Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 27 februari 2014
Bekijk via Videoland
Plot Non-Stop
"The hijacking was just the beginning."
Bill Marks (Liam Neeson) is een uitgebluste veteraan van de Air Marshal Service. Hij beschouwt zijn job niet als een taak die levens kan redden, maar als een kantoorbaantje in de lucht. De vlucht van vandaag zal echter geen routine blijken. Kort na het opstijgen van een transatlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten die hem bevelen ervoor te zorgen dat de regering het bedrag van 150 miljoen dollar overmaakt op een geheime bankrekening. Indien dit niet gebeurt zal elke twintig minuten een passagier sterven.
Bill Marks
Dr. Fahim Nasir
Gwen
Jack Hammond
mcdaktari
Op zich een hele aardige film, tot op het einde van de film. Wat een flut eind. Ik vind toch wel dat Liam Neeson op z'n minst een beter einde had verdiend dan dit cliché enide. Maar buiten dat was het wel prima vermaak.
egelhunter
Heerlijke actiefilm. Verstand op nul en niet teveel nadenken want het is natuurlijk allemaal fanta wat er gebeurd en totaal niet realistisch. Wel een heerlijke actiethriller in de lijn van Taken.
Phoenix
Mja ik begin dan weer een beetje genoeg te krijgen van deze Liam Neeson. Er wordt tegenwoordig geen film meer gemaakt over een cop/FBI-agent of wat dan ook op leeftijd met dochterproblemen of hij zit er in en het is echt altijd op de automatische piloot.
Highjackings moeten ook van heel goede huize komen om er nog wat interessants van te maken en dat was hier toch niet het geval. Weer zo'n onnodig complex plan wat alleen maar dient om het verhaal van verschillende verdachten te voorzien, met uiteindelijk Scoot McNairy, die een veel te karakteristieke kop heeft is voor de bijrol die hij aanvankelijk heeft, als hoofdschuldige. Alleen die tweede kerel had ik niet verwacht, maar het maakt het er eigenlijk alleen maar ongeloofwaardiger op.
Meest irritante waren nog wel die zogenaamd leuke kwinkslagen en plotdevices richting het einde met die cop, dat meisje en Julianne Moore, die echt hélemaal niets toevoegt aan deze film.
Gelukkig is het hele massahysterie en paranoia gedeelte wel aardig uitgewerkt. Blijft eng, zulke situaties.
tattoobob
Spannende thriller...verwacht geen"Taken"achtige actie praktijken van Neeson want dat is het totaal niet.
Dit is zeker een wat bravere film,maar zeker niet minder vermakelijk,de spanning zit er goed in en houd je scherp tot de wat mindere"grand finale".
Zeker niet slecht.
paul83
paul83
Phoenix Misschien een paar spoilers plaatsen vriend.
Non-stop is een spannende film, maar natuurlijk erg ongeloofwaardig allemaal. Het is desalniettemin een erg vermakelijk vehikel met een einde dat naar mijn mening beter had gekund. Collet-Serra weet overigens elke scene boeiend te houden (zoals ook bij Unknown) op de een of andere manier.
baspls
"I hate flying. The lines. The crowds. The delays..."
Weer een erg goede film met Liam Neeson.
Liam Neeson is hier zoals gewoonlijk weer erg sterk in de hoofdrol. Hij speelt een Air Marshal die de veiligheid op de vlucht va New York na Londen moet garanderen. De verdere cast was ook goed al kwam ik geen bekenden tegen.
Erg goed verhaal met goede plot-twists. De plot-twists zijn niet voorspelbaar maar ook niet te vergezocht, precies goed dus. De opbouw van het verhaal is erg goed gedaan. Ondanks vrijwel de hele film zich op een vliegtuig afspeelt is het zeker niet langdradig.
Visueel ook erg goed. Goede effecten. Het ziet er uit alsof het een echt vliegtuig is dar ook echt vliegt, goede sets dus. Hoe ze de chat-berichten op de telefoons weergeven vond ik goed, duidelijk leesbaar maar toch is de film niet te "gemaakt".
Aanrader.
Wernertje
Redelijk vermaak voor een regenachtige middag/avond. Spannend en actie zijn zeker van de partij, alleen jammer zoals velen al eerder vermelde van het einde.
_Casper_
Toffe snelle actiefilm, die van het begin tot het eind ERG vermaakt!.
