Genre: Fantasy / Avontuur
Met onder meer: Angelina Jolie, Sharlto Copley en Elle Fanning
Releasedatum: 29 mei 2014
Bekijk via Disney+
Plot Maleficent
"Don't believe the fairy tale."
De Disney-klassieker 'Sleeping Beauty' vanuit het perspectief van de boze heks Maleficent (Angelina Jolie), de heks die op de geboortedag van 'Doornroosje' een vloek uitspreekt dat het meisje zich op haar zestiende zal prikken aan een spinnewiel en zal sterven. Hoe komt het dat ze zo hard en meedogenloos is geworden en waarom heeft ze het jonge babyprinsesje eigenlijk vervloekt?
- Maleficent (BoekMeter)
Prince Phillip
King Henry
Princess Leila's Handmaiden
missl
Prachtig, prachtig. Het is er heel mooi uit, ook al ben ik niet zo’n fan van 3D. Jolie die een boze elf speelt en de 3 tante elfjes die de nodige luchtigheid aan de film brengen. Dit was een genot om te kijken, maar eerlijk gezegd ben ik bijna nooit teleurgesteld door Disney.
vampyrmaiden
Yes, love it
Angelina Jolie is beeldschoon en speelt vol overtuiging. Prachtig verfilmd, en met een aparte twist, 4.5 ster
cantforgetyou
- 1954 berichten
Wauw, wat een prachtige film. Angelina Jolie acteert SUPER!!! Vooral haar non-verbale gedrag is zeer goed neergezet. De manier van kijken, lachen, huilen. Ze hoeft niet eens iets te zeggen. Ik heb echt genoten. De film ziet er verder erg mooi uit. Special Effects zijn echt heel mooi gedaan. Nergens wordt het saai. Echt een klassieker. De film krijgt van mij alle vijf de sterren!!!!
knusse stoel
Inderdaad een prachtige film waarin Angelina Jolie zich laat gaan en openbaart wat zij als actrice ten dele heeft te bieden. Daarom is 'mevrouw' ook een blijver in het concurrerende Hollywood. Binnenkort gaan we "Gia" bekijken uit 1998, een van haar eerdere films, ben benieuwd of ze daar ook zo goed in presteert.
Ze begon haar carrière in 1982 (Lookin' to Get Out) naast haar vader John Voight maar de echte doorbraak en het acteren kwam pas 10 jaar later in Cyborg 2 (1992). Eigenlijk heb ik tot nu toe alleen goede films gezien waarin zij speelde.
En ook deze film is een juweeltje als je van een sprookje houdt met deels bijbehorend decor. Ik vermoed dat vrouwen deze film meer zullen waarderen dan mannen, tot nu toe is het wel een van haar grootste commerciële succes geweest.
clubsport
een aardige film , visueel prima en angelina speelt haar rol uitstekend .
Helaas vind ik het verhaal niet erg sterk , en vooral de rol van Stefan werd verre van uitgediept .
Nightfalls
Je kan zien bij deze film dat ze meer de nadruk op detail hebben gelegd dan op het verhaal.
Het verhaal is redelijk zwak en voorspelbaar, maar wat ziet de wereld waar ze in leven er gaaf uit.
Jolie speelt een ijzersterke rol, stefan helaas iets minder.
Koerok
Mooi bewerking van het overbekende verhaal van Doornroosje. Prachtige beelden en vooral een mooie rol van Angelina Jolie.
Ik vond het wel een beetje wrang dat het lieve jongetje Stefan verandert in die vreselijke tiran. Ik vond dat eigenlijk nogal ongeloofwaardig. Kleine smet op de film wat mij betreft.
Ook heb ik lange tijd gedacht dat Diaval de 'true love's kiss' zou gaan leveren, dus kwam het toch nog als een (welkome) verrassing dat Maleficent het zelf deed.
Koerok
Nog irritanter: de rol van Koning Stefan. Een prima knulletje met een hart van goud op wie Maleficent heerlijk verliefd wordt. Maar dan, pats boem, zonder enig tussenshot is Stefan veranderd in een Ierse dorpsmongool zonder ruggengraad die slechts 2 keer hoeft te zuchten voor hij Angelina verminkt.
