• 9.373.163 stemmen

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: Samuel Fuller

Met onder meer: Kristy McNichol, Paul Winfield en Burl Ives

Plot White Dog

"When man’s best friend becomes his fiercest enemy…"

Julie Sawyer rijdt een witte hond aan en neemt haar mee om te verzorgen. Het dier geneest en redt vervolgens Julie's leven wanneer het een verkrachter gewelddadig vermoordt. Ze ontdekt dat de hond getraind is om donkere mensen aan te vallen. Ze consulteert een hondentrainer die haar onmiddellijk adviseert het dier te laten afmaken, maar de zwarte hondentrainer Keys besluit een poging te wagen het dier te hersenspoelen.

Lijkt een simpel uitgangspunt, maar de film is geweldig gemaakt door de oude meester Fuller. Wat het oogpunt van racisme betreft, maakt deze film zowat nog meer indruk dan American History X. Echt zo'n film waarvan ik niet begrijp dat 'ie nooit op T.V. wordt uitgezonden. Aanrader.

avatar van Jos2

Jos2

Echt zo'n film waarvan ik niet begrijp dat 'ie nooit op T.V. wordt uitgezonden.

Een aantal jaren geleden regelmatig uitgezonden.

avatar van gremlin gizmo

gremlin gizmo

ik wil dees zoooo graag zien

avatar van diana35

diana35

kan iemand mij vertellen hoe ik aan deze film kom?

het lijkt me een super mooie film.

avatar van Wouter

Zover ik weet is ie nergens ter wereld op dvd. Wel VHS.

avatar van peeters005

peeters005

het lijkt me een super mooie film. ik ben al heel lang opzoek naar deze film

peeters005 schreef:

het lijkt me een super mooie film. ik ben al heel lang opzoek naar deze film

hoe kom ik aan deze film ik ben al jaren opzoeknaar deze film

avatar van Wouter

Op ebay regelmatig te koop.

Maar wel de full screen editie.

En bij digital conquest, dus. Schreef ik je al eerder.

Tenminste, ik neem aan dat peeters005 dezelfde is als peeters213

Ik hoop op een wide screen uitgave.

avatar van Waku

Waku

Hele foute film.

Zogenaamd met een boodschap maar dan wel eentje die

je als kijker een mening de strot induwt.

Verder behoorlijk bloedig en geweldadig.

Ik heb hier heel weinig mee.

avatar van maurice32

maurice32

sterke film , vond het einde zo zielig

avatar van stephan73

stephan73

Komt in December op Criterion uit.

Ik zal hem zeker kopen!

avatar van Saracen

Saracen

Heb deze film ooit op koop video gezocht en naderhand zelf op dvd gezet. Helaas is hij nog niet uit op dvd, dus vorige week mijn video versie op dvd gekeken. Ondanks het feit dat het al een oudere film is had hij aan kracht nog niets ingeboet, en heb ik wederom genoten van deze film. Blijft een ijzersterke film, absoluut een aanrader!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

White dog heb ik jaren geleden gezien.
Alleen het einde ervan lag nog redelijk vers in m'n geheugen.

Nu is White dog uit op dvd via Criterion met een fraaie hoes
en het is ook net pas dat ik weet dat het een werkje is van Fuller.
Eerder werk, Naked kiss en Shock corridor, zijn films die ik erg lang
geleden zag, maar waarvan ik vrijwel zeker kan zeggen dat
ik ze bij het herzien ervan meer zal waarderen.

White dog is een drama met een enkel heftig moment.
Om daar nu gelijk horror aan te hangen is lichtelijk overdreven,
hoe naar die enkele heftige momenten, voor sommige kijkers,
ook zijn.

Het thema is zeker o.k., maar het verloop van het toch magere verhaaltje hangt mij iets teveel van toevalligheden af.
Er worden een paar korte weggetjes ingeslagen die mij wat te
makkelijk zijn. Ondanks dat de hoofdrol naar de witte hond gaat,
hadden er best een paar ander figuren meer naar de voorgrond mogen treden. Eén ervan is "het vriendje" die na 1 waarschuwing
nooit meer teruggezien wordt.

Een heftig onderwerp, een goeie score van Morricone,, een
enge hond, maar uiteindelijk een wat zwak geheel.

