Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Escape Plan
"No one breaks out alone."
Ray Breslin is 's werelds meest vooraanstaande persoon als het gaat om veiligheid. Hij heeft elke gevangenis nauwkeurig geanalyseerd en is tevens getraind op een enorme hoeveelheid overlevingstechnieken, zodat hij kan werken aan de best beveiligde gevangenissen ooit, waaruit ontsnappen onmogelijk is. Maar dan belandt hij in de gevangenis die hij ooit zelf ontwierp. Ray doet er alles aan om te ontsnappen, en gaat op zoek naar de persoon die er voor zorgde dat hij zelf achter de tralies verdween.
Ray Breslin
Lester Clark
Abigail Ross
Brims
Naomi Watts
ROFLOL. Ik had wel verwacht dat je niet in staat zou zijn voorbeelden te geven maar dat je op de proppen zou komen met een film waar het tegenovergestelde het geval is. Genoteerd.
schram101
Als er iemand op dit forum is die er als de kippen bij is voor een ander te bepalen waar hij zich wel of niet aan mag ergeren bij een film ben jij dat Watts. Ontken dat nou maar niet.
Ik vind NW eerlijk gezegd daar vrij netjes in. Je kan hem verwijten dat hij zijn mening soms wat opdringt, maar hij kraakt mensen met andere mening niet af en geeft ze ook regelmatig gelijk met hun argumenten.
Juist bij SB vond ik hem itt een stel hele irritante discussiedeelnemers daar vrij correct.
schram101
Dat zijn vriendjes nog erger waren dan hij doet natuurlijk niets aan het feit af.
Elineloves
Hij komt soms over als een betweter, maar daar maak jij je nu ook een beetje schuldig aan.
Ontopic?
Ajax, waar blijft jouw stem?
Komt eraan! Moet nog even een verhaaltje tikken
Ontopic?
Er moet altijd weer een vrouw aan te pas komen om de gemoederen te bedaren he
?
Je hebt gelijk, back om topic.
Ps. Je bent dus al geweest A&L? Benieuwd naar je cijfer.
You hit like a vegetarian!
Ik wilde de review eigenlijk beginnen met de leukste quote van Schwarzenegger uit de film die misschien wat te lomp is als opener. ''Your mother was my favorite whore in Marrakech!'', waarbij ik overigens in een deuk lag, zeker met Arnold zijn pijpbewegingen
, maar dat doen we toch maar niet, haha.
Deze intro vertelt overigens alles over de film. Je moet 'm niet te serieus nemen. Stallone en Schwarzenegger breken uit een high-tech gevangenis, terwijl ze het leven zuur wordt gemaakt door een vrij sadistische directeur (erg goede rol trouwens Caviezel). Eigenlijk is het ongelofelijk dat Stallone en Schwarzenegger, op een paar minuten Expendables 2 na, nooit samen in een film hebben gespeeld. Beiden zijn iconen van het actiegenre, misschien wel de 2 grootste iconen. Ik ben ontzettend blij met de revival van de spierballen-actiefilms. De afgelopen 10 jaar moesten alle actiefilms op de Bourne reeks lijken, met veel plot-twists, ADHD camerawerk en een flitsende montage. Maar ik hou eigenlijk nog meer van die soort machofilms waarin onder andere Stallone en Schwarzenegger groot zijn geworden. Ongecompliceerde fun.
Escape Plan begint wel een beetje traag, maar zodra Stallone zijn eerste ontmoeting met Schwarzenegger heeft gaat het tempo wel omhoog en krijgen we een vermakelijke lompe film waarin actie en humor elkaar afwisselen. Stallone is er voor de pure actie, Schwarzenegger om me regelmatig goed te laten lachen. Hij is oud geworden, maar zijn talent voor gevatte oneliners is hij niet verloren. De zaal lag toch regelmatig hard te lachen om zijn quotes. Het samenspel met Stallone werkte ook uitstekend. Ze vulden elkaar goed aan en de dialogen waren nog best van een goed niveau. Beiden hebben me qua acteerwerk toch wel positief weer verrast.
