• 9.377.371 stemmen

The Wolverine (2013)

Actie / Sciencefiction | 126 minuten / 132 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 126 minuten / 132 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Hugh Jackman, Tao Okamoto en Rila Fukushima

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 25 juli 2013

Plot The Wolverine

"When he's most vulnerable, he's most dangerous."

In “The Wolverine” bevindt Logan, de eeuwige krijger en buitenstaander, zich in Japan. Daar zal het staal van een samoerai botsen met het 'adamantium' van Logans klauwen, wanneer deze laatste het moet opnemen tegen een mysterieuze figuur uit zijn verleden in een epische strijd die hem voorgoed zal veranderen.

Logan / Wolverine

Ichiro Yashida / Silver Samurai

Young Yashida

avatar van supersnoop

supersnoop

Had niet vveel verwacht van deze film. Maar zat er echt naast. Dit is gewoon een van de betere actiefilms van dit jaar. Gewoon bruutheid.

avatar van MarkFish

MarkFish

Jackman is nog steeds wel goed als Wolverine, maar The Wolverine haalt het niet bij eerdere X-Men verfilmingen. Het is slordig, er komen personages in voor die niet interessant zijn of slecht zijn uitgewerkt en de inspiratie is een beetje op.

Het is mooi geweest met The Wolverine. Ga heen en rust in vrede. Wordt gewoon lekker oud en sterf een vreedzame dood .

avatar van missy85

missy85

Goede actiefilm, met genoeg actie en special effects.

Acteurwerk was prima, keek lekker weg.

Alleen het eind vond ik vaag. Dat was jammer.

avatar van killer13

killer13

net de extended versie gezien, vind deze persoonlijk beter. meer actie en geweldadiger. De ontploffing bij de ninjas uit de trailer komt er in voor en Wolverine is in diezelfde scene te zien met zijn geliefde sigaar

MarkFish schreef:

heb jij even pech, er komt een derde Wolverine film James Mangold is aan het onderhandelen met Fox om terug te keren als regisseur

avatar van Fluvver

Fluvver

Flinterdun verhaal met stevige actie, wat wil een man nog meer?

avatar van horizons

horizons

Betere actie en een beter flinterdun verhaal?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Opvallend dat het beste wat Wolverine sinds X2, tien jaar geleden, heeft gedaan, een cameo van een paar seconden is geweest. De derde X-Men was niet best en zijn eigen X-Men Origins was ook niet bepaald een film om trots op te zijn. En dus kwam The Wolverine als een nieuwe poging om het karakter eer aan te doen. Toen Darren Aronofsky aan het project werd verbonden, was ik oprecht enthousiast. Maar het kon bijna niet anders dat een studio met een product als Wolverine niet zou samengaan met een eigenzinnige filmmaker als Aronofsky en hij werd vervangen. Erg jammer, keek erg uit naar wat hij met het karakter zou gaan doen. Het eindresultaat is nu, zoals ik al had gedacht, een best amusante actiefilm dat alleen nergens in uitblinkt en niets nieuws durft te doen.

We weten inmiddels wel dat Jackman een goede Wolverine neerzet en ook hier is hij weer prima. Maar het personage lijkt wel steeds meer een zeikerd te worden. Waar is de tijd gebleven dat hij zich zo kon uitleven op de soldaten van William Stryker in X2? Lekker woest, sarcastisch en niet elke vijf minuten emotioneel beschadigd door het verlies van een vrouw. Nee, de momenten dat Wolverine de bad-ass uit kan hangen, zoals in deze film in de korte sequentie in de kroeg, zijn toch duidelijk het leukst. Maar jammer genoeg wisselt de film teveel van oeverloos gezanik van een hoop karakters die niemand iets boeit tot vrij lelijke actiesequenties als op het dak van een snelle trein. Een hoop missers wat dat betreft, maar gelukkig heeft The Wolverine genoeg vermaak in huis om niet volledig te falen. En nu maar hopen dat X-Men: Days of Future Past weer een écht memorabel deel is voor de X-Men franchise.

3 sterren.

avatar van Placide

Placide

Hugh Jackman is een prima acteur en zet een goede rol neer als the Wolverine, maar na dit spectakel is het misschien toch beter om niet meer solo te gaan en gewoon bij de X-Men reeks te blijven, want daar is hij gewoon op zijn best.

