• 9.378.158 stemmen

Met onder meer: Asa Butterfield, Harrison Ford en Hailee Steinfeld

Releasedatum: 23 januari 2014

Plot Ender's Game

"This is not a game."

Zeventig jaar is er inmiddels verstreken sinds de laatste alien-invasie, die een immense strijd tussen de mens en een alien-ras genaamd ‘de Formics’ als gevolg had. De jonge Ender Wiggin (Asa Butterfield), een uiterst ontwikkeld kind, wordt naar een militaire school gestuurd die zich in de ruimte bevindt. Hier wordt hij samen met andere getalenteerde leeftijdsgenoten getraind en opgeleid om voorbereid te zijn op toekomstige invasies.

Ender Wiggin

Bonzo Madrid

Sergeant Dap

avatar van nakada

nakada

Daar ken ik de strip van. Die vind ik ook erg sterk.

Ik ben benieuwd.

Trouwens ook nog naar deze film.

avatar van sofripa

sofripa

3 sterren krap an. Naar het einde toe wordt verhaal sterker met wat wendingen hier en daar. Effecten zijn prima. Ford doet zijn grumpy ding. In de boxoffice amper de investering retour. Das te snappen.

avatar van Stelling 12

Stelling 12

SF vanuit een ander perspectief, mooie effecten die bij het genre passen. De film kijkt als dat je een boek leest. Harrison Ford neemt in deze de plek in waar hij vandaag de dag hoort. Daarmee de tijd van Raiders enz. achter zich gelaten.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Lekkere SF, sterke karakterrollen. 100% vermaak.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Incoherente, infantiele flutfilm. Het boek onwaardig.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Teenage heroic die nogal op automatische piloot (no pun intended) vooruit gaat. Ik vond het eveneens incoherent want waarom zoveel moeite doen om Ender te trainen als blijkt dat de grote Mazar Rackham toch nog leeft? En een kind tot fleet commander promoveren is op zich al een joke. Misschien hadden ze beter een 18-jarige acteur genomen, dat had de geloofwaardigheid nog enigszins gered . De trainingsessies slepen aan en de film gaat na een goed uur vervelen. Het slot was daarentegen wel okee en maakt de weg open naar een sequel. Ondanks de onsamenhangendheid wil ik toch nog wel naar boven afronden voor de visuele uitwerking die ik toch heel mooi vond.

avatar van Zinema

Ender's einde.

Asa Butterfield als Ender Wiggin, een slimme kindsoldaat die de Aarde moet redden van buitenaardse wezens, lijkt hier prima op zijn plaats. Het iele joch weet indruk te maken in een film die ondanks het originele jasje nogal wat formulewerk herbergt. Gelukkig weet hij de aandacht vast te houden als hij zich getergd door zijn militaire opleiding heen worstelt. Harrison Ford als vaderfiguur en Ben Kingsley als personal trainer ronden het geheel naar boven af, maar het houdt niet over. De film biedt grotendeels voldoende vermaak, maar vliegt tegen het einde compleet uit de bocht.

Tot aan het laatste half uur gaat het dus de goede kant op met de film. Dreiging van aliens, soapachtige ontwikkelingen op de trainingsschool - inclusief pestkoppen en leuke meisjes -, mooie special effects en Butterfield die net als Ford erg zijn best doet. Maar dan. Voor een ieder die de grote finale als een verrassing ervaart zal het vast schelen, maar de teleurstellende eindbattle ligt er duimendik bovenop. Vervolgens ontspoort de film vrijwel volledig als de hoofdrolspeler op bijna schizofrene wijze besluit iemand anders te worden. De 'outtro' is zelfs enigszins lachwekkend. Een gemiste kans.

Redelijk.

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

avatar van steventje

steventje

Teleurstellende film.

Knaap wordt uitgekozen om toegelaten te worden tot een elitaire school en op die school zitten dan nog eens een bende puberende kinderen die met hun testosteron geen weg kunnen. Het leek met ook helemaal geen film over aliens maar eerder een computersimulatie. Eentje om snel te vergeten.

avatar van erik1677

erik1677

Mooi gemaakt maar het pakte me helaas op geen enkele manier.

avatar van DVD-T

DVD-T

Heerlijke wegkijker.

Tijdens het kijken heb je het gevoel dat de film nergens echt full out gaat. Daarom blijft het lange tijd op een wat matige film hangen. De film valt wat in herhaling met de oefeningen, de karakters worden weinig tot niet uitgediept en het acteerwerk blijft een beetje op de automatische piloot hangen. Vooral in de opbouw hadden de makers iets meer aandacht mogen besteden aan het verhaal en de karakters. Maar dan ga je richting het einde, waar de film zich op een erg goede manier herpakt. En het einde met de simulatie waarin het echt blijkt te zijn is erg sterk. Pakt uit een stuk anders uit dan je zou verwachten.

