Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 27 februari 2014
Bekijk via Videoland
Plot Non-Stop
"The hijacking was just the beginning."
Bill Marks (Liam Neeson) is een uitgebluste veteraan van de Air Marshal Service. Hij beschouwt zijn job niet als een taak die levens kan redden, maar als een kantoorbaantje in de lucht. De vlucht van vandaag zal echter geen routine blijken. Kort na het opstijgen van een transatlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten die hem bevelen ervoor te zorgen dat de regering het bedrag van 150 miljoen dollar overmaakt op een geheime bankrekening. Indien dit niet gebeurt zal elke twintig minuten een passagier sterven.
Bill Marks
Dr. Fahim Nasir
Gwen
Jack Hammond
mixmaster
helaas een wat mindere film met Liam Neeson, wat ik jammer vind want Neeson is een klasse acteur.
de film is ongeloofwaardig en simpelweg te overdreven gemaakt, het begint nog redelijk goed maar naarmate de film vorderd word het steeds lachwekkender.
helaas, doe mij maar weer de Liam Neeson die we kennen van ''Taken''
Noodless
Leuke vlotte film zonder veel na te denken. De film wist de spanning goed op te bouwen tot het einde met toch uiteindelijk een verrassende twist. Toegegeven, naar het einde daalde de geloofwaardigheid...maar heb me zeker niet verveeld. 7/10
Voor de duidelijkheid : ik geef altijd een film een score op 10 omdat ik zelf een eigen filmencyclopedie ontwerp en hier dus herleid naar een score op 5.
Elineloves
Beter dan verwacht. Een film die mij vanaf het begin intrigeerde en mijn aandacht vast wist te houden. Het acteerwerk van Neeson speelt daar zeker een grote rol in, ik vond hem sterk in deze film. De spanningsopbouw was goed, op sommige momenten zat ik op het puntje van mijn stoel en wilde ik weten hoe de vork in de steel zat. Als ik zelf al complotjes aan het bedenken ben ik mijn hoofd van hoe het zou kunnen aflopen, dan heeft een film me te pakken. De geloofwaardigheid werd inderdaad helaas iets minder naar het einde toe, maar dat vond ik niet zo erg. Ik vond de voorspelbaarheid ook wel meevallen, af en toe werd ik even op het verkeerde been gezet.
Niet het meest vernieuwende verhaal, maar het goede acteerwerk, de spannende sfeer en prima opbouw zijn grote pluspunten voor deze prent.
Gang_Star
Ik had een aantal maanden terug hoge verwachtingen bij deze film, totdat ik een kijkwijzer van 12 jaar en ouder voorbij zag komen. Misschien dat dat de reden is dat het totaalplaatje minder dan verwacht was, hoewel de film zeker niet slecht is en ook aardig vermaakt. Liam Neeson speelt zijn rol bijna op dezelfde wijze als dat we de laatste jaren van hem gewend zijn. Qua actie is het wat minder, maar de spanning houdt de vaart er toch in.
ralfsjam
Iedereen heeft het maar over die (eentonige) Neeson, maar weinig kijkers hebben het over Julianne Moore... Die heeft het ook wel eens beter gedaan!
DiskjockeyEast
Ik weet ook direct weer waarom ik Liam Neeson altijd een belabberd acteur vond, ondanks dat hij de laatste jaren wel beter leek te worden.
Vind je dat echt.. oko als je kijkt naar Schindlers list, UNknown, Taken, The Grey.... etc..???
Thorak
Taken heb ik niet gezien, The Grey en Unknown vond ik behoorlijk acteren op de automatische piloot. Schindlers List ben ik wat neutraler over, maar zeker niet lyrisch.
nijnatten
Goeie film, goed geacteerd en geregisseerd. Moet wel zeggen dat in het midden van de film wel dacht van mmmm waar gaan we heen en gaat dit niet vervelen en moeten we weer wachten tot dat er een dode valt maar dat kwam in het laatste deel zeker goed. Taken 1 en 2 waren uitstekende films en zeker ook goed geacteerd door Liam. Deze krijgt van mij 3.5 sterren.
holysjit
Het begon supergoed, de spanning werd goed vastgehouden maar het einde verpestte het volledig. Wat een anticlimax zeg. Bah.
vlerk00
Aardige film! Bleef me boeien, en het einde, tja, dat neem ik maar voor lief.
Gerlof1378
Ik vind het een goede film, spannend van begin tot eind maar das mijn menig natuurlijk. Van mij krijgt de film een mooie 4,0.
ramonbrenda
super film echt spannend en zeker 2 de keer kijken waard 4 sterren
Robertdeniro
Spannende film, verrassend met wendingen in het verhaal. De berichtjes die je als stripballonnen ziet in de film hebben een aardig effect. De chemie tussen Liam en Julianne werkt. 3 sterren!