Inderdaad, hier kan ik me volledig in vinden. Ze hebben de jonge Stefan veel te lief gemaakt. Je gaat niet zomaar een geliefde vriendin verminken. Compleet ongeloofwaardig.
mcdaktari
Ja dit was weer eens een keer een vrij aardige Disney film om op een regenachtige zondag te kijken.
Een leuke versie van het bekende sprookje maar dan vanuit een andere kant bekeken.
ME669
Mooie film. Prachtige special effects en een geweldig goed spelende Jolie .
Als ik hier af en toe de commentaren van sommige “recensenten” lees dan vraag ik mij af waarom ze überhaupt de moeite nemen om iets te schrijven.
Ja, sommige dingen zijn overtrokken en staan in schril contrast met de rest van de film, zoals de drie feeën en ja, sommige rollen zijn niet goed uitgediept en ja, de prinses was niet echt zo knap als Angelina. Maar als ik mij daarop moet oriënteren is er geen een film die niet, voor sommige personen, irritante storende elementen heeft.
Het is gewoon een lekkere “ kijkfilm” niet hoeven nadenken en weten dat het uiteindelijk allemaal goed komt.
_Casper_
Leuke filM! had er misschien IETS meer van verwacht.. dat het echt een regelrechte topper is, dat is het niet maar wel een boven gemiddeld leuke film die van het begin tot het eind vermaakt!
Had het zelf iets ''duisterder'' verwacht, maar aan de andere kant.. Tja het blijft toch een Disney film.
Het is allemaal vrij lief, en redelijk voorspelbaar verhaal... En ook het einde is erg zoet..
De acteerprestaties zijn prima, en de film is ook mooi gemaakt.
Film gaat over dat er 2 koninkrijken bestaan.. van de mens en magische wezens...
en daar komt oorlog tussen...
Dan spreekt een heks een vloek uit over de dochter van de (mensen) koning en dan....
Gewoon een hele leuke film om te zien!
gauke
Het bekende sprookje kreeg zowel een nieuw begin als een ander einde en dat werkte, mede door de duistere passages, verfrissend. De beelden en creaties waren betoverend en de speciale effecten zorgden ervoor dat de productie er visueel prachtig uitzag. Dit wonderlijke sprookje, rondom een tragische hoofdpersoon, over goed en kwaad, is bestemd voor volwassenen. De presentatie van Angelina Jolie was indrukwekkend (zij imponeerde vol melancholie en ambivalentie).
Pazmaster
Tegenvaller na al die lovende kritieken te hebben gelezen. Toegegeven: het ziet er allemaal prima uit! Het acteerwerk is ook best oké, maar niet meer dan dat. Het verhaal daarentegen vind ik zoetsappig, voorspelbaar en vooral erg kinderachtig. Het boeide me totaal niet en ik zat me behoorlijk te vervelen Het wordt ook nergens echt spannend of interessant. Misschien leuk voor de kids maar ik kon hier niet van genieten. 2,5 ster
filmkul
Leuke wegkijker voor bijna alle leeftijden. Het verhaal is bekend, al geeft de film er hier en daar een andere draai aan. Het verhaal wordt lekker vlot verteld en bevat de nodige spanning en actie. De film wordt gedragen door Jolie. Zij zet een ijzersterke rol neer. Ook zonder tekst spreken haar gelaatsuitdrukkingen. De special effects zijn van prima niveau.
Prima vermaak. 3.5
84robkuh
Uitgaande van de trailers e.d. had ik een spectaculaire actieversie verwacht van het lieve sprookje (zoals eerder het geval was bij hans en grietsje en sneeuwwitje). Helaas was dit niet het geval. Ik vond de film wel aardig beginnen, maar vanaf hetr moment dat de spreuk is uitgesproken door de boosaardige fee, probeert de film vanaf dat moment de kijker over te halen dat deze boosaardige fee helemaal niet zo slecht is. Vanaf dat moment is het dan ook gedaan met de spectaculaire scenes (of de finale na dan) en wordt het een softe disney film. Verder vond ik dat er wel heel makkelijk de knop werd omgezet van kwaad naar goed.
Ik heb dan ook het idee dat ze deze film voor zowel volwassenen als voor kinderen hebben proberen te maken. Zonde...
Maar dat het niet helemaal was wat ik ervan verwacht had, betekent niet dat de film slecht is. Jolie is een genot om naar te kijken en ik geloof niet dat ze een betere actrice hadden kunnen vinden voor deze rol. Grafisch ziet alles er ook echt super mooi uit en de acteerprestaties van de overige acteurrs is ook meer dan voldoende.
Actarus
Echt genieten dit!
Prachtige muziek met bijhorende verbluffende beeldjes. Alle elementen van het Doornroosje sprookje zijn erin verwerkt. Vooral het prequel gedeelte van het verhaal kon me enorm bekoren. Jolie in perfect gecaste rol.
Disney op zijn best!
Leuk sprookje, een variatie op Doornroosje, ditmaal gezien vanuit het perspectief van de boze heks. Qua verhaal gelukkig niet al te zoet en voorzien van wat frisse nieuwe invalshoeken; vooral opvallend is de dramatische verhaallijn van de koning (Sharlto Copley), overigens zonder happy end. Visueel sporadisch indrukwekkend, al veert de film constant heen en weer tussen kleurrijke kitsch en duistere gothische taferelen. De special effects zijn eersteklas. Al met al net niet helemaal geslaagd, daar is het geheel net niet origineel en sterk genoeg voor, maar aangenaam genoeg.
mock turtle
geweldige jolie. mooie effecten, leuke draai aan het verhaal, goede sfeer!
carbayon
Mooie afwijkende van de oorspronkelijk disney tekenfilm versie verfilming van het sprookje. Ik ken het sprookje dus niet goed genoeg om te weten welke van de 2 versies het sprookje het meest recht toe doet. Als dat de tekenfilm versie zou zijn dan vind ik de toevoegingen en veranderingen in deze versie goed creatief bedacht. Als deze versie het sprookje het meest uitbeeld dan is het goed dat het verfilmt is want ik vind deze versie van het verhaal mooier dan de tekenfilm.
ikkegoemikke
“Before the sun sets on her sixteenth birthday, she will fall into a sleep like death!”
De allereerste bioscoopfilm die ik gezien heb (zover als ik het mij kan herinneren) was de originele Walt Disney film ‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’ toen ik ongeveer 6 jaar was. Het was in zo’n minuscuul muf dorpsbioscoopje. Het pre-smartphone tijdperk zodanig dat je nog kon genieten van een film zonder het gevoel te hebben dat je in één of andere discotheek zat met al die lichtschijnsels. Wat me wel is bijgebleven is de impact dat die film op me had. Misschien is daar wel mijn liefde voor het medium film ontstaan. Op latere leeftijd verslond ik kilo’s boeken. Vooral het fantasie genre sprak me aan, zoals Terry Pratchett, Feist, Terry Goodkind en Tolkien (natuurlijk) die beschreven. Als het over een mythologische en magische wereld ging, bevolkt met dwergen, reuzen, magiërs en ridders, dan was ik uren zoet in deze imaginaire omgeving. De filmwereld palmde mij ook in met prachtige films zoals ‘Willow’, ‘Lord of the Rings’ of ‘The Chronicles of Narnia’. Ik moet zelfs met rode kaken toegeven dat ik stond te popelen als een tiener om de eerste Harry Potter film te zien. En tegenwoordig, als vader zijnde, geniet ik samen met mijn 2 peuters van ‘Frozen’ en oude Walt Disney klassiekers. Om het kort te maken: “ik hou wel eens van zo’n verfilmd sprookje!”
Lees mijn volledige mening hier ...
erik1677
Wow! Wat een fantastische film!
Wat een geweldige sfeer!
En ik zeg het wel eens vaker hier, maar hier is de cinema voor uit gevonden.
Echt waar! wat een topfilm! van begin tot einde!
En ik durf wel te zeggen, een van de betere rollen van angelina Jolie ooit!
Ik kon mn ogen niet van haar af houden tijdens deze film, ze spat gewoon van het scherm af.
En haar acteerwerk is echt subliem.
Allemachtig wat heb ik hier van genoten!
