• 9.374.678 stemmen

The Last Days on Mars (2013)

Sciencefiction / Thriller | 98 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ruairi Robinson

Met onder meer: Liev Schreiber, Elias Koteas en Romola Garai

Plot The Last Days on Mars

"The search for life is about to end."

Op de laatste dag van de eerste bemande missie naar Mars, denkt een bemanningslid van Tantalus Base dat hij iets bijzonders heeft ontdekt, namelijk gefossiliseerd bewijs voor bacterieel leven. Hij is echter niet van plan de ontdekking met de rest te delen en besluit op eigen houtje achter nog meer bewijs aan. Maar dan stort de grond onder zijn voeten in en valt hij in een diepe spleet. De rest van de groep is hier kapot van en gaat naarstig naar hem op zoek, maar dan verdwijnen er ineens nog meer mensen. Langzaam komt het besef dat de ontdekte levensvorm nog volop in leven is en daarnaast ook nog eens gevaarlijk.

Vincent Campbell

Flight Commander Ellis

Infected stemrols (stemrol)

avatar van thegoodfella

thegoodfella

Ik ben zeer benieud naar de eerste lange film van Ruairi Robinson.

Ik ben een groot liefhebber van zijn korte films. Zie een voorbeeld hieronder

Biertijd.com // Media » Short Film - Blinky

zal het talent een goede regiseur worden?

avatar van DwarreI

DwarreI

Dit lijkt echt helemaal niets toe te voegen aan vergelijkbare recente films als Prometheus, totaal oninteressant dus.

avatar van bl8

bl8

Uw commentaar over een film die je nog eens niet gezien hebt heeft hier ook 0 toegevoegde waarde.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

De trailer zit goed in elkaar in elk geval; de film ziet er, voor zover ik kan beoordelen, verzorgd uit. Ik ben best benieuwd, al vraag ik me net als Dwarrel af wat deze film precies boven de middenmoot uit zou moeten trekken. Het lijkt een Prometheus 2 te worden. Maar goed, dat is op zich ook niet heel erg, want die film was wel aan verbetering toe

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Als dit een prequel zou zijn op het verhaal van Doom, dan zou het een hele goede kunnen zijn.

Doom speelt zich af in het jaar 2115. De mens is bezig met het koloniseren van de planeet Mars en zijn manen Phobos en Deimos. Op de planeten zijn enkele complexen waar wetenschappelijke experimenten worden gehouden door de UAC. Wanneer een groep wetenschappers experimenteert met interdimensionale poorten breekt er paniek uit. "Something evil is coming out of the gates!"

avatar van Dalliance

Dalliance

Zombies in space. Daar draaide het wel een beetje op uit. Verder zit de film technisch goed in elkaar en speelt Schreiber degelijk. De plaatjes van 'Mars' zijn mooi in beeld gebracht, maar toch blijf je achter met een onbevredigd gevoel. Vandaar 3 sterren.

avatar van Theunissen

Opzicht nog wel een redelijke Sciencefiction / Thriller die ook neigt naar Horror, maar het wat, hoe en waarom ontbreekt hier toch een beetje. Men heeft het over een bacteriële infectie en daar moet je het maar mee doen. De film begon overigens visueel zeer sterk en eindigt eigenlijk ook zo. Het hele verhaal (vrij voorspelbaar) weet wel te boeien maar echt spannend wordt het eigenlijk niet en dat is met name te wijten aan de cast die niet echt weet te overtuigen. Liev Schreiber (waar sloegen zijn flashbacks op ) en Romola Garai gingen nog enigszins, maar de rest viel behoorlijk tegen.

