• 9.375.420 stemmen

Ain't Them Bodies Saints (2013)

Misdaad / Romantiek | 96 minuten

Genre: Misdaad / Romantiek

Geregisseerd door: David Lowery

Met onder meer: Casey Affleck, Rooney Mara en Ben Foster

Releasedatum: 20 maart 2014

Plot Ain't Them Bodies Saints

Het verhaal van de jonge bandiet Bob Muldoon (Casey Affleck). Bob ontsnapt uit de gevangenis en trekt door het Texaanse platteland om zich te herenigen met zijn vrouw Ruth Guthrie (Rooney Mara) en zijn dochter die hij nog nooit heeft gezien. Onderweg begint het verleden hem echter in te halen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Wat wordt er toch slecht omgesprongen met speelduur trouwens op deze site en misschien ook wel op IMDB., stond er gister bij Escape From Tomorrow al een foutieve lengte, hier ook weer.

avatar van gauke

gauke

Deze rustige en op zichzelf aanlokkelijke film is meer een liefdesmelodrama dan een misdaadfilm en het verhaal gaat meer over het van elkaar gescheiden zijn dan het samen zijn. Gevoelsbioscoop met mooi camerawerk en een sterke sountrack, waarbij het emotionele aspect en de melancholieke sfeer bepalend zijn. Allles bij elkaar zei het verhaal me toch wat te weinig: het is allemaal te mooi om waar te zijn.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Dromerig en poetisch, mooi en aangrijpend liefdesdrama ondersteund door een rustige regie en camerawerk en bloedmooie muziek en kleurengebruik (de mooiste van het filmfestival voor mij persoonlijk).

Badlands van de 21ste eeuw.

Prachtige trage cinema die je op het einde met een serieuze krop in de keel achterlaat. Zo bevat de film de meest krachtig geschreven brief uit de filmgeschiedenis! Een scène die je naar de keel grijpt.

avatar van scumfrog

scumfrog

Mooie lovestory die door de bijzondere stem van Casey Affleck een extra dimensie krijgt.

avatar van vranque

vranque

otherfool schreef:

Het drama tussen de liefjes is mij dan ook net even wat te vet aangezet.

Exact. 3*

Niettemin een gevoelige, mooi geschoten prent. maar meer ook niet. Als ik een dergelijk verhaal in handen zou krijgen zou ik mijn schouders ophalen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Sfeervol portret, met mooie plaatjes van de Amerikaanse binnenlanden in een wat grijsbruin kleurenpalet vol fijne dromerige lichtinval. Ook de muziek is erg passend. Verder heeft Lowery oog voor menselijke relaties en geeft enkele prachtige beelden, zoals Ruth met haar dochtertje weglopend van de kerk of Ruth en Bob na hun arrestatie. Het spel van de meesten is prima. En toch voelt de film wel erg langdradig aan. Slechts 105 minuten maar dat voelde als dik twee uur. Veel scènes kruipen maar tergend traag vooruit, deels door de aanpak (die wel werkt) en deels doordat niet alles even mooi of spannend is. Tezamen wringt dat echter wel. Buiten dat vond ik de nevenplot rond het verleden van Bob wat matig uitgewerkt (wie waren die mannen?) en ook niet heel interessant. 3,0*.

avatar van Insignificance

Insignificance

Post-western drama, ergens in de zeventiger jaren, badend in aardse kleuren en de stille heartlands van Amerika. Van het verhaal an sich hoef je niet gek veel te verwachten, de film wordt gedreven door Lowery's poëtische ambiance en het verlangen tot hereniging en kennismaking van Bob, wiens verleden opspeelt. Stemmig en weemoedig in beeld, geluid en cadans, subtiel en fatalistisch van karakter.

Mara is hier even wennen. Daarentegen is Affleck geknipt voor iets als dit en Carradine is natuurlijk goud waard in deze setting. Stiekem heeft Foster, verstopt onder een snor, de meest interessante rol te pakken met zijn dubbelzinnige aanwezigheid. Voor sfeersnuivers van deze contreien is het goed toeven. Sta je er iets verder van af, wil het nog wel eens een ietwat taaie en min of meer ongrijpbare film zijn.

avatar van Picker

Picker

Had wat mij betreft wel wat meer vaart in gemogen. De flashbacks pakken ook niet altijd even lekker uit in deze film. Had meer ingezeten.

