Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Park Chan-wook
Met onder meer: Song Kang-ho, Bae Doona en Shin Ha-kyun
Gesproken taal: Koreaans
Plot Boksuneun Naui Geot
"Revenge Was Never This Sweet"
Ryu wil een van zijn nieren doneren aan zijn zieke zus, maar deze blijkt niet geschikt te zijn voor haar. Bovendien wordt hij ontslagen door de fabriek waar hij werkt, vanwege verzuim (om voor zijn zus te zorgen). Hij komt in contact met een orgaanhandelaar in de zwarte markt die zijn nier steelt. Terwijl Ryu's zus steeds verder achteruit gaat, stelt zijn vriendin uit wanhoop voor om een rijkelui's kind te ontvoeren. want 'ontvoeren voor een goede zaak is geen misdaad...'
Dong-jin
CEO
Boss
Person with Cerebral Palsy
megaman
bijzonder goeie film. ik heb hem gisteravond gezien op MTV Asian Screen. het hele sfeertje in deze film vond ik ook hier best origineel. ik vraag me af of hier meer delen van zijn of nog moeten komen.
kiriyama
Old boy en symphaty for lady vengeance. (het is een wraaktrilogy, ze hebben verder dus niet zoveel met elkaar gemeen behalve het wraak aspect) Lady vengeance ken ik niet, maar old boy vind ik persoonlijker beter dan mr. vengeance.
megaman
ok bedankt. weet je ook in welke volgorde ik ze moet kijken en of er misschien nog personages (of spelers) in terug komen? trouwens erg jammer dat die vriendin van Ryu het loodje moest leggen. knappe meid, en ik dacht even dat na de eerste stroomstoot die gast wel weg zou lopen. en ik maar denken dat Ryu de hoofdpersoon was en blijft leven. in princiepe kon dit verhaal ook wel doorgaan. daarom dacht ik bij het horen van de titel "Lady Vengeance" aan de vriendin van Ryu.
kiriyama
Mr. vengeance
oldboy
lady vengeance
Wat kleine dingen hechten de verhaallijnen aan elkaar. Er is bv. een personage in mr. vengeance die (in een klein rolletje) terugkeert in old boy.
Van lady vengeance weet ik het niet. (lijkt me overigens wel de minste)
megaman
bedankt voor de info. binnenkort bestel ik de DVD van Mr. Vengeance en Old Boy via Bol.com. op de DVD van Lady Vengeance moet ik denk ik nog even wachten aangezien deze nog niet te koop is. althans niet op Bol.com.
PS: die actrice die voor de vriendin van Ryu speelt (Du-na Bae) zit schijnbaar ook in Tube en Ring: Virus.
blabla
- 2070 berichten
Van lady vengeance weet ik het niet. (lijkt me overigens wel de minste)
Vind ik persoonlijk de beste.
king16
- 1904 stemmen
Volgens mij zit er zelfs een fout in deze film: namelijk: wanneer de vader van het meisje de halsketting bij die "halve gare aan het water" ziet, herkent hij daarin de halsketting die zijn dochterje op de foto droeg. Maar die foto was toch precies genomen op het moment dat ze die halsketting niet kreeg en daarom begon te huilen? Hoe kan ze dan die halsketting al dragen op de foto nog voor ze hem zelf in handen kreeg?
Klopt, was mij ook al opgevallen. Verder wel een erg goede film vond ik. Vond alleen jammer dat de hoofdrolspeler van de eerste helft van de film steeds meer een bijrol kreeg in het tweede deel

desondanks 4*
jimbo79
sterke eerste deel van park in zijn trilogie haalt niet het niveau van old boy maar dat is normaal
1 van de grootste talenten van het verre oosten en dat wilt iets zeggen
Mr_White
- 2067 berichten
Geweldige film die ik persoonlijk net iets beter vind dan Oldboy (met name omdat deze iets rauwer is). Ik moet me wel altijd kapot lachen om die debiel, de humor is dan ook gitzwart in deze film.
Silvio Dante
Vreselijke film, haalt helemaal het niveau niet van Old Boy.
Tijdens de film zat ik een hele tijd te denken dat ik een stukje gemist had, ik dacht hier of daar iets niet had begrepen.
Maar na een klein halfuurtje kwam ik tot de conclusie dat er gewoon geen echt samenhangend noch logisch verhaal was.
