Genre: Komedie / Biografie
Geregisseerd door: Milos Forman
Met onder meer: Jim Carrey, Danny DeVito en Paul Giamatti
Releasedatum: 25 mei 2000
Plot Man on the Moon
"Hello, my name is Andy and this is my movie."
Als beginnend komiek heeft Andy Kaufman het niet gemakkelijk. Zijn anarchistische vorm van humor wordt zelden gesnapt, waardoor hij gedwongen wordt zich toe te leggen op imitaties van Elvis. Dit zorgt wel voor het nodige succes bij het grote publiek. Hij wordt ontdekt door George Shapiro, een manager die hem een rol in de populaire sitcom "Taxi" versiert. Andy weigert zich echter in een vakje te laten stoppen en de norm te volgen. Wanneer zijn televisiecarrière op een dood spoor zit, besluit hij zijn toekomst te zoeken in het professioneel worstelen.
Andy Kaufman / Tony Clifton
Stanley Kaufman
Janice Kaufman
Little Michael Kaufman
Esmeetje
geweldige film en een hele goede soundtrack! weet iemand trouwens waar je de soundtrack nu nog kunt kopen?
*5 sterren*
malkovich
*5 sterren*
Kijk eens op een site van REM!
rebelman
Echt een hele mooie film ... vanaf de eerste minuut geboeid door het geweldige talent van Carrey en het fantastiche verhaal.
Helemaal top ! 5 sterren indeed !
movjos
héhé ! I love Jim Carrey in this movie ... 3,5
mister blonde
Ik ga naar 5 sterren. ik heb nog nooit een film gezien waar ik zo hard om moest lachen en tegelijk zo ontroert door raakte. ik begin toch wel een beetje Carrey fan te worden, maar ook de rest van de cast was geweldig. de ouders van Kaufman die er niets van snapten waren heel aandoenlijk.
Foreman is geweldig in het combineren van drama en comedy. hij geeft je het gevoel dat je in het publiek zit naar een show van Kaufman te kijken. je wordt net als iedereen in de maling genomen waar je bij staat.
de film raast voorbij en voor ik het wist zat ik naar de aftiteling te kijken die ik uiteraard helemaal uitzag, luisterend naar de geweldige band R.E.M. waar ik ook al jaren fan van ben. je wordt getrakteerd op twee nummers die niet beter bij de film hadden kunnen passen.
sju
geweldige film van milos Forman, Carrey laat zich ook van zijn andere kant zien (ik kan beide kanten goed waarderen)
absoluut ****
nuf
misschien wel de beste rol van jim carrey, al niet is dit een onderwerp dat mij zeer aanspreekt. dat maakt dit een topper die zeker in mijn top 10 te vinden is.
HiLL
Wat een rare, goede, bizarre film is dit. Carrey speelt inderdaad fantastisch goed. Ik moest wel heel erg wennen aan de film. Ik begreep het soms in die zin niet, wanneer hij nou wel zijn 'echte' werk liet zien en wannneer niet. Dat maakt de film natuurlijk wel boeiend, maar er was even een moment dat ik dacht af te haken. Heb me ook echt geergerd aan zijn grappen en manier van doen. Wat kan die man ver gaan zeg!
Onverstelbaar.
Is ie nou dood uiteindelijk?
Hannibal
Hij is dood. Het was natuurlijk helemaal hilarisch geweest als hij bij de dienst uit z'n kist was gekropen en had ingehaakt bij de bezoekers.
HiLL
Wie speelt die vervelende, walgelijke Tony dan?
Hannibal
Ja, idd. die was ik even vergeten. Komt die na de dood van Andy nog in beeld dan?
Dat is volgens mij een grap van de regisseur. Je ziet in het laatste shot van de film, als ik me niet vergis nog een optreden van Tony, dus je neemt dan aan dat Bob Zmuda (Paul Giamatti) dit speelt, maar als dan de camera langzam van voor naar achteren door het publiek dwaalt, zien we achter in de zaal Zmuda met een glimlach op zijn gezicht staan, waarna de film eindigt.
Dus hij is het niet?
Esmeetje
In de laatste scène is het niet Bob Zmuda of Andy Kaufman maar Tony Clifton himself.
LauraPalmer
Nu op tv!! Gaat dat zien allemaal. Ik vind het echt een onderschatte film (en rol van Jim Carey) ... Ik loop al jaren te zeuren over deze film bij de Rkzbios.
Nubis
Wat een onzin-film. Ik begon te kijken met mn moeder en zij haakte al af. Ik wilde hem toch afzien, maar eigenlijk had ik 'm zo uit kunnen zetten.
Echt, het was helemaal niet grappig. En ook niet interessant. Het ging gewoon nergens over, ik snapte er niks van (hoewel er niks aan valt te snappen neem ik aan).
THE_CROW
Een hele aparte film! Ik heb 'm 3 sterren gegeven. Het is geen film die ik snel nog een keer zal kijken maar hij krijgt mijn waardering voor z'n originaliteit.
nuf
Maar verder: bah.
een film hoeft niet gelijk slecht te zijn als je hem niet snapt. het is gewoon een ongelofelijke goede drama en als ik een film niet snap, kijk ik gewoon verder want er komt altijd wel een punt dat je het gaat snappen.
inquestos
Net 5 bastards
Gewoon het eindnummer afkappen
Wat zou er dan nog na afloop moeten komen??
Maar verder: bah.
Niet grappig?? Ik lag van 't begin af aan al in 'n deuk. Briljant gewoon!
Nubis
Nee, daar gaat het toch ook niet om? Je moet niet naar iets kleins gaan zoeken in iets groots.
Het ging nergens over, en ik bedoel met: "ik snapte er niks van" dat het niet grappig was en het verhaal dus nergens over ging. Behalve dat die Shapiro Andy over wilde hebben. Dat was te volgen ja, maar voor de rest zag je alleen maar optredens van Kaufman. Ik vond het echt zo flauw! En zo niet-grappig daardoor.
Wat vind iedereen er eigenlijk zo geweldig aan? Ik kijk echt wel door dingen heen in een film, maar bij deze film kon ik niks zien wat er zo goed aan was.
Mician
Heb de film net gezien.
Vond het echt totaal niet om te lachen, misschien 2 x een flauwe glimlach op m'n gezicht gehad. Keek de film wel af, omdat ik benieuwd was wat er ging gebeuren.
2,5 ster, mede omdat ik toch geneigd was verder te kijken.
THE_CROW
wie speelt op het einde eigenlijk voor Tony ??
Dat willen ze juist in het midden laten. Net als de eerste reactie van zijn familie...geloven ze het nu wel of niet? Dat is volgens mij zo'n beetje de achterliggende gedachte van de film.

Martin Freeman geen fan van gedrag Jim Carrey in 'Man on the Moon'

Sho o Suteyo Machi e Deyou
Drama, 1971

Mitt Liv som Hund
Drama, 1985
show businesskomiekbiografieworstelenprofessioneel worstelen mentally unstablepro wrestlers