Film komt gauw op gang en houd er een lekkere vaart in, Liam neesen vooral, maar ook de andere acteurs zetten goed acteerwerk neer.
Het verhaal is dat Liam N. een air marshall is en dan plots berichtjes op zijn telefoon krijgt dat als hij geen 150 milj laat storten een X rekening dat dan om de 20 minuten iemand in het vliegtuig sterft!
Spannende film, en uiterst vermakelijk.
WEL zat er uiteindelijk wat niet kloppende dingen in het plot, mja, dat bederfde de fun niet.. maar logisch nee...
Aan het eind word er gezegt dat ze een landing gaan maken op een vliegveld en dat dat zover is van waar ze nu zijn, word niet gezegt dat het de eindlokatie is..
Maar na de landing/crash ziet het meisje gelijk haar vader.. Zijn ze dan toch bij de bestemming gekomen?
vervolgens vraagt Julianne Moore aan liam neeson.. waar zijn we geland?
Lekker logisch.. je gaat met het vliegtuig maar weet niet waar je heen gaaT?
En tja de reden van de dader.. was het nou het beveiligingspersoneel in het algemeen. maar waarom targette hij dan liam neeson dan toch zo persoonlijk?
Maar ondanks dat toch 3.5* heb me er erg mee vermaakt... meer dan de ''standaard'actie film
dwid
Do i need to say more ?
Gewoon een prima Thriller die me vanaf de eerste minuut wist te boeien en waarvan het verhaal (best origineel) ook nog eens spannend was en zelfs de ontknoping verrassend was. Ik zag het in ieder geval niet aankomen. Waarom vond ik overigens wel enorm cliché, maar dat doet de film niet te kort.
Ook met de uitvoering zat het meer dan goed in elkaar en hetzelfde geldt voor de cast. Maar wat wil je ook met sterren als Liam Neeson en Julianne Moore die het bijna altijd goed doen. De rol van Jason Butler Harner (als copiloot) vond ik overigens ook goed en op het einde heb ik zelfs om hem moeten lachen.
Al met al is dit gewoon een zeer vermakelijke thriller die zich lekker wegkijkt en ook best veel wendingen heeft.
scorepio
Goeie film met originele aanpak. Al moet gezegd worden dat de schrijver flink gepikt heeft van Agatha Christie's boek , moord in het vliegtuig.
Misschien had hij beter de ontknoping ook overgenomen van dit boek , want deze is stukken beter.
Al bij al toch een heel vermakelijke film (ondanks de talloze plotgaten ) met een uitstekende Liam Neeson.
Arnforpresident
Spannende film zonder al te veel nadenken. Alleen vond ik het plot totaal niet bevredigend. Ze hadden toch echt wel iets beters kunnen verzinnen..
vervolgens vraagt Julianne Moore aan liam neeson.. waar zijn we geland?
Lekker logisch.. je gaat met het vliegtuig maar weet niet waar je heen gaaT?
Waar heb jij die vader gezien? Volgens mij heb je dat fout hoor. Op het einde komt die stewardess met een telefoon aangelopen, geeft die aan het meisje en zegt "it's your dad".
Het vliegtuig is niet geland op zijn eindbestemming (London of alleszins ergens iets in Europa), maar in IJsland. Dus de vraag lijkt me niet onterecht.
Hij wou dat er aangetoond werd dat de beveiliging op vliegtuigen sinds 9/11 niet verbeterd is. Meer zelfs, ze geven de verantwoordelijkheid aan weinig capabele mensen zoals Marks, een alcoholicus met geldproblemen. Door Marks af te schilderen als dader hoopte hij dat de overheid daarmee zou stoppen. Toegegeven, ik vond dat ook zwak, maar op zich klopt ook dad wel.
mjk87 (moderator films)
Niet slecht deze thriller, die duidelijk begrijpt dat de meeste spanning in het hoofd zit.
De rol van Neeson hangt dan wel van cliché's aan elkaar, maar die passen zowaar wel bij de film en de problemen die daardoor ontstaan passen zo mooi. Want Neeson -op de automatische piloot maar nog altijd heel behoorlijk met zijn postuur en stem- lijkt iemand die ze niet allemaal meer op een rijtje heeft (let vooral ook op het gebruik van focus in de cameravoering). Ergens denk je dat de film een richting uitgaat dat Neeson wel degelijk de boef is, of richting de paranoia van een film als The Game, maar uiteindelijk valt dat mee. Het is gewoon een heel degelijk thriller die nergens uitblinkt, flink lijdt aan het gebrek aan geloofwaardigheid maar al met al best plezant is.
