• 9.373.615 stemmen

Geregisseerd door: Sean Penn

Met onder meer: Jack Nicholson, Benicio Del Toro en Helen Mirren

Releasedatum: 1 november 2001

Plot The Pledge

"Detective Jerry Black has made a promise he can't break, to catch a killer he can't find."

De gepensioneerde agent Jerry Black belooft tijdens zijn laatste klus de moeder van een vermoord meisje de moordenaar te zullen vinden. Jerry denkt dat de politie de verkeerde heeft opgepakt, en ontdekt dat dit het derde incident is in korte tijd waarbij een jong, klein meisje het slachtoffer was. Hij koopt een oud tankstation in de buurt van de misdaden om zo naar een man te kunnen zoeken die in een zwarte stationwagon rijdt.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

film obsession schreef:

Del toro is acteerd geweldig, fenominaal gewoon

Thanks!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Goede film,
De plot wendingen zijn goed.
Maar ja er gaat niks boven Es Geschah am Hellichten Tag die de spanning veel beter op bouwt, en ook qua acteer prestaties een genot zijn om naar te kijken.
een half punt extra voor dat einde , ik verwachte het absoluut niet

avatar van esepp

esepp

Ik vond het een fantastische film en juist vanaf het begin zeer boeiend tot het eind aan toe met een goede ontknoping.

Fantastich acteerwerk en goede opnames met mooie achtergrondmuziek.

Het is een realistisch verhaal over een bizar onderwerp.

Een film waarin gevoel en spanning goed tot zijn recht komt.

Chapeau voor Nicholson, fantastische rol, zo goed gespeeld dat ik bijna het idee had dat ik naar een waar gebeurd verhaal zat te kijken, maar ook complimenten aan de andere acteurs.

Voor mij een topper en een aanrader.

Ik geef voor deze film 4 sterren!

avatar van wallywalrus

wallywalrus

héél goed verhaal.

met een héél bijzonder einde.

toch wel 3,5 ster

avatar van wallywalrus

wallywalrus

TheRisingSun schreef:
Goede film,die ietwat traag op gang komt,maar na een uur wel spannender weet te worden. Uitstekende acteerprestaties van Nicholson,Wright Penn,maar ook het kleine rolletje van Del Toro (Hoe die zelfmoord pleegt is wel heel 'vet' in beeld gebracht vond ik) .
Het einde was wel sterk,alleen houd ik dan weer meer van de goede (Hollywoodse) aflopen .

3,5 ster

hé joh niets verraden hoor.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie Nicholson film. het kon beter maar heb me best wel vermaakt ik geef een 3*

avatar van Lukic

Lukic

Aardige film, maar geen topper. Beetje zwak eind. Spanning komt niet echt goed in een climax tot een eind. Daarentegen is het verhaal en hoe het met de hoofdrolspeler afloopt wel goed gedaan.

3 sterren.

avatar van PlastikRecords

PlastikRecords

Niet echt een superfilm..
Ik vond hem niet echt bijzonder en zelfs een beetje langdradig. Goeie acteerprestaties van zowel Nicholson (ookal ben ik niet zo'n fan van hem) als Wright Penn, zelfs Del Toro's mini rol vond ik geweldig . Maar het verhaal vond ik minder sterk. Het kon me niet bepaald boeien terwijl ik wel van dit soort films houd.
Oh ja, het jongetje dat het meisje vindt in het begin van de film, waarom laten ze die terugkomen bij die soort van "parade" :S ?
Het einde vond ik eigenlijk best wel verbazingwekkend helemaal niet wat ik verwachtte..

avatar van Haaf

Haaf

Sterke Thriller die niet in clichés vervalt.

avatar van Rudie

Rudie

Prachtige psychologische thriller met een prachtig plot. En een aanrader voor vooral de Nicholson fans natuurlijk!