avatar van james_cameron

Traag, stemmig drama, zwaar beïnvloed door het werk van Terrence Malick. Lange dromerige shots, zweverige voice-over... je kent het wel. Op visueel vlak heeft regisseur David Lowery zijn zaakjes prima voor elkaar en met deze cast is er weinig reden tot klagen, maar inhoudelijk valt er bijzonder weinig te beleven. De film is daarnaast aan de statische en afstandelijke kant en bij vlagen behoorlijk saai.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

David Lowery laat zien dat hij zowel beeldtaal als een verhaaltechnisch aspect goed kan overbrengen met film. Ain’t them Bodies Saints is dan ook een zeer kundig gemaakte film geworden met mooie beelden en interessante verhaallijnen

‘Ain’t Them Bodies Saints’ Review | Filmtakers

avatar van _Casper_

_Casper_

Redelijke film, Film gaat over een man en een vrouw - vrouw is zwanger en man komt in de gevangenis en ontsnapt dan om naar zijn vrouw en kind te gaan.

Maar de film miste iets aan vaart, spanning, en had ook wel meer diepgang gemogen.

Er komen nu wel mooie beelden, maar het is het allemaal NET niet.

Het acteerwerk is wel prima,

Toch heeft de film me weten te boeien, en is het een aardige film om een avondje te zien, maar er had wel veel meer ingezeten.

daarom 2.5*

avatar van Re73

Re73

Nee sorry ik kwam er niet doorheen en heb hem dan ook afgezet na de film 40 minuten een kans te hebben gegeven. Had misschien ook te maken met het feit dat ik Casey Affleck gewoon geen goede acteur vind.

Nu ik de film niet heb afgezien wil ik de film ook niet te kort doen en geef ik geen cijfer.

avatar van blurp194

blurp194

Dromerig langzaam, een echte plaatjeskijkfilm. Meer romantiek dan misdaad, waarbij de romantiek dan de vorm van landurig verlangen heeft eerder dan iets met kaarsen of uit eten gaan.

Een film die vooral gemaakt is door de cameraman, meer afhangt van de mimiek van de acteurs dan van de woorden die ze uitspreken. Rooney Mara - we'll always have Rooney - past daar natuurlijk prima in.

Toch ontbreekt in het verhaal wat teveel aan inhoud, aan vaart, aan af en toe een schok. Je zou erbij in slaap vallen.

avatar van Malick

Malick

Malick schreef:

Distributeur A-Film Benelux heeft de film aangekocht en een release staat nu gepland voor januari 2014. Geduld is een schone zaak!

Hmm, en toen werd het april en nou weer eerste week van maart. Dat betekent niet veel goeds ...

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Aangezien jou "Pindakaas-allergie" om in Moviemeter-termen te spreken, snap ik je probleem. Echter, ik blijf er op hameren; als je niet openstaat voor alternatieven moet je ook niet zeuren als het allemaal minder voorspoedig gaat, want dat zal niet meer verbeteren, maar alleen maar erger worden.

avatar van Malick

Malick

Wat ik probeerde te zeggen is dat deze film wel eens helemaal niet uitgebracht kan gaan worden.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Weer een prima film met Casey Affleck (gisteren "Out of the Furnace") En weer een broeierige film. Aardig verhaal, en prima cast. Acteer werk goed, en de sfeer was goed gegrepen. Mooi Drama/Liefdes verhaal, maar nergens zoet! Had best half uurtje langer gemogen...

4**

avatar van Raffael77

Raffael77

ralfsjam schreef:

4**

Mee eens.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Acteerwerk is oké maar het verhaal boeide me gewoon niet genoeg, het gaat me ook wat te traag en het einde viel me ook tegen. 2,5 ster

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Verhaal had niet zoveel om het lijf.

Het deed me een beetje denken aan Out of The Furnace. Toevallig ook met Casey Affleck.