We kijken daarom allemaal reikhalzend uit naar X-Men: Days of Future Past.

avatar van Metalfist

Metalfist

One eye on the past and the other on the future

Aha, de nieuwe Wolverine film. De eerste plannen waren er al in 2009 maar wegens meningsverschillen en dergelijke (plus zowel Darren Aronofsky als Guilermo Del Toro die het aftrapten) heeft het een aantal jaar geduurd eer de film op het grote scherm verscheen. Vier jaar later na X-Men Origins mocht Hugh Jackman nog eens in de huid van Wolverine kruipen voor een hoofdrol en de verwachtingen waren hoog gespannen. Vooral omdat de legendarische Wolverine comics uit 1982 (Chris Claremont en Frank Miller!) functioneerde als bronmateriaal.

Maar het resultaat is maar zozo. Een groot probleem aan The Wolverine is de speelduur. Nu heb ik wel de extended versie gezien maar die scheelt nu niet zo erg veel met de gewone versie. Het moge duidelijk zijn dat 2,5 uur gewoon te lang is en wat knipwerk had geen kwaad gedaan. Dan hadden ze misschien ineens de Yashido clan op zich deftig kunnen uitwerken. Geen idee wat Mangold en co hier heeft bezield maar wanneer je zowel Kenuichio Harada als Shingen Yashida introduceert (Kenuichio is eigenlijk de bastaardszoon van Shingen) dan blijf je best ook effectief trouw aan hun origine. Zeker wanneer de originele verhaallijn eigenlijk helemaal niet moeilijk te verfilmen is en het dus compleet onnodig is om dit te gaan veranderen. Naar het einde van de film blijkt dan ook dat we met een belachelijke mengeling tussen de wapenuitrusting van Kenuichio en een futuristisch staaltje robotics van Shin (die dan weer de zoon is van Kenuichio en genoemd is naar Shingen, zijn grootvader, maar hier voor de rest niet in voorkomt) opgescheept zitten en dan had ik het echt wel gehad. Het werd echter nog erger want dan bleek dat Yashida het grote brein achter alles is... Ik vat eerlijk gezegd niet waarom Marvel dit door de vingers heeft gezien maar bon, met Iron Man 3 bleek ook al dat ze er hun hand niet voor omdraaien om hun beste personages een andere draai te geven. Hetzij op een goede of een slechte manier. Gelukkig eindigt de film nog met een geslaagde scène na de credits waar de fundering voor Days of Future Past wordt gelegd dus ik eindigde de film met een goed gevoel.

Wat ook wel leuk was, was de toevoeging van Famke Janssen als Jean Grey. Jammer genoeg was ik al gespoilerd dat ze ging voorkomen in de film maar ze had een grotere rol dan gedacht dus dat was een mooie meevaller. Ook de twee cameo's van Patrick Stewart & Ian McKellen zijn heerlijk natuurlijk maar jammer genoeg vond Mangold het dan niet meer nodig om Stan Lee er in te verwerken.. Jackman is zoals gewoonlijk de perfecte man voor Wolverine maar het is de Russische nieuwkomer Svetlana Khodchenkova die een uitstekende incarnatie is van Viper. Ik vond Sandra Hess in Nick Fury: Agent of SHIELD al erg geslaagd maar ben aangenaam verrast door Khodchenkova. Hopelijk kunnen ze die nog wat verder uitwerken via HYDRA in Captain America. Rila Fukushima en Tao Okamoto zijn redelijk als Yukio en Mariko maar daarmee is alles gezegd.

Ik heb geleerd dat je met verfilmingen van een boek/comic moet proberen om beide media apart te zien maar Marvel slaagt toch wel de bal mis. Hier had zoveel meer mee gedaan kunnen worden en ik hou mijn hart maar vast voor wat Singer met Days of Future Past gaat doen. Jackman is wederom uitstekend en de cameo's van een paar bekende koppen doen toch weer smaken naar meer.

avatar van Spetie

De X-Men hebben me altijd wel kunnen boeien en Wolverine is daarvan altijd het meest interessante personage geweest. Nu was de eerste losstaande film over hem wel aardig, maar niet zo goed als de X-Men films. Daarom hoopte ik stiekem dat dit deel toch wat beter zou zijn, maar die hoop vervloog al snel, ondanks een veelbelovend begin.

Dat begin is uiterst explosief en behoorlijk goed. Mooie actie, maar dat blijkt op een leuke scenebovenop de trein na, gelijk ook het beste wat de film op dat gebied te bieden heeft. Na de opening wordt het tempo behoorlijk getemperd en wordt een verhaaltje verteld, dat lang niet altijd weet te boeien. Er wordt veel te veel tijd uitgetrokken om iets te vertellen wat in feite maar saai is, voordat men weer verdergaat met de actie. Daarnaast wordt Wolverine op de verkeerde manier geportretteerd. Met zijn speciale krachten en het mutant zijn wordt maar zeer weinig gedaan.

Ook qua acteren houdt het niet over. Jackman blijft de perfecte Wolverine, maar zijn tegenstanders zijn weinig indrukwekkend. Vooral het personage Yashida is bij tijd en wijle lachwekkend, waarbij het clichématige eindgevecht wel het dieptepunt was. Jammer dat men zo’n oninteressante en weinig vermakelijke film kan maken van Wolverine. Te weinig actie, totaal geen interessante personages en ik heb mezelf er op betrapt toch een aantal keren op de klok te hebben gekeken, hoever we al waren. Toch wel een grote teleurstelling dit, achteraf gezien.

avatar van LoganMCV

LoganMCV

Goeie film, hier en daar wat hiaten maar niet storend. lekker wegkijken

avatar van jippie2010

jippie2010

Mooie actie, prima SFX,

alleen een verhaallijn die voorspelbaar is.

Ben benieuwd naar het vervolg.... *3.0

avatar van cor1946

cor1946

Niet zo sterk vervolg, goed spel van Jackman, de acties maakte alles goed.

avatar van james_cameron

Geweldige openingsscene, maar daarna ontpopt dit zich als een nogal wisselvallig Marvel-werkje. De plot is te karig om de lange speelduur te rechtvaardigen, zeker wanneer je de extended cut bekijkt, en er is gewoonweg te weinig aktie en spektakel. Vooral halverwege kakt de boel behoorlijk in. Op dat moment gaat de film qua sfeer richting zoetsappig romantisch drama, iets dat niet echt werkt in een film als dit. Zeker niet wanneer de dame in kwestie wel mooi is maar niet bepaald goed kan acteren. Tegen het einde gaat gelukkig de beuk er alsnog flink in en heeft het script een paar leuke verrassingen in petto, maar een beetje dubbel gevoel blijft overheersen. Jackman is wederom prima in de hoofdrol, maar zijn personage verdient een betere film dan dit.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het toffe aan The Wolverine vind ik dat het eigenlijk best een kleinschalig verhaaltje is. Geen mutanten die de wereld willen vernietigen of mensen die mutanten willen gebruiken om de wereld te overheersen... sowieso maar heel weinig mutanten, eigenlijk. Het grootste gedeelte van de film loopt Wolverine zelfs zonder mutantkrachten rond! Dat bevalt me wel. Ik denk dat Wolverine een heel geschikt personage is om het klein en menselijk te houden. Dat gezegd hebbende, heeft de film wel behoorlijk wat mankementen. Ten eerste duurt hij gewoon véél te lang. Op een gegeven moment ga je je gewoon afvragen wanneer het eens is afgelopen. Dat komt ook (ten tweede) doordat het verhaal eigenlijk niet bijster interessant is. Ik juich het toe dat er eindelijk eens niet op wereldschaal wordt geopereerd, maar zorg dat wat je wél doet dan ook interessant is. De actiescènes zijn tenslotte niet bijster geweldig, en met name op het eind, met die robot, gaat het gewoon helemaal nergens meer over. Jammer, want dit is het gewoon net niet.

avatar van sofripa

sofripa

Prima vermaak

De film draait om Wolverine en Jackman is de Wolverine. Beter zal de rol nooit worden ingevuld. Wat er in het (saaie) verhaal gebeurd kunnen we snel klaar over zijn, met uitzondering van de fantastische openingsscene. Grootste manco is niet zozeer de setting in Japan alswel de zeer matige cast om Jackman heen. Toch blijven dit soort films voor mij heerlijk om de hersens op leeg te laten lopen.