ASroma
goede actie thriller zoals we ze kennen met liam neeson, niks mis mee.
Weijsenberg
Spannendddd!
Vond dit echt een hele vermakelijke film, heb geboeid zitten kijken tot het einde. Het is geen film die ik me na een paar jaar nog zal kunnen herinneren, maar vermakelijk was die zeker. Liam Neeson vind ik juist goed in deze film en de chemie met zijn tegenspeler klopt ook.
Vooral de vele plotwendingen en het voortdurend veranderen van de mogelijke daders en goeierikken zijn zeer interessant. Ben wel de nodige keren verrast. Het einde van de film vind ik niet zo heel sterk en had echt beter gekund, zonde. Verder een sterke, meeslepende actiefilm.
Tonypulp
Kinderlijk eenvoudige thriller die - o zo leuk - de kijker allemaal overduidelijke richtingen in duwt/sleurt en van zichzelf denkt dat iedereen stupide genoeg is om er klakkeloos in mee te gaan. Na de eerste poging is het echter al gedachte op 0 en hopen op een snel naderend einde waarbij die dode zak (Neeson, voor de naïevelingen
) de moraaltjes om z'n oren gesmeten krijgt en het liefst nog een pijnlijk onleuke one-liner er tegenaan flikkert die betrekking heeft tot een eerder momentje in de film. Vergeet dat niet op te volgen met een ongemakkelijk lachje en ja hoor: de cirkel is weer rond!
Enorm gare, uitgekauwde, geforceerde, actieloze, feel-fucking-good troep.
bvvlerken
Spannende film, goed verhaal...
Echt genoten.
Alleen het quasi romantische einde hoefde van mij niet!
Alainmestreech
Normaal gesproken hou ik niet van deze soort actiefilms. Deze heeft mij echter vanaf het begin tot het eind verrast. Leuke film die erg spannend is.
xxERWINxx
Vermakelijke goede actiefilm! De spanning word mooi opgebouwd , paar goede scenes en een geweldig einde! Doet me beetje denken aan meerdere vliegtuigfilms zoals Air force one, Flightplane enz. , je vraagt je de hele film af wie dit gedaan kan hebben.
al met al ruim voldoende!
DutchTakeshiro
Non-Stop is een standaard actie-flick, een soort film die je gemiddeld 50 keer per jaar ziet langskomen in iedere keer een net iets ander jasje. Non-stop zweeft ergens tussen die massa nietszeggende actiefilms, verzwolgen door een zee aan middelmatige actiefilms. Non-stop houdt zijn kwaliteit van begin tot eind, hoe matig dat ook mag zijn. Dit is de kracht van de film: het wordt nergens bijzonder slecht. het ziet er allemaal verzorgd uit, van camerawerk tot belichting. Er gebeurt genoeg om van begin tot eind je aandacht vast te houden.
Liam Neeson speelt weer zijn eeuwige rol als politieagent/redder in nood. De man begint mij te teleurstellen. Hij heeft enkele geniale rollen gespeeld in zijn carrière, maar als je hem de laatste jaren heb zien spelen dan blijft er niets meer over van die genialiteit. Liam Neeson kan zich nu bij acteurs als Jason Statham scharen, acteurs die alleen in actiefilms spelen. Het jammere is dat Neeson hier niet bijzonder goed in is. De beste man is de jongste niet meer en er zijn zeker genoeg acteurs om zijn rol over te nemen en beter in te vullen. Het lijkt wel alsof Neeson op een bepaald moment geforceerd is om zich volledig te richten op actiefilms. De man kan zoveel meer en het liefst zie ik hem niet in een actiefilm.
Non-stop is een redelijke actiefilm die je waarschijnlijk morgen vergeten bent. Dertien uit een dozijn, zonder twijfel. het verhaaltje is simpel genoeg om op ieder moment van de dag te behappen en kijkt vlot weg. Het meest interessante van deze film is dat je enkele keren op een dwaalspoor wordt gezet en dat maakt het geheel net wat amusanter. Verder valt er eigenlijk niets te zeggen over deze film omdat ik het gevoel heb deze film in 100 verschillende varianten te hebben gezien.
mnrk
Hey, Bill! I'm getting off this plane.....Am I in your way, asshole?
Gewoon een degelijke actie/thriller film van Jaume Collet-Serra...
Het verhaal is gewoon in orde en wordt ook zo gebracht, de vaart zit er lekker in waardoor het prima weg kijkt...
Liam Neeson speelt zijn rol wederom goed (lijkt soms op zijn rol in Taken) en de overige cast was ook op hun plek...
