Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Judah Lewis, Samara Weaving en Hana Mae Lee
Bekijk via Netflix
Plot The Babysitter
"Dream girls can be a nightmare."
'The Babysitter' volgt een 12-jarige jongen, Cole genaamd, die tot over zijn oren verliefd is op zijn babysitter. Op een avond besluit hij om op te blijven zodat hij naar zijn babysitter kan gluren. Wat volgt is een nacht vol onverwachte wendingen.
Shinobi
Blijkbaar aangekocht door Netflix. Er is alleen nog geen release bekend.
Shinobi
De film heeft een mooie releasedatum gekregen: vrijdag 13 oktober.
bart007bond
Lijkt op een verhaal van R L STINE
Corcicus
Heerlijke film met knotsgekke personages en een leuke protagonist, ondanks de leeftijd. Heel geslaagd evenwicht tussen horror en humor en goedgekozen muziek maakten het feest compleet.
lorie1
Ik verwachtte eerlijk gezegd niet veel van deze film. Uiteindelijk heeft het me aangenaam weten te verrassen.
Het verhaal past goed in elkaar, maar biedt zeker geen diepgang. Misschien een gemiste kans maar zou niet veel aanvulling hebben gehad.
De twee hoofdpersonen zijn hetzelfde als tegenstrijdig tegelijkertijd, wat een aparte band onderling creëert naarmate de film vordert.
De horror en humor in dezelfde setting is zeer goed uitgewerkt. Een aspect wat menig comedy/horror mist.
Erg het verstand op 0 zetten en genieten bij deze film. Niets is realistisch en klopt, maar dat geeft juist de setting en sfeer van de film aan.
Editing en muziek zijn voldoende. Ook over het acteerwerk bij vooral de hoofdpersoon ben ik tevreden.
Een echte aanrader voor horror/comedy liefhebber die houdt van een film waarbij zijn hersens gedeactiveerd kunnen worden
flurk
dit vond ik echt niks verbaasd me van de hoge score's, ieder zijn smaak zeker.
horizons
Pretentieloze erg leuke horror-light komedie.
Regisseur voegt weinig overbodige ballast toe aan het verhaal zodat het lekker vlot verloopt allemaal.
De hele cast heeft er plezier in een dat is te merken. Vooral de hoofdrolspelers Judah Lewis en Samara Weaving hebben een erg leuke wisselwerking.
Leuk!
bjerik76
slechte (oudbollige ) poster trouwens.
Film ging wel, ook al was het erg simpel.
De hele inhoud van de sekte word eigenlijk nergens duidelijk.
Van dat onderwerp gaat het meer over op een home-alone achtige manier.
cast is wel oke, verhaal een stuk minder.
HorrorFan007
Was een goede tienerhorrorfilm voor mensen vanaf 16 tot 18 jaar mocht wel wat bloederiger voor de rest heb ik een leuke tijd gehad met dit filmpje
Tonypulp
De horror komedie scoort punten zo richting het einde van 2017! Na Better Watch Out (2016) is dit ook weer een voltreffer met gevatte humor, goed gedoseerde retro-invloeden en plenty of gore!
Barry83
Door de hoge scores had ik (achteraf) denk ik teveel verwachtingen van deze film. Vond het werkelijk waar helemaal niks.
Hoewel deze Thriller / Komedie (Horror vind ik niet echt van toepassing) zeker niet hoogstaand is, heb ik me er best mee weten te vermaken en omdat de film ook maar iets van circa 80 minuten duurt, kijkt hij ook wel lekker weg en dat mede door het vrouwelijke schoon in de vorm van Samara Weaving en Bella Thorne. De laatste loopt overigens rond in een cheerleader pakje en dat heeft regisseur McG (maffe naam overigens) duidelijk afgekeken van regisseur Quentin Tarantino in diens Actie / Thriller film "Death Proof (2007)". Qua verhaal heeft deze film overigens wel wat weg van de film "Home Alone (1990)", maar dan met een sexy en lieve (althans dat lijkt zo) babysitter en diens vrienden/vriendinnen i.p.v. de twee inbrekers.
In dit verhaal raakt de nerd-achtige 12-jarige Cole (Judah Lewis), die ook wel "Cee" wordt genoemd, verliefd op zijn sexy en lieve babysitter Cee (Samara Weaving). Op advies van zijn school vriendinnetje Melanie (Emily Alyn Lind), besluit Cole op een avond om laat op te blijven, zodat hij zijn babysitter kan bespioneren wat ze allemaal doet (volgens Melanie doen babysitters dan namelijk allemaal neuken met hun vriendjes) als hij aan het slapen is. Hij komt er echter achter dat ze lid is van een duivelse sekte die verbinding zoekt met de duivel en waarbij ze wat van zijn bloed nodig hebben. Als Cee erachter komt dat Cole hun gezien heeft, moet Cole proberen om uit hun handen te blijven en te zien te overleven.