Het einde vond ik overigens best goed en omdat de film maar iets van 90 minuten duurde keek hij ook lekker weg. Ook met de vaart zat het wel goed en er gebeurt best veel. Al met al leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet. Wat dat betreft vond ik de film "Europa Report (2013)" die ik ruim een maand geleden heb gezien een stuk beter.

avatar van Bélon

Bélon

Begon aardig, hoopte op een wat hardere Sci-Fi maar degenereerde al vrij snel in een soort zombies in space, zoals hierboven al genoemd. Mwah zombie-films en ik zijn geen vrienden, vandaar de lage waardering. Op veel momenten helaas ook voorspelbaar. Jammer. Ook ik vond "Europa Report" een stuk beter.

avatar van Yugnav

Yugnav

Leuk om een keer gezien te hebben. Vond het visueel erg mooi in beeld gebracht allemaal. Gelukkig verwachtte ik geen harde scifi met veel actie, maar een iets rustigere film. Ik snap dat je met de verkeerde verwachtingen het allemaal vind tegenvallen. Krijgt eigenlijk een 6,5.

avatar van Mondragon

Mondragon

Erg voorspelbaar en voegt helemaal niks toe.

avatar van gauke

gauke

Van dit oude school sciencefiction verhaal had meer gemaakt kunnen worden. De regisseur probeert zichtbaar uniek te zijn maar de film is niet bijster origineel (we hebben het al eerder gezien), zelfs voorspelbaar en clichématig; het script gaat nergens heen en ik miste karakterontwikkeling. Bijzonder slecht is het geluid: de geluidssterkte op Mars bijvoorbeeld was tien keer luider dan de gesproken dialogen waren. Gelukkig is er ook positief nieuws: de film kent leuke spannende momenten en het camerawerk en de speciale effecten zijn goed.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het duurt even voor deze film op gang komt maar het wordt helaas geen topper, al is het zeker geen slechte film, maar er zijn wel betere soort gelijke films dan The Last Days on Mars.

Liev Schreiber is wel weer goed in zijn rol maar dat hij goed kan acteren wist ik inmiddels wel.

Het einde schreeuwt wel weer om een vervolg deel al weet ik niet of die er ook daadwerkelijk zal komen. 2,5 ster hoger kom ik niet.

avatar van Huggie1960

Huggie1960

Deze hadden we nog niet gehad; zombies op Mars. Drie sterren vond ik hem toch wel waard.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Rage in de ruimte. Liev Schreiber heeft niets te zoeken op Mars. Dat nerveuze, ietwat getormenteerde; zo'n vent knal je niet de ruimte in.

Diepe zombie devoten komen wellicht tot een hogere waardering, 2*.

avatar van LoganMCV

LoganMCV

De sfeer in de film valt op, er wordt gepoogd iets van realisme te brengen en tot op zeker hoogte lukt dat ook wel. Ik vond de film verrassend en goed vermaak.

avatar van james_cameron

Met films die het woord 'mars' in de titel hebben loopt het doorgaans niet goed af. Zelfs een associatie met het woord kan al fataal zijn. Ik noem een John Carter. De makers van deze film proberen het op goed geluk toch weer een keer, maar helaas. Visueel kan het er allemaal nog net mee door, maar de inferieure plot en de eendimensionale personages stellen bijzonder weinig voor. Zombies in space, wie zit daar nu echt op te wachten? Ik niet in ieder geval, getuige dit inferieure SF-werkje.

avatar van davidz352

davidz352

Beter dan World War Z.

Ziet er gewoon goed uit, standaard script maar wist wel te boeien. Lang niet zo slecht als de gemiddelde rating hier.

In vergelijking met het verschrikkelijke Europa Report een stuk beter.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Liev Schreiber en Elias Koteas in een SF/Thriller, moet helemaal goed komen dacht ik.

Het begint allemaal heel goed en geloofwaardig waarbij de soundtrack een applaus verdiend.

Maar dan komt het plot tevoorschijn en daar had ik meer van verwacht, in ieder geval iets originelers (minder voorspelbaar). Toch is het allemaal zo slecht niet, het acteren is prima en de soundtrack past zeer goed bij de sfeer. De film haast zich niet maar wordt nooit traag dus script plus editing en regie doen hun best. Beeld en geluid staan er ook netjes op, al met al kun je zeggen dat het een net product is.

