Yip Man: Jung Gik Yat Jin (2013)
Genre: Actie
Alternatieve titels: Ip Man: The Final Fight / 葉問:終極一戰
Hongkong
Geregisseerd door: Herman Yau
Met onder meer: Anthony Chau-Sang Wong, Gillian Chung en Jordan Chan
Gesproken taal: Kantonees
Plot Yip Man: Jung Gik Yat Jin
In het naoorlogse Hongkong wordt de legendarische Wing Chun Grootmeester Ip Man met tegenzin opgeroepen om nog één keer in actie te komen. Wat begint als een stel eenvoudige uitdagingen in kungfu stijl verplaatst zich al snel naar de duistere en gevaarlijke onderwereld van de Triads. Om zijn leven en zijn eer te verdedigen heeft hij geen andere keus dan voor de laatste keer het gevecht aan te gaan.
Ip Man
Local Dragon
Wang Dong
jarno1975 (moderator series)
xaid
Kan iemand mij even helpen / uitleggen:
Omdat er nu 2 nieuwe IP man films bijgekomen zijn snap ik de volgorde niet meer van de laatste 2 nieuwe films. Eigenlijks is dit nu zo:
The Legend Is Born: Ip Man (2010) ( Prequel )
Er zijn nu 2 nieuwe titels bijgekomen dat is deze dus:
Ip Man: The Final Fight (2013)
Welke is nu eigenlijks deel 3 en deel 4 dan ? of zie ik iets over het hoofd ?
Wat je over het hoofd ziet is dat het geen officiële reeks vormt en dus ook niet zo opgezet is. Wat niet wegneemt dat je er misschien wel een logische chronologie in kan vinden.
jarno1975 (moderator series)
Minotaures
Laatste gevecht? Ik hoop wel dat het de laatste van de Ip Man films is. Na 3 delen krijg ik anders 't indruk dat ze de Ip Man legende gewoon uitmelken voor geld...
ipman-99
"Ip Man: The Final Fight. Anthony Wong Chau-Sang is IP MAN" ... " !!!
Fantastische Actie-Martial Arts !!! Ik ben vertrouwd met de eerste 3 "Ip Man" films, en nadat ik recent
"The Grandmasters" zag was het dus nu de beurt aan deze "Ip Man: The Final Fight" !
Deze "Ip Man: The Final Fight" is van dezelfde hand als "Ip Man Zero" van Herman Yau
!
Deze film is net zoals "The Grandmasters" een losstaand deel over Ip Man !
Anthony Wong Chau-Sang geeft Ip Man gestalte en deed dat in mijn ogen zeer goed
!
We zijn in Hongkong 1950 ... in de naoorlogse periode wanneer Ip Man nog eens in actie moet
komen .... ! De gevechten vond ik bijzonder heerlijk met een puike choreografie !
De film neemt ook zijn tijd voor het verhaal dat bijzonder heerlijk wegkeek !
Blijft toch altijd apart om de grootmeester van Wing Chun Ip Man te zien trainen op zijn 'houten blok'
!
Zoals ik eerder zie is dit een losstaand deel uit de "Ip Man" films ... , zolang ze blijven
vermaken en heerlijke gevechten uit hun hoed blijven toveren zal ik deze kort op de bal
blijven zien
!
Ik niet, aangezien de delen los staan van elkaar. Dit heeft niks met de Donnie Yen films te maken.
Lennert
Ik vraag me voornamelijk af of er ook maar een Ip Man film is die iets van historische waarheid over de persoon met zich meedraagt.
Fijn.
Al mag het voor mij wel het laatste deel zijn. Herman Yau doet Ip Man wel eer aan, maar komt tekort tegenover de andere Ip Man films. De Yen film blinken uit in de gevechten, Kar Wai's film is sowieso niet te overtreffen.
Kan het mishebben maar volgens mij behandelt deze film onder andere de periode van de Yen films, een duidelijke chronologie met de andere delen hoef je dus niet te verwachten. Anthony Wong als Ip Man nog eens in een hoofdrol, was volgens mij ook alweer een tijdje geleden, maar hij kan het best aan.
Leuk om Wong tegen Eric Tsang te zien vechten (wat een combinatie ook), Xin Xin Xiong mag weereens de bad guy spelen, iets wat hem wonderwel afgaat. Duidelijk ook diegene die het beste martial arts beheerst, levert een spectaculair eindgevecht op.
