• 9.373.596 stemmen

Met onder meer: Cas Jansen, Tatum Dagelet en Rense Westra

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 16 mei 2013

Plot Leve Boerenliefde

Boer Jelte (Cas Jansen) heeft na het verlies van zijn vrouw weinig zin in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op…

Bij Steven de Jong:

Steven de Jong lijkt Paul Verhoeven te willen overtreffen met het aankondigen van nieuwe films:

Steven de Jong maakt boerenkomedie | nu.nl/film

De Jong omschrijft het project zelf als ''Notting Hill meets Boer zoekt Gooische Vrouw.''

avatar van Quido

Quido

Verschil is wel dat De Jong ze in de meeste gevallen ook daadwerkelijk maakt.

Gijs Staverman wil rol in boerenfilm - RTL Boulevard

In Boerenliefde wordt een boer verliefd op een Hilversumse presentatrice.

Boerenliefde moet volgend jaar in de bioscopen draaien.

avatar van Wouter

"Ik wil hem wel eens flink aftesten, als hij dat wil."

Sounds gay.

Voormalig schaatser Erben Wennemars speelt een rol in de nieuwe film ‘Boerenliefde' van Steven de Jong.

‘Boerenliefde' gaat over boer Jelte die verliefd wordt op de presentatrice van een boerendatingshow.

De film wordt tussen augustus en oktober gedraaid en zal in 2013 in de bioscoop verschijnen.

Bron / meer info: Erben Wennemars in film De Jong - Leeuwarder Courant - lc.nl

avatar van Stephan

Stephan

Wennemars als Iraanse boer?

LOL

BOERENLIEFDE VOOR TATUM DAGELET

Tatum Dagelet gaat een hoofdrol spelen in LEVE BOERENLIEFDE, de nieuwe romantische plattelandskomedie van Steven de Jong (DE SCHEEPSJONGENS VAN BONTEKOE, DE HEL VAN '63). De Jong verklaart zijn keuze enthousiast: “Het acteerbloed van Tatum moet worden benut! Ze komt uit een talentvol nest met vader Hans, Charlie Chan en Mingus Dagelet – we zijn haar uit het oog verloren maar bij de repetities heb ik gemerkt dat ze in bloedvorm is. Ze is spannend, maar ook gedreven en eigenlijk een lieve vrouw van 37. Nederland gaat Tatum herontdekken en ik verheug me erg op de samenwerking!” Dat de keus voor de rol van charmante, Gooise Tv-presentatrice op Tatum viel is opmerkelijk, beaamt ook Tatum. “Maar ook een presentatrice heeft meerdere kanten. Dat ik haar speel, is in ieder geval niet voorspelbaar.” De opnames gaan 18 september van start op diverse locaties in Friesland, maar er zal ook in Den Haag en Rotterdam worden gedraaid. LEVE BOERENLIEFDE wordt zomer 2013 in de bioscopen verwacht.

Het verhaal van LEVE BOERENLIEFDE draait om een boer die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op…

Leve Boerenliefde is een productie van Phanta Vision (BLIND, DOSSIER K.), Hector BV (KICKS, ZWARTBOEK en de TV serie SHOUF SHOUF!) en Steven de Jong Producties. Het scenario schreef De Jong samen met Dick van den Heuvel.

(persbericht)

Officiële poster geplaatst.

avatar van Cubby

Cubby

En de nieuwe flop van DFW is een feit.......

Mijn god

avatar van Quido

Quido

Erg slechte trailer, ondanks dat ik De Jongs films meestal wel sympathiek vind.

avatar van Stephan

Stephan

Nog even en we hebben O, O, Cherso the movie. Omroepbazen zouden er nog wat in zien ook....

Wat een bagger.

Die tagline...

Quentin

WTF is dit, lijkt ook nog alsof het wat heeft mogen kosten. Overigens komt Joling nog het beste uit de verf betreffende acteerwerk.

avatar van starbright boy

Trailer is al nauwelijks uit te zitten.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Wat de boer niet kent, date ie niet. Ik kan wel janken

avatar van Nina_

Nina_

Ik verbaas me over de bovenstaande berichten. Zo negatief terwijl, zeg eens eerlijk, heeft 1 van jullie bij het plaatsen daarvan de film ook gezien? Ik denk het niet. Dus waar is jullie mening dan op gebaseerd? Ik heb de film nog niet gezien. Dat betekend dus dat het erg oneerlijk zou zijn als ik hier een oordeel erover zou ventileren.

avatar van Macmanus

Macmanus

Moet je ook niet stemmen.

Nee dat is inderdaad niet de bedoeling. Ik heb de voorbarige stem verwijderd.

avatar van SunChaser

SunChaser

De Jong zou toch stoppen, had ie dat maar gedaan

avatar van Decec

Decec

2 gestemd? pas in 16 mei

avatar van moviemeterpeter

moviemeterpeter

Zojuist de pre-premiere gezien in Pathe de Kuip, speciaal voor moederdag.

Leuke film, met leuke vertolkingen, en wat ons (mijn vrouw en ik) betreft prima casting.

Wij hebben er van genoten.

Stuk voor stuk leuke rollen, met een flinke lading cameos van half bekend Nederland.

Wat ons betreft een aanrader.

avatar van Awasiku

Awasiku

Trailer ziet er leuk uit...,

avatar van Apster

Apster

De Tros cultuur zit te diep geworteld in onze samenleving. Het zal wel weer genoeg bioscoopgangers trekken, maar het gaat zwaar ten koste van het niveau van de Nederlandse cinema.