Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 27 februari 2014
Bekijk via Videoland
Plot Non-Stop
"The hijacking was just the beginning."
Bill Marks (Liam Neeson) is een uitgebluste veteraan van de Air Marshal Service. Hij beschouwt zijn job niet als een taak die levens kan redden, maar als een kantoorbaantje in de lucht. De vlucht van vandaag zal echter geen routine blijken. Kort na het opstijgen van een transatlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten die hem bevelen ervoor te zorgen dat de regering het bedrag van 150 miljoen dollar overmaakt op een geheime bankrekening. Indien dit niet gebeurt zal elke twintig minuten een passagier sterven.
Bill Marks
Dr. Fahim Nasir
Gwen
Jack Hammond
gauke
Een solide bewerkte, onderhoudende en pakkende actiefilm met een plot (erg geloofwaardig was het allemaal niet, maar wie maalt daar hier om), vol afwisseling (waarbij de regisseur niet van de kijker verwacht dat hij moet nadenken), met een spectaculaire landing. De productie had wel wat meer ironie of humor mogen hebben.
Kondoro
Leuke film om naar te kijken, leuke spannende momenten en lekker actie stukken,
Keek lekker weg en had wel een leuk verhaal.
Liam Neeson is na mijn mening toch een goeie acteur. Alleen (Zoals eerder werd vermeld weet niet meer wie) dit te vergelijken met Taken is het toch wel een heel ander concept.
Vliegtuig kaping films vind ik altijd wel leuk om na te kijken, is weer eens wat anders dan al die oorlog films die zijn gemaakt!
Filmkriebel
De oneliners zijn slecht en het blijft me verbazen dat een middelmatig acteur als Neeson toch steeds weet te kiezen voor de goede films. Actiehelden vragen nu éénmaal niet om grootse acteerprestaties. Zijn opgefokte typetje is net hetzelfde als in Taken , maar het wordt allemaal vakkundig toegedekt door een vrij sterk plot en een flitsende regie, zoals het dit soort films betaamt.
Ik vond het in ieder geval een echte nagelbijter, flink onvoorspelbaar. Het ligt niet voor de hand wie Neeson zit te koeioneren op het vliegtuig en het giswerk was level 3. Het laatste kwartier worden we dan nog 's getrakteerd op een bom en een noodlanding . Verrast dus, want hoewel het een formulefilm is, voelt het vrij verfrissend aan en had ik een voldaan gevoel.
ikkegoemikke
“I'm not hijacking this plane. I'm trying to save it!”
Niet bijster origineel, maar wel zenuwslopend spannend bij momenten. “Captain Philips”,”Speed”,”Last passenger” en ”Under Siege”. Er is geen voertuig dat rijdt,vaart of vliegt en het is al eens gekaapt in een film. Liam Neeson heeft precies wel de smaak te pakken voor actiefilms. En zoals in “The Grey” is hij hier ook een persoon die worstelt met zijn verleden.
Bill Marks (Liam Neeson) is een Air Marshal die eigenlijk een afkeer heeft voor vliegen. Door het verlies van zijn dochtertje is hij een beetje in de slop geraakt. Het begin van de film laat een afgeleefde niet zo fris ogende Marks zien die nog eventjes wat whisky bij zijn koffie doet. Een veiligheidsagent met een alcoholprobleem die op het punt staat aan boord te gaan van een Trans-Atlantische vlucht. Dat is vragen voor moeilijkheden. Kort na het opstijgen krijgt hij tekstberichten via het beveiligde netwerk met de eis om 150 miljoen dollar over te schrijven op een bankrekeningnummer. Indien er geen gehoor wordt gegeven aan deze eis, zal er elke 20 minuten iemand omgebracht worden. En dan begint de zoektocht naar de dader onder de 150 passagiers.