Meer dan 3 sterren kan ik White dog echt niet geven.

avatar van wei

wei

Eindelijk uit op Criterion. Film over een racistische hond die zwarte mensen aanvalt. Voelt aan als exploitation, maar is erg zorgvuldig gemaakt. De hond wordt geweldig neergezet, al begreep ik dat het bij sommige mensen lachwekkend kon overkomen. Komt denk ik ook door het plot, maar ik vond het heel overtuigend. De boodschap (racisme is niet iets natuurlijks, maar wordt aangeleerd) is niet wereldschokkend, maar dit afspiegelen in man's beste vriend in een exploitation achtige film, levert een heel aparte en bijzondere film op.

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Je vraagt je af waarom er nog films als Crash gemaakt worden, terwijl deze er al derig jaar is. Waarom zo'n sentimentele film verzinnen die alleen maar van de hoofdzaak afleid terwijl er al een film als deze is. Ik hou zo ontzettend veel van Fullers heldere aanpak. En het mooie is dat ondanks het feit dat alles zo overduidelijk is er zo veel subtiliteiten zijn. Wat een genie, die Fuller. Een van de betere films die ik de afgelopen tijd gezien heb

avatar van mixmaster

mixmaster

een film die je raakt , en je zeker met een naar gevoel laat zitten.

mooi en prachtig in beeld gebracht zijn de scenes met hond zeker.

rekening houdend met de wat gedateerde leeftijd heeft deze film mij zeker weten te raken.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Vandaag ook weer `s bekeken na zo`n 10 jaar.
En ja, de film raakte me weer.
een hele mooie hond die natuurlijk van jongs af aan zwarte mensen aanvalt, tot de dood aan toe.
Een paar momentjes waarvan ik dacht, dit word weer even niks, maar
Kristy McNichol weet de film steeds staande te houden, met haar leuke en soms droevige verschijning.
Fuller zelf speelt ook in de film, en speelt ook goed.
Maar de hond deed `t em....wat een mooie hond.
Vooral de beginscene waar ze bijna verkracht word en de tv keihard aan staat, en de hond haar dan red.....en later zij de hond zegt dat alles goed komt, kreeg ik even een traantje..

Nee, deze was nog steeds goed.
Een goed gemaakt drama met een ietwat nare nasmaak, maar zo had Fuller `t gewild.

avatar van Noodless

Noodless

mixmaster schreef:

een film die je raakt , en je zeker met een naar gevoel laat zitten.

mooi en prachtig in beeld gebracht zijn de scenes met hond zeker.

Hier sluit ik me bij aan. 7,5/10

avatar van Derekbou

Derekbou

Een redelijke tegenvaller. De witte Duitse herder is een mooie reïncarnatie van al het racistische kwaad, maar ik vind het een redelijk makkelijke manier om hiermee dit onderwerp aan te kaarten. Ik kon na afloop ook niet goed achterhalen of Fuller nou een anti-racistisch statement met White Dog heeft willen neerzetten, of gepoogd heeft een spannende thriller te creëren.

Door Morricone's zenuwachtige soundtrack krijgt de film op sommige momenten, onbedoelde lijkt me, een soort horrorsfeer. Het acteerwerk, vooral van de hoofdrolspeelster en de dikke baas, was op sommige momenten erbarmelijk. Het camerawerk was ook niet speciaal en de beelden wisten me nergens echt te raken.

Op alle vlakken is de film het dus eigenlijk net niet. Het is geen mooie film, als thriller mist het teveel spanning en als statement vind ik het allemaal wat te gemakzuchtig.

Deze film rustig bekeken en had er heel wat van verwacht, mede omdat de film toch ook wel goede waarderingen krijgt op moviemeter. Maar helaas....wat is dit een slecht product!

Erg ongeloofwaardig ook. Het is een typisch voorbeeld van een B film en het heeft niets weg van een horror film. Zeer matige acteerprestaties ook.

