Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Sarah Snook, Mark Webber en Joelle Carter
Releasedatum: 27 november 2014
Bekijk via Videoland
Plot Jessabelle
"The dead are back for life."
Jessie (Sarah Snook) keert terug naar haar vader zijn huis in Louisiana, nadat ze door een ongeluk haar benen niet meer kan gebruiken. Eenmaal daar ontdekt ze een mysterie omtrent haar eigen geboorte en een kwade geest, genaamd Jessabelle, die vastbesloten is om haar te vernietigen.
Jessie
Samantha
Dead Girl
Moses
Glacius
Wel een leuke poster. Maar ik zie al dat dit een 13 in een dozijn film is. Het moet echt stoppen, deze (cliché) geesten obsessie. (voor een quick cash-in)
Overdreven dat Jessabelle zo'n laag cijfer hier scoort. De film moet het niet hebben van originaliteit (alles is gejat uit andere horrorfilms en ze mogen onderhand ook wel iets anders verzinnen dan magere dames met lang zwart haar en een eng gezicht als demoon), maar scoort op gebied van sfeer en spanning nog best goed bij mij. Er hangt toch wel constant een wat ongemakkelijke sfeer, doordat Jessie niet kan lopen en dus ook niet kan ontsnappen bij verschijningen. En daarbij vond ik de badkuip scene erg goed, vrij scary, ook al hebben we ook dit wel eens eerder in films gezien. Verder is de film wel gemiddeld op alle vlakken en is het geen titel om nog eens vaker terug te zien, daarvoor heeft de film niks speciaals te bieden. Zelfs de titel Jessabelle lijkt heel erg op het recent verschenen Annabelle
Dit subgenre is wel toe aan verandering en vernieuwing. Ik heb nog toch wel meer dan genoeg van dit soort filmpjes gezien die teveel op elkaar lijken.
royals
Wow wat origineel, weer een film met een duivels thema. Een demoon genaamd Jessabell (naar de Bijbelse Jezebel). Kunnen filmmakers is een keer een film over een engel, God of een bijbelse boodschap maken? Dat is natuurlijk niet cool zeker.
NYSe
Dit is lichtelijk hilarisch.
Overigens, films rondom engelen, God of gebaseerd op de Bijbel zijn en worden volgens mij in vrij grote aantallen gemaakt.
Flipman
Flipman
Wat dacht je van: The Cabin in the Woods? Ik wil er verder niets over vertellen om spoilen te voorkomen...
royals
Serieus? Dat is meer blasfemie. Als God al dan niet in Hollywood wordt afgebeeld dan wordt die altijd negatief neergezet of gemixt met occultisme. Verheerlijken van God en zijn engelen is nu niet echt populair in Hollywood. De laatste uitzondering was The Passion Of Christ. Maar dat was niet echte een zachtaardige film. Gelovige films worden altijd met kleine budgetten gemaakt en door kleinere maatschappijen die haast geen voet in in deur van Hollywood krijgen. Jammer, want die wereld heeft juist positievere boodschappen nodig.
Jan-Peter Balkenende, ben jij het?
royals
Dat lijkt me niet echt een religieuze film. Ik bedoel, niemand kan hedendaags niet eens 5 populaire films over God opnoemen laatst staan 10. Wel over de duivel en occultisme: Ouija, Horns, Jessabelle, Lucy, Malificient, Into The Woods, Annabelle, Deliver Us From Evil... uit m'n hoofd. De meeste big producties bevatten geweld of occultisme, jammer.
tattoobob
I love the devil en zijn films...god daarintegen..ik denk niet dat daar heeel veeel mensen voor warm lopen.
Al zijn er in het verleden wel goede in dat genre geweest....en zullen er ook vast nog komen.