Enders Game had zeker de potentie gehad om echt een topfilm te worden was het allemaal op het niveau wat naar het einde toe aanwezig was. Verder ziet de film er visueel erg mooi en verzorgd uit en blijft er genoeg om te vermaken.

avatar van Number23

Number23

Zoals vaker bij boekverfilmingen is ook hier teveel verhaal in minder dan 120 minuten gestopt. Geen enkel personage wordt goed uitgediept en ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Gooi er flink wat formulewerk en matige acteerprestaties (niet eens Ford en Kingsley doen hun best) tegenaan en je hebt Ender's Game. Eigenlijk boeit het hele verhaal me niet en het einde is ook te belachelijk voor woorden.

avatar van nadrin

nadrin

Card schreef enkele wonderlijke verhalen. Dit hier maar ook bv. xenocide, wereld van verraad en nog vele prachtverhalen. Ik hield vooral van zijn verhalen omdat hij erin slaagde om me als lezer in het hoofd van zijn personage te laten kruipen. In een korte film is dat veel moeilijker. Hoe hard daar ook aan gewerkt wordt in deze prent. Dat is vooral jammer voor de schrijver maar ook als kijker. Maar moeilijk gaat ook moet de regisseur gedacht hebben. En af en toe slaagt hij daar wel in. Visueel prachtig. Een mooie soundtrack maar lees toch ook maar het boek. Met uitzondering van de Dril oefeningen was de film een juweel

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

Geen touw aan vast te knopen.

avatar van nakada

nakada

Te ingewikkeld ?

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Anyaamsreob schreef:

Geen touw aan vast te knopen.

uhhhh, als je hier al geen touw aan vast kan knopen, hoe doe je dat bij echt lastige films?

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

steventje schreef:

Teleurstellende film.

Daar ben ik volledig mee eens wat steventje hier verteld flutfilm 1 om snel te vergeten.

avatar van baspls

baspls

"In the moment when I truly understand my enemy, understand him well enough to defeat him, then in that very moment I also love him."

Een erg leuk filmpje dit. Goed verhaal. Mooi vormgegeven. Goede sets en redelijke CGI-effecten. Goed geacteerd, best knap dat de regisseur acteerprestaties uit de kinderen heeft weten te krijgen. En een goede rol van Harrison 'Solo' Ford. Vermakelijke film.

avatar van mystica

mystica

Een film die meer inhoud had en mooier was dan ik had verwacht. Knappe acteerprestaties van de toch nog jonge spelers, mooie special effects en toch nog een verrassend einde.

avatar van Bond,TeBond

Bond,TeBond

Effecten leuk. Niet makkelijk om het gewichtloze te fabriceren. Verder een kinderfilm...leuk voor m'n dochter van 12. Harry Potter and the Formics...pfffff

avatar van Tarkus

Tarkus

Goed gemaakte SF film, vooral de beelden dan.

Het verhaal is wat minder, maar het is hoe je het bekijkt.

Denk dat de film eerder een jeugdfilm is dan een volwaardige speelfilm.

Is eens leuk om te bekijken, maar had er meer van verwacht, vooral met de aanwezigheid van Harrison Ford en Ben Kingsley.

avatar van TommyG

TommyG

Aparte film. Het lijkt op een kinderfilm maar dan voor volwassenen.

avatar van komakie

komakie

Na de trailer te hebben gezien was ik benieuwd naar deze film. Vooral de visuele effecten sprakken mij erg aan. De verhaallijn kreeg ik nog weinig van mee.

Het uiteindelijke verhaal viel mij erg tegen. Je kunt merken dat het een boekverfilming is. Er wordt geprobeerd om de karakters uit te diepen, maar hier is te weinig tijd voor waardoor je geen echte binding krijgt met het karakter.
Daarnaast springt het van de hak op de tak. De film speelt zich in fases af met elke keer een nieuw trainingskamp waarbij de hoofdpersoon zich elke keer een beetje verder naar boven werkt.
De cliché opbouw van de film vond ik nog niet eens zo erg. De manier waarop het neer gezet werd wel.
Ver voor het einde van de film ben je al klaar met alle perikelen op het trainingscomplex en de oefeningen heb je ver voor het einde ook al wel gehad. Dat dit uiteindelijk natuurlijk eccentieel was omdat aan het einde de training de daadwerkelijke oorlog blijkt te zijn is niet erg, maar dan moet je er voor zorgen dat het wel interessant blijft tot het einde

Op wat vluchtige ruimteschepen zie je ook niets van de aliens. Hierdoor krijg je ook geen gevoel voor gevaar.Tot het einde van de film had ik totaal geen beeld en de interactie tussen Ender en de alien is ook nog eens slecht uitgewerkt.