Al bij al was het een hoogst vermakelijke film met een aanhoudende spanning. Het is al lang geleden dat ik zo in spanning heb gezeten en me telkens afvroeg wie nu uiteindelijk de dader zou zijn. Er is dan ook telkens iemand anders verdacht wat het uiteindelijk plezanter maakt. Er zijn al meerdere thrillers gemaakt die zich afspelen op een vliegtuig. Het is dan ook de ideale locatie om een spannende film over te maken. Er zitten wel enkele rare kronkels in deze film. Ik kreeg vooreerst de indruk dat Marks op weg was naar Londen om ook daar oneervol ontslagen te worden. Uit conversaties blijkt wel dat het vertrouwen in hem als veiligheidsagent redelijk op een laag pitje staat. Als hij dan toch zo psychotisch en onstabiel is, waarom dan niet de aan boord zijnde tweede veiligheidsagent de opdracht geven om het zaakje over te nemen ? De berichtgeving vond ik dan ook weer een beetje overdreven. Indien er zo’n heikele situatie zou ontstaan aan boord van een vliegtuig, dan zou de berichtgeving toch wel iets discreter mogen zijn. En het moment waarop Marks in een vrije val zijn pistool kan grijpen terwijl die voor hem heen zweeft, wil ook wel eens iemand zien doen in realiteit.
Uiteindelijk zijn dit maar kleine futiele bedenkingen en wegen ze niet op tegen het feit dat het een knap opgebouwd verhaal is. Het claustrofobisch gevoel en het gevoel dat je toch maar kwetsbaar daar in het luchtruim hangt, is constant aanwezig. De fragmenten waarbij de tekstberichtjes als losse blokjes rond Marks zweven zijn prachtig om te zien. Neeson toont weer op een overtuigende manier de door persoonlijk ongeluk getekende agent die vastberaden en alert reageert, ondanks de aantijgingen tegen hem en het algemeen gevoel dat er heerst dat hij de controle volledig kwijt is over zichzelf. Hij heeft zo’n postuur dat vertrouwen uitstraalt, ondanks zijn kleine onvolmaaktheden. Julianne Moore is de koelbloedige Jen die hij toevallig leert kennen op het vliegtuig. Een vrouw die, zoals we later vernemen, wegens medische redenen graag een plaatsje heeft aan het raam, en op die manier naast Marks komt te zitten. Jen wordt uiteindelijk zijn toeverlaat en de enige waar Marks het volste vertrouwen in heeft. Bij de nevenfiguren zitten er nog enkele bekende gezichten zoals Scoot McNairy (Monsters, Killing them Softly, Argo en 12 Years a slave), Michelle Dockery (Hanna), Nate Parker (Red Tails) en Lupita Nyong’o (Oscar voor Best Supporting Actress in 12 Years a Slave).
Ik heb me in ieder geval niet verveeld tijdens deze film. Het is niet meer dan een gijzeldrama, maar door het aangehouden tempo in deze film krijg je niet de tijd om daar bij stil te staan. Het enigste dieptepunt was de ontmaskering en onthulling van de motivatie om dit alles te bekokstoven. Het hele plan is zo ingenieus in elkaar gestoken en dan komt men opzetten met zo’n inspiratieloos gegeven over 9/11 weer. Ook het verplichte dramatisch gedeelte waarbij Neeson zijn ellende mededeelt aan de passagiers en je de beschaamde en begripvolle blikken ziet, was uiterst clichématig. Het leek wel of ze door gebrek aan tijd dit einde er nog snel verzonnen hebben. Ondanks dat is het toch een aardige thriller, die uiteraard geen verpletterende indruk zal nalaten.
Rowie89
Wat een spannende film zeg!
Ik vond hem van het begin erg spannend tot het einde toe en ook erg verrassend!
4 sterren!
popcorn en cola
Als de boeven in een film een wel erg vergezocht motief hebben voor hun misdaden, dan is ieder verhaal spannend te houden tot het einde. De climax resulteert dan wel in een enorme domper, zoals in deze film. Op zich zit het verhaal aardig in elkaar, getracht wordt om in te spelen op de hedendaagse angstcultuur na 9/11, maar ik ben daar eigenlijk wel een beetje klaar mee. De film zit vol met clichés en is niet erg realistisch. De film vond ik dan ook niet echt spannend, wel werd ik nieuwsgierig gemaakt. Eerste ingeving was 3 sterren, maar een 6- is deze film maximaal waard. Deze komt binnenkort wel voorbij op SBS6.
mauricez
Wat een clichématige laffe bak ellende. En dan de ontknoping...seriously?
Nee
hoffhaan
Lekkere actiefilm, die gewoon lekker wegkijkt. Enigszins cliche, maar gewoon een aardige film.
