Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Ryan Reynolds, Scott Speedman en Rosario Dawson
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Plot The Captive
"When hope is all you have."
Matthews dochter Cass werd 8 jaar geleden ontvoerd. Een reeks verontrustende aanwijzigen overtuigt Matthew echter dat Cass, nu 17, nog steeds leeft. In een race tegen de klok zullen Matthew, de rechercheurs en zelfs Cass allen hun rol moeten spelen om het mysterie van haar verdwijning op te lossen en haar te bevrijden uit haar gevangenschap.
Matthew
Vince
Diane
Vicky
schram101
Aardige trailer. We hebben het allemaal wel eens eerder gezien, maar toch weet dit altijd wel te boeien.
Roger Thornhill
Moeilijk in te schatten. Boeiende maar inderdaad niet heel verrassende trailer, en de regisseur is zo interessant dat de momenteel behoorlijk lage waardering van 5.3 op IMDb wel enigszins achter de oren doet krabben. Toch wel benieuwd.
John Milton
die trailer doet het voor juist echt niet. Paar leuke momenten, maar het gepijnigd gefluisterde 'these people have my daughter' van Reynolds kwam op mij bijna eerder als parodie dan serieus over. Verwacht ik weinig kwaliteit van, als ik het alleen op de trailer beoordeel. Nu heb ik nog nooit een Atom Egoyan film gezien, dus daar kan ik het iig niet op beoordelen.
MadMekx
Goed geacteerd met redelijk wat bekende gezichten. Ryan Reynolds voldoende overtuigend, Mireille Enos leek rechtstreeks uit The Killing hierin gestapt en kon die rol hier ook spelen. Kevin Durand deed het ook niet slecht. Goeie acteur. Nu ook weer te zien in The Strain als totaal ander karakter.
De lage IMDB score is waarschijnlijk doordat het allemaal wat traag is en vrij vaag. Soms werd het verwarrend door de flashbacks waar we ons nu precies bevonden in de tijd. (dat moest je nl zelf maar even uitzoeken). Maar dat had ook wel iets eigenlijk gewoon wel cool.
Plot was OK al hier en daar wat haken en ogen. Een ding bijvoorbeeld: Op een gegeven moment zit het nichtje Jennifer met Cass op de laptop en hebben ze in feite een super lead te pakken, maar dat wordt vervolgens volledig onprofessioneel verpest door detective Nicole (Rosario Dawson). Lijkt me sterk in real life.
Anyway ik heb me vermaakt. Het kan allemaal veel slechter.
John Milton
Het kijken waard deze rustige thiller. Niet echt spannnend of zo maar ik bleef geboeid door het verhaal en welke kant het op zou gaan... Anyway ik heb me vermaakt. Het kan allemaal veel slechter.
toch, 2,5* en 'het kan slechter'... Nauwelijks een endorsement
beetje het equivalent van 'goed binnen te houden' nadat iemand voor je gekookt heeft. Ik reken die 2,5 om naar een 5 (schaal 1-10) en met bijna 2000 films op de watchlist probeer ik geen meuk te kijken die lager heeft dan een 8, of soms 7 (mits er reden toe is).
Ik neem aan dat je hem dan voor jezelf plaatst onder het kopje 'leuk vermaak, niet bijzonder'?
chiel1971
- 2009 stemmen
Slechte film, heel ver gezocht allemaal. Daardoor totaal ongeloofwaardig. Zonde van je tijd.
jippie2010
Ik zag de poster en ik dacht: Nee hé, kan die Ryan Gosling ook een keer een andere rol spelen?
Maar een andere Ryan is de hoofdrolspeler
De score is niet veelbelovend, en toch intrigeert het onderwerp mij wel. Het lijkt in ieder geval een origineel aspect te hebben. Wellicht toch maar een kijkbeurtje waard.
gauke
Een Boulevard-achtige kidnapthriller die niet overtuigde, onplezierig was om naar te kijken en eigenlijk belachelijk overkwam. Het verhaal werd niet in chronologische volgorde verteld (sprong ergerlijk heen en weer), waardoor belangrijke bepaalde zaken al vroeg bekend werden en aan de film spanning en verrassing werden ontnomen. Jammer, want de hoofdrolspelers deden hun best, de fotografie was het sterkst aan deze productie en de soundtrack was dik in orde.
hannes64
- 1926 berichten
Doet me een beetje denken aan Prisoners, maar die is wel 10 x beter dan deze.
