• 9.375.067 stemmen

300: Rise of an Empire (2014)

Actie / Drama | 102 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Noam Murro

Met onder meer: Lena Headey, Eva Green en Sullivan Stapleton

Releasedatum: 6 maart 2014

Plot 300: Rise of an Empire

"Seize your glory!"

Na de overwinning op Leonidas' 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles. Themistocles is gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene.

Donkerwoud schreef:

Mis vooralsnog ook die cheesy vibe van het vorige deel. Oogt allemaal zo statisch en serieus.

Ja, Snyder's films lijken bewust te zijn van zichzelf. De bombast gaat altijd gepaard met een knipoog.

N811

Ik hoop dat het wat word, zack maak hemzelf niet maar de trailer ziet er belovend uit, maar dat zegt ook niet alles. Hopelijk gaat het wat worden.

avatar van schram101

schram101

Nog een postertje

ziet er geinig uit.

avatar van VincentL

VincentL

Hopen dat Murro dezelfde actie en spanning er in kan houden als Snyder, maar wel wat meer diepgang in de karakters geeft. Dat miste ik vooral bij deel 1. Trailer ziet er meer uit als een computerspel dan een film...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Jammer dat Snyder zelf niet de regie verzorgt.

Filmkriebel schreef:

Jammer dat Snyder zelf niet de regie verzorgt.

Zolang het resultaat maar goed is.

Trailer ziet er veelbelovend uit, voor mij de must see voor 2014

avatar van Minotaures

Minotaures

Gaat dit niet over een strijd over Sparta wat over zee werd gevoerd?

avatar van laundromat

laundromat

Jammer dat Butler er bij is; logisch natuurlijk.

Ik kan de rol van Heady in 300 helemaal niet herinneren. Kan zijn dat ik de focus meer op de mannen had maar zal 'm nog es checken nu ik Heady wat beter 'ken' als Cersei Lannister.

Nieuwe trailer. Epic!

christian

Hopelijk zonder die lelijke decors. Het mag er best surrealistisch uit zien, maar laat de film er dan wel mooi uit zien. Dat was het probleem met deel 1, voor mij. Ik kon er niet van genieten.

edit: Ik heb de trailer bekeken en de FX is echt een verademing t.o.v. deel 1. Deze film mag naar mijn bioscooplijstje.

christian schreef:

300 ziet er net verbluffend mooi uit. Het esthetische aspect - de eenvoudige, Spartaanse, bevreemdende doch herkenbare vormgeving, de sterke, haast perfecte composities en de verhalende, meeslepende cinematografie - werkt als een natuurlijke hypnotiserende drug. Daarom is 300 een trip en een mooi voorbeeld van hoe stijl de inhoud kan zijn.

Ik heb de trailer van deze film niet tot het eind kunnen bekijken. Het spreekt me totaal niet aan. Het knappe (het duo Zack Snyder & Larry Fong) van de eerste film ontbreekt.

AC1 schreef:

[Het spreekt me totaal niet aan. Het knappe (het duo Zack Snyder & Larry Fong) van de eerste film ontbreekt.

Gelukkig maken ze er anderen wel blij mee oa ikzelf. Weg met die lelijke decors, maar gewoon mooie FX.

Trailer 3

Dit wordt echt een vette film. Sowieso een bioscoopbezoek waard.

Thorongil schreef:

Trailer 3

Dit wordt echt een vette film. Sowieso een bioscoopbezoek waard.

We zullen zien. Ik zeg dat het een 'turkey' wordt. Je weet wel, zo'n een film dat zal eindigen met een miezerige 15 % op Rotten Tomatoes.

Zonder enige vorm van ironie gaat een film zoals deze op zijn bek.

Re73

"Let it be sure we chose to die on our feet , rather then live on our knees "

Setbezoek 300: Rise Of An Empire

Leuk om eens te lezen. Zo te horen is er veel werk gestoken in deze film en is het niet een goedkope en snelle manier om wat geld te verdienen. Kan niet wachten op de zeeslagen!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Deze wordt beter en realistischer dan deel 1. Ik verheug me op de zee/veldslagen en Eva Green's personage.

avatar van La vache

La vache

kijk er enorm naar uit...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Waarom geen Gerard Butler???

sinterklaas schreef:

Waarom geen Gerard Butler???

Omdat ie de eerste film verpest heeft.

avatar van Materny

Materny

Meesterlijke trailer.

avatar van martin1988

martin1988

@Christian: Ik ben het zo met jou oneens. Ik vond Gerard Butler de vertolking van Leonidas super spelen. Daarbij moet ik er wel bij zeggen, dat je Gerard Butler wel moet liggen als acteur

Ben trouwens rete benieuwd hoe dit epische verhaal verder gaat!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Na het zien van de trailer moet ik mijn mening toch bijschaven. Dit lijkt me helemaal de moeite

avatar van LNDS

LNDS

Ik verheug me echt op deze film, maar ik ben zo bang dat ik er te veel van verwacht ...

avatar van solidsnake12

solidsnake12

jammer dat de film veel korter is dan het 1e..hopelijk verloopt de film niet gehaast

solidsnake12 schreef:

Ik ben daar ook een beetje bang voor 100 minuten voor zo'n epos is naar mijn mening veel te kort.