Enkel de laatste stukken konden me bekoren: wanneer er gemarteld en gemoord werd. Daar voor was ik immers gaan kijken.
Verder haalde dit ook cinematografisch niet veel punten, vrijwel geen eigenlijk. Heel heel bedroevend.
Joeri_000
leipe shit , gaat erg traag allemaal maar zaten wel vette scenes in..
Maar je moet er zeker van houden , vond Oldboy beter!
JayLunar
Het ontgaat mij eerlijk gezegd waarom iedereen het nodig vindt deze film met Oldboy te vergelijken. Naast dat het geen nut heeft, zijn het twee totaal verschillende films, en kwam Oldboy pas veel later uit.
Waarschijnlijk omdat het deel is van de trilogie, en de meeste mensen Oldboy als eerste gezien hebben (en dus als referentiepunt zien) ?
Joeri_000
Ik gebruik Oldboy erbij omdat de films van dezelfde regisseur komen, als je Oldboy erg tof vindt dan verwacht je gewoon meer als je daarna die kijkt en valt het wat tegen , vandaar ..
JayLunar
Een andere film (vooraf) zien als "refentiepunt" is al een zonde imo, deze (achteraf) in grote mate betrekken in oordeelvorming - want dat is wat er gebeurt - slaat al helemaal nergens op. Zeker wanneer de films zo verschillend zijn zoals hier het geval is.
En dat de films thematisch met elkaar zijn verbonden maakt het nog geen trilogie.
darkjaap
ook dit is een fantastische film van park erg mooi verhaal heel mooi uitgewerkt uitstekend acteer werk verassend eind
zeker een kijkje waard ! 4 *
nightbreed
Ik heb gister de meesterlijke opvolger gekeken en moest natuurlijk ook hier ff wat krabbelen.
Deze film en zijn opvolger zijn de beste films met wraak als thema als je het mij vraagt.
Zeer on-Amerikaans qua script, een sterke regie en menselijke karakters.
Het sterke aan deze film is dat je met zowel de 'slechterikken' als met de 'goede(n)' kunt meeleven en dat is deels de kracht van deze film.
Gish
Weer een uiterst origineel werk van Chan Wook Park.
De zoveelste al en er zullen er nog vele volgen.
joeriL
in het begin leek het een dikke 4.5 te gaan worden. echt prachtige shots en camerawerk, ook boeinend en een leuk verhaal. maar toch vond ik het tweede deel echt een heel stuk minder, ik vond het niet echt logish meer allemaal. ook was het einde erg zwak vond ik.
een *3.5
darkjaap
tja je moet er maar van houden
waar ik nog wel op wil reageren is mijn top 3 van Chan Wook Park
1. Old boy (2003) echt een meesterlijk goede film en mischien de beste aziatische film die ik ooit gezien heb
2. Symphatie for mr Vengeance(2002) Zeer goed verhaal vette aktie scene's af en toe
3. Three Extremes(2004) echt een zeer goede horrordrieluik
zijn film die er in zat vond ik persoonlijk het best van allemaal
Bas I.
Gave film maar toch de minste van de drie naar mijn mening. Hoewel het eigenlijk onmogelijk is een goede vergelijking te maken tussen drie totaal verschillende films (qua thema). Het verhaal zit goed in elkaar maar alles duurde mij net even te lang. Ook qua camerawerk is dit een prachtige film, maar ook wat dat betreft vind ik de andere twee superieur. Toch zeer de moeite waard.
Donkerwoud
Breed uitgesponnen wraak tussen een doofstomme jongeman en een vermogende directeur. Beide heren hebben de sympathie van de kijker, waardoor het des te wranger wordt dat zij elkaar en zichzelf kapot maken met hun strijd. De film zit vol met gruwelijke martelingen en gitzwarte humor. Visueel ziet het er allemaal heel apart uit door het soms afstandelijke en soms juist extreem intieme camerawerk. Het is wel een tikkeltje langdradig, met van die onnodig lange shots waar Aziaten gek op zijn. Maar als je daar doorheen kunt bijten, is dit een schitterend in beeld gebrachte parabel over wraak en de zinloosheid ervan. Eigenlijk vind ik deze veel komischer en minder geforceerd dan de bejubelde Old Boy.