Reynolds speelt hier zeer goed in.
Een goeie, spannende thriller.
Brabants
Deze film is sterk in het verbeelden van het lege gevoel en de onmacht van de vader in zijn zoektocht naar zijn dochter. Helaas blijft het verhaal hier behoorlijk lang in hangen en valt er buiten dat om weinig te beleven. Alle overige personages zijn weinig intens en werk dit helaas niet in het voordeel om een sterk verhaal te kunnen genereren. Deze thriller laat qua spanningsopbouw daarom aardig te wensen over en had het met wat meer energie vele malen beter kunnen zijn. Het valt hierdoor onder de noemer; gemiste kans.
Norman Mailer
Rosario Dawson. Daar kan je mij in principe midden in de nacht voor wakker maken. Bij Ryan Reynolds – die foute Nascar naam alléén al – daarentegen, tuk ik liever gewoon door. Tot ik vanacht The Captive zag.
Want komop mense... eigenlijk deed hij het verdomd aardig. In een ietwat gerafeld drama met thrillertrekjes. Zo is het ook nog een keer.
Het leek die gast te passen; getormenteerd rondtuffend in die pick-up (die overigens door de jaren heen miraculeus weinig last van de barre omstandigheden leek te hebben), vol met relikwieën. Zeulend met coniferen, terwijl de grond tot op een meter diep stijf bevroren is.
Nee, er is geen klap aan, daar in dat grensgebied. The Captive is ook nauwelijks een thriller. En als het daartoe neigt, is de film juist op die momenten het meest beroerd. Daartussen, daarentegen, láng geen onaangename film.
Norman Mailer
Lees dit zojuist pas. Opmerkelijk dat jij dat nou juist ergerlijk vond. Het geschuif met de chronologie maakte het voor mij – voorzichtig voorzichtig, de thematiek is clichégevoelig – iets waardoor ik mijn aandacht wist te houden bij een verder gemakzuchtig en platgereden verhaal.
bjerik76
Lange film, die pas op het einde spannend werd, maar ook was alles in mum van tijd opgelost.
Wat erg vervelend was, was de chronologische volgorde. ( die flink door elkaar was geschud)
Vooral het eerste half uur begreep ik helemaal niet wie wie is/was of moest voorstellen.
Elke keer moest je omschakelen en zelf uitvinden of dit nou het verleden was of het heden, en helemaal omdat na die 8 jaar gewoon iedereen precies hetzelfde eruit zag.
gevangen, vrij, en weer gevangen.
Op een gegeven moment dacht ik dat nicole vrij was wat erg vreemd was, want het was onbekend HOE ze vrij was gekomen vanuit de kelder in een auto, ineens in een penthouse bovenin de camera's ontdekte. vervolgens is ze de rest van de film niet meer in beeld
En pas op het einde van de film werd ze bevrijd ?
kortom, de camera s werden pas ontdekt toen Cas al vrij was, en de rest dood.
Ook raar waarom die cas ontvoerd was, want die ene griet deed alles vrijwillig, dus kon die toch gewoon die rol overnemen ?
Een speelfilm die het allemaal net niet is, maar die je toch wel blijft kijken om de avond te vullen.
Ondanks de rommelige afwerking heb ik me toch wel vermaakt wat natuurlijk ook door de locaties en de goede cast komt. Als de karakters meer waren uitgediept had hier zelfs een topper gemaakt van kunnen worden.
blurp194
Na alle verwijzingen naar Prisoners (2013) eerst maar even die film gekeken.
In de vergelijking vind ik deze film eigenlijk niet onderdoen. Wel veel opvallende parallellen - de auto van de getergde vader bijvoorbeeld. Maar ook veel verschillen. In deze film is de aap vrij snel uit de mouw, omdat we ook de tegenpartij in beeld krijgen, en ligt de nadruk veel meer op het zieke kat en muisspel dat de tegenpartij speelt.
Visueel erg sterk - van Egoyan verwacht je dat ook. Het verhaal wordt in de tweede helft wel wat zwakker. Daartegenover staat dan weer dat er erg goed gespeeld wordt, en het - ondanks de wat ongeloofwaardige ontwikkeling van het plot - wel spannend blijft.
