• 9.375.076 stemmen

Met onder meer: Owen Wilson, Emma Stone en George Lopez

Releasedatum: 11 augustus 2010

Plot Marmaduke

"Live Large"

'Marmaduke' (Owen Wilson) is de Deense Dog van de Winslow familie. Wanneer de familie gaat verhuizen naar een andere buurt, nemen ze de grote loebas uiteraard mee. Eenmaal aangekomen zorgt de hond voor veel problemen. Marmaduke weet dat de tieners in het mensenleven het best moeilijk kunnen hebben. Hij laat met zijn verwoestende acties echter zien dat dit bij honden precies zo is.

Phil Winslow

Giuseppe (stemrol)

Jezebel (stemrol)

avatar van jan

jan

Redelijk grappig, maar kinderfilm. Die vonden de film leuk. Voor kleine kinderen is het einde misschien iets te spannend.

avatar van Bobbelzz0

Bobbelzz0

Okay volgens mij ben ik gewoon te oud voor deze film..

avatar van essepluisje

essepluisje

Op zich best een leuke film. Sommige grappen zijn wat flauw maar andere momenten zijn weer heel vertederend.

Maar die acteur die zijn baasje speelt.....damn wat is die slecht zeg!

Die verpestte wel echt een hoop.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

betere reacties dan ik verwacht had. ik wil hem niet zien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige komedie over honden, soms flauw, soms grappig.

avatar van RipCurl

RipCurl

Dit is al zo vaak gedaan dat het al bijna niet grappig meer is, dus dan moet je haast wel zorgen voor een goed en grappig verhaal. Helaas is dat niet het geval. Als je van cliché's houdt die ook nog eens niet grappig zijn uitgevoerd, dan is dit helemaal jouw film.

avatar van Spetie

Tja dit is allemaal maar weinig bijzonder en marmaduke is gewoon een behoorlijk matige film. Vanaf de eerste minuut kun je perfect uittekenen hoe alles zal aflopen en zo gebeurd het uiteindelijk ook.

Tussendoor krijgen we het meest standdaardverhaaltje voorgeschoten dat je je maar kunt voorstellen, barstensvol cliché's en vooral flauwe voorspelbare niet leuke grappen. Er worden daarnaast de laatste jaren behoorlijk wat films gemaakt met pratende dieren en deze springt daar zeker niet bovenuit.

Een positief punt is dan nog wel dat de stemacteurs fijn gekozen zijn. Een Wilson heeft bijvoorbeeld wel de perfecte stem voor een hond van het soort Marmaduke. desondanks is het allemaal veel te mager om zelfs maar in de buurt van een voldoende te komen.

avatar van Noodless

Noodless

Het is en blijft ook een familiefilm die voor een zondagnamiddag best te pruimen is. Dat de film clichés heeft en voorspelbaar is, neem ik er graag bij als de film voldoende entertainment geeft. Trouwens het lijkt me aartsmoeilijk om in dit genre nog echt origineel uit de hoek te komen. We kunnen natuurlijk hopen. Voor mij toch nog een voldoende ! 6/10

avatar van Timba69

Timba69

Echte kinderfilm. Ben zelf niet zo weg van sprekende dieren films, maar heb hem wel gewoon meegekeken tot het einde. De kinderen konden hem wel waarderen. Dat vind ik meer een graadmeter dan de mening van volwassenen hierboven.

Maar wel een film zoals er al vele gemaakt zijn.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Voor kinderen een leuke film om naar te kijken. Voor volwassenen is het best leuk om ook mee te kijken want Marmaduke is een grappige en aandoenelijke hond om naar te kijken. Ook ik ben geen fan van sprekende dieren in een film maar mijn dochter heeft genoten. Dus als kinderfilm was is het zeker geslaagd.

avatar van wwwwww

wwwwww

Heel aangename leuke film, geen saaie momenten, respect voor de makers ook die zo'n film in elkaar steken.

Voor de kinderen only? Ben ik niet mee eens, ik ben 32j maar kan ook genieten van zo'n films.

Mss heeft het ook wel wat mee te maken ik een beetje toch een dierenvriend ben.

avatar van scorepio

scorepio

Leuke familiefilm . Alhoewel ik totaal geen interesse had om deze te zien , heb ik meegekeken met mijn dochtertje en ik moet toegeven dat hij me aangenaam verrast heeft.

De humor (met enkele knipogen naar andere films ) wist ik zeker te smaken.

