• 9.373.596 stemmen

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money (1999)

Actie / Horror | 88 minuten

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Scott Spiegel

Met onder meer: Robert Patrick, Bo Hopkins en Danny Trejo

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 1 juli 1999

Plot From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money

Vijf vrienden spreken af om samen een bank in Mexico te beroven. Op weg naar de afgesproken plek, krijgt een van hen een ongeluk. Op zoek naar hulp belandt hij in de 'Titty Twister Bar'. Dat blijkt een gruwelijke vergissing te zijn, en het begin van een reeks bloedstollende gebeurtenissen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Eindelijk gezien. Wat een drama!

De film probeert zich te redden met allerlei leuk gevonden camera-trucjes, maar ja, verder heeft de film dan ook helemaal niks in huis. Het acteerwerk was erg beroerd, het verhaal was slecht en de Tarantino- achtige dialogen zijn gewoon zielig. Verder is het gewoon een bij elkaar gejat en oninteressant zooitje, heb waarschijnlijk slechts drie á vier nog redelijke scènes gezien. Bruce Campbell in de intro is er iig één van.

Benieuwd of Hangman's Daughter net zo slecht is.

avatar van Theunissen

Echt superslecht. Totaal niet spannend, totaal niet grappig, totaal niet eng, totaal niet boeiend, totaal niet leuk maar wel totaal WAARDELOOS.

Dit is echt een schandalig vervolg op het geweldige eerste deel van "From Dusk till Dawn 2".

Voor degenen die hem nog niet gezien hebben de volgende waarschuwing: Kijk hem niet want je bent gewoon 88 minuten van je leven kwijt. Je kunt nog beter 88 minuten op de pot zitten dan naar deze rotzooi te kijken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Nou nou een flop 100-notering.

Niet dat het een goede film is. Heeft een te straight to dvd look, hoewel er wel wordt geprobeerd wat anders te doen met de camera. Blijft het er allemaal vrij melig uit zien helaas.

Maar verder is het allemaal niet extreem slecht voor het soort film, acteurs doen het best oke, en het tempo is vrij redelijk door de film heen, had me niet erg verveeld.

Duidelijk goedkoper en puur voor huur en verkoop gemaakt vervolg. Maar met die gedachte best te doen. 2 sterren.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Altijd raar gevonden dat ik van 1 van mijn favoriete popcornfilms nooit de vervolgen had gezien. Ze zullen wel slecht zijn dacht ik, maar voor de fan moet er nog wel wat te beleven zijn en dus drukte ik op play

Maar dit is werkelijk verschrikkelijk belachelijk. Ongelovelijk slecht. Alles is slecht, van het acteerwerk naar het plot naar de special effects.

Ergste is nog dat de film slechts 3 minuten in de Titty Twister afspeelt en dat was het dan... Niet From Dusk Till Dawn-waardig

0,5

avatar van Film Pegasus

De film is minder origineel dan z'n voorganger, maar blijft wel op één lijn rijden. Als een echte vampierenfilm, zodat je als kijker krijgt wat je verwacht. De invallen van de cameraman zijn best wel leuk gedaan en maken het net iets beter. Je merkt waar Siegel z'n mosterd vandaan haalt, al ligt het er dan soms toegegeven wat vingerdik op. Naar het einde toe vervalt de film in een ordinair over en weer geschiet en is het mooie er af. Maar voor een vampierenfilm is dit nog best wel te doen.

avatar van Spetie

Een behoorlijk matig vervolg op het zeer originele eerste deel. Het begin is nog wel aardig (met een leuke rol voor Tiffani-Amber Thiessen), maar daarna hebben we het dan ook wel gehad. Een paar aardige gore scènes zorgen een paar keer voor een kleine opleving, maar dat is slechts van korte duur.

Het originele van het verhaal is er nu natuurlijk ookwel af en de acteurs acteren voor geen meter en lijken er op de een of andere manier ook totaal geen zin in te hebben. Nee jammer dat er zo'n vervolg is gemaakt op zo'n leuke originele film.

avatar van Metalfist

Metalfist

"El Coyote"? What's that mean in American?

From Dusk till Dawn 2 was een film die eigenlijk al wel een tijde op het verlanglijstje stond. Deel 1 is een geweldige film en deel 3 was ook nog wel best te pruimen. Deel 2 was echter vrij lastig te vinden en meestal dan ook tegen een te hoge prijs want ik had al van velen gehoord dat dit echt een waanzinnig slecht deel in de trilogie moest zijn. Een tijd geleden heb ik de film dan toch in perfecte staat op een rommelmarkt gevonden en een paar dagen geleden er maar eens tijd voor vrijgemaakt. Normaal gezien ging ik het vervolg op Che zien maar ik had zin in iets enorm luchtig dus leek dit me perfect.