Toontje35
Prima actiethriller. Blijft spannend. Redelijk verhaal.
Beetje Disney einde
Gooly
Aardige en onderhoudende film. Geen oscar pretenties maar met een koud biertje en een zak cashewnoten was het zeker aangenaam kijken. Niet al te realistisch
In anderhalve minuut van 10.000 voet naar 2.500 voet? Tegen de instructies in, maar dan toch nog precies voor de landingsbaan uitkomen? Daar maak ik uit op dat als ze de instructies van de escorterende jets hadden uitgevoerd, ze over IJsland heen, ergens in het noordpoolgebied terecht waren gekomen haha
Maar je moet dan ook niet al te kritisch kijken. Dat wil je ook helemaal niet op de zaterdag avond
Left4Dead
Neeson, Moore en de regisseur van Orphan, hier had ik ogen en oren naar. Een film die zich afspeelt in een vliegtuig is meteen niet een film met mijn favoriete setting. Heb er meer van gezien en door de geringe ruimte die een zo'n luchtkist herbergt vond ik meestal dat de spanning vaak erg ver te zoeken is.
Even kort over Neeson en de kritiek die hier soms geuit wordt over hem. De man is idd vlak maar dat is dus ook waar hij voor gecast wordt. Iedereen vond hem geweldig in Taken maar zijn hem nu een beetje beu. Nou ik moet maar eens zien wie hem nu zo gemakkelijk zou kunnen vervangen want de man is prima naturel. Ik mag hem graag zien en hij mag nog jaren zo door gaan, beter dan de pubertjes van tegenwoordig.
Het verhaal heeft een kleine aanloop nodig, onze air marshal ontvangt verontrustende berichten op zijn telefoon. Men zal om de twintig minuten iemand vermoorden tenzij er op voorwaarden ingegaan wordt. Simpel verhaal en ben daarom benieuwd of dit een film lang boeiend genoeg zal zijn. Daarvoor heb je zowiezo sterk acteerwerk met een goed script nodig en goed camerawerk anders gaat het geheid mis.
Door het puzzelen wordt je er redelijk bijgehouden, maar er is niets nieuws onder de zon. Het is gewoon een standaard whodunnit. Toch is het aardig gebracht en de prent kijkt vlot weg daar het continu de aandacht weet te verleggen. Met het prima acteerwerk is het een vermakelijk vluchtje om achterover leunend te volgen.
Maar er zitten ook zwakheden in de film, zwakheden die mij meteen, O nee hé, dat meen je toch niet, deden denken. Daarom komt het bij mij niet verder dan een 6.5/10 en hier dus een 3** (3.5** is teveel). Waar het eerst juist goed onderbouwd was het einde alles behalve uitgewerkt is, jammer van het afrafelen.
SnakeDoc
Voor dit soort Thrillers ben ik altijd wel te porren. Helemaal als Neeson dan ook nog eens de hoofdrol pakt.
Lekker spannend, prima film!
martijn011
- 2034 berichten
In tegenstelling tot vele andere gebruikers hier vond ik Liam Neeson wel top in deze film. Hij draagt de film in z'n eentje met verve, al krijgt hij in de vorm van Julianne Moore wel een uitstekende tegenspeelster.
Aangezien er van dit soort verhalen ontelbaar veel films zijn gemaakt, wordt het met de film lastiger om origineel uit de hoek te komen en om de spanning van de kijker er zo lang mogelijk in te houden.
Dat lukt een hele tijd, totdat de daders openbaar komen. Dan is het cliché op cliché en wordt de film haast verkracht door de verschrikkelijke slechte en lelijke CGI.
Zoals gezegd is het begin veelbelovend en dat houdt de film zo'n vijfenzeventig minuten vol. Mede dankzij het uitstekende camerawerk overigens, iets wat veel te weinig naar voren wordt gebracht.
Deze film is geen uitzondering op de andere whodunnit films. Gewoon lekker gaan kijken, dan zie je een prima actiefilm met een uitstekende Liam Neeson.
Ruim voldoende.
Rickyman
Spannende actiefilm.
Neeson speelt gewoon uitstekend op de automatische piloot.
Dree
Een zeer mooie en spannende film zeker de moeite waard.
Ik heb er van genoten.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Captain Phillips

Rurôni Kenshin: Meiji Kenkaku Roman Tan
Actie / Avontuur, 2012

The Equalizer
Actie / Misdaad, 2014
bomstrijdvliegtuighijackingmoordairplane hijackingsamenzweringvliegtuigcrashterrorismediefstalcell phonehijacktransatlantic one nightmystery killer flight attendantair marshaltextterrorist