Genre: Actie / Horror
Speelduur: 116 minuten / 123 minuten (unrated edition)
Verenigde Staten / Malta
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz
Releasedatum: 4 juli 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot World War Z
"Remember Philly!"
Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.
Gerry Lane
Ex-CIA Agent
Andrew Fassbach
Constance Lane
chrischras20
niet perse maar verwachte meer blood&gore in plaats van massa's zombies die door straten/vliegveld denderden. zeker omdat dit "de" zombie film van hollywood zou zijn.
het verhaal was goed, miss ietwat losjes en a little too obvious plot..vond ik
N23
Een gevalletje 'Het boek was beter'.
En dat het boek beter was, najah de film heeft alleen de titel overgenomen. En Case 0, in Korea, dat verhaal komt ook in het boek voor, en de verder alleen de dokter in Israël. Waar het in het boek ging over 'langzame zombies' ging het hier over 'snelle zombies/ geïnfecteerden'. En dat is jammer, al met al, ik werd er niet vrolijk van.
Barry83
Een enorme tegenvaller. Mijn verwachtingen waren duidelijk veel te hoog. Voor mij is deze film een schande voor de "zombiefilms".
Ten eerste de "zombies" zagen er gewoon lachwekkend slecht uit. Totaal niet eng of realistisch. Dat irritante geklappertand deed me meer aan dokter bibber denken!
Vleesetende zombies???? Heb ik iets gemist? Enigste wat ik zag was steeds hetzelfde trucje. Er werd iemand in de armen of benen gebeten en het werd in 10 seconden een zombie. Ik wil zombies zien die het hart eruit rukken en de darmen opeten!
Kom ik meteen bij het volgende punt. Wel HEEL erg weinig bloed of gore in deze film! Special effects ook al teleurstellend.
Dan meneer Pitt die met een vliegtuigje in een dag tijd de halve wereld eventjes doet rondreizen en steeds precies op de juiste plek terecht komt.
Heel zwak en storend.
Kom ik bij het einde. Wederom een enorme teleurstelling. Geen invasie of weet ik veel. Heb ik daarvoor 2 uur zitten te worstelen met het uitkijken van deze film!
Achja is weer typisch zo'n gevalletje van een block-buster. I am Legend en 28 days later zijn 100 keer betere films.
hannes64
- 1926 berichten
Van het begin tot het einde spannend, top film.
Kort, maar krachtig.
En gelijk heb je.
Ik zie em nog maar `s een keer, want er was weer `s iemand die iets verkeerds zag in de film.
Dus niet......een dijk van een film, heel groots opgezet.....je zal `t maar meemaken, zo`n pandemie.
Ik wil zombies zien die het hart eruit rukken en de darmen opeten!
Tja, dan moet je ook niet deze film bekijken
Dit is gewoon een Actie / Drama en geen pure horror film (dat wist je trouwens al van te voren). Bij een film als "I am Legend" (die je zelf noemt) zat dat ook niet erin en dat kwam ook omdat dat een Actie / Drama is. Beide films zijn inderdaad gewoon blockbuster films (hier Brad Pitt en daar Will Smith) en daar komt zelden of nooit echte goor in voor. Deze film vond ik overigens beter dan "I am Legend" en hetzelfde geldt voor de zombies (in "I am Legend" waren die veel te computerachtig terwijl ze hier juist best realistisch waren).
patjuh86
ik ga hem strx kijken maar is dit niet een beetje een namaak van resident evil/ iam legend combinatie of wat moet ik ervan verwachten ??
zal morgen mijn oordeel over de film geven ben wel eens benieuwd of het t waard is ik hou wel van goede zombie films
N23
Hou je verwachtingen laag, dan is het nog wel te doen.
erg in de lijn van '28days later'. Het (luister)boek is wel aan te raden heeft ook een andere inslag. Nu weet ik ook wel dat je boek en film niet met elkaar moet vergelijken. En in mijn beoordeling doe ik dat ook niet, maar als je het boek er apart bij leest is het een dubbele zombie ervaring
Bullit
Wat een tegenvaller. Ik had meer verwacht van Pitt. 28 days later was een stuk beter.
gauke
Visueel ongelooflijk sterk rampspektakel; maar helaas is het verhaal onevenwichtig en mist de nodige linken. Qua stijl zie je overeenkomsten met producties als 'War of the Worlds' en 'I Am Legend', deze zombiefilm komt regelmatig over als een Bourne-epistel, de regisseur weet de spanning vast te houden en het ziet er allemaal behoorlijk realistisch uit. Vooral het eerste gedeelte is zeer snel (alsof je in een achtbaan zit), wild en rusteloos (in de goede betekenis van het woord). Het ene na het andere personage wordt het slachtoffer; ze zijn in feite onbelangrijk, zodat (als vanzelfsprekendheid) Brad Pitt ons enige houvast blijft en de verhoudingen binnen het gezin kunnen niet clichématiger zijn.
N.B. Je moet er trouwens niet aan denken dat dergelijke situaties het toekomstscenario van deze aarde zijn.