Hoewel het verhaal weinig voorstelt en eigenlijk ook best belachelijk is, is de luchtige uitvoering ervan wel leuk gedaan en werd ook alles wel leuk en kleurrijk in beeld gebracht (o.a. met korte teksten) en eveneens regelmatig begeleidt met leuke muziek (o.a. van de Britse popband "Bow Wow Wow" met het liedje "I Want Candy" en van de bekende Britse rockgroep "Queen" met het liedje "We Are The Champions").
De eerste 25 minuten van het verhaal zijn nog best flauw (wel aandoenlijk en dan vooral de manier hoe Cee omgaat met Cole), maar zodra Cee met haar duivelse sekte het spelletje "Truth or Dare" gaat spelen, wordt het best allemaal genietbaar en gebeurt er ook best veel (ook in een hoog tempo), waarbij het er geregeld best hard en grof (zeker m.b.t. de twee politieagenten) aan toe gaat en geregeld ook op komische wijze. Wat komisch betreft vond ik vooral de scene grappig waarbij Cole aan het vechten is met Allison (Bella Thorne) en waarbij hij haar dan op één van haar borsten (die eerder geraakt is door een kogel) slaat en waarbij er dan gezegd wordt:
Allison: Wat heb jij, kleine viespeuk ?
Cole: Je kan me geen schuldgevoel bezorgen omdat ik me verdedigde.
Allison: Ik wist wel dat je me wilde. Je zat vast in je kamertje te rukken
Jij bent ziek.
Cole: Je wilde me vermoorden.
Allison: Maar niet door je op je pik te slaan
Ik heb me nog nooit zo misbruikt gevoeld.
Ook is het wel grappig als je op een gegeven moment de ouders (gespeeld door de redelijk bekende acteurs Ken Marino en Leslie Bibb) van Cole in bed ziet van hun verblijf, waarbij de moeder dan via de telefoon aan het praten is met Cole en daarbij tevens haar man zit af te trekken, terwijl die gewoon televisie aan het kijken is
Het einde was best aardig en spectaculair (en dan doel ik op de auto die in het huis vliegt) en na het einde krijg je nog een hele korte scene te zien, waardoor er eventueel nog een vervolg kan worden gemaakt. Dat deze film mede vermakelijk is om naar te kijken, komt ook op conto van de cast, die het eigenlijk allemaal wel leuk en verdienstelijk deden en vooral de twee hoofdrolspelers Judah Lewis en Samara Weaving, maar ook Robbie Amell (in de rol van Max, die deel uitmaakt van de duivelse sekte) en Andrew Bachelor (in de rol van John, die ook deel uitmaakt van de duivelse sekte). Dat daarbij Samara Weaving, Bella Thorne en in mindere maten ook de Aziatische Hana Mae Lee mooie vrouwen zijn, was natuurlijk ook meegenomen.
Al met al een leuke en vermakelijke Thriller / Komedie film (die overigens te zien is vanaf afgelopen vrijdag 13 oktober op "Netflix" en niet geheel toevallig, omdat het dan "Halloween" is in Amerika) die zich lekker wegkijkt en die goed te doen is als een tussendoortje.
schumacher
Middelmatig filmpje, kon er nog mee door, niet serieus nemen of anders vind je er sowieso niks aan
Chelsea94
Ik had iets heel anders van deze film verwacht, maar hij was wel oke. Gewoon een komedie met wat "horror" elementen, want een horror kan je dit echt niet noemen.
Chelsea94
Halloween is op 31 oktober, niet 13 oktober, ook niet in Amerika.
Pazmaster
Valt tegen, maar ik ben zowiezo geen liefhebber van de mix komedie en horror. Het één heft het ander vaak op, niet grappig en de humor haalt alle spanning weg. Bovendien is deze film ook wat aan de kinderachtige kant. De jonge cast doet het niet eens zo slecht maar dit is toch meer een filmpje voor de jeugd. Mij kon het niet zo bekoren.
DionneDarko
Net geen 3,5 omdat ie toch ook soms wat te kinderachtig was hier en daar maar ik heb me er zeker mee vermaakt! Lekkere onzin-film.
Halloween is op 31 oktober, niet 13 oktober, ook niet in Amerika.