Noodless
Buiten een paar rare overgangen in het verhaal waarbij soms ongepast heden/verleden verwarrend aan de kijker wordt gebracht, is dit toch wel een degelijke thriller met goed spel van de cast.
Het verhaal is meer een dramatische zoektocht naar antwoorden dan een zoektocht naar de daders want die worden snel prijs gegeven. Daardoor verliest het verhaal wel spanningskracht. Toch blijft het verhaal voldoende boeiend tot het einde dankzij de donkere kant van de zoektocht. 7/10
shortmen
Vrij ongeloofwaardige film, die rustig door kabbelt. Vond hem niet vervelend om te kijken, maar is allemaal heel ver gezocht.
Van mij krijgt hij 2,5 ster
schumacher
Middelmatige film, ongeloofwaardig.
Spannend ook al niet, je wist ook zeer snel hoe de vork in de steel zat, ze lieten dat veel te snel weten.
Zoals hier gepost is geweest; het kabbelt rustig verder.
Ik heb al veel erger en slechter gezien, twas nog net doenbaar om deze hier uit te kijken.
eapoe
Heerlijke film, erg genoten. Verhaal begint eerst ietwat langzaam en is ietwat verwarrend vanwege de tijd-sprongen. Maar naarmate de film vordert wordt de film steeds beter. Ik moet toegeven dat er wat vreemde stukjes inzitten. Maar het geheel is in mijn beleving een 4.0 waard. En gelukkig ook een goed eind, want maar al te vaak wordt de kijker achtergelaten met een enorm vraagteken boven zn hoofd opdoemend. De vader speelt het beter dan de moeder en de politie is een soort good cop bad cop. En wat is die rechercheur een zak zeg... maar hij speelde het goed (vandaar mn opmerking), want vaak hoor je over dit soort vreemde verhoren. De reactie van de "vader" was goed en duidelijk (meerdere keren). Verder vond ik de film visueel erg sterk ( echt iets voor Egoyan ) . Als je een goede en vooral ook rustige thriller wilt zien dan raad ik deze echt aan.
tal1b
niks mis met deze thriller. Vond die creepy rol gespeeld door Kevin Durand al n 3.5 waard!
knusse stoel
We zitten al een tijdje te twijfelen of we deze aan moeten schaffen maar de vergelijking met de film
"Prisoners"(2013) heeft nu de doorslag gegeven want die vonden wij geweldig!
We zijn benieuwd hoe deze nu uiteindelijk scoort bij ons!
tattoobob
Ik denk niet dat deze film in de schaduw van Prisoners kan staan,maar we gaan een poging wagen.
knusse stoel
Zoals meerdere kijkers aanhalen was het begin met de tijden die niet logisch opvolgen een beetje opletten geblazen. Men gaat vooruit, achteruit in de tijd en volgt (is onze mening) in het begin niet voor de hand liggende sprongen in de tijden. En om eerlijk te zijn is het ons ook niet duidelijk wat hiervan de toegevoegde waarde is.
Dan de film; echt EEN PRACHTFILM die boeiend is, een goed verhaal kent en waarin ook nog eens goed geacteerd wordt. Maar eerlijk is eerlijk; 'Prisoner' is beter.
Toch is 'The Captive' een uitstekende film die wij graag met een 7 oftewel 3,5 * belonen!
DragQueen
Aardige Thriller, die niet heel verrassend is, maar toch weet te boeien tot het eind. Het verhaal heeft een prima uitvoering genoten, en het acteerwerk is overtuigend. 3 Sterren.
Pazmaster
Prima film. De sprongen in de tijd zijn een beetje verwarrend als je niet oplet en hebben inderdaad geen toegevoegde waarde. Maar het verhaal bleef me boeien en het acteerwerk is ook gewoon goed. Nogmaals, prima film!
cantforgetyou
- 1951 berichten
Zeer vervelend. Die verschillende tijds indelingen. Verder was de film best te pruimen. Geen hoogvlieger hoor. Alleen kijken als je niks te doen hebt.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Nowhere Special

Bølgen
Actie / Drama, 2015

Where the Truth Lies
Drama, 2005
ontvoeringvideo surveillancefamilie relatiesmissing childice skatingcctvroadside cafe