• 9.372.586 stemmen

Geregisseerd door: Padraig Reynolds

Met onder meer: Katherine Randolph, Anessa Ramsey en AJ Bowen

Plot Rites of Spring

"Fear has a season"

De negenjarige dochter van een welgestelde societyfiguur wordt ontvoerd, vastgehouden en verborgen in een verlaten school. De regeling voor het losgeld verandert voor de groep ontvoerders in een nachtmerrie als zij het slachtoffer worden van een gruwelijk geheim dat ieder voorjaar steeds opnieuw opduikt op deze desolate plaats.

avatar van perceived

perceived

Niet best, maar wel een toffe poster!

Matig geregisseerd filmpje met twee plotjes die nogal onevenwichtig 'samenvallen'. Iedere keer als het een beetje spannend werd, werd er alweer overgeschakeld van het ene naar het andere plot. Weg spanning... 4.5/10*

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

BOERDERIJEN!..hahah...Boerderijen doen het altijd goed in een Horror:D....Vandaar dat ik vroeger altijd bang was bij/op boerderijen...En dat was tevens de laatste keer dat ik dat woord heb getypt:)...Kolere lang rot woord:)

Ohwww en ''Graanvelden''...die doen het ook altijd goed bij Horrors:)...Ik vind ze prachtig, en ook altijd mysterieus, want ''WAT'' ritselt er daar in het graanveld...:P

Maar goed, dat bovenstaande heeft weinig met het verhaal van de film te maken, welke toch al niet geweldig was/is...Toch mede door de goede Horrorsfeer, en het ''monster'...welke niet direct volop in beeld werd gebracht, en daardoor lekker mysterieus was...keek de film lekker weg:)

Geen geweldige film, maar toch vrij aardig

avatar van Daan258

Daan258

Trailer ziet er goed uit.

Snel is bekijken

avatar van gazzy

gazzy

Wel spannend. Heel veel bloed. De maker heeft iets te hard zijn best gedaan om er wat lugubers van te maken terwijl gebeurtenissen te weinig zijn uitgediept

avatar van eldorado

eldorado

Spannend maar ongeloofwaardige actiescenes en een aantal matige acteurs. Ook heel weinig inhoud

avatar van andijvie

andijvie

Prima horror filmpie, niet bijzonder .. maar goed voor een leuk anderhalf uurtje.

avatar van stinissen

De twee plots die elkaar overlappen doen afbreuk aan de film had het bij 1 plot gelaten en de film was een stuk spannender geweest.

avatar van Noodless

Noodless

Ik vond het daarentegen juist goed dat er twee verhalen zijn die naarmate de film vordert elkaar overlappen. Voldoende horror-elementen aanwezig. Naar het einde toe wordt het allemaal wat te snel afgehaspeld waardoor er bepaalde personages te snel en te simpel het loodje leggen of zelfs helemaal niet meer in beeld komen ( bv. het kleine meisje ) Redelijk. 6/10

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Coole killer, maar voor de rest was het allemaal zo ontzettend voorspelbaar en was het acteerwerk erg matig. En waar was het meisje gebleven?

Best oké.

Begrijp dat mensen hier twee verhalen in zien, ik vond het een allegaartje van nog meerdere zaken. Uiteraard heb je enerzijds de kidnapping en anderzijds het horror gedeelte, maar ook dat tweede deel is een samenraapsel.

Deels slasher, torture en creature flick zelfs. Het voordeel van de film is dat het alles eigenlijk best oké uitvoert en de sfeer doorheen de verschillende zaken ook best consistent weet te houden. Nadeel is dat het nergens echt uitschiet, waardoor de film toch dreigt snel in de vergetelheid te raken.

Acteerwerk niet denderend maar oké, visueel best aardig en de slasher was best nog leuk, maar de hutsepot is net iets te warrig om echt te overtuigen.

avatar van davey

davey

Acteerwerk was ok moet ik zeggen irriteerde me alleen aan (Rachel Adams ) die de hele film maar bleef gillen alles was wel erg voorspelbaar typisch amerikaans popcornfilm.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Dat hadden ze echt niet verwacht na de ontvoering!

Nou ja, ze deden het per slot van rekening voor het geld.

Wel enigzins voorspelbaar maar voor de rest wel een aardige film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

hier ben ik toch heel benieuwd naar, binnenkort zeker kijken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Aangenaam verrast door deze film, ik vind het wel jammer van het einde dat de film zo plots stopt.

Achteraf moest ik wel een beetje aan The Cottage denken, al is dat meer een komische film. Toch vond ik Rites of Spring wel een geslaagde horror film en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht na de eerste 15 minuten.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke horror met matige acteurs, en zoals eerder vermeld, waar is het 9-jarige meisje gebleven?

avatar van Piratje

Piratje

Griezel om de griezel.

Maar regie zeer slecht gedaan met talrijke opvallende fouten en nalatigheden.

Een goedkoop voorspelbaar filmpje op alle vlakken.