SnakeDoc
Elle Fanning. Niet mijn actrice.
Verder een aardige film. Zitten leuke stukken in.
Jolie blijft echter de enige uitschieter qua acteren. De rest presteert maar matig.
Filmkriebel
Wat een prachtige Disneyfilm. Een speciale maar heel geloofwaardige wending wordt gegeven aan Doornroosje. De fantasywereld waarin alles zich afspeelt is al de moeite op zich, maar vooral de relatie Aurora versus Maleficent vond ik heel sterk uit de verf komen. Dat Doornroosje slechts tien minuten in haar eeuwige slaap werd ondergedompeld wil ik nog wel vergeten . Verder is dit een smetteloze film, een smetteloos sprookje, waar alle elementen in zitten die je van dit soort verhalen verwacht. En Jolie maakt indruk! Super!
marissaheinrich
Ja, wat moet ik hier nou over schrijven...
Als Angelina Jolie niet had meegespeeld was dit een echte B-film, zij heeft de film wat kunnen redden door haar bekendheid want zo goed vond ik haar niet. Natuurlijk is zij niet slecht, maar om nou te zeggen dat dit een klassieker is en dat zij uitmuntend speelde.. nou nee. Ze zag er wel geweldig uit en haar gezichtsuitdrukkingen zijn natuurlijk wel fantastisch.
De special effects vond ik ook mwoaaah, het is de bedoeling dat alles echt lijkt, ik vond de 3 kleine elfjes heel slecht gemaakt qua gezichten en gewoon de gehele animatie van de elfjes. Ik snap dan ook echt de hoge scores niet, oké het is een best leuke film.. maar een klassieker???
Doornroosje vond ik prima acteren alleen haar vader vond ik echt rampzalig... Ik had misschien te hoge verwachtingen van deze film, ik ben een fan van Angelina Jolie en laten we eerlijk zijn in de trailer is alles prachtig. Er zat voor mij weinig spanning in, ik kon totaal niet meeleven met Maleficent, het voelde allemaal zo geforceerd en nep.... Helaas.
Mijn stem is een 2,5. Van deze acteurs en zeker van Disney had ik iets beters verwacht, het is toch meer een kinderfilm geworden i.p.v. een spannende fantasyfilm en misschien was dat ook helemaal de bedoeling maar het was niet mijn verwachting.. jammer!
DragQueen
Deze Disney film is heerlijk om te kijken. Visueel oogt het allemaal prachtig. Ook de hoofdrol van Angelina Jolie is zeer overtuigend. Verder is het verhaal onderhoudend gebracht. 3,5 Ster.
Mweh...ik had eigenlijk verwacht dat mijn grootste irritatiefactor bij deze film Angelina Jolie was, maar waar zij me nu wel beviel was gewoon alles om haar heen vrij saai. Ik kijk eigenlijk niet graag naar Jolie. Ik vind haar sowieso niet aantrekkelijk en ze speelt vaak in hele matige films of irriteert me enorm met haar overacting. Maar hier steelt ze toch wel de show als Maleficent. Dit is dan ook het enige waar de film vrij goed mee is, want het hele achtergrondverhaal interesseerde me weinig. Beetje langdradig. Daarbij had ik ook gehoopt dat de film erg duister en volwassen zou zijn, maar na een redelijke start verzandde het toch wel in een soort van familiefilm waar ik niet op zat te wachten, met als dieptepunt die 3 vervelende feeën. Visueel is de film wel in orde, zonder echt uit te blinken. Een aantal monsters vond ik vrij lelijk vormgegeven.
bjerik76
Er is al genoeg over gezegd.
Wat een mooie beelden, en mooie scenes.
Het was ook fijn dat heel de film gericht was op Maleficent, en dus niks over Doornroosje, dus het een hele andere film is dan je denkt te gaan zien.
Wat heel mooi was, was de amputatie van haar vleugels.....
Sterk gespeeld.

The Jungle Book
Avontuur / Drama, 2016

Koizora
Drama / Romantiek, 2007
feesprookjevillainsleeping beauty verraadvloekdark fantasybased on fairy taleaanpassingretelling literary adaptationwings3dlive action remake