• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Sean Penn

Met onder meer: Jack Nicholson, Benicio Del Toro en Helen Mirren

Releasedatum: 1 november 2001

Plot The Pledge

"Detective Jerry Black has made a promise he can't break, to catch a killer he can't find."

De gepensioneerde agent Jerry Black belooft tijdens zijn laatste klus de moeder van een vermoord meisje de moordenaar te zullen vinden. Jerry denkt dat de politie de verkeerde heeft opgepakt, en ontdekt dat dit het derde incident is in korte tijd waarbij een jong, klein meisje het slachtoffer was. Hij koopt een oud tankstation in de buurt van de misdaden om zo naar een man te kunnen zoeken die in een zwarte stationwagon rijdt.

neo

de film is goed ontvangen in Cannes.Sean Penn heeft trouwens nu een afkeer voor Hollywood en die Oscarshit,omdat hij iedere keer niks won.

avatar van You_bastard

You_bastard

Een sombere film met een sterk verhaal.

Jordy

niet sterk genoeg voor een goede beoordeling?

Indrukwekkende film. De film is af en toe wat traag, maar hij is erg sterk geacteerd, erg mooi gefilmd en redelijk origineel. Vooral het einde is erg mooi, en anders dan ik verwachtte. 3 en een halve ster.

Jack Nicholson is in deze film erg geestig. Hij speelt iets meer ingehouden dan normaal en dat pakt goed uit. Groot nadeel van deze film vind ik het trage tempo. Jack Nicholson is de 'gepensioneerde' rechercheur en het tempo van de film lijkt daar op aangepast. Dat levert mooie beelden op, van mooie landschappen (sneeuw en een Loch Ness achtig meer). Tijdens de film zat ik steeds te wachten op een tempoversnelling en verwachte ik elk moment spanning. Die bleef echter helaas uit. De aanwijzingen die Jack Nicholson als rechercheur tijdens de film krijgt, krijgt hij op een presenteerblaadje. Op een gegeven moment dacht ik: ja hoor! Wel een origineel einde trouwens, dat ik hier natuurlijk niet ga verklappen...

Jordy

presenteerblaadje?? ik heb nog nooit een agent ZOVEEL moeite zien doen om iemand te pakken.. ander leven opbouwen, relatie beginnen, etc...

Ik kan de plotwendingen die ik bedoel niet noemen, want anders verklap ik te veel voor de mensen die 'm nog gaan zien.

Jordy

hmmn nou vooruit.. kan er alleen niet tegen dat deze film nu op een onvoldoende staat

avatar van manic

manic

Hier en daar wat traag, maar zeker een mooie film. Toen ik de trailer zag realiseerde ik me pas dat het een (goeie) verfilming is van "Das Versprechen" van F. Dürenmatt. Op t VWO ooit gelezen - en hij staat nog in mijn kast-. Ja, Sean Penn levert een goede film af met een helaas kleine rol voor Benicio del Toro

3,5 *

neo

goeie film.het begin is al erg indrukwekkend.die rol van benicio del toro is erg goed.

een hele tijd ligt het tempo dan laag en soms kwam er een klein beetje spanning.erg goed geacteerd door jack nicholson.ik vind het ook een hele prestatie van sean penn om mickey rourke overtuigend over te hebben laten komen.het einde vind ik erg goed,vooral omdat het niet standaard is.ook 1 keer in de film wordt er gebruik gemaakt van zo'n schokkende scene die ik erg goed vond.3.5 sterren

Jack Nicholson is erg goed, maar de film vind ik wat tegenvallen. Te weinig spanning en de plot vind ik niet zo goed.

neo

ja de plot is niet echt zo origineel,maar het is beter dan een film als deze waar om de 10 minuten iets wordt opgeblazen en veel schietparijen zijn.sean penn bedoeling was denk ik om je ook te neppen zoals bij die kerk in de film.net als penn's vorige geregisseerde films hadden ook een laag tempo en ook weinig spanning.kijk maar eens naar the crossing guard.

als jack hoort dat het meisje naar de kerk is met die ene vent.dat is echt wel spannend.
vooral als hij dan eerst de kerk binnen rent en het dode meisje ziet en die vent neerschiet.ik schrok me de tering.of aan het begin als del toro in eens het pistool heeft van een agent.

Oh, die ken ik niet. Ik vind Sean Penn als acteur vaak goed.

wacht maar tot je I Am Sam ziet

avatar van Armin

Armin

Op jack Nicholson is niets aan te merken, maar er zit inderdaad te weinig spanning in de film.

Dit was waarschijnlijk ook het oorspronkelijke einde van 'In The Cold Light Of Day', maar daar is, na screening,een geforceerd happy end aan gebrouwen (in kwaliteit overigens niet vergelijkbaar met elkaar).

