• 9.370.274 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Nederland

Geregisseerd door: Daniel Attias

Met onder meer: Corey Haim, Gary Busey en Everett McGill

Plot Silver Bullet

"It started in May. In a small town. And every month after that whenever the moon was full... it came back."

In een rustig dorpje is de rust verdwenen sinds er na elke volle maan dode lichamen gevonden worden. De gehandicapte Marty denkt dat dit het werk is van een weerwolf, maar niemand gelooft hem natuurlijk. De dorpelingen openen een grote klopjacht op het wilde dier, terwijl Marty zelf op jacht gaat naar de weerwolf, met een zilveren kogel.

Uncle Red

Andy Fairton

Brady Kincaid

avatar van Jordy

Jordy

Jaren geleden gezien, toen vond ik het een spannende film, maar ja dit soort films zijn natuurlijk altijd eng als je tien bent. Hou het voorlopig op 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Heel lang geleden keer op school gezien, vraag me niet waarom. Maar ik vond er niet zoveel aan.

avatar van You_bastard

You_bastard

Het was inderdaad een tijdje geleden (was niet de enige blijkbaar) en toen was hij best eng. Ik moet maar eens nog een keer gaan bekijken om te kijken waarom hij zo eng was.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Eén van de betere weerwolf-films die ik ken. De film bevat een uitstekende sfeer, kijkt lekker weg en Everett McGill speelt een erg indrukwekkende rol; hij is zonder twijfel het hoogtepunt van de film. Het is jammer dat Silver Bullet slechts op bepaalde momenten écht sterk is, de makers kunnen niet voorkomen dat het verhaal af en toe wat inzakt. Maar al met al een erg vermakelijke King verfilming.

3,5 sterren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Ik heb de film na tien jaar nu eindelijk weer eens gekeken en ik vind het nog een geweldige weerwolf film. En inderdaad één van de beste weerwolf films ooit gemaakt.

4 sterren!

avatar van Elsje

Elsje

Toen ik hem voor het eerst zag was ik nog een kind en toen vond ik hem echt heel eng, maar ook nu nog vind ik dit de beste weerwolf film ooit.

avatar van kijkert

kijkert

Elsje schreef:

Toch goed dan, want het boek was een slap kinderboekje van S. King.

Was ook geen fl...er aan dan.

avatar van Lennert

Lennert

Niet zo eng als the Howling, maar ik vond hem overtuigender dan An American werewolf in London. Ik hou het op een ***1/2

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Silver Bullet, The Howling en An American Werewolf in London zijn VERREWEG de beste weerwolffilms ooit gemaakt. Alleen heb ik de originele Wolf Man nog niet gezien.

avatar van Ilsa

Ilsa

Bij mij een van de zwakste weerwolf films, enig pluspunt, het boek is nog slechter.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

net gezien , en ik vind hem over het algemeen niet erg tegenvallen , alleen vind ik de mensen in de film (zoals gewoonlijk in een horror-film) weer erg dom ; welk jong gaat er nou midden in de nacht ergens in de bossen vuurwerk afsteken als je weet dat er de laatste tijd een stuk of 6 mensen vermoord zijn?

avatar van djelle

djelle

Inderdaad. Daarbij vond ik feitelijk de algemene uitwerking niet erg geslaagd. Ik miste sfeer, spanning, horror, tempo, creatief camerawerk en deftige effecten. 2*

avatar van Nomak

Nomak

Dit was toch een film waar ik vroeger veel naar gekeken heb. Goed verhaal en toch wel angstaanjagend.

3,5

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Gezellige horror film. ***1/2

avatar van Leno

Leno

Kinderachtige film, wel best vermakelijk. Helaas is er ook weinig spanning aanwezig, al is Busey altijd wel grappig.

avatar van damon

damon

vermakelijk filmpje die heel kinderlijk overkomet maar behoorlijk veel bloed en gore heeft 3,5*

avatar van mikoz

mikoz

Gister deze gedateerde weerwolffilm gezien.

Ik moet zeggen ik vond hem toch goed te kijken , de film heeft gewoon een erg aparte oldtimer sfeer.