Neeson tilt ook dit standaard thrillertje net een beetje boven het gemiddelde uit, al moet hij wel gaan oppassen dat hij met dit soort rollen geen karikatuur van zichzelf gaat worden. De film is vlot genoeg gemaakt en gemonteerd en bij vlagen best spannend, maar echt boeiend wil het maar niet worden en naar het einde toe nemen de ongeloofwaardige ontwikkelingen rap toe. Qua special effects houdt het ook niet bepaald over. Hap-slik-weg, derhalve.
Filmkriebel
Dat is hij toch al. Sinds 2005 bestaan zijn rollen bijna uitsluitend uit vlakke actiehelden. Batman Begins, Taken, Unknown, Battleship.
m1701
wow heerlijke film!!
Constant op het puntje van mn stoel gezeten... heeft hij t wel gedaan of heeft hij t niet gedaan.
Heerlijk! Neeson is voor thrillers echt de uitgelezen acteur, fijn om naar te kijken en goed acteerwerk.
De twist aan het eind was ook spannend
Vascago
Heerlijke film. Wat ongeloofwaardig, maar spanning genoeg en zeer behoorlijk acteerwerk van Leesom. Zo'n vliegtuig waaruit geen ontsnappen mogelijk is is natuurlijk ook een toffe locatie.
DragQueen
Er schuilt een prima gegeven in de film, en alles is gewoon onderhoudend uitgevoerd. Ook al moet je het verloop van het verhaal met een korreltje zout nemen. De uitstekende actie is vermakelijk. Liam Neeson en Julianne Moore zijn verder prima op hun plek in deze film. 3,5 Ster.
Actie-afslag.
Qua popcornvermaak zit het meestal wel snor met de flicks die Neeson in de hoofdrol hebben. Althans, de laatste jaren. Sinds hij met films als 'Taken' de actie-afslag nam zijn er leuke en minder leuke films voorbij gekomen. Dit is een van de leukste. Een claustrofobische setting blijkt het decor te zijn voor een spannend kat- en muisspel dat een vermakelijke mix tussen een who-dun-it en een actiefilm oplevert. Echt serieus kun je verhaal amper nemen als eenmaal blijkt hoe alles in elkaar is gestoken, maar dat drukt de pret amper. Gordeltjes vast.
Zeer goed.
Flauw.
Collet-Serra had ik al niet zo hoog zitten, na deze film al helemaal niet meer. Hij levert een matig thrillertje af, als actiefilm stelde het helemaal niks voor.
Neeson is nogal doods in z'n rol. Begrijp sowieso niet goed hoe hij steeds in dit keurslijf gedreven wordt, in een film als The Grey komt hij veel beter tot z'n recht. Z'n personage is ook veel te dramatisch voor het type film. Voegt niks toe en haalt het tempo eruit.
Maar het is vooral het plotje wat het plezier sterk in de weg zit. Veel meer dan "wie is de dader" heeft de film niet om op te steunen, en daarin is Collet-Serra véél te opzichtig. Na 20-30 minuten is al lang duidelijk dat je als kijker niet eens je best meer hoeft te doen. Je wordt té opvallend in richtingen geduwd die uiteindelijk op sissers aflopen, achteraf blijkt dan ook dat Collet-Serra de échte daders bewust uit beeld heeft gehouden (niet letterlijk, maar wel hun verdachtmaking). Zeer makkelijk, weinig interessant.
Einde slaat ook nergens op. Zowel de ontknoping van het raadel als het actiesegmentje dat de film moet afsluiten. Het is dat het vliegtuig nog een aardige locatie vormt, het redelijk in beeld gebracht wordt en de interactie met een vliegtuig vol passagiers nog wat animo brengt, maar verder een saai en ondermaats filmpje dat niet slaagt in z'n opzet.
Balotelli
Een verbluffende film met een grote 'V' !
Wat een actie!
Wat een spanning!
Wat een tempo!
Wat een twist!
Zeer claustrofobische en stressvolle actie-suspense op duizenden kilometers hoogte. Verdachte blikken, dreigende sms-berichten, benauwde economy-class vol stresskippen, verstopte bompaketten tussen de koffers, terroristen in de business-class, undercover-agenten aan boord met drugs op zak, gevloek, getier, opgejutte stewardessen, kogels, vuisten en nog meer vuisten.
