• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Sacha Gervasi

Met onder meer: Anthony Hopkins, Helen Mirren en Scarlett Johansson

Releasedatum: 14 maart 2013

Plot Hitchcock

"Behind every Psycho is a great woman."

Hitchcock vertelt het liefdesverhaal van een van de meest invloedrijke filmmakers van de laatste eeuw, Alfred Hitchcock, en zijn vrouw en partner Alma Reville. De film speelt zich af tijdens het maken van Hitchcocks beroemde griezelfilm Psycho in 1959.

Alfred Hitchcock

Anthony Perkins

Barney Balaban

avatar van Metalfist

Metalfist

Beetje bizarre cast als je het mij vraagt. Hopkins als Hitchcock ziet er op het eerste zicht geslaagd uit maar voor Johansson als Janet Leigh en Jessica Biel als Vera Miles ben ik niet zo te vinden. Goede actrices, daar niet van, maar ik had hier liever wat onbekendere gezichten in gezien.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Liefdesverhaal?

Ik ben benieuwd of zijn duistere kanten ook belicht worden in deze film.

avatar van stinissen

Pracht cast ook nog met Helen Mirren, Toni Collette, en Ralph Macchio

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ik had nog hoop dat deze film zou gaan over een lifter met een gigantisch lange lul die mensen vermoordt, maar nee. Of ja, de man moordt, niet de lul natuurlijk, anders krijg je een soort Teeth (2007) in reverse.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Alsje dat graag wil zien zoek je denk ik in het verkeerde genre...

avatar van goongumpa

goongumpa

Inland Rabbit schreef:

hahaha

jarno1975 (moderator series)

De poster is overigens gebasseerd op de Tsjechische poster van Psycho.

Hotlinking werkt niet:

"You don't have permission to access /wp-content/uploads/2012/10/psycho-czech.jpg on this server."

Link aangepast.

avatar van Metalfist

Metalfist

Waarom in godsnaam de Tsjechische poster 'eren'? Vind het zelfs maar een vrij lelijke poster.

avatar van IcU

IcU

Vind het een prachtige trailer. Heel mooi. Kijk er naar uit.

avatar van Thorak

Thorak

Brix schreef:

Liefdesverhaal?

Ik ben benieuwd of zijn duistere kanten ook belicht worden in deze film.

Daar lijkt het wel op zo te zien in de trailer.

Maar Hopkins als Hitchcock, ik weet het niet...

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vind de trailer ook heel mooi. Ik wil deze best graag zien.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ben ontzettend benieuwd, Hopkins is altijd goed.

avatar van Dopke

Dopke

Aangename, kleine productie, al is de titel wat misleidend omdat het niet zozeer een biopic over Hitchcock betreft, maar de film een kleine periode beslaat tussen North and Northwest en de totstandkoming van Psycho. Ondanks de korte periode komt het karakter van Hichcock goed naar voren en wordt zijdelings gezinspeeld op zijn dubieuze relaties met zijn hoofdrolspeelsters, de moeilijke man die hij kan zijn, zijn speciale band met zijn vrouw en zijn manier van omgaan met de media. Helaas was Anthony Hopkins voor mij niet helemaal geslaagd als Hitchcock. Voortdurend zag ik in bepaalde bewegingen en manieren van spreken Hopkins terug. En ook Johanssen als Leigh leidde teveel af. Maar daar waar My Week With Marilyn niet slaagde omdat Michelle Williams het personage Monroe niet tot leven kon wekken, weet Hopkins nog meer dan genoeg gestalte te geven aan Hichcock om nooit echt te storen. Daarentegen was het niet een eenmansshow voor Hopkins, want er is ook ruimte voor een mooie en sterke rol van Helen Mirren als Hitchcock’s steun en toeverlaat.

avatar van Prudh

Prudh

Voel me ineens heel eenzaam als enige 4*-stemmer tussen louter 2,5*-en. Geef ik toe dat die 4* ook voor mij hoog uitvallen, maar toch is dit toch een heerlijke semi-fictieve biopic over een markante regisseur in de tijd dat hij Psycho maakte. Mirren speelt naast Hopkins een voortreffelijke rol als de vrouw van. Verder is de film luchtig, toch serieus, en allerminst pretentieus - iets waar dit soort films (met zulke onderwerpen) nog wel eens de mist in willen gaan. Samenvattend dus geen epische film over een episch regisseur, maar in al zijn luchtigheid toch een zeer genietbare prent.

P.s. Is dit nu alweer downloadbaar..?

avatar van Kisje

Kisje

Hitchcock

Moet toegeven dat ik toch grote verwachtingen had tov deze film. Het gaat om één van de grootste en meest invloedrijkste filmregisseur/legende allertijden. Ik bleef gedurende de film een beetje op mijn honger zitten misschien omdat ik er iets geheel anders van had verwacht.

Ik vind dat men tijdens de film te hard de nadruk had gelegd op de persoonlijke relatie tussen Hitchcock en zijn vrouw. Dat had voor mij meer gemogen als een soort van "aanvulling" al wil ik niet oneerbiedig klinken want ik besef ook wel dat zij de sterke vrouw was achter de grote man.

