Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Michael Tiddes
Met onder meer: Marlon Wayans, Nick Swardson en Cedric the Entertainer
Releasedatum: 14 februari 2013
Plot A Haunted House
"This $*%! ain't paranormal."
Jonggehuwden Malcolm (Wayans) en Kisha (Atkins) verhuizen na hun huwelijksreis in een ideaal droomhuis. Eenmaal aangekomen komen ze erachter dat ze niet alleen zijn in het huis. Het echtpaar gaat op onderzoek uit en ze ontdekken al snel dat het huis niet bespookt is, maar dat Kisha bezeten is door demonen. Malcolm besluit een priester in te huren om de kwaadaardige demonen weg te laten halen, vastberaden om zijn huwelijk te redden... en zijn seksleven.
Malcolm
Juanita
Rosa
Ray-Ray
indigoriico
ik heb wel flink moeten lachen om de pretbek van het hoofdpersonage
SSeagal
Oh mijn god wat was dit in en in triest. Mijn vrouw en ik houden enorm van spoof films en wij konden allebei wel lachen om de trailer. Helaas bleken de enige nog enigzins leuke grappen allemaal daar al in te zitten. De rest van de film was supersaai. Sterker nog, mijn vrouw houdt normaliter niet van horrorfilms en sommige scenes waren zo serieus en niet grappig dat ze niet eens durfde te kijken. Als fan van de scary movie reeks had ik hier wel wat van verwacht, maar deze film was te triest voor woorden zeg, bah. * voor de trailer
koolmeeskip
Na white chicks leek het ons wel wat om deze ook te kijken, na eeen half uur uitgezet, totaal geen verhaal, humor is ver te zoeken, gewoon triest
Mijn eerste film uit 2013 is gelijk de slechtste van het jaar. Tenminste, dat mag ik hopen, want als er nog slechtere komen, dan wordt het echt dramatisch en pijnlijk.
Pijnlijk was deze A Haunted House ook. Pijnlijk ongrappig en irritant met alleen maar plas, poep, seks en scheetgrappen, die de plank totaal missloegen en nooit leuk waren. Wayans die last heeft van de scheten van zijn vrouw, echt hoe verzin je deze onzin? De schreeuwende Wayans zelf, is overigens ook uitermate vervelend en heeft totaal geen komisch gevoel hier. Ik vond hem vroeger soms nog wel te pruimen, maar hier had hij het totaal niet meer. De cast was sowieso pijnlijk ongrappig, zeker als die vervelende Cedric the Entertainer ook nog eens ten tonele verschijnt.
Nee er viel hier weinig eer aan te behalen. Ik heb precies nul keer gelachen en dat is best knap voor een pure komedie als deze. Parodiefilms kan ik nog weleens waarderen. Maar als ze zo slecht geschreven en uitgevoerd zijn als deze, dan valt er weinig eer aan te behalen.
barcam
Paranormal Activity gepimpt met pijnlijk slechte Amrikaanse puberale humor. Het resultaat is volledig van de pot gerukt. Te mijden als de pest.
peterjohn
Het had slechter gekund (of beter) als hij het dopje van de lens niet had verwijderd.
6-6-6
Heb ik nu echt de grote pech gehad, dat ik al 3 vreselijke slechte films op rij heb mogen kijken ???
knusse stoel
Het bekijken van deze film is een straf en na 10 minuten "humor" keken wij elkaar aan en kwamen unaniem tot de conclusive: STOPPEN!
Een 1/2 ster voor de moeite van de medewerkers van deze film en maar hopen dat ze nooit weer meewerken aan zoiets.
Franza
wat een kutfilm
De enige reden waarom ik deze een 1,5 geef(3)
Is omdat ik deze met scary movie 5 vergelijk en die kreef van mij een 1 en deze vond ik dan net iets leuker
mnrk
Tic tac toe in yo' face!
Toch stiekem nog best een leuke film van Michael Tiddes...
Het verhaal is natuurlijk niks bijzonder, maar er zitten toch een paar leuke stukjes in deze film waardoor de film toch gewoon te kijken blijft...
Marlon Wayans is zoals we van hem kunnen verwachten "druk"aanwezig, maar de rol van zijn vriendin (Essence Atkins) was leuk gedaan... maar de bijrollen van Nick Swardson, Cedric the Entertainer en David Koechner waren net iets beter...
rayisgek
ik heb wel gelachen met deze film snap de lage scores niet heb veel slechtere films gezien je moet er van houden echt voor de jongere generatie
Nino_Aerts
Ik heb tranen gelachen met deze film.
Maarja, ieder zijn soort humor zeker
joey1973
Ik ben niet van de jongere generatie en vond hem ook geweldig, wel altijd al een fan geweest van de typische Wayans-humor, en ook hier weer smakelijk om gelachen. Toch een van de leukere parodie-horror-films
weberanja
Ik heb dubbel gelegen, vooral die huishoudster
Gewoon verstand op nul en kijken.
Daan258
Als ik eerlijk moet zijn had ik hem veel slechter verwacht.