Natuurlijk zijn deze films zo voorspelbaar als wat en hebben ze altijd een happy ending , hun enige doel is de kinderen een leuke tijd te bezorgen . En daar is deze bijzonder goed in geslaagd.

avatar van Elineloves

Elineloves

Normaal kijk ik dit soort films altijd in de originele, Engelstalige versie. Marmaduke is een uitzondering. Enerzijds omdat ik Ruben van der Meer een hele prettige, grappige stem vind hebben, maar ook omdat ik de film keek op mijn werk en er dus jongere kinderen bijwaren die de Engelse taal niet (goed) beheersen. Het Nederlands was in tegenstelling tot bij andere films (wel eens de NL versie van Harry Potter gezien, bijvoorbeeld?) niet storend. Ruben weer goede dingen met zijn stem te doen en laat Marmaduke hierdoor echt tot leven komen. Toch moet ik over een tijdje de originele versie eens herzien. Ik denk dat Owen Wilson, Kiefer Sutherland en Sam Elliott ook wel echte stemtalenten zijn.

Voor een film vol flauwe voorspelbare humor is ie nog goed te pruimen. De CGI spat van het scherm af. Het gezin is cliché en niet goed uitgewerkt. Is dat een vereiste bij een film over de stommiteiten van een Deense Dog? Nee, daar zal de doelgroep niet van wakker liggen. Voor een middagje onschuldig vermaak is dit een prima film, mits je je niet gaat irriteren aan constant pratende, surfende, dansende honden in beeld en het feit dat er hier en daar nog een morele levensles door je strot wordt gedouwd.

Niet al te best.

Niet dat ik hier veel van verwachtte, maar met Owen Wilson en Macy (wat is er met jou gebeurd) op de acteurslijst had ik toch nog op misschien ietsjes meer gehoopt? Had eerst de Nederlandse dub vast, aan zulke zooi begin ik echter liever niet. Uiteindelijk dus toch maar weer de originele versie genomen.

Familie- en/of kinderfilm in de meest enge zin van het woord. Allemaal uberbraaf, uitermate gelikt en verantwoord. In het begin is het nog wel draaglijk. Warm kleurrijk in beeld gebracht en de voice over van Wilson is ook nog best leuk, maar na een half uurtje begint het allemaal wat te vervelen.

Verhaaltje is om te huilen, dik moraliserend en dansende honden zijn nu niet bepaald mijn idee van geweldig entertainment. Grappig wil het ook niet echt worden, het blijft een grote makke boel.

Wilson sleept de film er eigenlijk nog redelijk doorheen, volgens mij was het zonder hem een welgevallen 0.5* geweest, nu kan er nog een sterretje bij.

avatar van soom

soom

Grappig om te zien dat Linn deze film ook laag beoordeeld. Ze geeft toch meestal een hoger cijfer dan jij, aan animatie/tekenfilms .

avatar van melvddonk

melvddonk

Nee, films met pratende honden zijn niet voor mij weggelegd. Ik heb hem uitgekeken, maar heb er niet echt van genoten. Gelukkig zat er nog wel wat leuke humor in, anders was het helemaal niet te doen geweest.

avatar van neli123

neli123

Erg grappig voor kinderen misschien.

Maar ik ben 13 en ik vond hem al niet echt wat.

Te slecht verhaal...

avatar van hstippie

hstippie

neli123 schreef:

Erg grappig voor kinderen misschien.

Maar ik ben 13 en ik vond hem al niet echt wat.

Te slecht verhaal...

Wat ben jij bejaard, met 13 jaar ben je in mijn ogen zelf nog kind, maar je bedoelde zeker hele jonge kinderen van 1 tot 12.5

avatar van FMHZ

FMHZ

Wat ik me afvraag, hoe kan het dat het MM nummer van deze film (9115) zo laag is? En niet als, andere films uit 2010, ergens in de 50000/60000.

Zwaar offtopic natuurlijk maar het viel me op. Heb de film overigens niet gezien...

Dan is er toen eens een film verwijderd en is deze film daarvoor in de plaats gekomen, op het nummer van de eerdere toevoeging.

Het systeem vult automatisch de gaten op.

avatar van ElmaBruin

ElmaBruin

Leuke , grappige film, de film laat op een goed manier zien, wat belangrijk is ; Echte vriendschap van uit het hart.En niet een mooi smoeltje..........

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Leuke film met een prachtig motto: Familie en vrienden zijn belangrijker dan status en werk!