®Tc
Eerste deel van deze wraaktrilogie bekeken, viel wel mee. Op sommigen momenten was de film wel enorm saai, ook verhaal vond ik op sommige momenten te ingewikkeld om echt overtuigend over te komen. Er zat echter wel een goede sfeer in de film en dat gepaard met goede acteerprestaties (weer eens een glansrol van Kang-Ho Song) zorgen er wel voor dat je blijft kijken. Goed camarawerk ook. Minpunten en pluspunten genoeg dus.
***
Erwinner
Ben het wel eens met RTc.
Het eerste uur (ja, daar gaan we weer) was goed, een aantal mooie scenes gezien, op het trappenhuis, en nog een paar... oh ja, vond ze stoer uit werk komen nach der arbeit.
Jammer dat het lieve meisje geen zwemlessen had genoten, want zij was in dat gedeelte toch wel dé troetel van de film. Zij zorgde voor warme momenten, maar veel te kort.
Net vóór die scene werd er enigszins verwarring gezaaid, daarna volgde een totale omslag in het verhaal die best wel verklaarbaar was maar ging ten koste van de sfeer. Vond de wraakscenes trouwens wel amusant maar de mooie foefjes zag ik niet meer.
Ik heb vorige week Seom gezien en zag toch wel veel gelijkenissen kwa verhaallijn.
En dat is precies de reden dat beide films niet hoger komen dan een 3.5*, al was Seom toch wel een poepie mooier maar minder geacteerd.
Toch nog wel benieuwd naar de 3e in het drieluik maar heeft niet zo'n haast.
QuentinTarantino
Mooie film. Mijn favoriete genre, wraakfilms. Heb uiteraard Old Boy gezien en ook Sympathy for Lady vengeance. Old Boy is natuurlijk een buitencategorie. Ik vond helaas Lady Vengeance ook beter dan Mr. Veangence, alhoewel het een tijd geleden is dat ik Lady heb gezien. Mr. was traag, en het verhaal was een beetje verwarrend. Uiteindelijk wel een paar gruwelijke scènes. Maar stilistisch erg mooi! De filmische technieken waren zeer artistiek, bijna elk shot was mooi en verfrissend. Vind het toch een degelijke film, ondanks dat de daadwerkelijke wraakacties minder in beeld waren en hij minder rauw was. Het einde was ook een grote plus.
Ps. nog een vraagje. Ik weet dat Oldboy een drieluik is... Maar met welke dan precies? Ik dacht altijd met Sympathy for Mr. én met Sympathy for Lady Vengeance... Klopt dit??
MisterRoboto
Goede film! Denk dat ik hem na een tweede kijkbeurt hoger ga waarderen, maar dat kwam vooral omdat ik deze eerste keer in de war raakte tussen de twee vrouwen rondom de hoofdpersoon. De 1 was zijn zus en de ander zijn vriendin. Ik dacht dat het dezelfde persoon was
Ik zal wel moe geweest zijn...
Ik hou wel van wraak-films. Alleen moest ik wel ff wennen aan het tempo in deze film. Zal hem binnenkort nog wel is kijken. De scenes zagen er immers fantastisch uit.
Kraay
Eerste Park, en het is lang geleden dat ik me zo heb zitten vervelen. Film hield de aandacht amper vast, en bijna twee uur verveling kan niet gered worden door wat uitstekende scene's hier en daar. Leveren nog wel een half sterretje op. Personage's boeiden totaal niet en de film was opgebouwd uit een overvloed aan korte, nutteloze scene's. En dan heb ik nog twee delen van de Vengeance-trilogie klaarliggen
Als er meer geweld en tempo in de film had gezeten had ie gemakkelijk een voldoende kunnen scoren, want Park is een uitstekende vormgever, met name de gewelddadige scene's slaan aan.
1,5* en ik hoop dat Old Boy beter bevalt.
Kraay
1,5* en ik hoop dat Old Boy beter bevalt.
Sympathy for Mr. Vengeance stelde mij ook teleur.
Ik kan je geruststellen, ik vond Old Boy echt vele malen beter dan Sympathy for Mr. Vengeance en zeer de moeite waard. Er is dus nog hoop.
Erwinner
Yup, bij Old Boy is het vanaf minuut 1 continue spannend. De openingsscene is geniaal, daarna totaal geen dip en is veel sneller gemonteerd dan Boksuneun Naui Geot (2002) .
Behoorlijk verschillende films.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'