De spanning is goed uitgewerkt , alleen zag de weerwolf er zelf toch wel slecht uit .. ook in de scenes staat hij maar er maar een beetje bij en vliegen de personages dolgraag door de lucht.

Het eindschot ziet er dan wel weer erg sterk uit.

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

Zoals Leno al zegt, een beetje kinderachtige film met standaard verhaal. Nergens echt spannend of indrukwekkend, maar daarentegen wel erg vermakelijk. De weerwolf komt wat amateuristisch over, maar zorgt desondanks toch wel voor een paar lekker bloederige scènes. De speciale effekten zijn ook niet mis.

Wat grotere pluspunten zijn toch wel de personages: Vrolijke oom Gary Busey die zijn neefje en nichtje niet gelooft en natuurlijk de weerwolf: eerwaarde Everett McGill die ik met zijn typische hoofd vooral ken als schurk Killifer uit Licence to Kill. Ander pluspunt is de muziek: Goed, passend en lekker creepy op de goede momenten.

De voice-over is matig. Had van mij eruit mogen worden gelaten.

Lekkere wegkijkfilm...

Dikke *3.0*

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Erg vermakelijk, maar laat op sommige punten wel steekjes vallen: de weerwolf ziet er niet supergoed uit, de transformatiescènes waren wat schaars en een écht goed moment heb ik gemist. Wel leuk is de (af en toe) vuilbekkende oom Red (Busey) en McGill doet het goed als schurk/weerwolf (met ooglapje ziet hij erg lekker schurkachtig uit). De muziek werkte me af en toe wel een beetje op de zenuwen, maar bevatte gelukkig ook sfeervollere stukjes. De film zelf was ook lekker sfeervol (vooral die scène in het bos, wat meer op een moeras leek trouwens) > 3*

avatar van 666south park

666south park

ja een leuke weerwolfen film ja kep het boek ook gelezen maar ik vond de film spannender maar hij is niet eng het is ook een goede begin horror voor kinderen vanaf 9 ofzo een 4.0 hier voor

avatar van waidman

waidman

Ondanks de matige effecten een goede film, de spanning wordt behoorlijk opgebouwd, daarbij is de rol van Bussey als relativerende factor zeer goed. Corey Haim had al eens laten zien in de Lost Boys dat hij past in het horror genre. De scenes in het bos waar de wolf onder de mist zit en de "helden" plotseling menselijke trekjes beginnen te vertonen zijn het hoogtepunt van de film. Goede verfilming van het korte verhaal van King.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond de film super eng!!!,, ik keek hem ook in het donker om 10 uur,,, ik kreeg al nachtmeries van een weerwolf uit een donald duck stip,,,

maar ik vond het wel een hele goeie film,, 4 sterren

dat is stephen king hè

avatar van Waku

Waku

Ook ik heb deze heel lang geleden gezien.

Vond hem toen erg spannend.

Ook werd er ruimte gemaakt om de personages beter te leren kennen. Eveneens een kwalititeit die films van Stephen King vaak bezitten..

avatar van BlueSword

BlueSword

was wel een aardige weerwolf film.

vond die weerwolf er best wel goed uit zien voor een film uit 1985.

echt scary vond ik hem niet want mij maak je niet echt bang meer met een oude film.

maar nog wel leuk.

avatar van lowhusky

lowhusky

lelijke weerwolf maar de sfeer maakt alles goed....verder was ie niet eng

3sterren

avatar van finaldestiny

finaldestiny

vroeger vond ik dit een goede film, heb hem pas weer gekeken en vond hem ontzettend tegen vallen. zo voorspelbaar.

avatar van film_kaza

film_kaza

logisch, je kende hem al

avatar van Gothepica

Gothepica

Mhah ik vond hem niet echt tegenvallen maar het is echt niet een van mijn favorieten **½

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. een leuke weerwolfen film de weerwolf stelt niks voor vind ik . maar het kan er meer door.

avatar van edwinb82

edwinb82

Leuke Stephen King film, wel knap gemaakt voor zo'n oude film. Was de moeite waard om naar te kijken!!! 3* waard!!!