Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 16 mei 2013
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Leve Boerenliefde
Boer Jelte (Cas Jansen) heeft na het verlies van zijn vrouw weinig zin in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op…
catdog
- 2024 stemmen
2 gestemd? pas in 16 mei
Exclusieve screening gehad samen met Olympus Has Fallen. ?
j_u_u_l
Zojuist de pre-premiere gezien in Pathe de Kuip, speciaal voor moederdag.
Leuke film, met leuke vertolkingen, en wat ons (mijn vrouw en ik) betreft prima casting.
Wij hebben er van genoten.
Stuk voor stuk leuke rollen, met een flinke lading cameos van half bekend Nederland.
Wat ons betreft een aanrader.
Iemand die gisteren heeft geregistreerd en een 5-sterren stem heeft geplaatst voor deze film?
Cubby
Laat DFW lekker hun eigen rommel opkrikken
Quentin
Is het gezellig bij Dutch Film Works / Steven de Jong Producties op kantoor?
Wauw, heb je jezelf vandaag helemaal geregistreerd voor dit? Moet je niet de volle 5* uitdelen van je baas? Of zou dat iets te verdacht overkomen?
Net als user moviemeterpeter met zijn 5* stem, tevens zijn enige stem. Treurig.
Quentin
j_u_u_l
Heb er inderdaad aan meegewerkt en vind het een machtige film!
Tuurlijk vind je het een machtige film als je er zelf aan hebt meegewerkt! Wie zou dat niet vinden? Ik gok zo dat de cijfers er volgende week wel anders voor staan, en gelukkig maar, want op deze manier zou je er keihard ingeluisd worden.
supadragon8
haha je moet iets meer uit de kast halen om dat geloofwaardig te laten klinken
empirekees
Matige film helaas. Slaat in zoveel scene's de plank mis. De karakters hebben totaal geen diepgang en wordt ook niet getracht daar aan te werken. De keren dat de mensen om mij heen in de bios moesten lachen, was zeldzaam.
Acteerwerk is af en toe om te janken. Vooral de stuntman.
Film laat wel goed zien dat Waldemar Torenstra tenminste een goed acteur is
AmazingPP
Ik heb de film niet gezien en geef dus ook geen stem, maar ik lees hier, met enige verbazing overigens, dat Dutch Film Works hier achter zit. Nou, dan ga ik hem zeker NIET kijken! Wat brengen die mensen toch een rotzooi uit op DVD en Blu Ray. Dat zijn echt hele slechte releases! Helaas heb ik "Unsere Mutter, Unsere Vater" gekocht op Blu Ray, omdat het zo'n goede serie is, maar weer zo'n waardeloze uitgave van DFW. Geen menu's, geen extra's, niks, nada, noppes! Ik heb DFW hier ook over aangeschreven, maar je krijgt 1 of ander vaag antwoord en ze gaan gewoon door met hun kutzooi. Dus Annejan, steek die maar in je (broek-)zak en doe er iets mee. Ik heb gesproken.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Heel erg slecht.
Ik had op voorhand nog goeie hoop dat dit iets lolligs zou kunnen worden, maar helaas. Tenenkrommende humor geserveerd in een verhaal dat stijf staat van de clichés en vooroordelen. De voltallige cast - inclusief Tatum Dagelet - kán absoluut acteren, ze krijgen alleen stompzinnige teksten voorgelegd. En de uiteindelijke oplossing van het probleem rond de windmolen is een non-oplossing.
Wel erg leuk om Jamai Loman weer een keer te zien die als introverte homo helemaal losgaat als extraverte nicht.
Askikker
We gingen hier heen om ons es ff lekker kapot te ergeren aan alle mogelijke stompzinnigheid en super slecht acteerwerk.
Wat een tegenvaller! Heb me werkelijk nergens aan geergerd. Klein sympathiek filmpje met meer dan redelijk acteerwerk, en eindelijk niet weer eens al die overbodige sex grappen.
Ben ook niet gekend met enige kennis van boer zoekt vrouw, want dat heb ik nog nooit gezien.
Dit moet je ook niet gaan analyseren, want dan kom je natuurlijk wel op nul uit.
Nee, een giller was het bepaald niet, en dr was ook niks hoogstaands aan, maar alles kabbelde op een heerlijk verteerbare manier voort.