We weten dadelijk wie de goeden en de slechten zijn.

Alleen het/de thema(s) lijken me goed gekozen maar superslordig uitgevoerd. Nog beter bij éénv thema gehouden en goed uitgevoerd. Daar zat veel meer in dan toevalligheden laten samenlopen.

Gewoon lawaai en spanning omwille van.

Langdradig ook al is het een vrij korte film.

Zeker geen voorbeeld van hororfilm.

Gewoon superslecht en bovendien de acteurs waren om de hoek bij mekaar geraapt.

Omwille van de rituelen van de lente, waarin een zot nog zotter lang blijft leven terwijl hij diverse malen om zeep moest zijn.

Spijtig dat het bloederig slot je ook nog naar een onbekend einde laat lopen.

1,0 is ruim voldoende. Zelfs teveel.

avatar van leroytje1989

leroytje1989

redelijk vermakelijk verhaal. alleen het enge gedeelten had iets beter gekund.

het leek nu net of er gewoon een man door het veld liep met een vogel verschrikker masker op

avatar van Shinobi

Shinobi

Niet al te bijzondere horror helaas.

Op zich is het wel een interessant uitgangspunt dat de film uit twee helften bestaat: de eerste helft een kidnap thriller en de tweede helft meer een slasher horror. Alleen de uitwerking is toch wel erg matig.

De killer is allereerst niet eng te noemen en het lijkt meer op iemand die in een vogelverschrikker(?) pak is gehesen, de kills zijn niet al te denderend en er gebeurt gewoon te weinig om de film interessant te houden.

Overigens is de setting van de boerderij in combinatie met het graanveld wel nice, zulke dingen werken altijd wel goed in horrors.

Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

Kleine 2,0 sterren.

avatar van bjerik76

bjerik76

leuk als tussendoor.

Het begint als thriller, maar na een tijdje word er een nieuw horror verhaal lijn aan toegevoegd.

2 films die samen komen.

Leuk bedacht, maar had naar mijn mening beter uitgewerkt kunnen worden.

Zeker dat " gruwelijk geheim" had meer diepte / achtergrond wie/wat waar/waarom kunnen krijgen.

Dit maakte het erg standaard zo.

meeste punten gaan naar het verhaal lijn van de ontvoerders en de vader.

niet naar verhaallijn rondom dat " gruwelijk" geheim en alles daar omheen.

avatar van Barry83

Barry83

Wat een super slechte film afgrijselijk!

De setting met de boerderij was veelbelovend maar helaas zag ik al snel dat dit een flop zou worden. Wat een slechte acteurs, wat een bagger verhaal en 1000 mogelijkheden om te ontsnappen maar toch toevallig weer net die verkeerde keuze maken yeah right!

avatar van danick61

danick61

Slecht geacteerd door de hoofdropspeelster!!

avatar van jippie2010

jippie2010

Dit soort onzin kan ik echt niet waarderen.

Twee verhaallijnen die schaamteloos gejat zijn,

om die vervolgens op een kinderlijke manier samen te smelten.

*1,5

avatar van jerry r

jerry r

gewoon slecht waarom wor

avatar van Boeikens

Boeikens

Horrorgenre mengelmoes met met wat twists en een hoop clichés.

De sfeer had soms wel wat en de killer kon er ook nog mee door maar de uitwerking, verhaal en de kills waren niet aan mij besteed.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Kan van z'n lang zal ie leven zo goed zijn als de gelijknamige band.

Onmogelijk!!!!

avatar van Daan258

Daan258

Een film die zo onwijs veel beter had kunnen zijn.

Het begon allemaal erg leuk, vlot tempo, spannend, sfeervol en hier en daar een klein beetje sadistisch.

Totdat je op een gegeven moment erachter komt dat het soort 2 lossen verhalen zijn die uiteindelijk bij elkaar komen wat absoluut zonde was en zeer slecht gedaan was.

Laat zeggen het "verhaal" met het rare creature (die er overigens ook nog is best gaaf uitzag) was erg tof en zeer leuk om naar te kijken.

En dan het andere verhaal wat ze in mijn ogen gedaan hebben om soort van een beetje de tijd te vullen van de film. Ja, de 2 verhalen horen soort van wel bij elkaar maar ik denk als ze meer tijd in de film hadden besteed en het alleen bij het 1e verhaal hielden en beter hadden uitgewerkt had dit echt een heel tof filmpje kunnen zijn.

Ook was het einde zeer teleurstellend en leek het inderdaad gewoon op alsof ze niks meer wisten te verzinnen en er maar een einde aanmaakte.

Toch moet ik zeggen dat ik me nog enigszins heb vermaakt met dit werkje maar dan vooral de eerste helft van de film.

Helaas een 2,0*

avatar van lang pee

lang pee

Op prime bekeken, horrorfilms zijn meestal al slecht en deze was dus niet anders. Matige acteurs, matig verhaal, een b-filmpje zoals er vele op Prime staan.....maar ik had niks anders te doen