Mondragon
De film was nog slechter dan ik had verwacht. Wat een bocht komt er uit Hollywood tegenwoordig zeg. Snel en onoverzichelijke film die dankzij de special effects nog 2 sterren van mij krijgt.
Waku
Het was voor mij een nadeel dat ik deze film heb gezien vlak nadat ik 3 seizoenen van
"The walking dead" achter mijn kiezen had.
In die serie spreken de zombies/walkers en het verhaal toch net wat meer aan dan deze
"World War Z".Toch blijft er nog genoeg actie om van te genieten.
De scenes in Israel zien er prima uit .
Kortom toch wel veel zombieplezier.Geen langzaam slepende dit keer maar supersnelle bijtende
hongerlappen. Leuk voor Michiel Huisman dat hij een bijrolletje heeft in deze blockbuster als militair.
3*/3.5*
TomPSV
Zeer vermakelijke blockbuster. Het tempo is vanaf het begin van de film al lekker hoog. Je zit er dus meteen in. Dat tempo weten ze ook vast te houden, want er wordt gelukkig weinig aandacht besteed aan onderlinge relaties. Het gaat om de actie en die is van een heel goed niveau. Net als dat het visueel een genot is om naar te kijken. Veel verschillende locaties, groots opgezet en schitterend in beeld gebracht. De fijne soundtrack werkte sfeerverhogend en Brad Pitt acteerde prima. Die kon de film op een overtuigende manier dragen.
Echt spannend vond ik het trouwens niet, daar ben ik misschien toch wat te nuchter voor. De zombies zagen er ook niet echt eng uit. Meestal zijn dit niet echt mijn films, maar ditmaal heb ik toch wel genoten van dit spektakel. Dikke 3,5*
otherfool
Een wat rommelige, maar niet perse onaangename summer blockbuster die hectisch begint maar de draad halverwege wat kwijt lijkt te raken (ik lees hier ook over productieproblemen). Veel verschillende locaties worden opgevoerd, wat de film een computerspel-achtige feel oplevert maar uiteindelijk aan geloofwaardigheid en intensiteit punten kost. Net als in The Killing weet Enos weer prima op lichtelijk irritante wijze continu een huilgezicht te trekken, terwijl Pitt voldoet.
3*.
Cinemaniak
Een goede smaakt voor zombies kan je de makers niet ontzeggen.
Hele fijne film en ik heb mij echt uitstekend vermaakt. Het verhaal is aan de eenvoudige kant en vrij dunnetjes, maar het is de actie die telt. Geen energie verspeeld in de vaak vermoeiende aanlopen, maar vrijwel van het begin was er actie en zat er tempo in de film. Hier en daar miste ik wat structuur in de film, maar de film pretendeerde vooraf al geen topper te zijn, des te meer waardering ik kan opbrengen voor de makers.
Aanrader voor een 'lekker' tussendoortje.
martijn011
- 2034 berichten
Ook dit is een prima zomerblockbuster geworden. Mede dankzij een uitstekende Brad Pitt is deze film, waar ik vooraf nogal sceptisch over was, een zeer vermakelijke gebleken.
De film begint al sterk met een onheilspellende dreiging die uitstekend wordt uitgewerkt door Marc Forster. Dankzij het sterke begin zit je als kijker al meteen in de film en houden de makers het tempo er zo in dat je er haast nooit meer uit kan.
Uiteraard heeft de film zo z'n zwaktes. Zo zijn bepaalde gedeeltes wel heel erg ver gezocht en is met name het stuk in het vliegtuig een zeer ongeloofwaardige.
Visueel heeft de film wel genoeg te bieden. De zombies zien er prima en angstaanjagend uit en vooral de beelden in Jeruzalem mochten er zijn.
De film kent ook zeker z'n schrikmomentjes en dat zorgt ervoor dat de film ook de gehele speelduur interessant en spannend blijft.
Prima film, ruim voldoende.
Tonypulp
Stond er niet echt om te springen, maar dit was verbazingwekkend oké. Thank god(!) dat er relatief weinig familiedrama aan te pas komt en dat de film na luttele minuten losbarst. Aantal zeer fraaie, chaotische en grootse scenes maar veelal zonder impact. Het blijft een wat afstandelijk gebeuren en de actie is niet dermate over de top dat je met stijgende verbazing je adrenaline onder controle probeert te houden. Suffe Hollywood 'zombies'... in een aardige film.
Rednas 2
Geen diepgang, gewoon een ongecompliceerde actie thriller. Met Brad Britt in de hoofdrol had ik een ander soort film verwacht. Op een paar mooi gefilmde scenes na, verder slap verhaaltje... Tegenvaller (van Brad Pitt).
witboek
inderdaad
horizons
Spannende film, gelukkig maar beperkte goor (ik heb een hekel aan films met realistische goor, over the top humor gore ala braindead kan wel maar zoals de nieuwe evil dead vind ik niks).
Beste stuk was het begin tot aan helikopter redding, daarna de situatie in Israel en het eindstuk in het labaratorium.