Liam Neeson die gewoon Liam Neeson speelt en in een moordend tempo een heel vliegtuig vol overspannen en heetgebakerde passagiers onder controle moet houden. Liam Neeson die rauwe gevechtscenes afwisselt met droge one-liners. Liam Neeson die tekeer gaat en als een doldwaze olifant door een porseleinkast loopt. Liam Neeson die verbluffende hand-to-hand-combat-tricks uitvoert op het toilet van een vliegtuig. Liam Neeson die enkelhandig mensen kan fouilleren. Liam Neeson die een pistool vakkundig op je gericht houdt zonder daarbij je uit het oog te verliezen temidden van 100 andere passagiers. Liam Neeson die schijt heeft aan wat zijn superieuren hem opdragen. Liam Neeson de alcoholistische Air Marshall. Liam Neeson die sigaretten rookt tijdens een vlucht.
Liam Neeson is de enige en echte Expandable. Stallone had hem moeten vragen in plaats van Couture, Austin, Crews en Hemsworth.
Actiefilm van het jaar, deze regisseur hoort een Oscar te krijgen en Liam Neeson moet de rol van Cable aangeboden krijgen (als Butler het niet wordt) in X-Men: Apocalypse of X-Force.
windhoos2000
Erg vermakelijke film. Natuurlijk zijn er al meer van dit soort films geweest, maar bij deze film moest ik toch tot het eind blijven 'raden' wij nou de uiteindelijke dader was. Daardoor bleef ik tot het eind toe geboeid. Liam Neeson zet een goede rol weg als Air Marshall. Heel knap dat ze een goede anderhalf uur in een vliegtuig kunnen filmen en toch blijven boeien.
Daan258
Lekker filmpje. met name het eerste deel was vrij spannend, jammer dat het 2e deel van de film een stuk minder spannend is en een klein beetje langdradig. Het einde vond ik eerlijk gezegd ook een klein beetje simpel, had eigenlijk wel iets groters en spectaculairder verwacht. Maar slecht was het zeker niet. Ondanks dat was dit weer een prima filmpje met Liam Neeson die lekker wegkeek .
Net aan een 3,5*
Fortune
Non-Stop is een film die zo goed als de gehele speelduur in een vliegtuig afspeelt. Dit is geen spoiler lijkt me als je naar de poster kijkt en/of de beschrijving leest. Je verwacht een vliegtuigfilm en die krijg je voorgeschoteld. De film is te vergelijken met Flightplan en Air Force One.
Thrillers die in een vliegtuig afspelen vind ik altijd wel interessant. Het heeft te maken met de hoogte en de krappe ruimte wat voor een claustrofobische film kan zorgen. Non-stop vind ik ook wel vermakelijk beginnen met de alcoholische aan wal geraakte Liam Neeson. Overigens wel weer een typische Liam Neeson rol moet ik zeggen met weinig verassingen voor dat personage.
De film begint goed met de sms'jes in het vliegtuig en een aardige soundtrack en dacht dat het sterke moderne vliegtuigthriller zou worden. Het werd misschien nog wel beter toen de passagiers van het vliegtuig zich tegen de held keren. Toen uiteindelijk de ontknoping kwam was het ook meteen gedaan met de film en werd het daarna alleen maar erger met een tenenkrommend einde als toetje. Een aantal ongeloofwaardige twisten kan ik nog wel door de vingers zien maar toen de uiteindelijke slappe twist kwam was het helemaal gedaan de film.
En wanneer het vliegtuig neerstort en een zijkant eraf valt en een klein meisje bijna eruit dreigt te vliegen en Liam Neeson nog net op tijd haar hand kon vastpakken was waardeloos en cliché. Het einde met Julianna Moore kwam volgens mij uit Die Hard of in ieder geval een typisch einde van een een cheezy actiefilm.
Uiteindelijk een film die veel beter had kunnen zijn maar niet boven de middelmaat uitkomt en door een altaan scenes zelfs onvoldoende. Jammer.
Thorak
Een film waar ik best veel van verwachtte, maar dat op geen enkel vlak waar maakte. Geen enkele spanning, redelijk beroerd geacteerd en een weinig (eigenlijk gewoon helemaal niet) verrassende ontknoping. De daders zie je al vanaf de eerste shot dat ze in beeld zijn aankomen en de clou was lachwekkend.
Nee dit is dé tegenvaller van het jaar! Ik weet ook direct weer waarom ik Liam Neeson altijd een belabberd acteur vond, ondanks dat hij de laatste jaren wel beter leek te worden.