Het begint dan ook echt geniaal. De openingsscène heeft praktisch niets met de rest van de film te maken maar de bijrol van Bruce Campbell maakt erg veel goed. Hij zal altijd Ash uit de Evil Dead reeks blijven maar de man heeft zo'n heerlijke flair over zich hangen, dat ik hem altijd wel kan waarderen. Scott Spiegel levert in de openingsscène ook een kleine Hitchcock hommage (en zeker niet de laatste in de film) en dat was eigenlijk helemaal niet zo slecht gedaan. De effecten zijn natuurlijk vrij lachwekkend en kunnen zeker en vast niet tippen aan het werk dat Tarantino en Rodriguez met hun crew leverden in de eerste From Dusk till Dawn maar tegelijkertijd wordt het zo slecht, dat het wel grappig is. De dialogen zijn flauwe afkooksels van de bekende spitsige Tarantino verzinsels en voor de rest wordt er nog wat met de camera gedraaid in de hoop om de film iets artistiek mee te geven. Het is allemaal enorm slecht maar het heeft een zekere charme. Wel jammer dat de film eigenlijk maar één à twee scènes in de bekende Titty Twister bar heeft en dat het zich voor de rest afspeelt in een hotelkamer of een bank. Zonde want de Titty Twister was juist één van de locaties die de voorganger zo geweldig maakt. Qua verhaal is dit trouwens ook wel een waardeloos vervolg. Voornamelijk eigenlijk doordat op mijn hoes stond dat Seth Gecko en Richie Gecko hier ook in meespeelden en dat daar eigenlijk alle problemen mee begonnen. Seth zou één van de bendeleden tot een vampier maken maar dat bleek dus niet echt te kloppen. Het is de immer geweldige Danny Trejo die deze taak op zich mag nemen maar toch, ik had even een flits van Tarantino of Clooney wel erg kunnen waarderen. Er is wel eventjes een verwijzing naar de Gecko broertjes maar daar stopt het dan ook.

Doordat de film de heerlijke twist mist die de eerste film maakt tot wat het is, is het aangewezen aan de acteurs om hier nog iets van te maken. Het is een wisselend succes geworden met slechte rollen en hier en daar een leuke rol. Die leuke rol is natuurlijk weggelegd voor Bruce Campbell en Danny Trejo die hier weer hun kunstje bovenhalen. Voor de rest krijgen we een hoop idiote, stereotiepe gangsters te zien die zo stom zijn dat de film, alweer, een bepaalde vermakelijkheidsfactor verkrijgt. Neem nu iemand als Raymond Cruz die de rol van Jesus op zich neemt. Een opgepompte spierbundel die niets anders doet dan vies zien naar jan en alleman en allerlei stoere praat uitkraamt. Zo stereotiep als het maar kan zijn maar bij vlagen zorgde hij wel voor een glimlach op mijn gezicht. Dat geldt ook voor Robert Patrick, die trouwens wel enorm hard op Christian Slater lijkt op de hoes. Sowieso hangt heel de film aaneen van slechte acteerprestaties met als hoogtepunt (of wordt dat dan een dieptepunt?) Brett Harrelson die de rol van de idiote hillbilly Ray Bob vertolkt.

Eerlijk gezegd, dit is een slechte film. De sfeer van het origineel wordt nergens benaderd. De twist die de eerste film zo origineel maakte wordt ook nergens gehaald maar het heeft allemaal toch een zekere charme. De cast acteert vrij slecht, de effecten zijn niet van een hoog niveau maar ik heb me toch geamuseerd. Sowieso wel de minste van de trilogie maar toch nog leuk om eens een keer gezien te hebben.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Geen goede film, vind niet dat hij de flop top 100 waard is want zo slecht was het ook weer niet.

Geen best verhaal, vond de acteurs opzich wel leuk spelen vooral Patrick dan. De vampiers zagen er wel nep uit natuurlijk.

ach het viel mij wel mee hoe slecht.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Oei, na het sterke origineel was dit toch wel even slikken. We volgen een volkomen nieuw verhaal dat helaas maar bar slecht uitgewerkt is. Vampiers die zonder aantoonbare reden door willen gaan met het beroven van de bank? Dat is echt een slecht verzonnen plot. Verder moeten we het qua personages helaas doen met het acteerwerk van types als Raymond Cruz en Duane Whitaker. Robert Patrick weet dan nog wel redelijk te vermaken in de hoofdrol, maar daar is ook alles mee gezegd.
De special fx zien er bar slecht uit. Vooral de vleermuizen zien er verschrikkelijk uit. Ondanks dat ik het wel vermakelijk vond om in de beginscene cameo's te zien van Bruce Campbell en Tiffani Amber-Thiessen, ziet het er visueel gezien verschrikkelijk uit.
Verder is het ook wel tof om Danny Trejo even voorbij te zien komen, maar helaas krijgen we zijn markante voorkomen ook maar weinig te zien.
Als vervolg en als losstaande film gewoon een slechte B-horror waarvan er zoveel zijn.
Jammer.

avatar van Shadowed

Shadowed

De connectie met het vorige deel is niet bepaald sterk en in dat opzicht is deze vervolgfilm mislukt, maar voor de niet al te kritische kijker wordt het nog altijd gebracht met genoeg bombarie. Het acteerwerk is bovendien niet onaardig, ondanks dat veel personages weinig kleur krijgen van het scenario. Volgens de norm kent deze film een relatief lange opbouw, waarna een halfuurtje aan ongeremd geweld volgt. Dit keer inderdaad geen bar, maar een langgerekte schietpartij tussen de vampiers en de politie. Jammerlijk is dat de aanloop niet zo boeiend wordt en enkel profijt kent dankzij het experimentele camerawerk, maar dat is zowat het enige dat te benoemen valt gedurende het eerste uur. Daarna gaan de registers gelukkig los en sta je garant voor degelijk vermaak. Het is allemaal wat mij betreft prima weg te kijken, maar de fanatieke liefhebbers van het eerste deel zullen zich inderdaad makkelijker storen aan de veranderde en onsamenhangende inhoud.