• 9.373.605 stemmen

Gamle Mænd i Nye Biler (2002)

Actie / Komedie | 95 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titel: Old Men in New Cars

Oorsprong: Denemarken

Geregisseerd door: Lasse Spang Olsen

Met onder meer: Kim Bodnia, Nikolaj Lie Kaas en Iben Hjejle

Gesproken taal: Deens, Servisch en Zweeds

Plot Gamle Mænd i Nye Biler

Harald komt net uit de gevangenis als hij zijn pleegvader ernstig ziek aantreft. Hij belooft, voor het te laat is, de verloren zoon van zijn doodzieke pleegvader op te sporen. Deze Ludvig, een gestoorde vrouwenmoordenaar, zit in een zwaarbewaakte gevangenis. Na een ingenieuze ontsnapping besluiten Ludvig en Harald geld bijeen te brengen om hun vader van een nieuwe lever te voorzien. Al hun misdadige pogingen mislukken jammerlijk en met de moed der wanhoop laten ze hun oog vallen op een militair vliegtuig vol geld.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van hugohei

hugohei

Ik wacht op Gamle Vin I Nye Sakker.

avatar van Padd0

Padd0

Ik had deze op de gok gepakt uit de videotheek maar wat een leuke film. De kracht van de film ligt in het absurde van alles. Zoals bijvoorbeeld de ontsnappingsscene in het begin waar ze met een bungietouw uit de gevangenis worden gekatapulteerd.
Onverwachts leuke film 3,5*.

as

Tof filmpke. Vooral even meegenomen omdat Kim Bodnia meespeelt (Bleeder, Pusher) Uitstekend wegkijk filmpje met een fantastische Bodnia als een van de grootste botterikken die ik in tijden heb gezien.

Vermakelijk filmpje. Niets meer, niets minder. 2,5*

avatar van wackyboy

wackyboy

Wat is dit? Pulp Fiction slap stick?
Wel leuk trouwens. Naast al het absurde geweld ook grappige details let op hoe de hoofdrolspeler aftekent met Michael Laudrup als hij op bezoek gaat in de gevangenis

avatar van The Eye

The Eye

Absoluut absurde humor en situaties, geregeld van de bank gegleden van het lachen, fantastische film m.i.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

ze was gevallen
hahahhahaa

Erg tof!

avatar van Webby

Webby

Geweldig grappige, absurde film.

Wordt in NL door Tim Oliehoek een remake ('VET HARD') van gemaakt. Verwacht 2005 volgens mij.

GerwinF

Waar te koop deze film???

GerwinF

Thnx dude....de prijs valt in ieder geval mee! Nu de film nog...heb ook meteen maar In China They Eat Dogs er mee besteld. Totaal 15 euro

GerwinF

Erg geinige maar best grove film!

Vooral de actiestukjes (vooral het vliegtuig) waren echt gaaf. Jammer dat ludvig (die geniale gast uit jalla jalla en kopps niet echt overtuigend over kwam als vrouwenmoordenaar.

Voorlopig 3.5 sterren.

avatar van sydney

sydney

Amusante film met wéér een droogkomische Torkel Petersson (jalla! jalla! en kopps). Ik wist niet dat hij meespeelde... een leuke verrassing dus, omdat ik hem steeds beter ben gaan vinden als acteur in komische films. Hij kwam dus niet overtuigend over als vrouwenmoordenaar (als antwoord op de post van GerwinF) om het juist komischer over te laten komen, dat is aardig gelukt.

En dan het geniale lachmoment (tussen spoiler haakjes). Do you have a meat-room? Yes we want to hold meat... Terwijl zij een meeting room aka conference room bedoelden.. De grap werd trouwens erg slecht in het Nederlands vertaald (vergietkamer). 3,5*

as

Hmmm, vreemd kon toch zweren dat ik hem op 3.5*en had gezet. Even gecorrigeerd.

avatar van Maus1972

Maus1972

Errug gelachen om deze film

Leuke film om even tussendoor te bekijken.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Dit is echt een film die je met een groep (en bier) leuk vindt, en wanneer je hem in je eentje kijkt (met cola) hij flink tegenvalt.

Harde en erg (droog)komische film _o_

avatar van leverafronny

leverafronny

Dit is toch de origenele versie van vet hard/volle gas...

leverafronny schreef:

Dit is toch de origenele versie van vet hard/volle gas...

Zie 9 berichten hierboven...of lees even gewoon de reacties bij Vet Hard.

avatar van Marleymania

Marleymania

Prachtige film puur voor het vermaak.

Deze originele variant is gewoon super geacteerd in tegenstelling tot Vet Hard!

De situaties in de film zijn vaak hillarisch en iedereen in de film lijkt geknipt voor zijn / haar rol!

Kon maar geen genoeg krijgen van personage Harold als bikkelharde emotieloze crimineel heerlijk gewoon (en kijk dan naar het doetje in Vet Hard en de tranen springen je in de ogen wat een lozer!)

Eindelijk weer een leuke vermakelijke film met goede humor en hillarische scenes die me sinds lange tijd weer hebben doen lachen (meeste comedies zijn gewoon overdone en daar hou ik niet van)

avatar van Wouter

Iemand de film gezien waar dit een prequel van is?

avatar van gotti

Welke is dat? In China They Eat Dogs?

avatar van Wouter

Ja.

avatar van gotti

Niet gezien, maar ik zag hem vanmiddag liggen in de FRS voor nog geen tientje geloof ik.

avatar van gotti

7 euro om precies te zijn. Wil In China... en deze toch eerst even zien, voordat ik Vet Hard kijk.

avatar van Purmerend

Purmerend

Leuke vrouwvriendelijke film . Met goede humor, of in iedergeval mijn humor. 3,5*

avatar van T.O.

T.O.

Minder dan 'In China They Eat Dogs' .

Wouter schreef:

Iemand de film gezien waar dit een prequel van is?

Yep... In China they eat dogs. Niet beter of slechter.

avatar van Marleymania

Marleymania

Prachtige film puur voor het vermaak.

Deze originele variant is gewoon super geacteerd in tegenstelling tot Vet Hard!

avatar van pietje punk

pietje punk

ik vond Vet Hard veeeel beter. ik vond dit verhaal in komedie veel beter werken dan in drama.

avatar van gotti

Heb genoten. Stukken beter dan In China They Eat Dogs. Humor, bizarre absurditeiten, lekkere actiescènes en opnieuw een geweldige Torkel Petterson (Jalla Jalla). Lijkt me sterk dat Vet Hard deze film zal overtreffen.