Yau doet het verder allemaal volgens het boekje, levert een meer dan degelijke film af, maar voegt weinig toe aan wat er al bestaat in het genre. Uiteindelijk is het een vlotte, leuke film met een aantal hoogtepuntjes, maar niets waar je nog echt voor gaat rechtzitten.
Piratje
En zo hebben we Hong-Kong gezien. Binnen en buiten.
Voor de rest was deze film voor mij letterlijk en figuurlijk: Chinees.
Omwille van de prachtige kleuren (zoals het aanmeren van de boten en de binnenzichten vande stad) en de uitgebreide gevechten met een inhoud die ik tracht te begrijpen is me deze film een 2.0* waard.
CyberTech
Film gezien en zoals gewoonlijk in de IP Man films kosteloos vermaakt.
Goede verhaallijn in en de spanning wordt ook goed opgebouwd zodat je ook echt de film wilt afkijken.
Ik geef deze film een 5,0.
Mondragon
Alhoewel iedereen het zelf mag weten, vraag ik me af hoe je 5 sterren kunt geven voor dit ? 5 sterren betekent dat je dit de perfecte film vind. Een film die net zo goed is als een Shawshank Redemption bijvoorbeeld.
Dit deel van Ip Man mag de naam IP man niet eens dragen. De eerste Ip Man met Donnie Yen is echt 100x beter als dit aftreksel.
Een film die net zo goed is als een Shawshank Redemption bijvoorbeeld.

Pazmaster
Gevechten zijn oké, gelukkig zonder vliegwerk, maar heel erg spectaculair wordt het helaas niet. Verder vond ik de muziek erg irritant. Net aan 3 sterren
hannes64
- 1926 berichten
Anthony Wong, speelde immers ook in Infernal affairs 1.2.en 3, en ook in Fuk Sau (2009)
Alternatieve titel: Vengeance, die met Johnny Halliday.
Ook een topper van een film.
-LvB-
en waarom zou dat niet kunnen ? en Shawshank de perfecte film noemen is helemaal een gotspe. maarja dat moet iedereen zelf weten dat ze die 5 sterren geven..............
Lachwekkende Lee.
Deze 'laatste' IP Man is hoogstwaarschijnlijk de minste. Al moet gezegd dat het tweede deel met Yen ook niet echt lekker uit de verf kwam. Een echte reeks is het natuurlijk niet, maar van een film met deze titel mag wel iets meer verwacht worden. De gevechten zijn wisselvallig en het verhaal levert weinig bijzonders op. Het stuk met Bruce Lee doet zelfs aan een parodie denken en moest er schijnbaar per se ingepropt. Lachwekkend. Jammer, want op het eindfilmpje na had de echte Yip Man natuurlijk wel wat meer eer verdiend. Evenals Lee. Gelukkig zijn er nog de andere films.
Redelijk.
schumacher
Ik vond de vorige goed, deze is ook degelijk maar niet de beste.
Puur vermaak en de tijd ging goed vooruit.
Balotelli
Heerlijke film.
Weinig gevechten/actie, maar een dieper en intenser verhaal met inhoud. Wat een goede man was die Ip Man toch, zo geduldig en wijs.
En wat was Hong Kong toch gezellig en sfeervol in de jaren '50. Zonnetje, heerlijke Chinese gerechten, kopje zwarte thee met een sigaretje erbij, een straatkapper die je gewoon buiten knipt, lekker gokken op voetbalwedstrijden en vechtsporten.
Het eindstuk waarin Bruce Lee een bezoek brengt aan Ip Man en door hem genegeerd wordt is al helemaal hilarisch.
ambrosini
Ik snap niet wat ze hiermee willen bereiken.. paar delen Ip man was voldoende volgens mij, maar er komen alleen maar nieuwe delen uit..
witboek
heb niet alle films gezien van ip-man, doch vind ik dit een geslaagd deel
HALVE TAMME. (moderator series)
Bij de ene film ben ik een man met veel woorden en bij de andere film eentje met weinig.
Ik zal me betreffende Yip Man: Jung Gik Yat Jin (2013) aan het laatste houden :
Mooie afsluiter.
DragQueen
Niet zo goed als de eerdere delen met Donnie Yen. Maar toch een alleraardigste vechtfilm, ondersteund door een prima verhaal, mooie settings, en goed camerawerk. Ook de vechtscenes zien er weer zeer onderhoudend uit. 3 Sterren.
Decec
Een goede actie/drama/biopic film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/
muziek (Dolby Digital)...