Toch miste de film in het middenstuk iets. Bij een film met Stallone en Schwarzenegger verwacht je toch het nodige geweld. Gelukkig maken ze dit in het laatste half uur ruimschoots goed, bij de ontsnapping. Stallone gaat tekeer en Arnold krijgt een geweldig moment als hij de gun uit de helicopter pakt en zoals in zijn beste jaren a la Commando en Predator alles en iedereen af kon knallen. Heerlijk! En Stallone mag dan nog even directeur Hobbet naar een volgend leven opblazen. Je snapt dat deze recht toe-recht aan film me prima heeft vermaakt.
Verwacht niks bijzonders, dan valt Escape Plan niet tegen. Het is geen geweldig verhaal, het is niet origineel en het is vaak allemaal niet logisch, maar who cares? Het is vooral erg leuk om te zien. Stallone en Schwarzenegger zijn lekker op dreef, al had Escape Plan het zonder de humor van Arnold niet gered tot mijn score van 4 sterren. De film teert erg op de 2 bikkels en Caviezel, want Vinnie Jones en 50 Cent stelden weinig voor. Vooral meneer 2 kwartjes valt gewoon moeilijk serieus te nemen in zijn rol. Storend? Welnee.
Dat deze 2 actiebejaarden nog maar een paar jaar doorgaan met acteren!
dutchtuga
Dat kan natuurlijk, maar alsnog is geloofwaardigheid wel een valide en redelijk argument, dat dat voor jou geen criterium is heeft een ander natuurlijk weinig aan.
Redelijk vind ik het allesbehalve want je doet een film serieus tekort als je die vanuit een verkeerd perspectief benadert.
Naomi Watts
Wat een onzin criteria hanteer je A&L Een film moet filosofische thema's hebben, diepe karakteruitdieping en sublieme kadrering en mise-en-scenes
Even serieus, goede review. Heb ook wel weer zin in een wat old-school break out movie, in de vorm van Stallone's Lock Up en met een vernijnige warden. Vooral het ADHD camerawerk en flitsende montage triggeren mijn interesse. Filmfestival is eindelijk voorbij, misschien dat ik deze nog wel meepak als ik weer regulier aan de slag ga. Toch weer fijn om de oude rotten zeer sporadisch met nieuwe films te zien komen.
Naomi Watts
Dat is waar, al kan je geloofwaardigheid binnen een actiefilm ook nog wel op een redelijke manier hanteren. Al heb je gelijk als je stelt dat het wel binnen de grenzen van het desbetreffende genre moet blijven.
Captain Pervert
Vandaag de enige review gehoord die er toe doet. Mijn vrouw, bij het zien van de trailer: "volgens mij is dit niet eens een heel erg slechte film,"

fappie
- 2005 stemmen
Laat ik voor mezelf spreken: De meeste plotwendingen zag ik al van tevoren aankomen en echt een verhaal waarbij je moet nadenken is het niet. Is popcornfilm een betere term?
O ok. Dat kan.
Ik had dat zelf niet. En over het nadenken. Tja. Ik vroeg me aan het begin wel af hoe hij uitbrak en waar die gevangenis zich bevond. En hoe hij eruit zou komen aan het einde. Vandaar dat ik het geen no-brainer kan noemen. Maar het kijkt wel heel lekker weg.
SunChaser
Bgon goed maar laatste 30 minuten was gewoon flut met schieten en een domme twist
Pim1993
een ontsnappingsplan uit een gevangenis door de ontwerper zelf.... waar kennen we dat ook alweer van
niet heel origineel maar ben benieuwd
dsb1robin
Wat een onverwacht gave film! Vergeet Expendables. Deze film heeft een echt verhaal, spanning, goede actie en goede acteurs. Schwarzenegger steelt wel de show. Uitgebreide review volgt. Ga deze kijken!!!
