Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Lasse Spang Olsen
Met onder meer: Kim Bodnia, Nikolaj Lie Kaas en Iben Hjejle
Gesproken taal: Deens, Servisch en Zweeds
Plot Gamle Mænd i Nye Biler
Harald komt net uit de gevangenis als hij zijn pleegvader ernstig ziek aantreft. Hij belooft, voor het te laat is, de verloren zoon van zijn doodzieke pleegvader op te sporen. Deze Ludvig, een gestoorde vrouwenmoordenaar, zit in een zwaarbewaakte gevangenis. Na een ingenieuze ontsnapping besluiten Ludvig en Harald geld bijeen te brengen om hun vader van een nieuwe lever te voorzien. Al hun misdadige pogingen mislukken jammerlijk en met de moed der wanhoop laten ze hun oog vallen op een militair vliegtuig vol geld.
Padd0
Ik had deze op de gok gepakt uit de videotheek maar wat een leuke film. De kracht van de film ligt in het absurde van alles. Zoals bijvoorbeeld de ontsnappingsscene in het begin waar ze met een bungietouw uit de gevangenis worden gekatapulteerd.
Onverwachts leuke film 3,5*.
as
Tof filmpke. Vooral even meegenomen omdat Kim Bodnia meespeelt (Bleeder, Pusher) Uitstekend wegkijk filmpje met een fantastische Bodnia als een van de grootste botterikken die ik in tijden heb gezien.
Vermakelijk filmpje. Niets meer, niets minder. 2,5*
wackyboy
Wat is dit? Pulp Fiction slap stick?
Wel leuk trouwens. Naast al het absurde geweld ook grappige details let op hoe de hoofdrolspeler aftekent met Michael Laudrup als hij op bezoek gaat in de gevangenis
The Eye
Absoluut absurde humor en situaties, geregeld van de bank gegleden van het lachen, fantastische film m.i.
Webby
Geweldig grappige, absurde film.
Wordt in NL door Tim Oliehoek een remake ('VET HARD') van gemaakt. Verwacht 2005 volgens mij.
GerwinF
Thnx dude....de prijs valt in ieder geval mee! Nu de film nog...heb ook meteen maar In China They Eat Dogs er mee besteld. Totaal 15 euro
GerwinF
Erg geinige maar best grove film!
Vooral de actiestukjes (vooral het vliegtuig) waren echt gaaf. Jammer dat ludvig (die geniale gast uit jalla jalla en kopps niet echt overtuigend over kwam als vrouwenmoordenaar.
Voorlopig 3.5 sterren.
sydney
Amusante film met wéér een droogkomische Torkel Petersson (jalla! jalla! en kopps). Ik wist niet dat hij meespeelde... een leuke verrassing dus, omdat ik hem steeds beter ben gaan vinden als acteur in komische films. Hij kwam dus niet overtuigend over als vrouwenmoordenaar (als antwoord op de post van GerwinF) om het juist komischer over te laten komen, dat is aardig gelukt.
En dan het geniale lachmoment (tussen spoiler haakjes). Do you have a meat-room? Yes we want to hold meat... Terwijl zij een meeting room aka conference room bedoelden.. De grap werd trouwens erg slecht in het Nederlands vertaald (vergietkamer). 3,5*
as
Hmmm, vreemd kon toch zweren dat ik hem op 3.5*en had gezet. Even gecorrigeerd.
Maus1972
Errug gelachen om deze film
Leuke film om even tussendoor te bekijken.
Ziggy007
Dit is echt een film die je met een groep (en bier) leuk vindt, en wanneer je hem in je eentje kijkt (met cola) hij flink tegenvalt.
Harde en erg (droog)komische film _o_
leverafronny
Dit is toch de origenele versie van vet hard/volle gas...
GerwinF
Dit is toch de origenele versie van vet hard/volle gas...
Zie 9 berichten hierboven...of lees even gewoon de reacties bij Vet Hard.
Marleymania
Prachtige film puur voor het vermaak.
Deze originele variant is gewoon super geacteerd in tegenstelling tot Vet Hard!
De situaties in de film zijn vaak hillarisch en iedereen in de film lijkt geknipt voor zijn / haar rol!
Kon maar geen genoeg krijgen van personage Harold als bikkelharde emotieloze crimineel heerlijk gewoon (en kijk dan naar het doetje in Vet Hard en de tranen springen je in de ogen wat een lozer!)
Eindelijk weer een leuke vermakelijke film met goede humor en hillarische scenes die me sinds lange tijd weer hebben doen lachen (meeste comedies zijn gewoon overdone en daar hou ik niet van)
Niet gezien, maar ik zag hem vanmiddag liggen in de FRS voor nog geen tientje geloof ik.
7 euro om precies te zijn. Wil In China... en deze toch eerst even zien, voordat ik Vet Hard kijk.
Purmerend
Leuke vrouwvriendelijke film
. Met goede humor, of in iedergeval mijn humor. 3,5*
as
Iemand de film gezien waar dit een prequel van is?
Marleymania
Prachtige film puur voor het vermaak.
Deze originele variant is gewoon super geacteerd in tegenstelling tot Vet Hard!
pietje punk
ik vond Vet Hard veeeel beter. ik vond dit verhaal in komedie veel beter werken dan in drama.
Heb genoten. Stukken beter dan In China They Eat Dogs. Humor, bizarre absurditeiten, lekkere actiescènes en opnieuw een geweldige Torkel Petterson (Jalla Jalla). Lijkt me sterk dat Vet Hard deze film zal overtreffen.

I Kina Spiser de Hunde
1999

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Snowman