Inhoudelijk kan je dan niet op de film ingaan omdat je dan wellicht prijsgeeft hoe het verhaal in elkaar steekt, maar om 1 voorbeeld te noemen. Ergens in de film valt een dode tgv een aanval van die hond en daar komt ook verder geen onderzoek naar of zo, geen politie, geen aangifte...je hoort er niets van weer...Ongeloofwaardig dus...

avatar van b00ts

b00ts

Helaas. Ik sluit me aan bij de vorige twee berichten. Wat valt deze film mij tegen. Het verhaal is in principe wel aardig, maar door een aantal gebeurtenissen in de film wordt dat onderuit gehaald. Met name de scene in de kerk, de afwikkeling daarvan slaat helemaal nergens op. Sterker nog, er wordt niks meer afgewikkeld. Ik denk dat 'my name is bond' dezelfde scene bedoelt.

avatar van mika2000

mika2000

gave film,spanning tot het eind,

gelukkig zijn deze honden liever,

dan de film zich voordoet

al is de mens wel een belangrijk schakel bij het op voeden ervan.

beoordeling 8+

avatar van 606

Aardige film met een apart verhaal over een racistische witte hond.

Acteerwerk was ook redelijk goed.

3,5 ster

avatar van Vascago

Vascago

Mooi drama over een top op het bot verpeste hond die heropgevoed wordt door een zwarte dierentrainer. De film is een aanklacht tegen racisme en tegen mensen die honden zo opvoeden dat ze andere mensen of dieren zo aanvallen. Het is niet de hond die racistisch is, maar de barbaren die hem hebben opgevoed. Het acteerwerk in de film is zeer behoorlijk en de muziek van Morricone versterkt de sfeer goed. Het einde is mooi maar ook best zielig: De hond valt nu de donkere mensen niet meer aan, maar ziet in de oude Blanke vriend van de dierentrainer, zijn oude baasje en valt hem dan aan. Af en toe een beetje te moralistisch, maar niet erg.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Een zeer interessant concept, behoorlijk uitgewerkt. Altijd fascinerend om te zien hoe zo'n film gemonteerd is tijdens de scènes met de hond en wat voor een geduld de crew gehad moet hebben om precies de scène te krijgen die de regisseur wil hebben. White Dog overtuigt en presenteert een sociaal kritische film in een thriller jasje. Sommige scènes zijn fenomenaal, zoals de scène waar het kleine zwartje jongetje net aan het zicht van de hond ontsnapt of de eindscène en de score van Morricone draagt bij aan de spanning. Prima film.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Aardige B film, wel ongeloofwaardig: 3,0

avatar van Insignificance

Insignificance

Mooi beestje dat er bij tijd en wijle behoorlijk griezelig uitziet. Nou ja, het schijnen er vijf te zijn geweest, maar goed. Knuffelig, terwijl het rood van het bloed heftig contrasteert met de witte vacht. De scènes rondom de hond zijn dan ook de moeite waard, die met het kind is inderdaad de fraaiste. Dat Fuller z´n film de nodige inhoud meegeeft, is mooi meegenomen, al is de wijze waarop misschien niet de meest subtiele.

Op zich niet zo'n probleem, met zo'n white dog is er in wezen geen ontkomen aan. Wat wel erg stroef uitpakt, is het scenario. Dat het wat randzaken, zoals een politieonderzoek, negeert, kan nog, maar het verloop komt erg houtje touwtje over. Neem alleen al de aanloop naar de verkrachting. Film mist nogal eens een bepaalde flow. Morricone's muziek vond ik ook niet erg gepast. Het zijn de dieren die 't 'm doen in deze.

avatar van perceived

perceived

Tof! Soort hardcore Disney filmpje, zonder plastic sentimenten. Onderwerp is helaas nog steeds actueel... Het verhaal is grotendeels voorspelbaar, maar loopt zo vlot en boeiend dat het niet eens een minpunt is. Wel een groot pluspunt: het contrast van de hond in relaxte -en aanvallende staat wordt overtuigend en soms indrukwekkend in beeld gebracht. Pet af voor de regisseur en de hond(en)! 8/10*

avatar van kimelie

kimelie

Op zich een goed verhaal maar helaas stoorde ik me nogal aan sommige dingen oa aan het feit dat de hond meerdere slachtoffers maakt waaronder dodelijke maar nergens word onderzoek naar gedaan blijkbaar
de hond : zoals Insignificance al zei

Mooi beestje dat er bij tijd en wijle behoorlijk griezelig uitziet

het einde vond ik dan weer wel heel mooi De hond ziet in de blanke vriend van de dierentrainer, zijn oude baasje en valt hem dan aan

gezien de leeftijd van de film de hond en het einde toch een voldoende