• 9.373.383 stemmen

Geregisseerd door: Michael Mann

Met onder meer: Will Smith, Jon Voight en Jamie Foxx

Releasedatum: 7 maart 2002

Plot Ali

"Float like a butterfly and sting like a bee."

De film volgt het leven van de bokslegende Muhammad Ali. Geboren als Cassius Clay was Ali zowel binnen als buiten de boksring een fenomeen die de sportwereld in de jaren 60 op zijn kop zette. Uiteindelijk besloot hij zijn "slavennaam" te wijzigen in Muhammad Ali, en groeide hij uit tot een kampioen, een leider en een mediaster.

Muhammad Ali / Cassius Clay

Belinda Ali

Veronica Porche

avatar van neo

neo

goh raar om mario van peebles weer eens in een,hoop ik,goeie film te zien spelen.

Jordy

Will Smith heeft geluk dat Lord of the Rings niet echt een mannelijke hoofdrolspeler heeft, alleen bijrollen

"beste mannelijke hoofdrol" en "beste vrouwelijke hoofdrol" zijn de enige 2 belangrijke oscars die NIET naar Lord of the Rings zullen gaan denk ik

Jos2

LOTR is niet gemaakt door Hollywood, dus kan men zomaar de gehele film overslaan als ze pech hebben. Overigens heeft het verhaal wel een hoofdrol, maar zie ik het nog niet echt als een kanshebber voor acteurs. Maar of Smith een kans heeft? Ik verwacht toch niet echt veel van de man van Miami Vice en The Insider.

avatar van Wouter

Eerlijk gezegd vond ik de trailer eruit zien als een gemiddelde televisiefilm en was ik niet onder de indruk van Smith (die ik op zich wel leuk vind).

Jordy

sja als je The Insider zo ontzettend slecht vind kan ik me voorstellen dat je hier niet naar uit kijkt

en dat van LOTR is een beetje wishful thinking... moeten het nog maar zien natuurlijk of het wat wordt

Jos2

Ik denk dat Smith beter komische rollen kan blijven spelen. Trailer zag er idd matig uit.

avatar van neo

neo

ik ben wel een beetje fan van michael mann,dus ik verwacht ook wel wat van deze film.ik vind dat de trailer goed weergeeft dat dit gewoon een geweldige film wordt om te zien.

Jordy

helaas zijn de eerste recensies erg matig, en schijnt de rol van smith niet bijzonder te zijn... jammer

Jos2

Zag gisteren de trailer weer. Het ziet er echt niet best uit wat die Smith doet.

avatar van SYCQ

SYCQ

redelijk goed film, maar toch had ik het op het einde een beetje van "mua"..

SYCQ score : ***

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik had erg uitgekeken naar deze film, en hij viel zeker niet tegen. Ik kan echter ook niet zeggen dat het een schitterende film is geworden. Ali moet het vooral van sfeerschepping hebben. Het camerawerk en de muziek is schitterend, maar ik vond Will Smith dan weer niet zo heel goed. De film heeft wel een heel sterk eerste halfuur.

avatar van Marco

Marco

toch 4 sterren?

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Tja, ik vind het een heel sterke film, maar ik had er gewoon nog veel meer van verwacht, vandaar dat mijn vorig berichtje misschien iets te negatief overkwam in vergelijking met de vier sterren die ik heb gegeven.

avatar van gotti

lijkt me echt een hele mooie film

alhoewel hij staat niet erg goed op imdb

Jordy

Na de lauwe recensies waren m'n hoge verwachtingen al enigzins getemperd, maar toch viel de film me nog erg tegen.

De film vertelt erg oppervlakkig het verhaal van een deel van Ali's leven, maar 95% van de mensen die de film ziet weet toch wel wat er met hem gebeurde allemaal, dus erg boeiend is dat niet. En echt diep gaat de film verder niet op zijn leven in. De constante achtergrondmuziek (jaren '60/'70 soul) zorgt er voor dat de hele film een gezapig sfeertje heeft. Zelfs de boks-scenes waren hierdoor totaal niet spannend.