De setting was best sfeervol, platteland van Texas. Onderhoudend maar niet heel bijzonder.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Bijna een jaar op gewacht, maar maakte de hooggespannen verwachtingen waar. Prachtig langzaam verhaal en een wederom zeer sterk acteren Casey Affleck, die tegelijkertijd ook al met Out Of The Furnace schittert in de bioscoop. Wat een fijne stem heeft hij overigens, hij trekt elke film naar zichzelf toe met z'n kenmerkende trekjes.

avatar van Number23

Number23

Onderhoudend, ietwat traag filmpje. Zoals velen anderen doet deze film mij ook denken aan 'Out of the Furnace'. Komt het door de aanwezigheid van Affleck? Vast wel, al doet hij het hier veel beter. Heb voor de verandering eens genoten van zijn spel. Langzaamaan begin ik Mara ook erg te waarderen. Foster is een sterk acteur, maar deze rol beviel me niet zo. Verder leuk om Keith Carradine weer eens te zien.

avatar van Vorker

Vorker

Hier kon ik dus helemaal niets mee. De film is traag, de personages zijn vlak en de climax is verre van spectaculair. Het acteerwerk van met name Affleck is prima, maar redt de film niet. Zelfs de setting, die mij normaal wel aanspreekt, wist me niet te grijpen.

avatar van LaNadine

LaNadine

Ik kan me goed vinden in wat Vorker hierboven schrijft. Traag verhaal waarin werkelijk niets gebeurt. Vlakke personages, die zelfs ergernis bij mij opriepen. Als ik 'm op tv zag in plaats van in de bioscoop had ik 'm af gezet. 2 sterren is misschien nog teveel voor deze film.

avatar van thegoodfella

thegoodfella

Ik ben tegen downloaden, maar als ze een film maar in drie zalen gaan draaien heb ik niet echt een andere keuze!

avatar van de grunt

de grunt

Casey Affleck wat een acteur is het toch. Dat gaat een héle grote worden..

Voor mij onbegrijpelijk dat deze film niet opgepikt wordt. Fenomenaal spel. Prachtige beeldtaal in de stijl van Terence Malick, die overduidelijk inspirerend is geweest.

* * * *

avatar van boukeve

boukeve

Van heel veel gebeurtenissen die van invloed zijn op het verloop van de film krijgen we hier niets te zien. Of ze speelden zich voordat de film begint af, of ze worden opzettelijk niet in beeld gebracht. Het tekent de terughoudende, bescheiden stijl die David Lowery hanteert in zijn debuutspeelfilm. Daardoor voelt een film die zowel een romantisch drama als een misdaadfilm is nooit overvol aan en krijgt de film een heel eigen smaak.

Langere recensie kun je hier lezen: Recensie Ain't them Bodies Saints (ZUBB.nl)

avatar van BBarbie

BBarbie

Een film waarvan het verhaal na een veelbelovend begin stokt en niet meer echt op gang komt. De film hinkt een beetje op twee gedachten (romantiek en drama), die geen van beide goed tot hun recht komen. De film roept in het tweede deel herinneringen op aan Terrence Malick’s Badlands, maar haalt ondanks het vakkundige camerawerk lang niet dat niveau, vooral omdat het acteren nogal vlak is.

avatar van starbright boy

Een poging om een hedendaags noodlotsdrama te voorzien van een western-achtige mythische laag. Dat gebeurt natuurlijk door het in het zuiden te laten spelen, maar ook door constant de grote schuld en boete-themathiek nogal te benadrukken. Het is in veel opzichten te knap om echt slecht te vinden (soundtrack is zeer fraai en de film is erg verzorgd), maar ik kon er ook weer niet heel veel mee. Het plot liep in de weg en ik vond vooral Affleck nogal matig.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

En weer een film die schandalig ondergewaardeerd wordt, maar ergens vind ik het niet erg; best fijn om zo'n film te hebben die alleen "van" een selecte groep is.

De eerste keer in de bios vond ik hem al prachtig en nu thuis valt het kwartje definitief. Dit is zo'n film zoals ze tegenwoordig eigenlijk niet meer gemaakt "mogen" worden. Zo'n westernachtige film, een écht verhaal over échte mensen met échte emoties. Niet overdreven op het sentiment gericht, gewoon puur zoals het in het echte leven ook is.

En dan die beelden... Iemand vertelde me dat Lean dagenlang kon wachten op dat éne perfecte shot van de zon. Dat zal hier niet zo extreem zijn, maar je merkt aan alles dat Lowery dezelfde instelling heeft. Werkelijk élk shot is prachtig, ik zou zo m'n huis vol willen hangen met stills van deze film.

En ten slotte de cast: wat spelen ze allemaal goed. Casey is gemaakt voor deze rol, alleen die prachtige stem al tilt het naar een hoger plan. Maar ook de rest doet het geweldig.

Voor nu nog net geen 5*, maar ik sluit niet uit dat hij daar in de nabije toekomst alsnog op belandt. Tijdloze film.