deze film is de aap vrij snel uit de mouw, omdat we ook de tegenpartij in beeld krijgen, en ligt de nadruk veel meer op het zieke kat en muisspel dat de tegenpartij speelt.

Visueel erg sterk - van Egoyan verwacht je dat ook. Het verhaal wordt in de tweede helft wel wat zwakker. Daartegenover staat dan weer dat er erg goed gespeeld wordt, en het - ondanks de wat ongeloofwaardige ontwikkeling van het plot - wel spannend blijft.

avatar van K. V.

K. V.

Me eens aan deze gewaagd en het was nog een redelijk goeie film. Het eerste uur lag het tempo niet zo hoog, maar het tweede uur maakte veel goed. De cast deed het ook prima, het zag er goed uit en het verhaal was eenvoudig, maar daarom niet minder interessant.

Het is zeker geen wereldschokkende film, maar 'k vond hem wel eens de moeite om gezien te hebben.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Oerlelijk, statisch en kleurloos rommeltje. Probeert, door het verhaal een beetje door elkaar te husselen, interessant over te komen, maar (zoals wel vaker het geval is) eindigt het simpelweg in een voorspelbare opeenvolging van non-logica en bordkartonnen personages. Reynolds blijft ook een identiteitsloze acteur, om nog maar te zwijgen over het onverstaanbare gemurmel van Mireille Enos. Verschrikkelijke performance..

avatar van schram101

schram101

In potentie vrij aardig, maar uiteindelijk slechts een kleine voldoende. En dan ben ik gul. Reynolds is vrij aardig in deze rol, maar veel aspecten zijn werkelijk veel te onlogisch en het irritante personage van Speedman slaat ook vrijwel nergens op. Waarom moest dit in vredesnaam? Verder is de setting natuurlijk best mooi, het drama komt ook aardig over en dat ligt voornamelijk aan het meer dan aardige acteerwerk van beide ouders. De ijskoude locatie is misschien makkelijk gekozen, maar werkt wel dus kan ik makers niet kwalijk nemen.

avatar van VonThirsty

VonThirsty

Een sterk concept met veel potentie, maar op veel punten erg slecht uitgewerkt inderdaad. Hier kon veel meer uitgehaald worden. Overbodig om de vader als verdachte weg te zetten, zeker als de assistent-rechercheur het op zo'n amateuristische manier tot uiting brengt. Niet nodig om de vader aan tafel te zetten bij de ontvoerders, gevolgd door een matige achtervolging. Het was vaak ook allemaal wat te traag.

Toch nog 3,0 sterren door het originele concept, mooie sneeuwlandschappen en de hoofdontvoerder die hier en daar scary overkwam. Zoals Left4Dead ook aangeeft is het verder een gemiste kans om er echt wat moois van te maken.

avatar van NERD

NERD

Slechts twee keer in mijn leven heb ik een film gezien waarvan ik, na de film, letterlijk boos ben geworden. En dan bedoel ik niet boos om het onrecht dat in de film voorkomt, of om slechte mensen of bedroevende situaties. Ik bedoel boos omdat de film gewoon zo enorm slecht is. Zo enorm slecht dat er zelfs geen sympathie voor op te brengen is, zo slecht terwijl er toch prima acteurs in spelen. Dat is mij slechts twee keer gebeurd. Bij Legally Blonde en bij deze film. Wat een diep teleurstellende meuk is dit.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/drama/mysterie/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Bekende acteurs Ryan Reynolds, Bruce Greenwood en

Scott Speedman....

avatar van scorsese

Matige film over een jong meisje dat ontvoerd wordt en de rechercheurs die op zoek gaan naar haar. Mede door de soms wat ingewikkelde non-lineaire montage komt het verhaal rommelig over en worden er clues weggegeven. Het winterse landschap zorgt nog wel voor wat sfeer. Vervelend wordt de film niet, maar 3.0 sterren is net te hoog gegrepen.

avatar van jippie2010

jippie2010

Hier kan ik echt chagrijnig om worden.

Ik lees nooit van te voren de recensies/berichten op MM,

maar daar heb ik in dit geval spijt van.

De film valt op zich helemaal niet tegen,

gewoon een gemiddelde thriller die afstevent om een keurige voldoende.

Maar het geheel wordt volledig verprutst door het zwakzinnig einde.

Zonde! *2,5

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Inhoudsloos, slechte acteurs, slecht acteerwerk, onlogisch, en vooral heel erg warrig...

Poeh poeh... zonde van mn tijd ! (EDIT moderator: signature verwijderd)

avatar van james_cameron

Slappe thriller zonder enige spanning, iets dat vooral te wijten is aan de belabberde plotstructuur en de kansloze montage. De oppervlakkig uitgewerkte personages helpen ook niet mee. Gaandeweg krijg je het idee dat hier best een aardige film in gezeten zou hebben wanneer de film anders gemonteerd zou zijn, maar regisseur Atom Egoyan was blijkbaar niet geinteresseerd in het vertellen van een intrigerend en spannend verhaal. Enkele bekende gezichten uit eerdere Egoyan-films duiken op in bijrolletjes.