Emotionele kijker ik zijn, waardoor er ook een traantje viel, toen die compleet in de steek werd gelaten en toen zijn vrendin ineens wat mee gebeurde. De aftitelingsmuziek bij dit soort films maakt me ook altijd emotioneel xD Iemand weten hoe het heet?

Ook was de film erg grappig, zeker het einde, geniaal gewoon:D

Ik ben 20, maar goed, ik ben geestelijk nog steeds 10...Maar het feit is, leeftijd doet er niet toe als je deze film leuk vind. Het gaat erom dat je het leuk vind:)

Vind het begin wel een beetje apart van deze film though, ineens die hond zien praten, heel apart:D

En, deze film bewijst weer dat honden en katten, mits juist opgevoed, geweldig bij elkaar kunnen. Bij ons slapen ze alle 4 (3 katten, 1 hond), gewoon gezellig in de mand:D Of likken ze elkaar schoon:D

avatar van Decec

Decec

Een redelijke komedie/familie film...

Is echt leuk voor kinderen...

Wel grappig voor de pratende dieren...

Mooi achtergrond muziek (Dolby)...

Redelijk acteerwerk...

Geen moeite waard...

avatar van Theunissen

De doelgroep voor deze film zijn natuurlijk kinderen. Als volwassen (tenzij je zelf honden hebt) valt er echter weinig te genieten m.u.v. af en toe een leuk moment, zoals die hond die bewust plast in een drinkbeker en de reactie van de man daarna als hij het drinkt. Het verhaal is kinderachtig, cliché en erg voorspelbaar en de humor is vaak flauw. Het enige waar ik enigszins van kon genieten in deze film was Judy Greer. Maar ja omdat de doelgroep voor deze film kinderen zijn zal ik mijn hand over het hart strijken met het geven van een punt.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg leuke film met schattige hondjes en een koddig scenario. Emma Stone, Owen Wilson, Sam Elliot, Fergie en Kiefer Sutherland zijn stuk voor stuk erg overtuigend.

Ik heb genoten.

Boven gemiddeld.

avatar van ibendb

ibendb

That's What I Like About You!

Marmaduke is een luchtige en fijne komedie voor kinderen. Er zijn niet echt veel grappige momenten in de film. Komaan, zeg: Dansende honden . Het verhaal is ook niet echt voor te zeggen goed en het is ook zeer cliché. Iets wat ik stilaan beu word. Sommig delen waarin ze honden hebben geanimeerd zien er echt slecht uit. Enkel een klein kind zou denken dat het echt was. Mindere film. 2.5*

avatar van Humphrey

Humphrey

Heel erg ontspannende komische familiefilm. Als je van honden houdt zal je deze produktie zeker kunnen appreciëren. De film is zo goed doordat alles zo eenvoudig gehouden is. Ik vond het heerlijk om naar te kijken. 4*.

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Heerlijke film. We hebben ons vermaakt! Prachtig beest, en die oren....geweldig!

avatar van Elizannthe

Elizannthe

Leuke familiefilm, voor een regenachtige zondagmiddag of zomaar.

Pratende en danse honden, beetje onwaarschijnlijk.

Maar wel een heel vermakelijke film.

avatar van Dk2008

Dk2008

Jammer dat het aan begin zo'n drukke film is en Marmaduke blaft... ik bedoel klets de oren van je kop. Richting het eind gaan ze weer serieus lopen doen met het gebruikelijke familiefilm-chiché. De mensen in de film zijn eigenlijk van ondergeschikt belang, want het draait toch vooral om de honden. Een soort combinatie van highschool en rivaliserende jeugdbendes, alleen dan nu ingevuld door honden.

De vele hondenopnamen en dat gepraat en gekijk naar elkaar, dat kunnen ze toch wel heel goed combineren tegenwoordig, vind ik. En op dat punt is het toch wel een erg leuke film om te zien, al die honden bij elkaar en er zitten ook veel grappige momenten in. De opnamen tussen Marmaduke en zijn "twee vrouwtjes" zijn echt wel verterend ook al is het de reinste kolder. En met die poes. Aan het eind nog even The Romantics...

Alleen dus jammer dat het even duurt voordat de film rustiger wordt. De al te lollige momenten zijn ook niet bepaald, maar zullen kinderen, net als dat drukke gedoe wel leuk vinden. Het had iets korter gemogen, maar toch grotendeels leuk en goed gemaakt. 4.0 / 5.0