Hij is zeker niet goed, maar doordat die zo maar dan ook echt zo onwijs flauw en slecht is, heb ik af en toe toch best kunnen lachen
Als je hem gewoon met wat vrienden kijkt en verstand op nul zet is die nog best te doen.
Deeltje 2 zal ik ook vast wel gaan kijken als die uit is
Miepjemiep
Wat n ongelofelijke bagger film.. Vreselijk!!!!! Echt vreselijk
Platte persiflage.
De in de matige Scary Movie-films telkens door de mand vallende Wayans komt er hier een stuk minder bekaaid vanaf. Hij lijkt dan ook zin te hebben in deze ordinaire spoof van Paranormal Activity. Uiteraard komt The Devil Inside, The Possession en zelfs het jaren '80 werkje The Entity even voorbij, maar de hoofdmoot is een persiflage op eerstgenoemde film. Hij en Atkins vormen een grappig stel wat last krijgt van een op seks beluste geest. Dat klinkt flauw, is ook flauw, maar door de 'cam-benadering' en de lol die van de cast afstraalt is deze hap best goed te doen.
Met name Koechner is erg grappig als de racistische camerabewakingsspecialist en ook Swarsdon en Daly verzorgen een vrolijke noot. Het poep- en plasgehalte is wel enorm hoog en de onderbroekenlol wordt vaak zo ontzettend dik aangezet dat je er wel haast om moet grinniken. Schuddebuiken zit er misschien niet in, maar waar Wayans doorgaans de plank misslaat, komt een en ander hier beter aan. De hersenpan dient wel eerst volledig te worden uitgeschakeld, want platter en meliger dan dit wordt het niet gauw. Soms mag het. Gelukkig maar.
Redelijk.
Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.
Yugnav
Normaal hou ik helemaal niet van spoof films en al helemaal niet van de Wayans brothers, maar vond hem verassend leuk! Gewoon verstand op 0 en lachen.
dutchtuga
Man, man, dit is een pijnlijke bedoening. A Haunted House begint nog niet eens zo slecht en een paar personages zijn nog best amusant, maar de koek is al erg snel op en uiteindelijk zit je met alweer een erg slechte parodie.
Langere recensie:
A Haunted House (2013, Michael Tiddes) - blu-ray - cultmoviesreviewed.com
Shinobi
"Tic tac toe in yo' face!"
Tegen beter weten in gekeken, omdat ik toch niks te doen had. Maar dit is wel erg pover zeg. Een hoop mislukte en platte plas-, poep- en seksgrappen bij elkaar die nergens, maar dan ook nergens grappig worden. Teveel geforceerde humor wat kant noch walk raakt.
Het verhaaltje neemt o.a. films als: Paranormal Activity, The Devil Inside en The Excorcist op de hak. Daar zou genoeg mee te doen moeten zijn zou je denken, maar deze film bewijst het pijnlijke tegendeel. Ik moet zeggen dat het wel een redelijk begin kent, maar de film wordt te repetitief en sommige irritante personages helpen hier niet bij. Met name tegen het einde aan wordt het wel erg bont gemaakt met de introductie van Cedric the Entertainer als de priester.
Al met al een zeer pijnlijke parodie die niet de moeite waard is, bespaar je de moeite en sla deze film over. Niet te geloven dat hier een vervolg op komt.
Kleine 1,0 sterren.
duffs
de veelal misplaatste humor slaat voor mij de plank behoorlijk mis ondanks een paar leuke stukjes als het wiet roken,de helderziende,en dat hij snachts een onmgewenste verassing krijgt van de geest zijn leuk vind ik en dan heb ik 3 keer moeten lachen nee geen hoogvlieger misschien leuk als je toch niks beters te doen hebt bovendien duur hij niet al te lang en ik ben wel een fan van marlon wayans maar een onvoldoende van mij
lars-pixar
Op IMDb is al een vervolg aangekondigd van 'A Haunted House' met een release datum van April 2014 (voor Nederlandse première)
Hollywood007
Buiten een paar zeldzame grappige momenten is echt niks. We zijn beter gewoon van Marlon Wayans. Jammer.
de kardinaal
Wat is dit flauw en op sommige momenten echt onsmakelijk, vulgair.
Ik heb daar in principe geen moeite mee maar ik zie daar de humor niet van in.
Het is in feite gewoon een slecht vervolg in de scary movie reeks want het is precies dezelfde humor.
Scary movie 6 dus. De eerste 4 daarvan vind ik best goed ook al heb ik ze nog geen van allen beoordeeld. Maar de vijfde is bijna net zo slecht als dit vehikel. Zelfde banale humor.
Uitgemolken tot en met. Dus weinig tot geen verrassingen meer.
qtano
Humor voor de jonge generatie
Ik heb me in ieder geval vermaakt en kapot gelachen
Kijk erg uit naar het 2e deel

The Croods: A New Age
Animatie / Avontuur, 2020

Scary Movie
Komedie / Horror, 2000
ghostbusterspookhuisparodiecrude humorspoofhorror spooffake documentarydemonic possessiongevonden beeldenparanormal activityduringcreditsstingerspooky househorror parody