Wat ik goed vind aan Hitchcock is dat men alle facetten rond het filmen van de de film "Psycho" toont. het was niet allemaal rozengeur en manenschijn. Je leert "Hitch" kennen zoals de mensen die het dichtst bij hem stonden kennen. Ook hij kreeg te maken met tegenwind (zowel op professioneel als privé-vlak) en werd toen al als een soort van legende beschouwd (wat niet altijd in zijn voordeel was, lijkt me). De knipoogjes als verwijzing naar andere films van Hitchcock vond ik zeker leuk gevonden en origineel. De scène's die echt gingen over het filmen van "Psycho" vond ik het interessantst, je zag de inbreng van Hitchcock als regisseur, hij kreeg de dingen klaar en heeft van Psycho een waar kunstwerk gemaakt.

Voor mij stak natuurlijk Hopkins er met kop en nek bovenuit, maar ook Johansson mocht er zeker zijn als de de nieuwe muze van Hitchcock. De samenwerking tussen hun twee vond ik wel verfrissend in die zin dat je hen beiden eens vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Ik was een beetje teleurgesteld over de rol die Helen Mirren in Hitchcock speelt, voor mijn part had dit even goed een minder bekende actrice kunnen vertolken denk ik.

Ik ga zeker deze film nog een keertje opnieuw bekijken en zou hem ook aanraden. Ik heb nu wel zin gekregen om meerdere films van hem te bekijken

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Thorak schreef:

Maar Hopkins als Hitchcock, ik weet het niet...

Dacht ik eerst ook, maar hij doet toch wel erg zijn best om zijn gelaatstrekken na te bootsen.

Bekijk zijn zijdelings profiel maar eens.

Hopkins is een fantastische acteur, zoals Hitchcock een fantastische kineast was.

Voor beide heren doe ik mijn petje af.

avatar van voskat

voskat

Voornamelijk vermakelijk door het bronmateriaal... al die anecdotes verbloemen het feit dat deze film wat te weinig om het lijf heeft. Het blijft allemaal te luchtig, te oppervlakkig.

Met het acteerwerk verder weinig mis. Hopkins lijkt fysiek niet echt op Hitchcock, maar overtuigt toch.

avatar van Thomas83

Thomas83

Biopics scoren nog wel eens bij de Oscars, maar vaak zijn ze toch ook wat saai, hoe boeiend de persoon waar de film om draait ook. Ik denk vooral omdat ze fragmentarisch kunnen zijn. In hun ijver de belangrijkste hoogte- en dieptepunten te tonen kunnen er teveel sprongen in de tijd worden gemaakt om bepaalde momenten maar te kunnen laten zien.

Gelukkig zijn ze zo verstandig om dat in deze film niet te doen. De focus ligt voor een groot deel op het maken van Psycho. Dat is een aardige keuze. Al vond ik het gedoe rondom de "psycho" kant van Hitchcock maar wat raar overkomen eigenlijk. Af en toe zijn er wat geforceerd anekdotes in de film gestopt, maar op een gegeven moment wordt dat wel minder. Af en toe worden losse eindjes wat te makkelijk aan elkaar geknoopt, en een paar keer lijkt een poging tot Engelse humor te worden gedaan. Dat is een paar keer best leuk, maar Amerikanen hebben de humor van de Britten toch niet.

Hopkins speelt een leuke rol, maar is ook weer niet heel bijzonder. Vond Hitchcock er ook wat raar uitzien. Weet niet of het nou Hopkins' mimiek zelf was of de make-up. Mirren is een topactrice, maar heeft maar een paar scènes waarin ze echt kan laten zien wat ze kan. Johansson is een rare keuze van de casting. Ze heeft wel de uitstraling van een filmster, maar een ander actrice had beter in de rol gepast. Bovendien speelt ze wel erg matig vind ik. De film is wel de moeite waard verder, maar ik zou hem niet nog eens kijken. 3.0*.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Vermakelijke film die nooit echt beklijft. Alle aanzetjes tot drama zijn er, maar men durft blijkbaar niet heel diep te graven en kiest voor een brave en speelse film.

Wel zien we een leuke inkijk in het maken van film toentertijd, in het leven van Hitch zelf -met zijn voorliefde voor blondine's en zijn strijd met zijn corpulentie- en we zien een verhaal over liefde. Vooral de keuze een kort moment te pakken (tegen het einde van zijn glorieperiode) pakt redelijk goed uit. Zo krijg je een heel aardig beeld en past dat prima in 100 minuten zonder dat je het idee hebt dat men iets miste.

Hopkins is prima als de Meester zelf maar vooral Mirren steelt de show, met heerlijke snedige opmerkingen en iets dat op diepgang lijkt. Zij is duidelijk beter dan het bronmateriaal. Johansson is ook verrassend sterk, en eigenlijk ook gewoon mooier dan Janet Leigh.

Ook een pluspunt voor de muziek die op de werken van Hitchcock gebaseerd lijkt te zijn en ook zo in zijn films zou passen. Wonderbaarlijk genoeg past het ook in deze film.

Prima stuk vermaak, maar blijven hangen doet het niet. 3*

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Veel te brave film die te veel de dramatische kant wilt opgaan. Er is duidelijk zeer goed materiaal maar daar is deze biopic niet goe mee omgesprongen. Dit wil ik zeker nog eens zien geprobeerd worden door andere makers.

De acteerprestaties vond ik nu ook niet echt zo noemenswaardig. Hopkins enige kunstje in deze film lijkt dat van traag te praten. Hij begon me zelfs op den duur te enerveren. Ook de rest van de cast (Mirren, Johansson) hebben geen grootse rollen neergezet.

Het was hoe dan ook zeker niet saai, maar nogmaals dit kan veel beter!

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Hopkins lijkt ondanks dikke laag schmink totaal niet op Hitchcock maar wat geeft het, is toneel. Best benieuwd naar deze.