Slecht is nou eenmaal

Toch beschouw ik het wel als een 'verpakte', religieuze film, maar dan anders...never mind. Ik ben het wel met je eens als het gaat over films over God of goden. De enige film die mij zo te binnenschiet is Evan Almighty, maar dat is natuurlijk niet van 't Horror genre noch een gemiddeld populaire film
Zwolle84
Gaan we deze discussie dan gelijk maar bij élke film voeren, of is er een bruggetje naar Jessabelle? Want over die film gaat dit topic, toch?
Richard_Voorhees
Sarah Snook is een behoorlijk knappe vrouw en ik moet zeggen dat dit één van de weinige echt positieve dingen is aan deze film.
Verder zit de film namelijk boordevol cliché's die de laatste jaren veel te vaak zijn gebruikt. Jessie (Snook) word geteisterd door een kwelgeest. Eerst lijkt het erop dat het een innerlijke demoon is, maar na wat dieper graven in het mysterie komt men erachter dat de waarheid heel anders in elkaar zit. Het voodoo thema dat in de film verwerkt zit komt maar slecht uit de verf en nergens word Jessie's bedreiging echt angstaanjagend. Verder hebben we de laatste jaren al veel films in oude huizen voorbij zien komen, dus de locatie stelt al niet meer veel voor.
Een wat minder geslaagde poging om een originele twist aan het welbekende recept te geven. De cast doet het nog best redelijk, maar veel van de dingen die voorbij komen in de film hebben we al te vaak gezien om het boeiend te houden.
Dit recept raakt inmiddels wat verzadigd. Het raakt tijd dat men in de horrorwereld weer met iets nieuws komt.
Zwolle84
De berichten zijn niet positief, maar wat ik me wel afvraag: wordt deze film wél beoordeeld op wat het is? Ik merk de laatste tijd dat horrors vaak beoordeeld worden op het aantal schrikmomenten en andere harde "vereisten" op de horror-checklists van de critici, terwijl je juist ook de laatste tijd slimme (semi-)horrorfilms ziet bovendrijven die veel dieper gaan dan dat. Ik noem een The Quiet Ones (sterk drama) of een Deliver Us From Evil (sublieme mix van horror en neo-noir-elementen), of voor mij de ábsolute openbaring van de laatste jaren: Oculus, dat deze tijdsgeest negeert door heeeeeeel tergend langzaam de druk op te voeren tot het bijna letterlijk niet meer te houden is.
En al die films werden vervolgens afgebrand om redenen die naar mijn mening de plank compléét mis sloegen.
Misschien is Jessabelle wel écht matig hoor, zou goed kunnen, die films worden helaas in dit genre ook volop gemaakt. Maar ik ben wel benieuwd of hier ook mensen zijn die zich bij deze film herkennen in bovenstaande spagaat.
schumacher
Qua sfeer en wat spanning viel het nog mee maar voor de rest, ik heb dit alles allemaal al eens gezien in verscheidene andere films, niks origineels aan, geen slechte film dat niet maar zeker niet een wauw gevoel. Niet zo mijn ding maar toch geen spijt van ik deze eens gezien heb, wel niet voor herhaling vatbaar voor mij.
royals
Trouwens ook The Bible, maar ik heb ook gehoord dat die niet echt bijbels is. Maar het is tenminste iets
God and religieuze dingen zijn gewoon niet erg populair zoals tattoobob al zei, kwaad hoort meer bij deze wereld
cantforgetyou
- 1954 berichten
Niet echt een hele goede film. Maar één ding moet gezegd worden: De hoofdrolspeelster 'Sarah Snook'. Speelt echt voortreffelijk goed. Ze komt echt over op het witte doek. Door haar is de film nog redelijk boeiend om te kijken. Zo geloofwaardig en 'echt' speelt ze haar rol. Voor de rest is het jammer genoeg de ene cliché naar de andere. Zo niet boeiend.
Die film uit 1966 bedoel je? 22 hoofdstukken uit Genesis...