DIDA ! je hebt hem blijkbaar gezien?
Wat is nou de speelduur hiervan.
Ik wil hem vanavond in de bioscoop zien!
DiDa
DIDA ! je hebt hem blijkbaar gezien?
Wat is nou de speelduur hiervan.
Ik wil hem vanavond in de bioscoop zien!
Ja heb hem zeker gezien. Mijn review staat er ook bij.
De film duurt 115 minuten. Zeker gaan kijken vanavond!
Shinobi
"If I don't get out, I will kill you."
Gisteren in de bios meegepakt zonder enige verwachtingen, omdat ik de trailer niet zo boeiend vond. Maar gelukkig ben ik in positieve zin best verrast. Het is wel te zien dat de film inspiratie heeft geput uit Stallone's eerdere filmrepertoire, hierbij moet je denken aan een Tango & Cash (1989) en Lock Up (1989).
Qua verhaal moet je er niet zoveel van verwachten, het is vrij rechttoe-rechtaan allemaal zonder echte verrassingen. Al zit er tegen het einde aan toch wel een verrassende plottwist in die ik niet had verwacht bij een film van dit kaliber.
Escape Plan moet het namelijk meer hebben van de twee oude rotten in het vak: Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone. Het is best opmerkelijk te noemen dat deze twee nooit echt samen in een film hebben gespeeld. Ze deelden wel even het scherm in The Expendables 2 (2012), maar verder dan dat is het nooit gekomen. De interactie tussen Arnie en Sly komt goed over, dit zorgt voor een aantal heerlijke dialogen en grappige one-liners. Met name om Schwarzenegger ging ik geregeld stuk, zeker bij de scène waarin hij een medegevangene zijn moeder beticht van onzedelijke handelingen met de daarbij behorende handgebaren. Daarnaast is het lachen om Arnie in het Duits te horen spreken en schelden, iets wat hij tot nu toe volgens mij nog nooit heeft gedaan.
Alleen is het jammer dat er niet echt een consistent niveau in de film zit, tegen het midden zakt het allemaal toch net iets te veel in. Gelukkig wordt dit ruimschoots goedgemaakt in het laatste halfuur bij de uitbraak waar er een flinke scheut actie in wordt gegooid en het lekker losgaat. Vooral toen Arnold in slow motion de machinegeweer uit de helicopter pakte en alle bad guys neerknalde, de zaal werd er helemaal wild van.
Al met al een vermakelijke samenwerking tussen Stallone en Schwarzenegger, van mij mogen ze nog wel een keer samen opdraven in een film. Zeker de moeite waard om eens te zien, mits je de verwachtingen laag houdt.
Dikke 3,0 sterren.
johnhendrikos
hahaha ja inderdaad ook dat van je moede was mijn favo hoer in ( ergens) en dan die cocksmoke gebaren erbij muahahaha hilarisch.
woeler82
Leuke film, maar niet zoals je van de 2 heren verwachten zou, de film is degelijk en er zitten ook leuke lach momenten erbij, vooral toen arnold begon te schelden in het duits.
Gewoon een echte leuke wegkijk film
dsb1robin
Ik heb deze film gister gezien
Een goed verhaal genoeg actie!
Ik vond het ook een beter acteerwerk van arnold.
Stallone weer op zijn best
Dat maakt samen de actiehelden bij elkaar een topper
Ik ben benieuwd hoe the expendables 3 wordt
Maar ook hoe stallone het gaat brengen in grudge match
En arnold in sabotage
huiguh
gewoon een heerlijke actiefilm, met komische noot
Naar mijn mening stukken beter dan het zwaar over the top film The expendables, waar beide heren natuurlijk ook in zaten.
ipman-99
"If I don't get out, I will kill you. Fair enough." ...
" !!!
Fantastische Thriller-Actie
!!! Geweldig om de heren Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger
samen de hoofdrol in één film te zien spelen.