Matig.

Heb altijd wel zin in dit soort films, maar vaak is het toch allemaal net niet. Tijdens het eerste half uur hangt er vaak wel een mysterieus sfeertje, maar wil je vooral weten wat er aan de hand is, daarna valt het dan meestal wat tegen en hoopte je dat de intro wat langer had kunnen duren.

Zo ook hier. Begin is wel aardig, maar met een Gravity in het achterhoofd amper tot z'n volle potentieel uitgewerkt, de clou komt redelijk snel en is povertjes. Spannend wil het niet worden, Robinson lijkt het meeste ook maar wat af te rammelen. Flauw plotje, bekende paadjes en een matig einde.

Als regisseur poogt Robinson wel een aantal dingetjes, maar echt overtuigen doet het niet. Zeker niet voor een eerste film, daar horen dit soort kerels toch te knallen. Als hij hierna al begint af te bouwen geef ik hem geen grootse carriere.

Geen vervelend genrefilmpje, maar steekt nergens bovenuit en heeft te kampen met een aantal lamme clichés.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Onderhond schreef:

Er zijn toch zat regisseurs die na een matige debuutfilm betere films afleveren, of begrijp ik je verkeerd?

avatar van davidz352

davidz352

DonOswaldo schreef:

Vaak is de tweede film het beste. Maar tegenwoordig heb je als regisseur meer last van producers, marketing denk ik zo dan bijv. Ridley Scott had in de jaren 80.

DonOswaldo schreef:

Doorgaans zijn de eerste films van "veelbelovende" regisseurs het best. Veel drang om zich te bewijzen en de angst nooit een tweede film meer te kunnen maken.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Dat soort regisseurs zitten er ook tussen inderdaad. Ik merk zelf juist vaak dat regisseurs na een eerste film erg kunnen groeien, soms ook doordat ze later van een groter budget gebruik kunnen maken - wat hier misschien wat minder het geval is. Maar ik begrijp wat je bedoeld

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een aardige film die redelijk op spanning bleef en een fraai decor op de achtergrond!

Dat is bij dit soort films nog wel eens een probleem, het decor. Je ziet dan duidelijk de aardse invloeden of men heeft het met wat fantasiestukken in een grote hal nagebouwd en dan zie je heel duidelijk de nep-sfeer.

Hier in het begin nog een fraaie zandstorm en later ook nog prachtig van boven gefilmd.

Nee, wat dat betreft, petje af voor de regie!

avatar van Noodless

Noodless

Ouderwetse sciencefiction met een vleugje horror die voldoende spanning biedt. Daarbij een degelijke cast en een opvallende goede soundtrack die een naargeestige sfeer weet op te roepen. De beelden van Mars en de missiepost zien er goed uit. Misschien een beetje voorspelbaar, toch is de volgorde van het sterven niet zo typisch chronologisch opgesteld als je zou vermoeden. 7/10

avatar van tal1b

tal1b

zombies in space

Erg ongeloofwaardig allemaal, eerder lachwekkend. Jammer 't kon naar mijn mening op de meeste vlakken beter uitgewerkt worden.

avatar van bjerik76

bjerik76

De film begint toch al bij de laatste dag ?

Begon wat chaotisch, het werd toen wel spannend, maar het kakte ook gelijk erg in.

Ik vond de cast nietzo geweldig, en ook zag het hele land er niet uit als Mars, maar gewoon op de aardse bodem ergens in een woestijn met wat bergen.

Kon mijn aandacht er steeds minder bij houden..

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Inderdaad een domme titel aangezien het zich allemaal in een dag afspeelt. Aardige film, wel erg voorspelbaar en te braaf. Visueel niet veel op aan te merken, ziet er allemaal wel tof uit samen met de make-up en de voertuigen. Europa Report was leuker en vooral spannender om het maar even te vergelijken met een andere recente space-mission film.