Genre: Misdaad / Romantiek
Geregisseerd door: David Lowery
Met onder meer: Casey Affleck, Rooney Mara en Ben Foster
Releasedatum: 20 maart 2014
Plot Ain't Them Bodies Saints
Het verhaal van de jonge bandiet Bob Muldoon (Casey Affleck). Bob ontsnapt uit de gevangenis en trekt door het Texaanse platteland om zich te herenigen met zijn vrouw Ruth Guthrie (Rooney Mara) en zijn dochter die hij nog nooit heeft gezien. Onderweg begint het verleden hem echter in te halen.
Ruth Guthrie
Bear
Sissy
jarno1975 (moderator series)
cordiacovens
Lijkt me echt wat te worden deze film, die poster is ook prachtig
schram101
Ben Foster en die sneue Casey Affleck.. Groter kan het contrast niet zijn.
Ziet er wel sfeervol uit overigens. Lekker grauw allemaal. En een onherkenbare Rooney Mara
Brooklyn
zal ik maar de eerste zijn die de Malick - invloeden benoemd? Hebben we dat ook weer gehad
Inland Rabbit
Interessant feitje voor de liefhebbers: David Lowery is de man die de editing deed voor indie favorietjes Upstream Color (2013) en Sun Don't Shine (2012), ook al films die een stevige tik Mallick mee hadden.
McSavah
Sold
Naomi Watts
Komt a.s. vrijdag (23/8) uit op MoD. Zet 't op de kalender mensen.
cordiacovens
Komt a.s. vrijdag (23/8) uit op MoD. Zet 't op de kalender mensen.
Bedoel je trouwens gewoon de Nederlandse video on Demand?
Naomi Watts
Nee, helaas niet. Die loopt voor geen meter, maar hou ook de Amerikaanse MoD kalender bij. Qua aanbod echt stukken beter, en is de afgelopen maanden echt geweldig geweest qua line-up. Zwaar onder de indruk, ook veel studio's die er gebruik van maken.
Inland Rabbit
Gewoon pindakazen waarschijnlijk Ik ben hier echt zwaar benieuwd naar, maar dat had ik al gezegd he?
Naomi Watts
Met een beetje extra moeite zijn er ook legale alternatieven voor handen natuurlijk.
Malick
Distributeur A-Film Benelux heeft de film aangekocht en een release staat nu gepland voor januari 2014. Geduld is een schone zaak!
cordiacovens
Ik snap niet waarom de film dan pas gereleased wordt. Het speelt het "illegale" circuit alleen maar in de kaart. En deze film lijkt me sowieso geen cash cow voor een distributeur. Alsnog schaf ik vast een kaartje aan
Inland Rabbit
die bios release zal me verder worst wezen inderdaad, maar als dat betekend dat er ook een dvd komt, count me in. Goeie ontwikkeling dan, want zoveel Amerikaanse indiies weet ik niet op te noemen op NL DVD. Another Earth geloof ik, wat ik destijds ook al een wonder vond.
Naomi Watts
Mud is wel heel toegankelijk. Leuk voor A film maar veel te laat natuurlijk. MoD is de toekomst.
cordiacovens
Ik lees net ook dat the Weinstein company vanaf 2016 al haar films tegelijkertijd op Netflix uitbrengt als in de bioscoop, goede tactiek lijkt me
Koen87
Idd. Zoals wel vaker kies ik voor de illegale weg aangezien het wachten anders wel erg lang gaat duren (past ook niet binnen onze huidige samenleving i.mo.). Anyhow de film is sinds vandaag te vinden.
Naomi Watts
Gat is wel erg groot. Gelukkig draait ie komende maand op het filmfestival te Gent.
cordiacovens
Ik koop waarschijnlijk gewoon nog een kaartje, ook al heb ik de film al gezien.
otherfool
Een film met zo'n prachtige titel verdient het om gezien te worden.
otherfool
This was in Texas
Een prachtige titel, een schitterende hoes, maar vooral een bloedjemooie soundtrack in Ain't Them Bodies Saints, waar een soort drijvende kracht in zit. Ook cinematografisch ziet het er schoon uit wat Lowery ons voorschotelt, met vooral veel fraaie zachte binnenshots.
Dit ter compensatie van het soms wat rommelige en toch niet bijster intrigerende verhaal over de ontvluchte revolverheld Affleck die zich wil herenigen met vrouw Mara die intussen in rustiger vaarwater is terecht gekomen, onder toeziend oog van lawman Foster. Affleck mag ik sinds Gone Baby Gone (over prachtige titels gesproken) graag zien maar het is eigenlijk maar moeilijk duimen voor deze schietgrage bandiet. Het drama tussen de liefjes is mij dan ook net even wat te vet aangezet.
Wat overblijft is een soort moderne western met romantische ondertoon, mooi om te zien maar ook gedoemd snel vergeten te worden. Nog wel een mooie bijrol trouwens voor Keith Carradine. 3*.
Koen87
Ik kan me erg goed vinden in je korte doch krachtige review. Enige waar het bij deze film aan schort is een interessant verhaal, dit was mij iets te makjes.
Naomi Watts
Tijd voor een positieve noot.
Enorm krachtige film van Lowery, met een nog krachtigere beeldtaal. Traditionele filmkijkers zijn gewaarschuwd, Lowery weet dat cinema een beeldend medium is dus voor een flink hoeveelheid narratief maar even naar de bibliotheek gaan. Ain't Them Bodies Saints is een complete gebalanceerde film. Van de cinematografie tot de muziek, van de montage tot het production design. Verhaal is ook geen doel, slechts een middel. Een man naar mijn hart.
Na zijn geweldige editing voor bijvoorbeeld Sun Don't Shine en Upstream Colors klimt Lowery weer op de regiestoel en wat een film levert ie af. Hij plaatst Affleck en Mara in een Bonnie & Clyde-esque jaren 70 waar Outlaws nog de orde van de dag zijn. Omhuld in een hypnotiserende intieme manier van filmen. De scenes tussen Affleck en Mara schiet ie dan op een intieme wonderlijke manier wat ongetwijfeld enorm aan Malick zou denken. Bijna identieke shots, dit doet ie dan alleen in de schaarse scenes die zij delen. Bij Lowery heeft het dan echt een esthetische functie, nog meer dan bij Malick.
Juist het contrast met de wat timidere manier van filmen zorgt voor veel zeggingskracht. Lowery communiceert met beeldtaal, niet met narratief en zegt met zijn composities, kadreringen en mise-en-scenes zoveel. Omdat het narratief geen overkill heeft zal hier vaak te lezen zijn dat er weinig of geen verhaal in zit, maar schijn bedriegt. De tragedie wordt d.m.v. cinematografie emotioneel geladen, ondersteund door een sublieme score van Hart. Erg ingetogen en subtiel. Ook eindelijk Foster in een hele goede rol. Een emotioneel geladen neo-Western die veel associaties opwekt met Badlands. Mooie film, prachtig op het witte doek. Hopelijk blijft ie thuis ook zo sterk.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Mud
Drama, 2012