Duidelijk, maar als je 31 omdraait, dan krijg je uiteindelijk ook 13
misterdhdh
Zeker een aparte film. Deze film moet je zeker niet al te serieus nemen en vind ik meer een komedie dan een horror. Het verhaal op zich is niet zo bijzonder, de uitwerking ervan is met momenten zeer goed, afgewisseld met mindere stukken. Het leuke aan deze film is dat er bijna helemaal geen lijn inzit en ze doen ook geen moeite om er een topfilm van te maken, wat juist de charme is van deze inderdaad onzin-film. Hij kan alle kanten opgaan en wordt geen enkel moment ernstig. De film lijkt de draak te willen steken met andere films binnen het genre zoals bv. Home Alone en lukt daar bijzonder goed in. De humor is zeker voldoende aanwezig en de film is gewoon speciaal. (bv. opeens begint random een nummer van Queen te spelen). De personages deden het wel goed, al gedroegen ze zich natuurlijk wel wat vreemd. Het laatste kwartier van de film kon volgens mij iets beter want dat vond ik niet echt bijzonder en boeiend meer. ik vond het een leuke film om eens gekeken te hebben maar of deze me nu gaat bijblijven dat denk ik niet. Heb me wel nog geamuseerd al vond ik dit nu ook geen topper. Film vloog voorbij, voor ik het wist was hij alweer gedaan. Zeker niet voor iedereen weggelegd deze film. Speciaal geval deze The Babysitter. Wel een lelijke poster trouwens.
3/5
***
Lollig filmpje.
Inderdaad een leuke double bill met Better Watch Out. Niet geheel hetzelfde concept, maar wel beiden een leuke spin op het 80s babysitter principe. Deze is wat openlijker grappig en ook net iets visueler, anderzijds mist het wel het scherpere randjes van Better Watch Out.
Had het niet zo achter McG gezocht, dit soort film. Dat hij een aardig actiefilmpje in elkaar kon boksen wist ik wel, maar horror/comedy is toch een redelijk lastige combinatie die zeker niet altijd even positief uitvalt. Maar hij weet hier verrassend genoeg de balans te houden.
Acteerwerk is best oké, visueel ziet het er ook netjes en verzorgd uit de hoewel niet overdreven goor is de horror toch ook best degelijk. Humor is redelijk self aware en speelt ook slim in op wat moderne trends, geregeld ook echt grappig.
Een erg tof tussendoortje dus, zo richting Halloween. Geen serieuze of spannende film verwachten, da's duidelijk ook het einddoel niet van deze film. Wel vlot en sappig vermaak, met een flinke knipoog erbovenop.
Thomas83
Erg lollige horrorkomedie met een duidelijke coming of age inslag en een vleugje Home Alone. Vond die hippe visuele stijl wel wat hebben. Die stripachtige stukjes hadden van mij niet zo gehoeven, maar eigenlijk ziet alles er erg gelikt uit, vooral het camerawerk. Mooi huis ook. De gore is ook prima en zeer vermakelijk. Iedere kill is hilarisch. Sowieso ook best een grappige film.
Daarnaast is het ook een film waarbij de vaart er goed in zit en het einde is zeer geslaagd. De cast heeft er duidelijk ook een hoop plezier in. Lewis en Weaving, prettig aangedikt gespeeld, steken er bovenuit in de grotere rollen, maar Amell en Lee vond ik ook behoorlijk spelen. Geinig fris filmpje. 3.5*
johan_sb2
Wederom een matige film van Netflix. Film doet veels teveel moeite om cool te zijn. Verhaal van niks. Een paar aardige scènes. Voorspelbare schrikmomenten waar de muziek in eens door je speakers knalt maar schrikken doe je niet.
Matige film over een 12 jarige jongen die zijn babysitter begluurt als hij al in bed zou moeten liggen. Ondanks de korte lengte, doet de film er wat lang over om goed op gang te komen. Het ligt er allemaal iets te dik bovenop waardoor de humor te geforceerd overkomt. Wel een aantal leuke kills en ook een aantal onverwachte momenten.
Zwolle84
Fris filmpje hoor. Geen hoogvlieger, maar dat pretendeert het ook niet te zijn. Lekker luchtig, origineel in zijn vorm en prima geacteerd. Zeker een van de leukere Netflix-producties, al zegt dat niet zoveel.

The Babysitter: Killer Queen
2020

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Diecisiete
Drama, 2019

Ready or Not
Horror / Komedie, 2019
oppascrushpestkoplijksatanic ritualsatanic culthorror comedyspin the bottle