De spanningsboog in diverse scenes zat er goed in. Acteerwerk, minder belang in een film als dit, was wel goed.
Het deed in zijn geheel qua opzet wel denken aan War of the Worlds (met Tom Cruise), inderdaad en de zombie 'stijl" van I am Legend. World War Z is wel beter dan die twee films.
Het concept zombies is huiveringwekkend.
MovieHolic
Wat een geweldige film! Zombies zijn hot at the moment "gelukkig maar" want ik krijg er geen genoeg van. Deze film kon me niet lang genoeg duren, hopelijk komen er meer van dit soort films uit in de nabije toekomst.
Weet iemand trouwens of dat het geval is?
Behoorlijk vermakelijk filmpje, ook al brengt het eigenlijk niet veel nieuws in het hele zombie cq outbreak genre.
De uitwerking is echter vlot en gevarieerd genoeg en Pitt blijft een fijne leading man.
Met name de zombies zelf zijn toch wel weer lekker creepy en geloofwaardig: op volle snelheid en totaal blind vooruit gedreven door dolheid. Springend in dieptes en door ruiten. Met name de grote door elkaar kronkelende zombiemassa bij Jeruzalem is indrukwekkend en laat zien ook zonder grafische details vrij scary te kunnen zijn.
sweetlover100
Viel me niet tegen, juist omdat er niet erg positief over deze film word geschreven. Erg mooie muziek en veel spanning. Voor een zombiefilm inderdaad te weinig bloed, gelukkig staat hij hier ook als Actie/Drama ipv Horror of Thriller. Het einde was jammer, had echt meer verwacht maar hij heeft veel goeds. Het verhaal is spannend en je blijft op puntje van je stoel. Lekker avontuurlijk door alle verschillende landen en mooie omgevingen/steden.
Cleanshot
Zaten nl wel enkele zeer onwaarschijnlijke zaken in die je met een pak zout moet nemen. Lekkere vlotte zombi film, niet te veel over nadenken en gewoon genieten van een emmer vol met hulzen.
mjk87 (moderator films)
Een grote blockbuster met zombies, Brad Pit als protagonist en zo het lijkt een redelijk serieus genomen film met alle wereldproblematiek erbij: dat kan haast niet mis gaan. Toch wel.
Pitt is dus retired; dat hele gegeven is verder van geen enkel belang in de hele film, maar toch, ik noem het maar even want de eerste scène draait daar om. En als al snel (bijzonder snel trouwens) de pleuris uitbreekt kan Pitt de hele wereld rond om een antivirus te vinden en valt zo van de éne penarie in de andere. Net als hij in Jeruzalem is, worden een soort nieuwe muren van Jericho overwonnen door de zombies, net als hij een virus nodig heeft in een WHO-centre is de vleugel waar dat virus staat bezet door zombies (de rest van het gebouw is de rust zelve), overleeft hij een vliegtuigramp en last but not least laat hij (heel bewust getoond) zijn wapen buiten de kluis staan, et cetera et cetera. Vermoeiende cinema kortom die weer barst van toevalligheden, dommigheden en onwaarschijnlijkheden. En hoe weten Israël en Noord-Korea (dat van die tanden was een goede vondst) wel dat er zombies komen, maar de almachtige V.S. niet? Oprecht, vraag ik mij af, neem je de kijker dan wel serieus?
Dat alles valt nog enigszins te vergeven als de actie dan maar goed is. En Forster toonde met Quantum of Solace (nog immers de slechtste Bond) al aan geen talent voor actiescènes te hebben. Het is slordig en chaotisch in beeld gezet en dan kiest hij ook nog voor een shakycam, wellicht om zijn gebrek aan talent te camoufleren (zoals regen dat doet met slechte CGI) of het is juist een uitspatting van dat gebrek aan talent: gewoon echt geen idee hoe je actie regisseert. Nodig moet hij lessen volgen bij Cameron, Jackson of Spielberg of desnoods Bryan Singer.
Blijft over dat er wel een aantal indrukwekkende scènes tussen zitten, Pitt gewoon goed is en de apocalyps altijd interessant is. Daarnaast toont Forster wel aan dat hij zich thuis voelt met rustige scènes en fijne muziek daaronder, en daarvan zitten er nog genoeg in Wellicht moet hij bij een volgende film over de neergang van de wereld eens denken aan Captain Tripps, dat zou wellicht een goed resultaat geven. Voor deze 1,5*.
sportfan27
Tegenvaller...
De film moet het puur van de naam Pitt hebben, verhaal is er niet en de "oplossing" is vreselijk voorspelbaar.
Ook lijkt Pitt er totaal geen zin in te hebben, snel vergeten deze film.
Magere 2**
Thorongil
Tot bijna halverwege bekeken. Maar de shaky cam stak me tegen en zombies hebben me eigenlijk nooit geïnteresseert.

Deze vier horrorfilms zijn alleen vandaag nog te zien op Netflix

Netflix voegt in december onder meer deze vijf films toe

De vijf beste films over een grootschalige virusuitbraak

Efter Brylluppet
Drama, 2006