• 9.374.720 stemmen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Susan Sarandon en Brad Renfro

Releasedatum: 18 augustus 1994

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Client

"A district attorney out for a conviction. A new lawyer out of her league. A young boy who knew too much."

Twee broertjes zijn getuige van een gruwelijke daad. Door toeval is de oudste van de twee broertjes, Mark, op de hoogte van een dodelijk geheim. Hij wordt achterna gezeten door de FBI en de maffia. Mark besluit om hulp te zoeken bij een advocaat. Hij vindt advocaat Reggie Love die ervan overtuigd is dat Mark iets achter houdt.

Roy Foltrigg

Barry Muldano

Sergeant Hardy

Clint Von Hooser

Jason McThune

Larry Trumann

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Toen ik het boek gelezen had ben ik snel de film gaan halen. Hele goede verfilming van het boek. Prima film. Spannend, goed acteerwerk.

****-sterren

avatar van 606

mooie film met veel spanning.

3,5 ster

avatar van (Willie)

(Willie)

Aardige film hoor daar niet van, maar beetje op dezelfde manier als Grisham zijn boeken schrijft: simpel en voor mensen die niet al te hoge eisen stellen.

Nu stel ik aan boeken nooit zulke hoge eisen dus ik vind de Grisham thrillers eigenlijk wel heel leuk; leest makkelijk weg en je wilt eigenlijk door blijven lezen omdat je wilt weten hoe het boek eindigt.

Aan films daarentegen stel ik wat hogere eisen en daarom is dit geen topfilm, maar aardig verfilmt (bijna net zoals alle Grishams trouwens) en dus 2.5 sterren.

avatar van Werwolf

Werwolf

Hele slappe Grisham verfilming..

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Weinig spanning, niet fantastisch. Acteerwerk redelijk, verhaal aardig. 2,5 ster.

avatar van nightbreed

nightbreed

Niet onaardig maar niet een film waar je over naar huis zult gaan schrijven.

Dit is wel zo'n film die je wilt uitkijken.

Susan Sarandon is trouwens erg goed in deze film.

Cijfer: 3

avatar van *kelly*

*kelly*

Zeer mooie film met een prachtig verhaal en een nog mooiere cast die elkaar enorm goed aanvulden. Vooral die Mark acteerde zeer goed en dan natuurlijk ook de ''echte'' sterren zoals Susan Sarandan en Tommy Lee Jones, maar eigelijk was de hoofdrol toch wel een beetje voor dat joch.

Het verhaal was op bepaalde momenten niet altijd even duidelijk maar achteraf werd je dat wel een beetje duidelijk.

---------->4*

avatar van kimmieyy

kimmieyy

ik heb het boek gelezen, nu de film nog!!

avatar van finalman

finalman

da jochie irriteerde me af en toe

een 2,5

avatar van Erwinner

Erwinner

Brad is in de hemel.

Ga je goed...

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een aardige film om te zien, vooral die gast die Surandon inhuurt vond ik persoonlijk erg sterk overkomen. Waardoor ik des te meer verder wou kijken wat er zich nog meer zou kunnen ontrafelen gaandeweg de film.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van Amerongen1985

Amerongen1985

Goede film, luister niet naar de figuren die deze film niet goed vinden!

avatar van Dreamboy

Dreamboy

voor hoeveel jaar en ouder antwoord plzz

avatar van Stijntje

Stijntje

Mooi en spannend tegelijk, deze zeer onderhouden thriller.

4 welverdiende sterretjes!

avatar van Love__x

Love__x

Redelijke film.Goed acteer werk van Jones,Sarandon en Renfro.

Een leuke film voor als je je op de vrijdagavond verveeld.

avatar van Legan

Legan

Dreamboy schreef:

voor hoeveel jaar en ouder antwoord plzz

In Nederland 16 jaar en ouder. Volgens IMDB.

De film zelf is een redelijke thriller die maar net boven het middelmatige uitkomt. Het acteren vond ik een pluspunt maar verder viel de film tegen.

3.0 *

avatar van astrid02

astrid02

Het verhaal pakt, de hoge waardering komt eigenlijk door de bewondering voor Grisham. Het boek is beter, overigens.

avatar van Michael_deNiro

Michael_deNiro

Weer een prachtige Grisham verfilming.

juiste opbouw van spanning, goed verhaal en Brad Renfro zet Mark heel goed neer. Ook sir Tommy Lee Jones zet een prachtrol neer met zijn gemaakte lach. Geweldig.

En dan de muziek van meester Howard Shore.

zeker een 4,5 waard.

avatar van xilyron

xilyron

Aangezien ik alle boeken hen van John Grisham ben ik ook bezig om mijn filmverzameling een beetje bij te werken met alle verfilmingen. Deze mocht natuurlijk niet ontbreken.

Goede verfilming van het boek en spannend tot het einde! 4*

avatar van Missbandidas

Missbandidas

Super film.;)

Net als the pelican brief..

Komen deze maand weer op tv.

avatar van Sifra

Sifra

heel mooi!

alleen jammer dat je niet meer ziet of het goedkomt met dat broertje.. of heb ik dan iets gemist?

Echt een mooie film.

Ook echt zielig!

Echt een aanrader !!

Snap echt niet dat het zo ongewaardeerd is, het verdient minstens wel een 4 van de 5, vind ik en meer oscar nominaties!

avatar van The Last

The Last

Gewoon een goed gemaakte thriller. Nergens bijzonder, maar er wordt verdomd goed geacteerd (m.n. door Sarandon) en de film is redelijk spannend.

avatar van niethie

niethie

Wat The Last al zegt, een heel aardig trillertje inderdaad, nergens echt bijzonder maar de prima acteerprestaties en redelijk spannende scenes zorgen ervoor dat dit filmpje lekker wegkijkt.

avatar van film_kaza

film_kaza

De film begint erg sterk, maar zwakt erg af.

The advocaat word erg goed gespeeld en is een goeie rol, er was spanning en werden leuke zetten gedaan op het begin. Maar opgeefmoment... de zetten waren niet goed of special uiteindelijk en het hoofdpersonage was erg irritant. Het is tenslotte zijn eigenwijsheid die voor deze hele chaos zorgde.

avatar van madmax8

madmax8

nou gisteren gezien maar de spanning was nou niet echt geweldig zoals sommige beweren. Verhaal was mwoa.... redelijk. Ik was niet onder de indruk van de film maar het keek gewoon lekker weg voor een avondje. 3 sterren dus mede omdat er wel goed geacteerd werd.

avatar van paultje-psv

paultje-psv

ik heb er van genoten, een prima film die zijn 4 sterren zeker waard is

avatar van DragQueen

DragQueen

Een goede film, die mijn aandacht over zijn gehele lengte wist vast te houden. het verhaal is prima, en is mooi uitgewerkt. de cast heeft de film meerwaarde gegeven. klasse acteerwerk van lee jones, sarandon, en de jonge renfro. voor mij wel 3 sterren waard, omdat hij wel lekker wegkeek.

avatar van trashboi

trashboi

Ik zie Brad Renfro altijd graag acteren. Hij had ook een prachtige rol in 'The Cure'

Jammer dat hij dood is. Zal zijn muziek ook missen.

avatar van mathias265

mathias265

Sifra schreef:

heel mooi!

ja komt het nu terug goe met dat broertje???

dat vraag ik mij nu ook echt wel af !