Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Catherine Deneuve, Némo Schiffman en Gérard Garouste
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 31 oktober 2013
Plot Elle S'en Va
Bettie is begin zestig. Als haar sigaretten op zijn stapt ze in haar auto en rijdt weg, waardoor haar moeder, klanten en de medewerkers van haar Bretonse restaurant aan hun lot worden overgelaten. Haar zoektocht duurt echter voort. De winkels blijken allemaal dicht en Bettie heeft geen zin om terug te keren naar haar oude leventje. Ze heeft net vernomen dat haar langdurige minnaar er met een jongere vrouw vandoor is en het leven met haar lastige moeder is geen pretje. Ze reist verder en komt diverse kleurrijke figuren tegen om uiteindelijk op een reünie te belanden van Franse missen uit het jaar 1969.
Bettie
Marco
Fanfan
Miss Champagne 1969
Miss France 1969
Vanaf 31 oktober in de bioscoop (Wild Bunch)
Een thema dat vaker in films voor komt; ik heb even een forumtopic aangemaakt:
Film >> Genres en landen >> Personages die alles achter zich laten - op zoek naar nieuw leven
manecas36
Ik zou deze film ook vier sterren willen geven. Ik twijfelde tussen 4 en 5 sterren. Tòch 4 sterren.
Prachtige film !
Een aanrader !
Hannibal
Wat een acteerkanon is Catherine Deneuve toch, het lijkt wel of ze elke film beter wordt. Helaas kan ik dat voor de overige crew van Elle S'en Va niet zeggen. Zoals ik had begrepen spelen er veel amateurs mee en dat was af en toe wel te zien, maar nooit op een storende manier. De beste van de 'amateurs' was wel de oude man die een shaggie voor Bettie ging rollen.
Het script is misschien wat karig, maar toch is het een onderhoudende film, humor en emoties worden prima gedoseerd waardoor het een zeer prettige kijkervaring is.
Zeer aardige roadmovie met nog steeds een aantrekkelijke Catherine Deneuve, ondanks de 71 jaar.
Leo1954
- 2073 berichten
Zeker, charmante roadmovie, soms wat melancholiek, maar nooit zwaar. Het heerlijke Franse leven overwint, met een glimlach.
wendyvortex
De sigaretten zijn op en voor we het weten zitten we in een roadmovie door Frankrijk anno 2013. Zwaar wordt het nergens en het Libelle-gevoel tiert er vrolijk op los en d'r wordt flink wat afgepaft, onderweg komen we Valerie Lagrange (La Folie) nog even tegen, maar het blijft allemaal aangenaam onderhoudend en 116 minuten Catherine Deneuve, ze begint duidelijk ouder te worden en is hier zelfs oma, maar wat blijft ze aantrekkelijk.
gauke
Een echte Franse melancholieke, voorspelbare, drie generatie-roadfilm over ouder worden, moederliefde en familieverhoudingen, opgebouwd rondom een overtuigend spelende Catherine Deneuve (zij stond voortdurend in het middelpunt), voor wie het scenario dan ook specifiek leek te zijn geschreven. De film was aan de lange- en aan de kitscherige kant, miste vooral diepte (was op dramatisch gebied te gelijkmatig) en had humor. De decors waren prachtig.
Decec
Een goede drama/komedie film...
Prima verhaal...
Ik zie geen komedie, gewoon drama...
Prima acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...
Prachtige rol van Deneuve.
Min of meer op de vlucht voor haar oude leven maakt 'Bettie' zomaar van alles mee. Er volgt o.a. een rit met haar opstandige kleinzoon. Dit levert een aantal mooie scènes op.
Een film over spontane ingevingen en dito ontmoetingen. Tevens een film over moeizame en vertroebelde familiebetrekkingen.
De toon is meestal relatief luchtig, maar de film gaat wel over belangrijke levensthema's. Soms ontroerend en soms grappig, mooi in balans.
Matige film over een vrouw die langer wegblijft dan gepland als haar sigaretten op zijn. Deze roadmovie wordt al vrij snel eentonig en langdradig. Zeker wel een aantal aardige momenten, maar als geheel komt het niet echt van de grond. Voornamelijk omdat de personages niet echt weten te boeien (dit ondanks een prima hoofdrol van Catherine Deneuve)
benni
Sfeervolle film die af en toe toch een glimlach op je snuffert tovert. Met prachtige beelden van la France.
Robi
Een roadmovie en een familie verhaal. Met een glansrol voor Catherine Deneuve. Echt een heerlijk Franse film zoals ik ze graag zie. Favoriete en gedenkwaardige scene is wanneer de vrouw, smachtend naar een sigaret, heel veel geduld moet opbrengen omdat een oud Frans boertje niet meer zo goed is in het rollen van sigaretten. Echt een hele mooie scene.
Gerlof1378
Mooi gemaakte roadmovie annex drama/comedy, met een goed verhaal en leuke cast. Catherine Deneuve speelt de hoofdrol van Bettie een 60 plusser die samen met haar moeder een restaurant runt. En dan ineens beseft ze dat ze het anders wil doen en vlucht om haar kleinzoon op te halen en naar zijn opa van zn vaders kant te brengen. En onderweg gebeurt er van alles en naast drama is er ook aardig wat comedy. En wat mijn bovenbuurman al zij is die scene met dat oude boertje geniaal gedaan. Ik vind Catherine Deneuve goed spelen en daarnaast vind ik haar een erg mooie klassieke dame en ook een mooie dame om naar te zien ja ja ik vind oudere dames mooier maar afijn das niet belangrijk hier ik zeg wil je een mooie roadmovie annex drama/comedy film zien raad ik je deze van harte aan.
Baboesjka
- 1921 stemmen
Geen film die indruk op mij gemaakt heeft. Ik houd van roadmovies, maar deze film vond ik nogal saai en ik kon er helaas niet echt in komen, wat ook een beetje kan liggen aan hoe ik me voel. Mijn concentratie is niet optimaal. Het verhaal wist mij niet te raken. Het acteerwerk vind ik wel goed en ik vind het leuk dat Camille er een rol in speelt (Bettie's dochter). Zij is al lange tijd één van mijn favoriete artiesten. Ook het camerawerk vind ik goed, her en der vond ik het redelijk interessant en de muziek vind ik mooi. Geen topscore van mij, namelijk 2,5*.
Boenga
Wanneer een zestiger zich bezint over haar voorbije leven - en wat er nog zou kunnen komen - laat ze de zoektocht naar een sigaret uitlopen tot een weekje 'de baan op'.
Helaas wordt er met dat basisverhaal toch net iets te weinig gedaan om het echt boeiend te houden.
Een paar goeie scenes, dat wel. Maar af en toe strompelt de film maar wat verder; en vooral het eerste half uur stelt weinig voor.
Of wat meer diepgang, óf wat meer vuur en humor - zoals de sigarettenroller, en Charlie die er in het benzinestation eventjes genoeg van heeft en er alleen op uittrekt; maar het is eigenlijk geen van beide.
Gelukkig doen de twee hoofdacteurs het bijzonder goed: Deneuve zoals altijd, en zeker ook de jonge acteur die met veel schwung Charlie speelt.
Degelijk, maar men had vóór het filmen beter nog een paar weken of maanden aan het script gewerkt.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan