• 9.374.084 stemmen

Serbuan Maut 2: Berandal (2014)

Actie / Thriller | 150 minuten

Gesproken taal: Arabisch, Indonesisch, Japans en Engels

Releasedatum: 3 juli 2014

Plot Serbuan Maut 2: Berandal

"It's not over yet."

Rama besluit na het bloedbad in het appartementencomplex weer aan het werk te gaan om zijn vondsten in het complex verder te onderzoeken. Hij besluit undercover te gaan om de Jakartaanse, criminele organisatie te kunnen infiltreren en uit te zoeken welke andere agenten uit zijn eigen korps corrupt zijn. Zijn riskante missie brengt zijn eigen gezin echter steeds verder in gevaar en terwijl hij dieper graaft om ’t grote complot te achterhalen, dreigt zijn ware identiteit steeds meer naar voren te komen.

avatar van Prudh

Prudh

Eens met Montorsi. Speelduur is te lang, daardoor teveel verhaalgeneuzel en teveel dode momenten. Ook iets minder gritty dan de eerste. Hammer Girl en Baseball Boy zijn geniale personages, maar jammer dat ze puur in de film geschreven zijn voor hun coolness en dat ze geen deel uitmaken van de verhaalcontext. Het maakt deze film cartoonesker dan zijn voorganger. Laatste half uur niettemin waanzinnige knokcinema. Dat doet die Evans als regisseur en editor maar mooi. Als scenarist moet 'ie het dus bij wat simpelere dingen houden, want deel 1 bewees uitstekend dat een film als deze uitstekend zonder verhaal kan (een kwaal waar ook veel Thaise actieprenten aan lijden trouwens).

avatar van YAH87

YAH87

Met The Raid 2: Berandal, het Indonesische woord voor gangster, levert de Britse regisseur Gareth Evans een vervolg af die in vrijwel alle opzichten beter is dan zijn voorganger uit 2011. Voor deel twee heeft de beste man een groter budget in handen om dit vervolg te maken en dat is te merken. The Raid 2 is overduidelijk spectaculairder, intenser en langer qua speelduur. Met een speelduur van ongeveer 2,5 uur zit je als kijker geboeid en gefascineerd te kijken en waarbij je je geen minuut hoeft te vervelen. Het verhaal wordt bijna direct na het eerste deel opgepakt waarbij hoofdpersoon Rama diep moet gaan voor een nieuwe levensgevaarlijke infiltratieopdracht. Waar The Raid: Redemption nog kampte met een flinterdun verhaal, wordt in het vervolg een interessant misdaadepos vertelt die mooi wordt ontvouwd en prima wordt uitgesmeerd door de totale speelduur en alle explosieve actiescènes in. De actie stelt ook ditmaal niet teleur en de regisseur weet hoe hij dit moet filmen. De choreografie van de vechtscènes is wederom om van te smullen dankzij de regie van Evans en de bekwame acteurs waardoor de pencak silat in volle schoonheid te bewonderen is. Elke klap en trap komt aan en draagt bij aan de intensieve kijkervaring. De oeeehhh’s en ahhh’s vliegen dan ook talrijk voorbij. De film is daarnaast bij vlagen verrassend komisch en heeft met Hammer Girl en Baseball Bat Man twee vermakelijke en memorabele personages. Op het gebied van cinematografie is The Raid 2 tevens verrassend fraai te noemen met schitterende shots van onder meer een rode restaurant en het Indonesische landschap. Zelfs het winkelgebied Blok M (bezoektip) in Jakarta mocht even in beeld verschijnen. The Raid 2: Berandal is een subliem vervolg op The Raid en zet een nieuwe standaard voor actiefilms, die doet uitkijken naar het volgende deel van de trilogie.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Zaterdag is er nog een extra voorstelling:

Imagine filmfestival - imaginefilmfestival.nl

Klinkt allemaal veelbelovend..

Corcicus

Ojo, hier kan ik echt niet op wachten. Ik ben al helemaal opgefokt door de trailer!!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Man man man. Wat een adrenalinerush was dit weer!

Zaten trouwens nog verrassend veel vrouwen in de zaal vond ik (blijkbaar valt The Raid ook in de smaak bij mensen die normaal niet van vechtfilms houden). Op zich weleens geinig om zo'n film in de bios te zien, de oeh, aah, en yeah!'s vliegen je om de oren. Gruwelijke kills werden zelfs beloond met applaus (en terecht).

Lefgozer schreef:

Gruwelijke kills werden zelfs beloond met applaus (en terecht).

hahaha

DiDa

Gaat deze film nu wel of niet morgen in premiere in Belgie? Bij Kinepolis staat nog steeds 23 april vermeld op de website. Maar sommige Belgische websites hebben hem ook op 23 juli staan.

avatar van Minotaures

Minotaures

deel 1 is geweldig... nu ben ik zeer benieuwd naar deze!

Corcicus

Eindelijk gevonden! Vanavond schuif ik mijn interieur aan de kant zodat ik de karatetrappen in alle hevigheid kan nadoen zonder mijn lamp aan diggelen te schoppen zoals bij The Raid 1 het geval was.

Corcicus schreef:

Veel plesier met je Cam versie

tattoobob schreef:

Veel plezier met je Cam versie

Geen camversie Bobby, Corcicus kijkt geen cam.

tattoobob

In ieder geval geen top pindakaas

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Corcicus schreef:

Heb je geen goede inboedelverzekering, ik trap de hele tering zooi altijd gewoon aan gort.

We horen vanavond wel van jou of de desbetreffende versie qua kwaliteit al de moeite waard is.

Corcicus

Oké, ik beken schuld. Het ging inderdaad om een camversie, al had ik dat aanvankelijk niet door, tot de ondertitels plots uit beeld verdwenen en ik het raden had naar wat er gezegd werd. Al die koppen leken ook op elkaar dus zonder tekst kon ik de personages onmogelijk van elkaar onderscheiden. Voorlopig zal ik dus nog maar wat wachten met stemmen

Corcicus schreef:

Oké, ik beken schuld. Het ging inderdaad om een camversie

avatar van Safaci

Safaci

Aanstaande zaterdag 17 mei voorpremiere van Raid 2 bij Pathé Utrecht. Voor €6,00!

Safaci schreef:

En hoe was de film?

avatar van Safaci

Safaci

DiDa schreef:

En hoe was de film?

Na 2 keer zien? Erg goed, beter dan deel 1. Het grootste nadeel van de film is de speelduur van 2,5 uur. Beste actie film van het jaar!

Safaci schreef:

Je hebt hem 2 keer gezien? Cool! Moet nog even wachten tot juli....

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Brute actie weer, dat zeker. De film duurt alleen iets te lang. Het verhaal zet de film vaak op stop en laat je steeds zitten met een diepe zucht want je wilt verder. Tempo gaat constant van hoog naar laag. Uiteindelijk even goed als deeltje 1.

tattoobob

De 2,5 uur speelduur(wat vrijwel normaal is in een asianmovie)stoorde mij geen moment en ik vind het juist een dik pluspunt....
De lijn met sterke en harde actie en dikke vecht choreografie word hier nog dikker dan in het eerste deel....WAUW.
Waar in het eerste deel alles nog redelijk overzichtelijk is,moet je in dit deel toch redelijk je koppie erbij houden(misschien ook omdat ik hem met engelse subs heb gezien)het gevecht in de keuken is denk ik wel het vetste gevecht wat ik tot nu toe gezien heb in een film

Gewoon kijken deze film....biertje erbij en knallen,de gebroken botten vliegen je om de oren.

IN ZIJN GENRE een betere film kan je bijna niet maken denk ik....nog iets beter dan de eerste.
Van mij krijgt hij de volle mep.

avatar van gatygun

gatygun

Jammer had meer kunnen zijn. De film duurt te lang, actie wordt op een gegeven moment vervelend veelal door de lengte en de hoofdrol speler beginnen ze langzaam kwijt te raken gedurende de film.

Jammer, ik had er meer van verwacht, maar helaas. Ik geef het een 2,5. Geen 3 omdat de lengte van de film gewoon de film gewoon wurgt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Waar Raid Redemption een actiefilm pur sang was, is dit vervolg eerder een misdaadfilm geworden doorspekt met hallucinant geweld en moordzucht. Het kon erg goor worden gezien de manier waarop iedereen elkaar toetakelt, maar men heeft dit toch met enige terughoudendheid in beeld gebracht, en dan nog is het soms pijnlijk om zien.

Ook weer een gelegenheid voor enkele indrukwekkende Pencak Silat demonstraties. En het moet gezegd : er zaten enkele bloedstollende scènes tussen, zoals dat laatste duel met Bejo's rechterhand en de scène met de voertuigen . Mijn hart sprong bijna in mijn keel van de spanning. Zoals anderen ook zeggen, het is ook veel te lang geworden en dat doet in dit geval de film geen goed. Met zo'n dun clichéverhaal is dat nogal een verspilling van tijd. Zeker het eerste uur duurde veel te lang. Persoonlijk vond ik de voorganger iets beter hoewel ik hier meer genoten heb van de puik in beeld gebrachte actiescènes.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Grotendeels mee eens, maar ik kom veel hoger uit. Vond het ondanks de te lange speelduur wel vlot verteld. Gewel(da)dig spektakel.

Hammer time!

4,5

avatar van Zandadder

Zandadder

Beste actiefilm die ik ooit zag, in alle opzichten.

Even woorden tekort.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

gisteren zojuist gezien.. Hoop spektakel en de speelduur was goed te doen...geen minuut verveeld...4 sterren

avatar van stievies

stievies

Ik heb wel een aantal Huh?? momenten gehad.

Het verhaal leek op een aantal momenten niet te kloppen. net alsof er een stukje film weggeknipt was.

maar dat maakt ook helemaal niet uit bij deze film. Hier kijk je niet naar voor het verhaal maar voor de geweldige actie scenes. En dat zijn het zeker. "Geweldige actie scenes"

Corcicus

De gevechten zijn een pak bruter, maar ook chaotischer. Soms werd het ronduit verwarrend. Wel weer een heerlijk staaltje vechtkunst, maar de vaart zit er veel minder in dan voorheen. Er wordt deze keer een pak geluld waardoor het soms moeilijk was om mijn aandacht erbij te houden. Er had gerust een dik half uur van de speelduur gemogen om het eerste deel te kunnen evenaren.

avatar van killer13

killer13

balen zeg, net een versie gepindakaasd met geweldig beeld en geluid maar is engels gesproken... heb liever in de oorspronkelijke taal