Voor dik anderhalf uur althans, want het einde, en de daadwerkelijke motieven zijn zwak. Ja, op zich heeft de boef van dienst gelijk en ik voel ook wel dat men iets wil aankaarten met de film, maar dan laat je zo iemand niet een vliegtuig kapen of ontploffen. Dat doet toch een beetje afbreuk aan het geheel. 3,0*.
JR30GP
De eerste 80% van de film was zeer vermakelijk. Het einde vond ik zeer zwak. Jammer, want dat deed echt af aan de rest van de film.
missl
Deze film heeft me verast. Ik had er veel minder dan verwacht maar het is een prima actiefilmpje die minder voorspelbaar is dan je van deze soort films verwacht.
Svenster
Spannende film! Hield mij aan de buis gekluisterd vanaf het begin tot het eind. Het plot bleef voor mij tot het einde een verassing. Prima einde van de film ook overigens!
Zeus.
Veelbelovend begin met een onvoorspelbaar plot. Totdat dan het laatste kwartier aantreed, waarin de film toch weer naar zo'n zoetsappig eind gaat. Einde haalt de film onderuit om hem als echt goed te bestempelen. Middelmaat dus.
Barry83
Zeer aangename verrassing! Vond het een prima film die vol zit van de spanning en je heel zeker blijft boeien! Zag het plot niet aankomen en dat vind ik knap gedaan. Ondanks de film vrijwel alleen in een vliegtuig afspeelt verveelt de setting geen seconde. Enigste kritiek puntje is misschien het einde, had meer mee gedaan kunnen worden. Voor de rest aanrader
snarfje5508
Prima actiefilm met een uitstekende rol van Neeson. Blijft een goede acteur. Film blijft boeien. Het einde is zoals je mag verwachten (helaas) bij een Hollywoodproductie. Iedereen leeft weer lang en gelukkig. Maar dat einde is te verteren gezien de anderhalf uur daarvoor.
boemboem27
best wel goede film
prima actie en goed gespeeld door oa Liam Neeson en Julianne Moore
geen moment verveeld.
Insignificance
Als er iets non-stop is, dan is het dit soort lopende band geplot. Schijnbaar mogen films als deze alleen worden gemaakt als je je hoofdrol met allerlei baby drama opzadelt. Voor het verhaaltje en uiteraard voor het gemoed van de kijker. En zo zit je opgescheept met kinderachtig gedoe rondom een lintje.
Vermoeiend om weer naar zo'n vermoeide blik kijken. Wazige beelden en de fles lonkt. Ja, Bill heeft het moeilijk. Oei. Bloedserieus allemaal, maar het boeit natuurlijk voor geen meter. Ik ben ook bepaald niet kapot van Neeson in dit soort rollen. Elk handgemeen gaat zo al gauw richting een beetje potsierlijk.
Collet-Serra probeert visueel hier en daar nog wel eens iets en z'n thrillertje kan vrij lang leunen op de mysterieuze terrorist die de boel op stelten zet. Althans, het houdt het aan de praat. Tot duidelijk wordt hoe het precies zit, inclusief malle motivatie en wat inwisselbaar digitaal spektakel. Een vluchtig ding.
Oliveri
De film non-stop uitkijken is een hele kunst, werd een langdradig geheel in dat vliegtuig. Erg matig.
Waku
Heerlijke actie knaller.
Ondanks een standaard verhaaltje en een voorspelbaar verloop een genot om naar te kijken.
Het plot is nogal ver gezocht maar mag de pret niet drukken.
Stoicijnse Neeson doet het altijd prima in dit soort rollen.
Pazmaster
Het begint erg goed, de spanning is te snijden. Prima acteerwerk ook. Jammer dat het in het laatste stuk het eigenlijk een beetje wordt verknald met vergezochte taferelen en de typische domme opmerkingen aan het eind. 3 sterren

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Captain Phillips

Rurôni Kenshin: Meiji Kenkaku Roman Tan
Actie / Avontuur, 2012

The Equalizer
Misdaad / Actie, 2014
bomstrijdvliegtuighijackingmoordairplane hijackingsamenzweringvliegtuigcrashterrorismediefstalcell phonehijacktransatlantic one nightmystery killer flight attendantair marshaltextterrorist