• 9.375.523 stemmen

Geregisseerd door: Arne Glimcher

Met onder meer: Sean Connery, Laurence Fishburne en Ed Harris

Releasedatum: 16 maart 1995

Plot Just Cause

"Buried deep in the Florida Everglades is a secret that can save an innocent man or let a killer kill again."

Een staatsgevangenis in Florida: Bobby Earl Ferguson, een zwarte student, wacht op de doodstraf voor een misdaad waarvoor hij onschuldig pleit: de verkrachting en moord van een schoolmeisje. Hij roept de hulp in van Paul Armstrong, een bekend jurist en journalist. Overtuigd als hij is, weet Armstrong het dossier te heropenen, en krijgt zelfs de vrijlating van de jonge zwarte voor elkaar. Een serie gruwelijke moordpartijen terroriseren echter al gauw de hele streek.

Paul Armstrong

Blair Sullivan

Detective T.J. Wilcox

avatar van Blindfold

Blindfold

Redelijke film, waarbij het einde hem net iets meer geeft.

avatar van dttom

dttom

Vind ik niet het geval maar goed.

avatar van andolini

andolini

Goed en spannend verhaal. Verrassend. En prima geacteerd, vooral door

Ed Harris en Fishburne.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Erg spannend en Sean Connery speelt erg goed. Zitten een aantal verrassende wendingen in de film die hem net wat beter maken dan de gemiddelde thriller. 3,5 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Prima film met een super plot.

3.5 sterren

avatar van yuriv

yuriv

Film viel een beetje tegen. Het verhaal was net iets te voorspelbaar en zo ook de wendingen. Vooral het einde. Je ziet van mijlen ver aankomen dat eerst de sheriff wordt neergestoken/neergeschoten, vervolgens komt Paul (Connory) in het nauw waarna de sheriff zijn comeback maakt.

avatar van De GeuS

De GeuS

Erg goede thriller, waarbij vooral de scenes van "Ed harris" er bovenuit staken; 4 sterren....

avatar van donnie B.

donnie B.

Ed Harris had zeker een wereldrol in deze film, een echte maniac!!

avatar van De GeuS

De GeuS

Vooral bij die "Liar" scene schrok ik me de pleuris de eerste keer....

avatar van twanos

twanos

Ed Harris was inderdaad erg goed. Deze film deed me erg denken aan silence of the lambs en Se7en... Maar dan minder zeg maar.

avatar van SSeagal

SSeagal

Voor wat ik nog weet een goede thriller. ***

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Speelt Scarlett Johansson nou de dochter van Sean Connery? Als hij haar belt na zijn eerste dag dat hij in het stadje rondloopt en de plek van de moord op het schoolmeisje ziet en vooral hoe gruwlijk. Daarom belt hij zijn dochter dus, maar dat lijkt verdacht veel op...

edit:

hehe, zie het nu op IMDB

Mooi dat ik dat herken (al ben ik dan ook een fan)

avatar van The One Ring

The One Ring

Op het begin verwachtte ik nog een Life of David Gale-achtige film, die een anti-doodstraf aanklacht zou geven. Het leek dan ook een tijd die kant in te gaan, totdat de film plotseling helemaal omsloeg naar een thriller. Waar ik het als doodstrafdrama al te dik aangezet vond was het thrillergedeelte al helemaal belachelijk. Alles in deze film is zo vreselijk over the top en nep en toch neemt de film zichzelf heel serieus. Zelfs de doorgaans goede acteurs zetten hier een trieste rol neer. Alleen het einde met de krokodillen zorgde nog voor wat plezier. Neit omdat dit zo goed was, maar omdat dit me deed denken aan Adaptation. Heerlijke film is dat.

avatar van ewalk

ewalk

Aardige film met verassende wending.Zeer goed spel van Ed Harris.

avatar van BraCom

BraCom

Gisteren op TV gezien.

Goede thriller, soms erg verrassend, had sommige scenes echt niet zo verwacht.

En dat maakt het toch weer spannend.

avatar van meurisse

meurisse

Leuk om te volgen. Ook sommige scenes niet verwacht, al zaten er ook paar voorspelbaarheden bij zoals toen Tanny Brown uit het moeras kwam en Earl langs achter verraste

avatar van joe black

joe black

Ed Harris trekt op zijn eentje het hele niveau van deze film omhoog. Connery doet het minder goed dan gewoonlijk en fishburne kan niet echt op mij rekenen als fan... het verhaal zit wél lekker in elkaar. 3*

avatar van *kelly*

*kelly*

Vond dit geen slechte film, maar was een beetje voorspelbaar.Het einde was wel zeer verrassend.Goede acteerprestaties met een goed verhaal dat samenhing langs alle kanten.Had wel meer thriller-gehalte verwacht, maar was toch mooi om eens mee te pikken.

1 schrikmoment:wanneer die Armstrong naar dat huis ging dat zo duister was:die lijken, zo creepyyy!

-------->4*

avatar van blondegod8

blondegod8

Zeer aardige film, echter wel een beetje voorspelbaar zoals de meeste al zeggen. Ook het einde is verassend maar ook dit kun je al aan zien komen. 3 *

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Standaard filmpje waarin zelfs de acteurs (behalve Harris, die is het lichtpuntje van de film) niks bijzonders kunnen toevoegen.

De vele plotwendingen op het einde zie je al van mijlenver aankomen, waardoor je meoielijk je aandacht kan vasthouden.

2,5.

avatar van Film Pegasus

Ik ben een groot liefhebber van Sean Connery en daarom dat ik z'n films altijd wel de moeite vind om te bekijken. Deze film is zeker niet slecht en doet me wat denken aan de thrillers van John Grisham. Laurence Fishburne is niet direct mijn favoriete acteur, maar hier valt hij nog wel mee. En leuk om een piepjonge Scarlet Johansson in een bijrolletje te zien.

avatar van Zinema

Sfeervolle thriller met sterrencast die ondanks de voorspelbaarheid enigszins spannend is. Redelijk.

avatar van aerts007

aerts007

Niet echt iets nieuws onder de zon, zonder meer een standaard verhaal.

avatar van Erick1985

Erick1985

Geweldige thriller. Een van de betere. Fantastische rol van Ed Harris. De film heeft een beetje een Silence Of The Lambs sfeertje. Verhaal is erg sterk, en het einde is gelukkig ook goed! 4 sterren.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Voorspelbaar traag en weinig spannend.

avatar van ErwinH

ErwinH

Zeer spannende thriller, erg onvoorspelbare wendingen.

Wereldrol van Ed Harris, wat kan die gozer een creep spelen zeg.

Goed en onverwacht einde. Top thriller.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Aardig spannende thriller met een goede sfeer en acteurs die overtuigend overkwamen. Het verhaal is goed en de spanning ook. Degelijke thriller die mij best bezig hield dus.3,5.

avatar van sofripa

sofripa

ErwinH schreef:

Zeer spannende thriller, erg onvoorspelbare wendingen.

Wereldrol van Ed Harris, wat kan die gozer een creep spelen zeg.

Goed en onverwacht einde. Top thriller.

Inderdaad, zo denk ik er ook over. Lekkere thriller.

avatar van 606

Zeer spannende thriller met een erg goed verhaal.

Onverwachte plot wending wat je echt niet ziet aankomen.

Goed geacteerd en vooral Ed is prima als enge Creep.

3,5 ster.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Goede thriller die wel af en toe voorspelbaar is Ed Harris speelt wel een zeer goede rol.