***1/2

avatar van dttom

dttom

Beetje te langzaam, maar het einde vond ik wel weer goed.

avatar van Thomas

Thomas

traag, traag, traag..........

om dat het einde toch verrassend is toch twee en een halve ster.

avatar van vic

vic

maar voor de rest vond ik de film flink tegenvallen

avatar van teaser

teaser

Ik hobbel er een beetje achteraan,maar:

Omdat de film zo traag was maakte de (die bedoeld waren spannend te zijn) scènes vrijwel geen impact op me. Neh vond het geen toffe film, en dit is geen spoiler lees ik. genoteerd!

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Schitterende film, gek dat ie niet zo veel scoort hier (ook niet op imdb (7))

Heel traag, dat wel, maar dat moet, dat past bij deze prent.

Echt een aanrader voor de liefhebbers van mooie, diepe verhalen met mooi uitgebeelde karakters.

Nicholson is hier heerlijk.

4,5 op 5

Tony

Een traag verteld verhaal waarin de hoofdpersoon wel door toevalligheden geholpen wordt in zijn speurtocht.Wel een goed einde.2 uur is te lang voor dit verhaal. 2 1/2 *

avatar van pjotr

pjotr

Sean Penn for president...Zijn aandeel in 11'09"01 is werkelijk GENIAAL !!

avatar van ichi

ichi

Misschien traag maar niet saai. Mooi rustig gefilmd, en daardoor des te indringender. Penn neemt de tijd om Nicholson's karakter neer te zetten. The Pledge gaat over hem en niet over de killer.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, vind ik nu ook Ichi, Lekker traag tempo en Jack weet daar perfect mee om te gaan. Zijn rol wordt dieper en dieper. Gave film. wil hem trouwens wel weer herzien !

Met de beste wil van de wereld kan ik dit geen goeie film vinden. Zo enorm gekunsteld. Je hebt werkelijk geen flauw idee waar Nicholson in deze film mee bezig is. Ja de dader zoeken, ...maar hoe? Een winkel kopen? Een relatie aangaan? laat me niet lachen. Alleen omdat hij zei : Ik zal m vinden mevrouw! En dat het quasi-interessante camerawerk, zoals op het feesje van Nicholson (zucht). Maar ik zal t wel weer niet begrijpen of zo...

Jordy

dat hele "huisje boompje beestje" opbouwen deed hij met als doel om dichter bij de kindermoordenaar te komen, in de hoop dat hij achter zijn "eigen" kind aan zou gaan[... als ik het me goed herinner

avatar van Biosguru

Biosguru

Het maakt bij deze film nogal wat uit of je hem op video of 35mm ziet. Ik vindt hem erg mooi en onder gewaardeerd!

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik heb het in de juiste volgorde gedaan:

1. Das Versprechen gelezen
2. Es Geschah am Hellichten Tag gekeken
3. The Pledge gekeken

Deze remake van Sean Penn mag er zeker wezen. Jack Nicholson speelt erg goed zijn rol als de gepensioneerde agent. Als opa doet Jack het nog steeds goed

Het feit dat de cop alleen een relatie begint met dat vrouwtje en haar dochtertje om zo later die killer te pakken vind ik echt heel goed gedaan. Origineel, dat is het zeker.

Ook het eind is ZEKER origineel.

avatar van hugohei

hugohei

Vergeet In The Cold Light Of Day niet.
Interessant om die films in samenhang te bekijken.

Sean Penn zit (als acteur) erg op de huid van de acteurs, en geeft ze alle ruimte. Vooral Nicholson, die weer heel sterk een korzelige, wat verlegen vakman neerzet. Traag, jawel (en soms overgedetailleerd), maar ik vond dat passen bij het onderwerp. Ben het dus ook volstrekt niet met Kos eens.
Eind was erg mooi, en tragisch, en zat erg mooi in balans.

Het lukt Nicholson om zijn belofte waar te maken. Maar hij moet daarvoor zoveel onverantwoorde risico's nemen dat hij ervoor gestraft wordt : hij raakt vriendin en kind kwijt en wordt door niemand meer voor vol aangezien.
In Cold Light of Day was dat risico heel ongeloofwaardig en kil - hier klopt het erg goed, gevoelsmatig. Nicholson 'cijfert zich weg'.

avatar van NC

NC

geweldig... Maare het einde was zeker originel, ik had echt gedacht dat het helemaal goed zou komen. Ik heb me wel mateloos geergerd aan dat accent. Maar ja, ik maak altijd de associatie met lompe Jerry Springer boeren als ik dat accent hoor!

avatar van Peter

Peter

In de bios gezien. Aanrader...