PS Wat betreft het goede, dat klopt...vrouwen vallen nu eenmaal ook in meerdere mate op Bad Boys
alexspyforever
Ik kan royals wel begrijpen dat hij er genoeg van krijgt van wat hij de verheerlijking van het kwaad noemt, maarja het gaat hier natuurlijk wel om horrorfilms. Fascinatie voor the dark side (waarom, misschien omdat er steeds wordt gerpedikt dat we goed moeten zijn voor elkaar) is er altijd wel geweest bij de mensen maar er komen nu zo veel horrorfilms uit dat er toch wel een verzadiging is opgetreden. Dus dan spreken we van clichés die zich opstapelen omdat het moeilijk is om met iets nieuws op de proppen te komen.
Ik heb het gevoel dat enge films tegenwoordig worden beoordeeld op schrikmomenten. Ik stoor me niet zozeer aan clichés of jatwerk (want uiteindelijk weet je dat enkel als je die film hebt gezien waarvan je denkt dat ze inspiratie haalden en men moet nu eenmaal ergens zijn inpiratie halen). Ik stoor me meer aan de boe schrikmomenten gepaard gaande met luid volume en andere visuele dingen om sfeer te scheppen die vooral de zwakheid van het plot of de saaiheid van de karakters moeten verdoezelen. Maar dat is blijkbaar de tijdsgeest nu net zoals het moderniseren van sprookjesfiguren, vampiers, weerwolven en andere klassieke figuren.
DutchTakeshiro
Jessabelle is een redelijke horror die gelukkig niet bijzonder voorspelbaar is. Het einde had ik bijvoorbeeld niet zien aankomen en dat is wat deze film onderscheidt van andere uit het genre. Na het zien van heel wat horror films, heb ik geleerd om me meer op de positieve dan de negatieve kanten te focussen. Uiteraard maakt Jessabelle geen bijster goede indruk maar weet het wel iets vrij bijzonders mee te geven: een interessant plot en een einde dat je niet ziet aankomen.
Jessabelle is sfeervol: de moerassen van Louisiana zijn indrukwekkend en vormen een bijna lugubere achtergrond voor de film. Het huis waar het personage Jessie woont met haar vader is typisch een horror huis. Gewoon een vertrouwde omgeving. Sarah Snook speelt prettig en is zonder twijfel de actrice die de film naar een hoger niveau tilt door haar aanwezigheid. Dankzij de speelduur van anderhalf uur kan de film niet te langdradig worden, en overbodige scènes komen niet aan bod. Er valt genoeg te schrikken, jammer alleen dat de film hier iets te veel op terug probeert te vallen.
Kijkers die Jessabelle niet meteen afkraken voor het feit dat het een middelmatige horror is, zullen niet teleurgesteld zijn. Niet bijzonder veel interessants, maar genoeg om deze film met een voldoende te kunnen beoordelen. De producers van Insidious en The Purge zorgen tenminste nog voor enige vorm van kwaliteit, en dat mag ook gezegd worden. Vergeleken met een hoop van de concurrentie doen ze het toch echt niet slecht.
joolstein
Leuke film! Oke het is geen topper in de trend dat het allemaal vernieuwd of wat anders is maar slecht is het zeker niet! Sarah Snook is het hulploze vogeltje (in rolstoel) die word lastig gevallen door geesten. De geest(demon) zag er angstaanjagend genoeg uit. En er waren fijne schrikmomenten. Ook was het leuk gevonden met die videobanden. Dit verhoogde toch wel de spanning. De badscene was ongetwijfeld de spannendste maar kon het niet helpen dat ik bij het begin een beetje raar vond dat ze met kleding aan in bad werd gestopt! Dit had waarschijnlijk met de Amerikaanse rating te maken. Naakt hoef van mij niet maar dan ook geen badscene want het moet wel geloofwaardig zijn.Hoeveel mensen houden kleding aan als ze gaan baderen? Ik heb in ieder geval genoten van deze film en het verrassende einde! 3*
Elineloves
Ik heb me wel vermaakt. Op voorhand wist ik dat dit geen topper ging worden, maar ik ben niet teleurgesteld. De duistere setting en het redelijke acteerwerk droegen bij aan de sfeer. Het verhaal -ja, vrij standaard- was spannend genoeg om te willen weten hoe het af zou lopen. De twists zijn ook wel aardig. Niet per definitie bioscoopwaardig, maar mits je niet te hoge verwachtingen hebt kan het alleen maar meevallen.