3,5 sterren

avatar van joolstein

joolstein

Tja, en dan vervlaagt mijn hoop! Wolverine zonder de x-man betekent dus middelmatige film. De x-man films zijn zeer goed te doen maar beide wolverine films kunnen mij niet bekoren. Oooh, als fan van deze actie-helden blijf ik echt wel kijken. Deze film heeft ook zo zijn momenten maar het blijft allemaal flinterdun. Toch twee en een halve ster omdat het een aardig popcorn film is

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Op sommige punten een verbetering ten opzichte van de vorige, maar op sommige punten ook weer een stukje minder. Aller eerst is dit weer de zoveelste film die te lang duurt. Ze willen het bioscooppubliek waar voor hun geld geven met films van minimaal 120 minuten. Dit kan prima zolang je er maar geen overbodige rommel instopt Je merkt hier echt dat ze het geheel rekken. Vooral halverwege de film zakt het te veel in...

Ok, de scene dat hij gewassen wordt.. Leuk, maar als er een versie komt zonder deze scene dan zou ik hem ook maar geen seconde missen. En zo zijn er nog wel een handjevol voorbeelden. Ook zitten er echt belachelijke momenten in wat met een beetje creativiteit beter en anders opgelost had kunnen worden. De scene waarin hij zijn buik opensnijd en gaat liggen graaien om een spinachtig dingetje wat aan zijn hart vastzit, weg te halen. Prima vondst om iets te bedenken dat zijn krachten reduceren, maar die hartoperatie is een heel slecht idee geweest. Oja, en dan de moderne ninja? Waarom komen zij met motors van de daken afrijden????!!!! Waarom doen ze überhaupt de moeite? Als het nou nog een functie zou hebben ok, maar dit is werkelijk waar hilarisch belachelijk.

Maar ik ben de lulligste niet en als ik dit alles niet met een theelepeltje zout zou nemen, dan kreeg deze film een 0,5. Ik heb genoten van een aantal strakke actiescènes en aangezien dit een belangrijk onderdeel is, scoort de film hier punten mee. Wolverine is weer stoer op de emotionele momenten na en uiteindelijk is het gewoon weer Wolverine waardig. (maar natuurlijk niet vol overtuiging)

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Redelijke actiefilm, maar toch desondanks wel iets meer van verwacht van te voren. De actie is goed, maar echt uitblinken wil het nergens, ondanks dat Hugh Jackman zijn rol wel weer goed speelt. Uiteraard is de link tussen Logan en de X-men snel gelegd, maar voor dit deel is dat niet terecht. Want sprake van andere mutants buiten enkele scene's van Jean Grey en tijdens de aftiteling met Magneto en Charles Xavier na en uiteraard de dame van het vergif waarvan ik haar naam niet meer weet is er niet. Ik had graag gezien dat hij het tegen sterkere tegenstanders had moeten opnemen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Meer een thematische aflevering in een serie dan een film.

De film opent vermakelijk met een chagrijnige Logan die een teruggetrokken leven leidt en dan verhaal komt halen in een kroeg. Luttele seconden later is hij in Japan om zich te mengen in een ruzie rond een oude kennis, zijn nalatenschap, zijn familie en een duistere clan.

Alles aan The Wolverine voelt aan als een aflevering van een serie in plaats van een film die het karakter van Wolverine verder uitdiept. Maar misschien valt er sinds X-Men Origins: Wolverine wel niks meer uit te diepen. In deze stijl kun je nog wel een paar films maken, steeds in een ander land. Wolverine Down Under. Wolverine in Amsterdam. Wolverine goes Russia. Wolverine in Paris. Wat dat betreft had deze film beter "Wolverine in Japan" kunnen heten ofzo. Want ook de overige karakters die in de film voorkomen stellen niet zoveel voor.

Hoe dan ook, de film biedt volop actie en kent niet zoveel slechte momenten, behalve het inspiratieloze gevecht met de eindbaas, die ook nog eens gemaakt was met lelijke CGI. Het gevecht op de bullet-train was visueel ook niet overdonderend mooi, maar wel erg origineel en daardoor spectaculair en vermakelijk.