The Brain
Liam Neeson zweeft wat tussen enkele topfilms en grote missers. In deze film doet Liam heus zijn best maar het script is wel erg ongeloofwaardig. Nu is dat geen probleem als je jezelf niet al te serieus neemt. Liam Neeson heeft de humor echter niet aan de kont hangen en dat maakt het allemaal wat zwaarder.
De opzet van de film is top. De eerste dode valt door toedoen van de Air Marshall, het was spannender geweest als ook de overige slachtoffers door zijn toedoen zouden vallen. Er wordt echter al veel te snel verklapt dat de Air Marshall wel zeker de redder in nood is. De spanningsopbouw gaat daarmee verloren, wel komt er dan meer actie in de film. De gebeurtenissen zijn echter zo ongeloofwaardig en passen geheel niet bij het duistere begin van de film dat het een beetje een lachertje wordt aan het eind.
Zelfs de spectaculaire noodlanding wordt dan verpest door een klein meisje dat net niet uit het vliegtuig valt.
Het kijkt best lekker weg, een topper is het zeker niet.
Spartaan1986
Een achtbaanrit waarvan het eerste uur duidelijk beter is dan de laatste 40 minuten. Climax vond ik wat teleurstellend en hebben we al te vaak gezien in andere films.
Vermakelijk, degelijk maar toch uiteindelijk licht teleurstellend.
ralfsjam
Hoe kunnen die Amerikanen toch altijd weer een potentieel goed verhaal om zeep helpen met dat zoetsappige sentimentele geneuzel met kinderen en andere zo genaamde feel good getrut. Om van over je nek te gaan.
Op zich een prima basis verhaal voor een vliegtuig in nood film. Niet heel sterk, maar redelijk goed te doen. Toch waren het de toevalligheden en de aandacht die op de verkeerde mensen gericht moest worden de zwakke punten... En de laatste minuten brak de nekwervel van deze film... Kon het ook niet aanzien, en kon niet wachten tot de aftiteling... UIT! En snel een beetje... Iedereen die je in de inleiding zou zien, daarvan werd je geacht om ze te verdenken... En die gene (stewardess en Julianne Moore) die extra verdacht moesten worden liepen dan ook steeds op de juiste plekken daarvoor. Echt Amerikaans dus.
Julianne Moore speelde een van haar mindere rollen. En Neeson, nou ja, die kennen we nu wel. Deed zijn kunstje weer eens...
Toch waren sommige stukken wel goed te doen. Zeker het zoeken naar...
Maar waarom het vliegtuig de laatste 30 minuten ging trillen en schokken bleef een raadsel.. Zal wel met spanningsopbouw te maken hebben...
Potentieel goede film die gereduceerd werd tot popcorn tussendoortje...
Jammer...
knusse stoel
Sommigen hebben het over een goed eerste deel en een minder tweede deel in de film.
Wij vonden de film voor een actiefilm er goed af komen en in zijn geheel dus een aardige in het genre. Misschien dat het 5.1 geluid erbij ook "wonderen" doet, dus zet het geluid ook maar lekker aan, dat versterkt mogelijk de film!
Neeson heeft bij ons een streepje voor omdat het een sympathieke man en een goed acteur is en hij altijd in dit soort van rollen wordt gecast, dus je weet ook waaraan je begint. Ook de andere spelers in deze film deden het relatief goed en daarom durven wij dit dan ook te belonen met een 7!
mcdaktari
Waarom blijven jullie toch steeds bezig met
RonHoogvliet
Wat een draak van een film zeg. Ik ga er geen eens woorden aan vuil maken. Het enige wat ik erover kwijt wil is dat Liam Neeson eens een keer een ander soort rol moet gaan spelen. Het is allemaal hetzelfde de laatste tijd en dat gaat me behoorlijk tegenstaan.
Cinema58
slecht script waardoor topper liam in de minpunten komt, zeer matige film van begin tot eind, had een halve ster willen geven maar heb helaas nog mindere films gezien waardoor dat niet echt realistisch zou zijn
Basto
- 11951 berichten
Matig, ongeloofwaardig en voorspelbaar. Hou best van actie, maar dit is echt een van de mindere.
1,5

Rurôni Kenshin: Meiji Kenkaku Roman Tan
Avontuur / Actie, 2012

The Equalizer
Actie / Misdaad, 2014
bomstrijdvliegtuighijackingmoordairplane hijackingsamenzweringvliegtuigcrashterrorismediefstalcell phonehijacktransatlantic one nightmystery killer flight attendantair marshaltextterrorist