De dialogen tussen beiden heren was echt smullen en genieten (meermaals strijk gelegen) !
De film is een geweldige thriller geworden met spannende plotwendingen en een heerlijke vleug actie !
De oneliners en quotes waren bijzonder geslaagd te noemen
!
Vinnie Jones had hiervoor al bewezen een heerlijke slechterik te kunnen spelen, en ook hier
geeft hij een heerlijke slechterik performance af ! Jim Caviezel geeft tevens ook een vette
performance af als de slechte directeur
!
Echt een geweldige thriller met een geweldig verhaal, actie en cynische humor !
cordiacovens
Escape Plan was 25 jaar geleden waarschijnlijk een grote hit was geweest, maar is ook nu een vermakelijke actiefilm.
Iron Maiden
Escape Plan is een leuke film, maar in mijn ogen niet helemaal geslaagd.
Hoewel ik me zeker heb vermaakt in de bios, blijft het voor mij toch een gemiste kans.
Stallone loopt als een ware MacGyver door de gevangenis heen en doet dit oké, maar ik vond Arnold hier eerlijk gezegd een beetje misplaatst.
Ben een groot fan van beide mannen, maar ze nemen zichzelf niet serieus in deze film en dat vond ik jammer. De humor voelde voor mij vaak geforceerd en doet afbreuk aan de spanning van de film. Sowieso is de hele outbreak iets te simpel, wanneer Stallone die bijvoorbeeld de stappen telt van de bewakers, verwacht je dat er een ingenieus plan aankomt waarbij elke seconde telt. Niets is minder waar, Stallone en Arnold zorgen voor een relletje, overmeesteren wat bewakers en gaan er vandoor.
Voor een gevangenis waar het ergste tuig van de wereld opgesloten zat, vond ik het allemaal wel heel erg soft er aan toe gaan.
Ik miste wat gestoorde gevangenen en sadistische bewakers, de film was te lief.
Waarschijnlijk ook vanwege de leeftijdscategorie van 12 jaar en ouder.
Ook stoorde ik me aan het camerawerk op sommige momenten, bij de editing is hier echt een zooitje van gemaakt, misschien om te verbloemen dat tijdens vechtscenes de leeftijd toch een rol gaat spelen.
Al met al zeker een leuke film, maar helaas geen uitschieter.
mar007
de film was te lief.Waarschijnlijk ook vanwege de leeftijdscategorie van 12 jaar en ouder..
16 jaar en ouder toch?
Wel jammer als de film idd te soft zou zijn, mag best wel wat hard zijn van mij.
sasdewit
Fantastische Thriller-Actie
!!! Geweldig om de heren Sylvester Stallone en Arnold
...
Echt een geweldige thriller met een geweldig verhaal, actie en cynische humor !
Dit had zo mijn recensie kunnen zijn.
Iron Maiden
16 jaar en ouder toch?
Ik zie nu ook inderdaad 16 staan, waarom is mij een raadsel.
wwelover
Aardig actiefilmpje, maar niets meer dan dat. Heb me mateloos lopen storen aan Stallone. Wiens personage ik ook maar zwak vond. Arnie vond ik wel leuk. En Vinnie Jones...Een paar jaar terug kon ik er nog wel van genieten, maar nu ben ik hem wel zat, altijd maar dezelfde karakter. Het verhaal is niet heel bijzonder, maar is boeiend genoeg voor dit genre. Een paar leuke one-liners en ik ben een groot liefhebber van Jim Caviezel. 50 Skank zie ik voor deze keer door de vingers.

Escape Plan: The Extractors
2019

Escape Plan 2: Hades
2018

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Kvinden i Buret
Misdaad / Thriller, 2013

Last of the Dogmen
Avontuur / Western, 1995
gevangenisgevangeneschipprison wardenontsnapping uit de gevangenismysterieontsnappenescape artistmaximum security prison