4**** van mij.

avatar van Rancid

Rancid

seth gecko schreef:
een goeie film zondermeer.
mickey rourke heeft jammergenoeg maar 1 scene,maar wat is ze weer sterk.
3***

Mickey Rourke is een man hoor.;)

Bijzondere film met een mooie en vreemde sfeer. Het verhaal en het einde zijn prima, al vond ik een paar zaken wat vreemd: Wat heeft de rol die Del Toro speelt, verder te maken met het verhaal? Ik kan me voorstellen dat hij het meisje vond in het begin, voordat dat dikke kereltje haar vond, maar echt duidelijk vind ik dit niet. Ook vond ik de ouders van het meisje nogal bijzonder neer gezet, ondanks het feit dat ik gewoon vlees eet, vond ik hen toch aan sympathie verliezen toen ik al die kalkoenen op elkaar gepropt zag. En waarschijnlijk is de bedoeling van de scene waarin ze dat dikke jongetje op het laatst nog een keer terug laten komen en vreemd laten kijken, puur om de kijker in verwarring te brengen, maar ik vond het een beetje overdreven gedaan. Ook heb ik er een beetje moeite mee dat ik nu geen duidelijk gezicht bij de moordenaar heb en dan doel ik niet eens op die verbrande kop van hem op't laatst. En enigzins ongeloofwaardig zelfs, vind ik het feit dat Nicholson blijkbaar, ondanks dat het toch vlakbij was, niets hoort of leest over dat dodelijke ongeluk. Hij heeft daar een benzinestationetje waar veel mensen komen, misschien verkoopt hij zelfs kranten, maar zoiets ontgaat hem ineens totaal. Raar.

Errug goede rol van Nicholson! maar ook de (naar mijn mening veel te korte) rol van Del Toro en de nog kortere van Rourke mochten er zeker zijn, aan de acteerprestaties ligt het hier zeker niet. Ook het einde is niet mis, maar toch is de film mij net iets te langzaam en te onbevredigend (al kan ik voor dat laatste natuurlijk ook gewoon iets anders gaan doen dan films kijken op vrijdagavond) om een echte topper te zijn. Ik moet echter wel zeggen dat de rollen van Nicholson en Del Toro me nog wel even zullen bijblijven. Alles bij elkaar een 3,5. Ik vind trouwens kleine kinderen in films meestal tenenkrommend, maar dit meisje speelde zo slecht nog niet!

avatar van Rancid

Rancid

Haha, ik zag net dat zowel het originele Es geschah am hellichtes Tag, als de remake uit 1997 én In the Cold Light of Day dezelfde korte beschrijving hebben op deze site. Hoe noem je die 'korte beschrijving' trouwens, daar is vast wel een naam voor?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Rancid schreef:

Hoe noem je die 'korte beschrijving' trouwens, daar is vast wel een naam voor?

synopsis

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima thriller die erg karakter-gebaseerd is en weinig verhaal-gebaseerd. Nicholson is zoals gewoonlijk weer prima en de rest van de cast is ook naar behoren. Hij duurt alleen iets te lang misschien..

3.5

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Ben benieuwd of hij net zo goed is als de originele duitse versie (Es gescha am Hellichten Tag) die ik 's gekeken heb omdat we het boek Das Versprechen bij Duitsles lazen

Ga hem dalijk kijken, eerst ff de hond uitlaten en dan in kluizenaarsmode

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

deze versie volgde het boek wel meer nauwkeurig dan Es gescha am hellichten Tag... het obsessieve van de hoofdrol is in deze film iets minder (overdreven?) duidelijk als in die Duitse versie. Nicholson is goed op dreef, ook al blijf ik hem altijd een schofterige uitdrukking op zijn gezicht hebben, wat zijn rollen normaal zo leuk maken, maar hier speelte ie een goodguy en dan is het vrij apart.