Ik wist wel dat dit geen non-stop action boxmovie zou zijn, en dat vond ik ook absoluut niet erg, maar dit was een beetje te veel saaiheid van het goede.

Vond Smith ok, zeker niet Oscar-waardig

2 sterren, matig

avatar van gotti

Wel een aardige film met goede muziek en een goede sfeer.

avatar van Blindfold

Blindfold

De film was niet slecht, maar het was gewoon te weinig allemaal. Het begon te laat en eindigde te vroeg.

avatar van shayed

shayed

Veel matiger dan ik had verwacht. Vond de boksscènes echter wel aardig. Ben het verder wel met Jordy eens.**1/2

avatar van Grote Valk

Grote Valk

Waarom? Smith sucks big time.

Jordy

dat was destijds mijn mening over de trailer

avatar van Grote Valk

Grote Valk

Jij dacht dat hij kanshebber was naar aanleiding van de trailer???

Jordy

blijkbaar (en terecht, zo bleek uit de Oscar-nominatie)

maar uiteindelijk vond ik zijn rol dus niet zo geweldig, toen ik de film zag

avatar van NERD

NERD

De film viel mij erg tegen. Muziek en beelden zijn best mooi maar werdt op een gegeven moment toch vervelend, ik denk omdat in mijn ogen er veel te veel nadruk op gelegd werdt en niet op het verhaal. Terwijl als ik zo het onderwerp zie (Muhammed Ali) het imo juist beter andersom had kunnen zijn.

Wat dat betreft blijft de film inderdaad veel te oppervlakkig en verteld het alles wat al bekend was over de man nog maar eens zonder bijzonderheden. Kon me verder ook (vooral bij Ali) totaal niet inleven in de rollen.

Oppervlakkig gebabbel met een mooi strikje wat de inhoud uitendelijk extra teleurstellend maakt zou ik zo zeggen.

2,5 sterren.

avatar van Linda

Linda

tegenvaller! het verhaal werd niet echt uitgebreid vertelt , ik vond het wat afgeraffelt. De boksscenes vond ik ook behoorlijk tegenvallen. Ze gingen nogal sloom als je deze bijvoorbeeld vergelijkt met rocky ze zijn hier al heel snel uitgeput

en in rocky meppen ze er op los hier niet.

ik was ook niet erg onder de indruk van Will Smith , hij speelde niet goed genoeg voor een oscarnominatie. 2 sterren

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Ik heb rocky nog niet gezien,maar dat erop los gemep lijkt me niet zo realistisch.Ik vind de boksscene's hier juist erg goed en waarbij ik het gevoel krijg, hoewel ik die wedstrijden niet gezien heb, dat het in de wedstrijden waarin Ali bokste het er hetzelfde aan toe ging. Will Smith speelde voor zijn doen een goeie rol vond ik. Wel vond ik het allemaal wat langdradig...

avatar van Linda

Linda

2,5 uur was inderdaad te lang ja.

na 1,5 uur had ik het wel weer gezien

avatar van patjenmgn

patjenmgn

De film viel mij een beetje tegen, ik had gehoopt/verwacht dat het verhaal veel uitgebreider zou zijn!

Nu beperkt de film zich tot boxscenes afgewisseld met een stukje van het leven van Ali.... ik dacht juist dat we ook het gedeelte... 'na' het boxen zouden zien!

avatar van Sjaak

Sjaak

De lengte maakt de film er inderdaad niet echt veel aantrekkelijker op.

avatar van flicks

flicks

Inderdaad de film is erg langdradig...hij was erg opgeblazen maar viel uiteindelijk erg tegen.. 2.5 sterren

avatar van the-dude

the-dude

Ik had van deze film wel wat meer verwacht. maar wat een draak van een film is er van gemaakt. ik heb het als langdradig ervaren, sommige scenes werden zo uitgemolken met lange tragische shots. toch heb ik de film uitgezeten omdat ik meer wilde weten van de sportman Ali. maar al met al teleurstellend.

maar goed als er geen teleurstellingen zouden zijn zouden er ook geen geweldige films zijn.