Genre: Drama / Komedie
Speelduur: 53 minuten / 87 minuten (bioscoopversie incl. documentaire)
Alternatieve titels: Tricked / Entertainment Experience / The Entertainment Experience: Steekspel / Paul Verhoeven's Tricked / Tricked. Lies Always Backfire / Steek8pel
Nederland
Geregisseerd door: Paul Verhoeven
Met onder meer: Peter Blok, Ricky Koole en Gaite Jansen
Gesproken taal: Nederlands en Engels
Releasedatum: 28 maart 2013
Plot Steekspel
"Lies always backfire."
Steekspel gaat over makelaarstycoon en vrouwenverslinder Remco (Peter Blok). Tijdens het feest voor zijn 50e verjaardag, georganiseerd door zijn vrouw Ineke (Ricky Koole), neemt de succesvolle maar lichtzinnige levensstijl van Remco een onverwachte wending. Zijn zakenpartners Wim en Fred deden achter zijn rug om een poging hem uit het bedrijf te kopen. En tot overmaat van ramp komt zowel zijn huidige maîtresse Merel als zijn voormalige kantoorflirt Nadja onuitgenodigd op het feest, en één van hen nog zwanger ook...
Paskaal
In Film > Nieuws > Entertainment Experience:
Paul Verhoeven, de regisseur die we allemaal wel kennen, heeft een nieuw project opgezet: de Entertainment Experience.
De Entertainment Experience is een wedstrijd met als doel de eerste user-generated movie te maken. Paul Verhoeven roept nieuw talent op om het script, geschreven door Kim van Kooten, te verfilmen. Ook kunnen acteurs auditie doen, scriptschrijvers hun aandeel aan de film inzenden en componisten muziek maken voor de film. Zo ontstaat er een film compleet gemaakt door het publiek met gebruik van social media. Meer informatie over de Entertainment Experience is hier te vinden: Over Entertainment Experience - Entertainment Experience - entertainmentexperience.nl
Nu heb ik, samen met een groep medestudenten (we studeren International Media & Entertainment Management aan de NHTV in Breda, tweedejaars), ook een verfilming ingezonden voor het script van Kim van Kooten. Momenteel staan wij met onze inzending op de eerste plaats. Echter zijn wij op zoek naar extra stemmen: zondagavond om 0.00u sluit de stemronde, als we op dat moment nog steeds de meeste stemmen hebben wordt onze inzending gebruikt in de uiteindelijke user-generated film, wat ons een geweldige ervaring lijkt (en het staat ook nog eens leuk op ons CV).
Graag wil ik jullie vragen om even 3 minuutjes de tijd te nemen om ook op onze video te stemmen! Dit kan via Nightwork Films - Stem
Meer informatie over ons team en onze inzending kun je vinden op NightworkFilms.nl
movare
Kennen jullie het crowd sourced project Entertainment Experience van Paul Verhoeven? Ik zit als crewlid in het filmteam van Salomon Meij (regisseur) Het is een enorm leerproces en we zouden serieuze feedback erg op prijs stellen. Je kunt steeds delen van het project (ongeveer 3 tot 5 min film) bekijken op de site, of onze inzending rechtstreeks via de browser entxp.notlong.com
Erg bedankt.
De inzending van iO Filmproducties is gekozen als het derde deel van het filmproject van Paul Verhoeven.
Zij waren ook al verantwoordelijk voor het tweede segment van drie minuten.
Utrechters maken ook derde deel Verhoeven-project | nu.nl/film
'Paul Verhoeven maakt film met 20.000 mensen' | nu.nl/film
Wat wordt de totale speelduur ongeveer? Langer dan 45 minuten?
Macmanus
Ik snap iets nog niet. Dus de winnende films van het publiek worden uiteindelijk aan elkaar gezet en dan krijg je daarmee een lange film? Dus krijg je verschillende acteurs en stijlen in het uiteindelijke lange filmpje?