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

vette film, zie nichelson helaas te weinig in dit soort rollen 3,5

avatar van Lennert

Lennert

Oh, ik word altijd verdrietig van een dergelijk einde als in deze film...

Desalniettemin heb ik genoten van het acteerwerk, de prachtige shots en de verhaallijn. Helemaal gezien het feit dat er bijna niks gebeurt verbaast het me dat je toch aan de buis gekluisterd blijft.

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Diep onder de indruk van het acteer- en camerawerk. Geweldig zoals de spanning wordt opgebouwd. 4,5 sterren wat mij betreft.

avatar van xenne

xenne

prima film, waar erg weinig aan op te merken is. sterk verhaal, uitstekende acteerprestaties, visueel prachtig geschoten, sterk en onverwacht einde ... een aanrader die hier voorlopig nog ondergewaardeerd wordt ... 4

avatar van melanie178

melanie178

Wat redelijk goed begon werd al snel heel vervelend.

Deze film duurt eigenlijk gewoon TE lang, al blijf je wel kijken want het is best spannend.

MAAR DAN ....... is 'ie ineens afgelopen.....vreselijk slecht eind dat de hele film verpest. Ik vond deze film best goed en spannend maar dit was echt walgelijk....ik was gewoon pissig hahaha

2 *

avatar van malfunction

malfunction

niet doorheen te branden..........

wat een tergend langzame film was dit zeg...........

avatar van Stijntje

Stijntje

aardige film wel maar het einde vond ik een beetje zwakjes.

3 *

avatar van SpikeR

SpikeR

acteerwerk en opbouw van de film was erg goed

wel traag en mindergoed einde

avatar van Theatertje

Theatertje

Saai, saai en nog eens saai. Veel deed deze film mij niet. Ik kan mij wel nog herinneren dat enkele scènes mij angst aanjoegen. Daarom is deze film dus een 3 waard.

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtige en originele film met zeer sterk acteerwerk en geloofwaardige niet cliche karakters.
Jammer dat de meeste mensen het niet kunnen waarderen dat een film origineel is of dat het einde origineel is in plaats van het voorspelbare dat de slechterik van de held op z'n lazer krijgt, ze zien liever een voorspelbare film zodat ze niet voor te veel verrassingen komen te staan en zodat ze met een gerust hart naar bedje kunnen gaan.
Ook zien ze liever een film waarin de karakters of goed of slecht zijn zodat ze precies weten waar ze aan toe zijn, een film met realistische karakters die goed noch slecht zijn kunnen ze gewoon niet bevatten waardoor ze zich niet kunnen identificeren met een bepaald karakter en waardoor het niet meer voorspelbaar voor ze is en dat haalt hun dan uit het ritme.

En dan nog dit, het feit dat de hoofdrolspelers geen sex-symbolen zijn zal ook wel een nadelige invloed hebben op de beoordeling van deze film.
Nu verwacht ik natuurlijk dat er zeker iemand hierop gaat reageren met de woorden in de trant van 'was niet origineel maar saai' of 'is gewoon een saaie kutfilm'.
Tegen die mensen zeg ik: 'Dan ga je toch lekker een blockbuster kijken'.

Cijfer: 4,5

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Langdradige film die op sommige momenten niet vooruit te branden is. Het acteerwerk is in orde maar voor de rest is het niet meer dan een standaard Drama/Thriller

avatar van horrorjp

horrorjp

Jack Nicholson 1 vann mijn favorite acteur. hier speelt hij ook zeker een goeie rol. en de film zelf is ook leuk!

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Erg orginele en bijzondere film, waarin Nicholson weer eens zijn buitengewone talenten laat zien.

Het verhaal lijkt erg standaard maar de uitvoering is juist erg orgineel, het einde zal dus ook een gemengd gevoel aan de kijker geven.

3,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een onderhoudende film, met een goede rol van nicholson. verder goede muziek, en visueel sterk. de film bevat sterke plot-wendingen. 3,5 sterren.