Het einde van de film moet dan nog iets morealistisch uitstralen, iets wat tevens zwak is uitgewerkt. Overigens heeft het boek een veel uitgebreider einde.

Conclusie:
Een matig uitgewerkt verhaal met karakters die niet echt pakken en situaties die zonder echte impact worden getoond. De special effects zijn wel het bekijken waard.
Het had een goede film kunnen worden als hij wat langer was geweest (1 uur en 50 minuten is niet echt lang voor een boekverfilming) en beter was uitgediept.

Overigens laat het einde helemaal geen mogelijkheid over voor een vervolg. Het verhaal is gewoon klaar.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

SF met een idee, nooit weg, maar om dat allemaal goed over te brengen doet de film toch te afgeraffeld aan, en de scènes tijdens de opleiding komen eigenlijk gewoon uit Tweede Wereldoorlog-films met een moderne update (groentje moet zich waarmaken enz.). En zou Harrison Ford ooit nog eens iets anders dan grumpy old men gaan spelen? Maar Butterfield zet een redelijk overtuigende hoofdrol neer, en de special effects zijn zeer fraai en gedetailleerd.

avatar van Montorsi

Montorsi

Veel te kinderachtig. Had niet bepaald een hele donkere duistere film verwacht, maar dit was weer het andere uiterste. Eigenlijk hilarisch cheesy, tot en met de boodschap aan toe. Moest in het eerste uur eigenlijk vooral lachen om al die cliché's die voorbij kwamen. Alle militaire trainingscliché's worden afgegaan, en inderdaad Harrison Ford? Afgezaagdere personages zul je niet snel vinden. Liep er bovendien bij alsof elk scene uit de laatste opnamedag had kunnen komen. Alsof het allemaal niet erg genoeg was heeft Kingsley zich ook nog een Australisch (Nieuw-Zeelands dan..) accent aangemeten. Butterfield deed het dan zelfs nog vrij leuk ivm die twee.

De film ziet er duur en professioneel uit, maar zelden waren de designs en de effecten zo saai. Futuristische eenheidsworst.

avatar van K. V.

K. V.

'k had eigenlijk niet zo veel verwachtingen bij deze film, maar 'k vond hem reuze meevallen. 'k zat eigenlijk direct in het verhaal en 'k vond het erg boeiend gebracht. De film vloog dan ook voorbij.

De cast deed het zeker niet slecht, al was het toch vooral het hoofdpersonage die er het meeste uitsprong.

Verder zag de film er erg goed uit.

'k vond deze zeker het bekijken waard e het is er eentje die 'k gerust nog eens wil her bekijken. Aangenaam verrast.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/SF film...

Spannend verhaal..

Iets ook voor jeugd (familie) film...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteurs Asa Butterfield, Harrison Ford en

Ben Kingsley...

Uitstekend goed gemaakte SF...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Heerlijk genoten...

avatar van Fryce

Fryce

Best vermaakt, maar nergens echt goed. Eind viel mij tegen.

avatar van stevebravo

stevebravo

Zeer goede film, had wel iets meer van het einde verwacht.

Ze hadden ook een wat bredere cast mogen hebben.

Spanning vanaf begin goed aanwezig, goed geacteerd ook.

DIkke voldoende van mij

avatar van Lansiertje

Lansiertje

Als militair kan ik me vaak ergeren aan al de "bullshit" die in die Amerikaanse prenten aan de helden wordt toebedeeld. Dat die helden dan ook nog eens snotneuzen zijn die niet eens vanonder moeders rok zijn weggeraakt, is al helemaal te zot. Na een kwartier had ik er de buik van vol.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dat de helden snotneuzen zijn, heeft een specifieke reden. Dat je je verder heel erg stoort aan die Amerikaanse militaire bullshit aanpak, ja oké. Dat ligt kennelijk heel erg gevoelig voor een militair. Maar wat kun je er nou echt over zeggen? In dit geval is deze film 70 jaar in de toekomst. Het is niet reëel om dit de vergelijken met de echte militairen in het heden.

Als bokser kun je je ook dood ergeren aan de Rocky films. Deel 1 en 2 niet meegerekend. Vaak willen films heel realistisch zijn terwijl het totaal niet gepaard gaat met de realiteit. Maar de manier waarop kan heel erg leuk zijn. Al vindt niet iedereen dat, het zij zo.