Stephan
Er wordt door de weken heen één scenario geschreven bestaande uit 8 delen, maar vormt wel een naadloos geheel. Het eerste deel is een 'voorzet' van Kim van Kooten, daarna kunnen mensen hun 'vervolg' op deel 1 inzenden. Paul Verhoeven zoekt samen met Robert Alberdingk Thijm de beste stukken scripts uit en zo vormt zich langzaam een `user generated´ script bestaande uit 8 delen.
De mensen kunnen dan zelf die stukjes script gaan verfilmen en Paul Verhoeven doet dit dan ook, met een ´vertraging´ van een week of twee. In principe zou hij zich dus kunnen laten inspireren door de filmpjes die worden ingezonden. De filmpjes worden ge-upload en het publiek kiest daaruit de winnaar. Gelijktijdig zijn de schrijvers dan weer in de running voor hun vervolg script voor het volgende deel.
Uiteindelijk zijn er dus twee versies van hetzelfde script. Eén coherent geheel van Paul Verhoeven en één ´collage´ versie van alle winnaars per deel. Daar verspringt dus inderdaad de stijl en de acteurs etc.
Overigens worden van een select aantal teams ook hun gehele (coherente) versie uitgezonden op het VoD kanaal van Ziggo, los of ze winnaar zijn of niet.
IcU
Heb het niet zo op dit experiment. Heb de indruk dat het meer gaat om wie de meeste mensen op zich laat stemmen dan een daadwerkelijk sterk eindresultaat. Leuk initiatief natuurlijk, maar stop liever mijn tijd en geld in 'eigen' projecten.
Stephan
True. Dat werven van stemmen heeft ook niet mijn voorkeur, maar collectief aan eenzelfde script werken en dan de creatieve invulling van anderen zien is toch erg leerzaam.
Maar goed... Er zijn ook veel mensen die "zeggen" een film te gaan maken, maar nooit verder komen dan dat.
Dat is ook een realiteit.
Stephan
Het laatste deel van onze user inspired film staat online:
Deze mega-aflevering is het klapstuk in het produceren van een logistiek monster in minder dan een week.
You be the judge.
Stemmen kan tot 27 april
Stephan
Onze inzendingen (IO Filmproducties deel 1-8) zijn nu samengevoegd tot zelfstandige film (65 min) en gaat onder de naam "Lotgenoten" samen met de film van Paul Verhoeven mee naar de beurs van Cannes.
Is er al iets meer bekend over de release van Steekspel?
mister blonde
Ik heb de indruk dat dit hele project een flop aan het worden is, of ligt het aan mij?
NOS Nieuws - 'Publieksfilm' Verhoeven in première
De trailer van Steekspel: link
Draaide o.a. op het International Rome Film Festival.
Vanaf begin 2013 in de Nederlandse bioscopen.
Stephan
Dat is een bericht uit juni... daarna heeft hij geloof ik zijn kritiek wat bijgesteld.
Wat opmerkelijker is, is dat zijn versie 2,7 miljoen euro gekost heeft...
Quido
Serieus? Hoe hebben ze dat gedaan dan? Of zitten daar ook alle kosten om de film heen bij (het hele project ('the experience'), etc.)?
Wat opmerkelijker is, is dat zijn versie 2,7 miljoen euro gekost heeft...
Werkbudget was volgens mij een miljoen. Denk dat die 2,7 over andere kosten gaat.
Simon Smith (crew films)
Ik snap het niet meer. Ik lees hierboven dat deze film van 53 (?) minuten begin 2013 in de bioscoop komt, maar vanavond wordt ie al uitgezonden door Veronica?
Wie weet hoet het precies zit?
mjk87 (moderator films)
Zo, Ricky Koole en Gaite Janse, belooft wat. Heb Verhoeven hier wel bij DDWW over horen praten, ben benieuwd.
arveladze
Op teletekst / digitale gids staat ineens een andere programma rond de tijd dat de film zou komen?!!

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Lilja 4-ever