Tonypulp
Verschrikkelijke meuk. Compleet incompetente regisseur, die Greutert. Geen greintje authenticiteit. Al is dat uiteraard inherent aan bioscoop-voer. Zeker binnen het horror genre is dit een kwalijke bedoeling. Eenheidsworst wordt (te veel) bezocht en de behoefte aan écht genrewerk lijkt steeds verder te vervagen.
Shinobi
"There's a presence in the house with you."
Voor een betere ervaring meegepakt in de bios, maar het heeft niet mogen baten.
Op zich begint het allemaal nog aardig en er wordt warempel een prima duister sfeertje gecreëerd, maar dat is slechts schijn. Naarmate de film vordert, vervalt het namelijk in de gebruikelijke clichématige schrikmomenten die je als - doorgewinterde - horrorliefhebber wel kan dromen.
De intrede van het personage van Mark Webber maakt het geheel er niet beter op, aangezien het meer een romantische/detective wending aanneemt. Het levert wat mooie (natuur)beelden op van de herkenbare omgeving van Louisiana, inclusief de kenmerkende moerassen. Maar daarvoor kijk ik hier niet naar.
Qua verloop weet 'Jessabelle' dan ook zowat nergens interessant te worden; de plotwendingen slaan nergens op. Het resulteert zich in een vermoeiende warboel gevuld met de nodige plotgaten en een onzinnige uitleg waar je als kijker maar genoegen mee moet nemen.
Al met al de zoveelste horror die is gemaakt om het cashen. Het is me opgevallen dat 'Blumhouse Productions' te veel dergelijke films voor zijn conto neemt, misschien iets om rekening mee te houden voor de toekomst.
1,5 Sterren.
Best aardig.
Veel originaliteit valt in deze film niet te rapen. Een mix van Voodoo, geesten en een creepy huis, de meeste scenes heb je wel al elders gezien (inclusief het begin met het ondertussen iets te vaak gebruikte "we zitten rustig in de wagen en worden aangereden" shot).
Maar de uitvoering is best oké. Film heeft duidelijk baat gehad bij een degelijk budget. Helpt altijd, zeker wanneer je tegenwoordig vooral opbokst tegen halve amateurwerkjes. Acteurs zijn degelijk, setting is leuk, er zitten een paar degelijk spannende scenes in. Niks hoogstaands, niks wat deze film absoluut de moeite maakt, maar als filler is het best goed materiaal.
Verhaaltje is misschien wat nodeloos complex, met wat onnodige "she doesn't want to kill me, she wants me to help her" twistjes (waar in de finale dan wel weer aardig de draak mee wordt gestoken).
Geen memorabele film, wel een aardig tussendoortje.
royals
Ja, het is echt verzadiging. Ik was toch al niet zo'n fan van horror, maar tegenwoordig echt niet meer. Het enige genre waar geen originaliteit in zit is het horror genre. En ik bedoel het is ook best mogelijk om goed vs kwaad te mengen in horror. Ik bedoel films als Absolution waarin een priester de hoofdrol speelt. Of zelfs in oude films als The Exorcist, he Omen, of Dawn Of The Dead speelde priesters mee. Oude films waren nog origineel tenminste. En trouwens hoeft een horror niet per se occultisme of bloederige gore te bevatten om eng te zijn. Gewone films, thrillers, actie, of andere genres kunnen ook eng of spooky zijn zonder dit uit te beelden. Als er maar een bepaalde spanning, een goede opbouw, schrikmomenten en originaliteit in zit.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime