Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Julianne Hough, Josh Duhamel en Cobie Smulders
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 18 april 2013
Plot Safe Haven
"You know it when you find it"
De jonge, mysterieuze Katie arriveert in het kleine dorpje Southport in North Carolina. Haar plotse komst roept bij de hechte community vragen op over haar verleden. Katie lijkt vastbesloten om te voorkomen een persoonlijke band op te bouwen, totdat een reeks gebeurtenissen ervoor zorgt dat ze in twee relaties getrokken wordt: een met Alex, een weduwnaar en winkeleigenaar met twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw Jo. Ondanks haar terughoudendheid raakt ze in toenemende mate betrokken bij Alex en zijn familie. Maar zelfs als ze verliefd wordt blijft ze worstelen met het duister geheim dat haar blijft achtervolgen.
Katie Feldman
Maddie
Roger
Jr. Detective Ramirez
Bij Lasse Hallström:
Hallström is druk bezig de laatste jaren (elk jaar 1 film).
De nieuwste:
4 april 2013 in de bioscoop (A-film)
EDIT: nieuwe datum 18 april.
Rianneke_Dan
Erg veel zin in. Echt weer een typische Sparks. Trailer ziet er goed uit, en ik vind Duhamel en Hough nu al een erg mooi stel. Dat moet wel goed komen
jarno1975 (moderator series)
Verfilming van Safe Haven - Nicholas Sparks (2010) - BoekMeter.nl
zzz_dafnuh_zzz
Ik heb de film gisteren op Aruba in de bios gezien. Met Nederlandse ondertiteling.
Ik vond het een erg mooie film. Doordat heden en verleden door elkaar lopen blijft er spanning in het verhaal. Film komt echter wat traag op gang. Soms voorspelbaar maar ook onverwachte wendingen in het verhaal.
Ik vond de vrouwelijke hoofdrolspeelster matig/oke acteren. Hij en de kinderen waren erg goed.
Deze film is absoluut een aanrader!!
martijn011
- 2034 berichten
Verrassend goede film, al had ik vooraf wel een goed gevoel omdat Hallström achter het roer stond.
Achteraf kan ik concluderen dat mijn gevoel juist is geweest want, ook al ben ik geen romantische film liefhebber, ik heb me enorm vermaakt.
Het verhaal wordt prachtig verteld, in alle rust en het mysterieuze is zeker aanwezig. Gelukkig is het ook geen kleffe film maar is de mix tussen mysterie, spanning en romantiek uitstekend weergegeven.
Julianne Hough en Josh Duhamel klikten perfect en eerstgenoemde was voor mij de ster van de film. Zij wist haar personage dat mysterieuze mee te geven wat de film zo nodig had.
Vooraf was ik bang dat het weer een kleffe, meisjesachtige film zou worden maar deze film is voor iedereen kijkbaar. Hallström bewijst dat hij een film kan maken die voor iedereen kijkbaar is en ik kan niet anders zeggen dan dat deze film een positieve verrassing is!
Ruim voldoende!
cordiacovens
Safe Haven is een dramatische film, vol clichés en hele rare plottwists en nogal ongelofelijke momenten waardoor je gewoon moet lachen. 5% van de film was vrij oke, de rest gewoon lachwekkend.
Naomi Watts
Geen open deuren hier. Safe Haven is wat het pretendeert te zijn en heeft weer de klassieke Nicholas Sparks ingrediënten. Een clichématige maar idyllische love story, die tegen het eind iets te spectaculair wordt. Hough is geen geweldige actrice maar ze begint zich wel steeds op haar gemak te voelen, Duhamel is ook nooit groots maar heeft het nodige charisma en heeft altijd chemie met zijn tegenspeelsters.
Dat werkt allemaal naar behoren, en hierdoor heeft de film een kern die het nodig heeft. En met die core business voor haar genre kan het dan ook niet fout gaan. Conventioneel geschoten maar met de Arri Alexa Studio ziet het er allemaal wel crispy clean uit. Nergens groots maar doet wat ie moet doen en de vrouwen hebben gewoon weer een film om zich mee te vermaken. Twists zijn niet verrassend maar werken wel gewoon. Dat met de brieven vond ik wel een vrij leuke vondst van Sparks.
nikki20
Wat kunnen sommige mensen toch klagen. Naar mijn mening onterecht, dit is echt een prachtige film!
Lco
Dat heet gewoon verschillende meningen en smaken...Als het klagen onderbouwd is, is er niets mis mee
Dominootje
Jaa!! Duhamel weer een keer in de film *zwijmel*
Op en top drama/romantiek!
Het einde was toch wat verrassend, het was wel logisch trouwens, het verklaarde een aantal vooraf gaande gebeurtenissen en onduidelijkheden.
En ja hoor het bureau is brandveilig en ze heeft zelfs een brief geschreven voor "haar"..
Wat ik me afvraag.. Hoe realistisch is het personage van politieman ..de (ex-)man.. zijn deze soort van psychotische mensen echt zo helder op die bepaalde momenten. Zoals richting het einde.. Dat hij zichzelf niks aan doet.. En vervolgens ook "Katie/Erin" niet.. Logisch hoor..
schumacher
Op en top drama/romantiek deze film, zeker met je vriendin bekijken, is echt heel sterk en jaja, zoals vele keren beetje voorspelbaar maar dat maakt het er al helemaal niet minder prettig om, integendeel zelfs. Topfilm in dit genre wat mij betreft. Julianne Hough is een hele mooie dame, heel de film door had ik zoiets van mmmmmmm, zo'n vriendin wil ik ook wel
goede acteurs in zijn geheel ook, dien kerel zie ik ook graag spelen, klein mannen acteerden ook heel goed, soms heb je zo van die hele irritante kleine maar in deze is dit gelukkig nie het geval.
Dikke aanrader deze film.
nikki20; a, ge weet het toch, mensen zijn zo verzuurd, zelfs geen enkele film is goed genoeg meer, zover en zo erg is het al gekomen, ik kijk een film om te ontspannen, niet om begin tot het einde te gaan ontleden,dzjeezes.
Shinobi
Typische Nicholas Sparks boekverfilming.
Dus eigenlijk de gebruikelijke ingrediënten qua verhaal, sound and feel. En met een gedegen regisseur als Lasse Hallström kan er vrij weinig misgaan. Hij heeft al eerder een boekverfilming van Sparks geregisseerd: Dear John en die vond ik best goed te pruimen.
De film kabbelt dan ook lekker voort, ondersteund door prachtige shots van de natuur en een rustige soundtrack. Julianne Hough komt redelijk onwennig over, maar de chemie met Josh Duhamel werkt prima.
Tegen het einde aan vinden er een paar plotwendingen plaats die ik niet echt zag aankomen, maar hierdoor kijk je toch weer (letterlijk) vanuit een ander perspectief naar de film en het verklaart een hoop dingen.
Al met al best wel een vermakelijke film om een keer gezien te hebben. Gelukkig wel stukken beter dan de laatste boekverfilming van Sparks dat ik heb gezien: The Lucky One (1,5 sterren).
3,0 Sterren.
Gish
Message In A Bottle (1999)
A Walk to Remember (2002)
The Notebook (2004)
Nights in Rodanthe (2008)
Dear John (2010)
The Last Song (2010)
The Lucky One (2012)
Safe Haven (2013)
Je moet het die Sparks toegeven, de man legt wel de basis voor veel succesvolle films waar menig schrijver jaloers op zou zijn. Bovenstaande films heb ik gezien op The Lucky One na en de rode draad van alle films wordt gevormd door 4 elementen.
Drama, liefde, het lot en het geloof.
Helaas is Safe Haven een erg zwakke schakel in het geheel. Beide hoofdrolspelers zijn geen goede acteurs, Hough is prettig om te zien, is succesvol in de dancescene en zelfs de countrymuziek, Duhamel is een mooie jongen (de broer van Arie Boomsma?) maar mist de X factor. Het clicheverhaal trekt langzaam en voorspelbaar voorbij, de clou van het verhaal is nog enigszins verrassend, maar als geheel valt de film tegen. Meer had er ook niet ingezeten. Sparks heeft 13 romans geschreven, we hebben dus nog een aantal films tegoed. Volgende keer beter.
Re73
Jammer maar het is het allemaal net niet.
De plaatjes en scenes zijn leuk en ook herkenbaar verregend, varen ala the notebook, op het strand
Dear John.
Voor mij haalt deze film helaas niet het gevoel van deze twee genoemde films.
Ik vind persoonlijk deze mix van thriller en romantiek geen goede combi.
Thriller deed nogal denken aan een flauw aftrekseltje van sleeping with the enemy.
Het einde van de film was dan wel weeer grappig bedacht.
Voor mij net een voldoende.
gauke
"Zowel inhoudelijk als visueel is Safe Haven één groot charmecliché", las ik. Mee eens, maar deze verfilmde streekroman met de ingrediënten geloof hoop en (veel) liefde, wordt met overtuiging gebracht en is bovendien een lust voor het oog (de setting is idyllisch). De film heeft een donkere grondtoon en de regisseur slaagt erin enige spanning op te bouwen. Tussen de beide aantrekkelijke hoofdrolspelers slaat de vonk geloofwaardig over. Maar in de kern gaat het natuurlijk nergens over, is het geen meesterwerk; het geloof in het goede is naïef en het drama wordt manipulatief overdreven.
gillie24
Veel beter dan verwacht.
"So why Southport?"
"It's like this, a clean empty canvas."
Een romantisch drama valt of staat (voor mij) met de chemie tussen de hoofdrolspelers. En daar kan ik volmondig JA op antwoorden, die is er. En die chemie wordt met zeer veel overtuiging en geloofwaardigheid gebracht, niet in de laatste plaats door Julianne Hough die mij hier wél weet te overtuigen waar ze dat in haar vorige films absoluut niet kon. Hier is ze op haar plek. Duhamel is ook uitermate geschikt voor dit soort films en ook de kinderen doen het prima, met name het (schattige) dochtertje. Het zoontje kwam te volwassen over, waardoor het ietwat geforceerd overkomt. Southport en omgeving is een idyllische plek en geeft een extra dimensie aan het toch al ietwat mysterieuze verhaal en dan met name het einde. Zeer goed gevonden, iets wat ik zelf niet zag aankomen.
Wel jammer Als je absoluut niet gevonden wilt worden, waarom dan via een vaste telefoonlijn contact opnemen met iemand uit je vorige leven? De brieven zijn een fijne toevoeging aan het verhaal.
Al met al een zeer fijne film waar de clichés nergens storen en lekker wegkijkt. De film duurt bijna 2 uur, maar vliegt voorbij. Aanrader.
m1701
Hele goeie film!
Met een verdomd goed en pakkend verhaal.
Sommige stukken wat cliche maar met name het einde was wel heel erg goed
En ook het plot (2x) had ik niet zien aankomen!!!!
Erg goed gedaan.
heerlijke film, absoluut moeite waard!
kelama3
Op zich een mooi drama, met overtuigende acteurs( het dochtertje is heel goed!) Al ben ik niet zo'n voorstander van vergelijken, bij mij schoot ook gelijk de film Sleeping with the enemy door mijn hoofd, omdat de verhaallijn ongeveer hetzelfde is.... Ik vond het trouwens meer een drama/thriller dan een drama/romantiek? Ik hou wel van dit soort films, maar had hier toch NET iets meer van verwacht. Voor mijn gevoel was het allemaal net even te voorspelbaar...Wel een goed einde! Toch stelde de film niet teleur of zo hoor, hij kijkt lekker weg! Beetje dubbel gevoel dus haha!
Annemuisje82
Wat een heerlijke film is dit!
En wat is die Josh Duhamel leuk.
Blijft wel even hangen deze.
soom
Altijd goed, een film die mij onder de tafel krijgt, qua inleving en emoties. Dan deel ik graag die felbegeerde 5* uit. Wis en waarachtig, dit kreeg me weer eens aan het huilen. Nicholas Sparks en Lasse Hallström is dan ook een gouden combinatie (sowieso is Lasse om de een of andere film uit 1977 mijn absolute held, haha). Ik genoot met volle, volle teugen van de combinatie Julianne Hough en Josh Duhamel (schattig tot en met), hoewel ik wel eerlijk moet blijven: The Lucky One (hoewel op hetzelfde niveau hangend) met Zac vond ik net een ieniemienie flintertje leuker, meer zwijmelactie vermoed ik.
Julianne Hough is leuk, ja. Natuurlijk wist ik dat al door Rock of Ages (blijft in mijn ogen een fantastische film met supermooi zangwerk), maar hier werd dit nog eens gewoon extra duidelijk onderstreept.
Ik kijk alweer uit naar de volgende Nicholas Sparks. En dit hoop ik nog wel eens te zien in de bioscoop, want ik ging echt hier en daar plat onderuit.
TimZor
Ik vondt het een erg mooie film, had weinig verwachtingen dat ik naar de bios ging. En vooral door het einde kan ik hem een half puntje extra geven. Film opzich een 3,5 maar door het einde geef ik hem nu gewoon een mooie 4 !
wwelover
Vermakelijke romantische drama en vrij typische Sparks verhaal weer. Al vond ik het wel een beetje 'genant' dat hij net als in The Notebook voor een scene gaat in een roeiboot/kano gaat terwijl het gaat regenen. Het acteerwerk is prima en ik vind Hough ook wel erg mooi zeg. Erg geloofwaardig was het alleen niet met de zoektocht van de politieagent.
Keane1983
De film valt meteen met de deur in huis en weet je dan ook meteen te boeien.
Langzamerhand leer je de personages kennen en en valt de film even in een gat.
Toch weten de flashbacks en de zoektocht van de politie agent het een beetje spannend te houden.
De chemie tussen Katie en Alex is prima, hoewel ik in andere films betere heb gezien. Voor mijn gevoel bleef de romantiek meer op de achtergrond omdat ik teveel gefocust was op wat er allemaal gebeurd was!!
Op zich vond ik dit niet zo heel erg. Het zorgde er alleen voor dat ik me minder kon inleven toen op het einde de hele tent in de fik stond
Richting het einde komt er weer wat vaart in het verhaal maar blijft naar mijn mening vrij tam en " makkelijk".
Over een love-story kan ik niet echt spreken (zoals in the notebook) maar meer een drama/speelfilm.
Verder heeft deze film een goede soundtrack/score en is er mooi gebruik gemaakt van de locaties.
Het einde vond ik schitterend en zorgde kan ook wel weer voor een traantje...ik had dat werkelijk waar niet zien aankomen.
Van mij een 4.0*
SimonV
Onderhoudende film met mooie plaatjes. Verhaal is goed maar er wordt te vroeg weggegeven dat Katie gezocht wordt door haar echtgenoot die zijn positie misbruikt - dat haalt de vraag "wat heeft ze gedaan" te vroeg weg.
Aangenaam romantisch drama met thriller-elementen, vakkundig als altijd in elkaar gezet door regisseur Lasse Hallstrom, inmiddels een expert in dit soort films. Na Dear John uit 2010 is dit tevens zijn tweede verfilming van een boek van Nicholas Sparks. De nogal voorspelbaar uitgewerkte hriller-elementen vormen het zwakste punt van de film, maar Julianne Hough en Josh Duhamel zijn dermate leuk in de hoofdrollen dat dit door de vingers kan worden gezien. Een paar verrassende ontwikkelingen qua plot tillen dit uiteindelijk net iets boven de middelmaat uit.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Flipped
Romantiek / Drama, 2010

Mother and Child
Drama / Romantiek, 2009
gebaseerd op boekkleine stadweduwnaaralleenstaande vaderabusive husband