Insensibles (2012)
Geregisseerd door: Juan Carlos Medina
Met onder meer: Àlex Brendemühl, Derek de Lint en Irene Montalà
Gesproken taal: Engels, Catalaans, Spaans en Duits
Plot Insensibles
Insensibles speelt zich af in Catalonië en verbindt twee verhalen: in het eerste, dat begint tijdens de Spaanse burgeroorlog en doorloopt tot in de jaren 60, probeert een opvangtehuis kinderen die geen pijn kunnen voelen te rehabiliteren door hen fysiek lijden aan te leren. In het tweede verhaal, dat zich in de tegenwoordige tijd afspeelt, ontdekt een briljante neurochirurg, die een beenmergtransplantatie nodig heeft, zijn duister verleden wanneer hij op zoek gaat naar zijn biologische ouders.
David
Magdalena
Young Inés
Child Inés
tattoobob
Valt me niet tegen deze film.
Best een origineel geheel moet ik zeggen.
Zeker geen 2,5 ster waard deze film,dat verdiend hij zeker niet!
Valt me niet tegen deze film.
Best een origineel geheel moet ik zeggen.
Zeker geen 2,5 ster waard deze film,dat verdiend hij zeker niet!
Pazmaster
De film begint heel erg goed, maar helaas wordt het daarna eigenlijk een vrij trage en soms ook een beetje saaie film met een teleurstellend einde. 2,5 ster
Kort en goed samen gevat.
Noodless
Tja, ik heb een heel andere mening hierover.
Ik vond het verhaal heel origineel en zeer goed opgebouwd. Voor sommige kan dat vrij traag en saai zijn, maar bij mij werkte het wel. Het geheim wordt langzaam ontrafeld tot de climax die trouwens voor mij best in orde was. De reacties van sommige personages op het verleden zijn dan ook duidelijk. Misschien wat teleurstellend einde ( al had ik er geen probleem mee), maar wel passend.
Een uitweg voor het hoofdpersonage was er niet, maar hij kreeg wel bij het ontrafelen van de puzzelstukjes meer en meer interesse in de betekenis van het leven van zijn kindje. De sfeer is prima en er zitten een paar horror-elementen in. Het acteerwerk is ook uitstekend. Zo vind ik die jongen en die Joodse dokter in het verleden goed spelen, en in het tweede gedeelte is het hoofdpersonage ook heel overtuigend in zijn rol. De flashbacks verleden-heden zijn telkens heel duidelijk gescheiden. Speciaal filmpje !
8/10
Bottleneck
Speciaal filmpje !
Inderdaad
en dat voor een regiedebuut. Vond de oude verhaallijn over de kinderen en het 'opvangtehuis' erg goed gedaan, ik was iedere keer blij dat de film terugging naar die periode. Mooi sfeertje dankzij de locaties, een beetje sprookjesachtige zweem die eromheen hangt, goed geacteerd en het is redelijk aangrijpend en overtuigend.Toen het eenmaal aankwam bij de verhoormethoden en Berkano's rol van folteraar vond ik het bedenkelijk worden. Ook het punt waar het verleden en het heden samenkomen (alhoewel heden, het lijkt me een jaar of tien geleden af te spelen) zit me niet helemaal lekker vanwege een paar onwerkelijke elementen - blijkbaar heeft de beste man daar zo'n veertig jaar geleefd.
Gelukkig heeft het einde weer een sfeervolle, donkere touch. Uiteindelijk een prima filmpje waar alleen wel meer in had gezeten wat betreft scenario (het eerste deel vond ik stukken beter dan het tweede deel). Het deed me trouwens een beetje denken aan Castle Freak. 3 - 3,5*
Fijn filmpje.
Begint alleen iets sfeervoller dan het eindigt. Eerste vijf minuten zijn echt geweldig, eerste half uur is erg goed, maar zowat halverwege is het mysterie van de film voor het grootste deel ontrafelt en rest er enkel nog het invullen van wat zwarte gaten.
Beetje jammer voor een mystery, zeker eentje met zoveel potentieel. Maar Medina toont zich zeker wel een bekwaam regisseur. Film ziet er erg goed uit, en ook wanneer de spanning wat verdwijnt in het tweede deel blijft de aankleding meer dan behoorlijk.
Acteerwerk is verder ook weinig tot niks op aan te merken, dus Medina mag wat mij betreft zeker nog een keertje opnieuw proberen. De Spanjaarden blijven kundig werkt afleveren.
jerry r
saai is deze zeker niet.
het trage tempo vond ik niet zo storend.
de films is in het begin goed opgebouwd alleen op het laaste half uur zakt de film een beetje in .
dat vond ik wel een beetje jammer.maar de film is zeker niet slecht
goed geacteerd en mooie muziek van johan soderqvist van onder andere (Låt den rätte komma in
/ let the right one in 2008)
numb nuts
heel aparte film met een apart verhaal lijn
niet al te serieus nemen en zeer zeker niet saai
arno74
Matig tot slecht. Het acteerwerk komt erg geforceerd en houterig over, vooral als het gaat om de twee 'dokters', de dialogen spreken ze uit het hoofd uit zonder daarbij enig gevoel in te leggen. Het script wisselt constant van drama naar thriller naar horror en dit gebeurt helaas op een manier die niet echt geslaagd is. Vervolgens wordt er een sausje gore overheen gegoten. Van alles wat, maar niet lekker.
Hetzelfde geldt voor het tempo van de film, het wisselt constant en willekeurig, de ene keer sloom, dan weer vlot, dan weer sloom, waarbij het gekozen tempo vaak niet bij de scènes of het verhaal past. Het plot klonk aardig, maar de uitwerking laat duidelijk te wensen over. Naast het slechte acteerwerk is er ook behoorlijk slecht gecast, vader en zoon lijken wel dezelfde leeftijd te hebben, waardoor het bizar aanvoelt als de een de ander in volle overtuiging met 'papa' aanspreekt, en dat het zijn adoptievader blijkt te zijn is geen excuus. De film probeert verder binnen de context realistisch te zijn, maar haalt daar absurde scènes bij (bijvoorbeeld een ziekenhuis waarin kinderen in cellen worden opgesloten
). Tot slot wordt het door Spaanse films uitgemolken concept van de burgeroorlog gebruikt, echter met een hele vrije interpretatie, wat een onzinnige setting oplevert met Nazi's en Nazi-achtige praktijken (Spanje is nooit bezet geweest).
Een dunne 1,5*, met kans op afwaardering. De film liet me insensible (gevoelloos).
leatherhead
Spaanse cinema.
Blijft verre van m'n favoriete filmland, om redenen die ook weer makkelijk uit deze film te herleiden zijn. Zoals wel vaker is het allemaal nog wel enigszins sfeervol/stijlvol afgewerkt, maar voor de rest is het zo saaiig, braaf en degelijk gebracht dat ik ook hier weer moeite had een aantal gaapjes te onderdrukken. Typisch braaf vertelseltje dat werkelijk nergens m'n aandacht wist te grijpen. Van het acteerwerk viel ik verder ook niet van m'n stoel, en het mysterie is eigenlijk halverwege al uit de film gesijpeld wat het zowaar nog saaier maakte dan het al was. 1,5* voor een handjevol sfeervolle plaatjes.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max
asielpainspaanse burgeroorlogfranco regime (francoism)terminale ziektefamiliegeheimenkinderenneurosurgeon political repressionstate crimeschildren hospital human experimentvader-zoon-relatiemoeder zoon relatiespanish second republic post spanish civil warcanfrac, spain