Ja, das natuurlijk wel het ergste wat je van een film of wat voor culturele uiting dan ook kan zeggen, maar ik heb me hierbij es ff lekker ongecompliceerd laten onderhouden.
En dat mag ook wel eens.......
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
En dat mag ook wel eens.......
Dat had ik dus bij Verliefd op Ibiza, en ik had van harte gehoopt dat dat bij deze film ook het geval zou zijn geweest....
Danny67
pretentieloze pulp met alle ingedienten die hier voor nodig zijn.
slecht acteerwerk
raar verhaal
vreemde dialogen
ongelofelijk dat het mogelijk is in deze barre tijden om geld los te krijgen om dit soort rommel te maken. 2 kaartjes(1x12jaar), 1koffie,1frisdrank,1chocochips voor 29,50 euro is toch ook niet normaal.(pathe, den haag)
j_u_u_l
pretentieloze pulp met alle ingedienten die hier voor nodig zijn.
slecht acteerwerk
raar verhaal
vreemde dialogen
Weggegooid geld, behalve het eten dan
. Stem je ook nog even?
SirTinus
Ik ben niet vaker dan 3 keer weggelopen bij een film maar dit had ik al heel snel gezien. Misschien had ik het meer kans moeten geven maar na 3 wanstaltige pogingen tot humor + het complete plot wat ik al op kon ratelen maakte het voor mij ondoenlijk om te film helemaal uit te zitten.
Waardeloze film en ik vraag me altijd af of er niet één iemand (die meegewerkt heeft aan dit meesterwerk) bij zichzelf heeft gedacht 'misschien moeten we deze maar niet uitbrengen'.
m1701
Film had best wel leuk kunnen zijn, als ze die achterlijke van een "superman" weg
hadden gelaten, die gozer sloeg echt nergens op en haalde de hele film naar beneden.
Elke keer dat hij in beeld kwam dacht je van "ohhhh heb je hem weer". Voegde werkelijk
niks toe.
Verhaal wel leuk en acteerwerk ook niet slecht.
Maar dat hele sentimentele gedoe over zn overleden vrouw en die superman haalde alles naar beneden. Niet de moeite waard om te zien
m1701
Veruit het beste van de hele film!!!!! Was echt heel erg leuk
Steven de Jong maakt een spin-off van zijn komedie 'Leve Boerenliefde die momenteel in de bioscoop draait.
Samen met de cast van de speelfilm heeft hij een korte film gedraaid, die in première gaat tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.
Boer Frans in spin-off boerenkomedie Steven de Jong - Leeuwarder Courant - lc.nl
Akkiej
Helaas, jammer dat dit niet is gelukt. Het idee van de film is opzich leuk, alleen de uitwerking is zeer jammer. Clichématig, misplaatste grappen en een nietszeggend verhaal. Hoezo ook dat stuk met die stuntman?!?! De karakters zelf zijn wel leuk, vooral de kandidaten die meedoen aan de datingshow. Maar de tekstverwerking is daarnaast ook niet je van het, waardoor de karakters allemaal al gauw slap worden. Dus het enige wat ik hiervan kan zeggen is: helaas.
j_u_u_l
Is volgens mij in de grote steden de bios alweer uit.... Iemand bezoekcijfers paraat?
Quido
60.000-70.000 tot en met afgelopen weekend. Draait met nog ruim tachtig prints.
pablo7727
Ik heb speciaal een account aangemaakt voor deze film te beoordelen. Ongelooflijk slechte acteerprestaties. Nog nooit gezien. Ik zou me rotschamen als ik die acteurs zou zijn....
gauke
Het probleem is dat er best nog wel enkele aardige scènes in deze oppervlakkige romantische boerenklucht zitten, maar ze worden volledig ondergesneeuwd door hoogtij vierende kneuterigheid, alle mogelijke stereotypes en vette cliché's, oubollige stompzinnige humor (de superman scènes bijvoorbeeld zijn allerverschrikkelijkst) en goedkope sentimentaliteit (in plaats van oprechte ontroering). Tot overmaat van ramp laat de regisseur (totaal overbodig) een waslijst aan BN-ers opdraven (zodat zij kunnen laten zien dat ze er nog altijd zijn?). Cas Jansen tenslotte is ongeloofwaardig als boer.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Daglicht
Thriller / Mystery, 2013