Genre: Actie / Horror
Speelduur: 116 minuten / 123 minuten (unrated edition)
Verenigde Staten / Malta
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz
Releasedatum: 4 juli 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot World War Z
"Remember Philly!"
Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.
Gerry Lane
Ex-CIA Agent
Andrew Fassbach
Constance Lane
TheThirdMark
Weer eens wat anders dan de standaard zombiefilm. Het leken ook meer mensen die hondsdolheid hadden dan de echte standaard zombie. De film kent een paar spannenden momenten en het verhaal zit verder aardig in elkaar. Brad Pitt draagt de film goed en over de andere cast leden heb ik geen slecht woord te zeggen.
De special effects zijn goed gedaan.. Ik vond vooral de hordes zombies het vetst... bijv. zoals ze tegen die muur aanklommen was een mooi gezicht.
Verwacht geen Walking Dead effect met veel boed want dan kom je bedrogen uit bij deze film. Ik vond het wel een minpuntje dat sommige scene's zo snel werden gefilmpd dat je niet goed kon zien wat er gebeurde. Buiten dat heb ik me goed vermaakt, voor de verandering eens wat anders en ben geheel niet ontevreden daarom.... 3,5 sterren!!
skipy05
Goede film. Ik had hem wel anders verwacht. Ik dacht mer actie en minder verhaal.
Film is zo zeker niet slecht. Hij had wel iets minder lang mogen duren.
Brad Pitt zet wel een goede rol neer.
freek_93
Ik had erg naar deze film uitgekeken. Nu eindelijk gezien en kon niet aan mijn verwachtingen voldoen, waar ik al bang voor was na het lezen van reviews na de release. De film is lang niet slecht gelukkig. Goede, snelle actie! Rennende zombies zijn altijd een stuk spannender dan langzame zombies!
Het maakte de film niet veel spannender. Iets meer bloed zou leuk zijn.
Desalniettemin heb ik me prima kunnen vermaken!
pvl63
World War Z is een aardige film, niet meer dan dat. De openingsscène in Philadelphia vond ik de sterkste scene, vanwege de spanningsopbouw. De film kabbelt vervolgens naar het einde. Het einde is m.i. te makkelijk. 3-D voegt weinig tot niets toe aan de film of het moet zijn dat het lijkt alsof het in de bioscoop regent. Jammer!
olbo
Was bang voor een film waarbij de special effects boven het verhaal zou staan. Maar ik vond het hier prima in balans. Ik heb me prima vermaakt.
Keane1983
Een film waar ik zeer zeker niet veel van verwachte maar toch veel heel weten waar te maken.
Als Zombie film zeg ik nee, maar als een lekkere block-buster over the top actie film zeg ik ja.
De film kent nauwelijks tot geen gore maar weet er op de een of andere manier toch goed mee weg te komen.
Ook zien de zombie's er iets te " computer-achtig" uit en maakte somige me meer aan het lachen dan echt de stuipen op het lijft weten te jagen.
Dat gezegt hebbende, zit er constand voldoende vaart in de film en zien de actie scenes er zeer mooi uit.
Acteerwerk is prima, hoewel dat in deze film niet echt aan de orde is.
Het verhaal is lekker vlot en de tijd is dan ook voorbij gevlogen. Toch is het totaal niet te vergelijken met het boek (voorgaand al eens vaker beschreven volgens mij). Hier en daar zitten er wel wat raakvlakken in, maar over het algemeen is het verhaal gebaseerd op het boek en niet verfilmd.
Verder is er een prima score aanwezig.
Camera werk is prima (ondanks de drukke beelden die je tezien krijgt, oogt alles toch nog vrij rustig). Tevens word je getracteerd op een aantal mooie shots van landschappen en steden.
Al met al een heerlijke actie film (lees..geen horror) die meer dan goed weet te amuseren.
Van mij een 4,5*
gatygun
Na het lezen waar de film ongeveer over ging "zombies" haakte ik al af. Ik had geen zin om naar een ranzige zombie film te kijken die het vooral van zijn ranzigheid moest hebben. Aangezien een maat van me uitlegde dat de film niet echt ranzig was en goed was. Moest ik hem toch maar eventjes kijken.
De film begint gelukkig vlot, en ook het verloop van de film is erg goed gedaan. Geen moment heb ik het saai gevonden, de pacing was gewoon erg goed gedaan. Pitt speelt een goede rol in de film, de overige acteurs echter ook. het goed in beeld laten brengen hoe een enorm gebied van rustig in 1x naar een complete oorlog zone veranderd is ook erg goed gedaan.
De film ging gelukkig niet veel in op politieke geneuzel of veel rank gelul. Het verhaal verliep snel en vlot.
Het gevoel van complete chaos was echt behoorlijk aanwezig. en de zombies waren ook goed in beeld gebracht.
Al met al een uitstekende film met pitt, en zeker eentje die ook een niet zombie liefhebber kan volgen.
Dikke plus punt voor het niet al te goor maken van de film puur om het goor te maken. Het was echt een goede film om te zien.
Dikke 4,5 van mij.
MovieMind
Mijn verwachting was behoorlijk hoog, maar viel me (mischien daarom) toch behoorlijk tegen.
Er zitten zeker goede scenes in maar over het algemeen was de teleurstelling net zo hoog als de verwachting.
_Casper_
Opzich in zijn soort (rampenfilm) een betere dan gemiddelde, maar verder zeker geen super film.
De film is mooi gemaakt en de special effects zijn ook erg mooi, ook het verhaal speelt lekker vlot.
Alleen mist de film totale diepgang (en zitten er ook wat standaard cliches is zoals dochter met astma)
Ik had er eigenlijk meer van verwacht,
3.5* omdat hij toch iets beter is dan anderen in zn soort.. maar als ik hem als film zelf beoordeel 3*
vranque
Haha olbo. En dan zo'n prachtige avatar. Marty Feldman. Om bang van te worden. Hoe fraai. Exact mijn gevoel bij deze film. Prachtig gemaakt, mooi verhaal en boeiend tot het einde. Maar met een knipoog van Marty. Haha
Ik geef 3.5*
totkijkdanmaar
De film volgt helemaal de Hollywood-standaardformule voor de rampenfilm, inclusief de 'ontknoping', waar de held van dienst - Brad Pitt uiteraard - natuurlijk een sleutelrol in speelt. Da's wat jammer. De film zit echter goed in elkaar en kijkt lekker weg, en ook Pitt is aardig in vorm. Daarom een voldoende, maar niet meer dan dat, want echt bijzonder is -ie zeker niet.
Roegge
Deze film gisteren gekeken, en hij beviel erg goed.
Ik had aan de hand van voorstukjes een andere gedachte bij deze film, nl dat het zo'n soort documentaire zou zijn.
Maar hij was erg spannend en beklemmend, ook doordat die zombies zo verschrikkelijk snel zijn.
Zeker dat stuk in Israel was erg angstig, ze dachten het gered te hebben en dan hoeft er maar 1 over de muur te komen en alles was voor niets!
Kortom genoten!
Left4Dead
Prachtig begin dat je op dat moment op het puntje van de stoel doet belanden. Maar is dit nu weer een kopie van een kopie van een kopie?, hebben we dit verhaal min of meer niet vaker meegemaakt?
Outbreak versus 28 Days/Weeks Later, I am Legend versus The Book of Eli enz. enz. ?
Ok, originaliteit is dus niet de keyword hier maar desondanks is de uitvoering redelijk geslaagd, de chaos komt overtuigend over door het camerawerk (Blu-ray geen 3D) en het acteren. De steden zijn heerlijk overgelaten aan hun lot als gevolg van de epidemie, en dat alles bij elkaar is zo slecht nog niet.
Echte spanning is er niet, tenminste slechts korte periodes op halve sterkte daarvan, en ik houd juist van constante suspense. De zombies met hun aanvallen zijn net iets te slap, Bradje heeft een makkie aan ze. Voor het gerne is WWZ zeker niet slecht maar er zijn veel betere die je meer pakken op spanning en emotie.
Vreemde wentelingen (meteen verlies viroloog, zombies over de muur in Israël door te luid gezang, constant ontsnappen/overleven van Pitt met een minder ernstig verbaasd gezicht dan mij ) doen de film niet goed, het lijken zelfs onhandig gekozen momenten. Vooral de rol van de viroloog lijkt gekocht te zijn en later tussen gevoegd in het script wat vaker gebeurt.
Had meer verwacht van deze film, ik kom niet verder dan 3**. Daarin zit dan ook nog een 1/2* voor het origineel idee van een virus te gebruiken als camouflage.
JacoBaco
Maar is dit nu weer een kopie van een kopie van een kopie?, hebben we dit verhaal min of meer niet vaker meegemaakt? Outbreak versus 28 Days/Weeks Later, I am Legend versus The Book of Eli enz. enz.?
En zo zijn er ook 585 films over een alien invasion of de duizenden rom-com's waarin twee mensen elkaar eerst niet kunnen uitstaan, maar toch verliefd op elkaar worden, vervolgens ruzie krijgen en het op het einde toch nog helemaal goed komt. Of de standaard wraakfilms waar er ook honderden van zijn. En dan nog de vele The Exorcist kopieën. De laatste keer dat ik echt verrast werd, was tijdens The Matrix 1. Maar misschien is dat ook wel ergens van gejat. Ghost in the Shell?
wimnoot
World War Z, de Hollywood variant op 28 Days Later.
Wat dus inhoud dat de schaal waar op het fout gaat veel groter en met veel meer budget wordt gebracht, en daarmee veel minder op de huid zit, dan bij de Britse Zombie film. En dat vind ik heel erg jammer. De starpower van Brad Pitt maakt dat nauwelijks goed.
De film start wel vrij goed, ik vond het alleen niet zo leuk dat Gerry zijn kinderen zo snel achter laat. Die waren voor mij de enige reden om mee te leven met de hoofdpersonen. De missie op zich is vrij nutteloos, (bijna iedereen is al een zombie) en is als zoeken naar een speld in een hooiberg, wat wonderwel (zoals zo vaak bij Hollywoodfilms) erg snel lukt. Het einde en die verschrikkelijke verwonding, die met een verbandje al snel bijna helemaal verholpen is, maken dat de film echt flink lager scoort bij mij.
Toch is het niet allemaal negatief. De grootse shots van een massa sterke, snelle zombies en wat leuke schrikmomenten maken de film dragelijk en heb me best wel vermaakt. Misschien verwachte ik door de casting van Brad Pitt wel en wat meer integere film dan dit bombastische Hollywood geweld.
Klein 3tje.
Onslaught
Bah bah Hollywood...
Wou deze film graag in de bioscoop zien, maar achteraf ben ik blij dat ik dit niet gedaan heb. Setting is goed, maar het plot is echt veel te standaard. Alle clichés komen weer langs. Begin scène was leuk, af en toe nog een andere kleine korte scène die voor wat vermaak zorgde, maar over het algemeen weinig leuks voorbij zien komen wat we ook niet in vele andere films hebben gezien.
Verder is op de productie niet veel aan te merken, maar dit is geen werkje wat ik snel nog eens zal over zien.
d$llar
Aardige film maar niet wat ik ervan had verwacht. Verwachtte meer actie en special effects. Verder wel een sterke Pitt.
Obbie
Pffff... i'm legend is beter. Scenario rammelt aan alle kanten en de toevalligheden rijgen zich in rap tempo aan elkaar. Eerlijk is eerlijk, enkel actiescènes zijn wel meer dan oké.
Niet echt spannend of zo maar wel onderhoudend een echte popcorn film.
zjandannybob
Standaard actie film met zoals bij vele films een erg slecht einde.
Zeker geen klassieker, vele effecten zien er zelfs goedkoop uit.
Wel oke voor een zondag middag.
basenjim
Werkelijk,
Van Zuid Korea naar Israël, maar wel met hip sjaaltje om? WTF!
En verder, ach het kabbelt voort.
Actarus
Brad Pitt is hier de persoon zoals John Cusack in 2012...overal erbij horend en alles op't nippertje overleven,doch...
Zeer onderhoudende film. geen poes-pas in het begin, maar een onmiddelijk snel tempo...Er zitten een aantal fijne scenes tussen. Bombastisch tijdens de eerste invasie en de gave scene in Jerusalem. maar het spannendste zit hem toch in het eindkwartier; Voorspelbaar, dat wel, maar het drukte de pret niet weg...
olbo
niet slecht maar voor horrorzombie te weinig bloed
Alsof het verhaal daardoor beter van word.

Deze vier horrorfilms zijn alleen vandaag nog te zien op Netflix

Netflix voegt in december onder meer deze vijf films toe

De vijf beste films over een grootschalige virusuitbraak

Efter Brylluppet
Drama, 2006