Toch heeft het personage Wolverine een zekere charme over zich en blijft het boeiend om naar hem te kijken (en voor de vrouwen is het ook leuk om naar Jackman te kijken).

avatar van vantagev82

vantagev82

Leuk, spannend en vol aktie. Toch had ik wolverine donkerder verwacht, zoals Batman in de eerste twee dark knight films. Aanrader, maar het had mijn inziens beter kunnen zijn.

avatar van Zeriel

Zeriel

Redelijke film, goed personage, mager verhaal.

Karl van H. schreef:

Eens. Daar valt meer mee te doen. De makers kiezen hier helaas weer voor een standaard verhaalverloop en dito finale in dit genre.

avatar van Film Pegasus

The X-Men reeks was er een die z'n weg moest zoeken, maar gelukkig kon teren op enkele sterke elementen. Eén daarvan was Wolverine, een personage dat tenminste goed was uitgewerkt en door Hugh Jackman overtuigend werd neergezet. De zijsprong X-Men Origins: Wolverine miste de omkleding die het personage nodig had, maar Jackman zelf was gelukkig nog goed genoeg. Niet moeilijk dat er opnieuw een spinoff kwam: The Wolverine. Helaas loopt de film rond als een kip zonder kop waarbij het niet goed weet waarnaar toe te gaan. Vrij saai verhaal, actie dat niet goed in beeld wordt gebracht en nergens echt sprankelend. Zowel scriptschrijvers, regisseur als acteurs doen puur een gevraagde job zonder ook maar enige energie uit te stralen.

Jackman kan er nog deels gehavend uit geraken en ik hoop hem in een volgende X-Men film terug te zien. Maar nog één zo'n spinoff met hem van dit niveau en we kunnen het personage voorgoed begraven...

avatar van tattoobob

tattoobob

Totaal geen last van gehad...waar mijn bovenbuurman het over heeft.

Ik vond deze juist een van de betere..

Ook helemaal niet slecht voor een film ij dit genre....ik heb er van genoten

avatar van Waku

Waku

Verwachtings patroon was bij voorbaat laag maar positief verrast.

Omdat deze 'Wolverine'niet al te futuristich was maar meer actie gericht was deze film geschikt voor breder publiek dit keer. Met name dat het verhaal de japanse cultuur induikt gaf het geheel een extra sfeervol tintje.Verder een pakkend verhaal, natuurlijk veel actie en prima effecten.

Lange zit maar een lekker filmpje.

avatar van ipman-99

ipman-99

"You brought me here to say goodbye... Sayonara!" ... " !!!

Fantastisch dit 'nieuwe' deel !!! Wie 'Wolverine' is moet ik natuurlijk niet meer zeggen hé?!

Maar ... wat een geweldige vette film die bol staat van de heerlijke actie en effecten !

Wolverine Vs. Yakuza ...., heerlijk toch !

Hugh Jackman zit echt weer geweldig in zijn rol !

Tao Okamoto (Mariko), Rila Fukushima (Yukio - 'bodugaurd') en Svetlana Khodchenkova (Viper) zijn 3 actrices die geweldige indruk op me nalieten !

Ik ben (ook) een grote fan van Aziatische films ..., mede door de Japanse sfeer en de Yakuza

vond ik deze nog vetter dan deel 1 !

avatar van mnrk

mnrk

What kind of monster are you?.....The Wolverine!

Deze 2e Wolverine van James Mangold is vanaf minuut 1 actie en nog eens actie...

Het verhaal wordt weer goed gebracht (en mede door de flash backs wat extra's mee krijgt), ook de gehele setting (Japan ) geeft net dat beetje extra sfeer mee waardoor de film dat mee krijgt wat er goed bij past...

Hugh Jackman blijft gewoon top als Logan, de overige cast is ook in orde (en ook dat ze gewoon Japans spraken)...

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Omgevingen zijn schitterend. Verhaal is minder dan deel 1 maar wat een heerlijke actie.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Deze film valt erg tegen. Zeer weinig actie. De 'atoombom' scene en 'op het dak van de trein' scene, waren nog wel vermakelijk. Met alle respect voor Aziaten, maar ik vond ze in de film gewoon niet interessant. Eerder lachwekkend of irritant. Ik had er helemaal niks mee. Daarin tegen was Svetlana Khodchenkova wel zeer goed, maar ze kwam als Viper veel te weinig in beeld. Al om al dus geen hoogvlieger en eigenlijk gewoon een zeer zwak deel. Bah.