Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Dan Bradley
Met onder meer: Chris Hemsworth, Adrianne Palicki en Josh Hutcherson
Gesproken taal: Engels en Koreaans
Plot Red Dawn
"Welcome to the Home of the Brave"
Een Amerikaanse stad ontwaakt bij de surrealistisch aanblik van buitenlandse parachutisten die uit de lucht vallen. De Verenigde Staten blijkt binnengevallen te zijn en hun stad het aanvankelijke doelwit. Al snel worden de burgers gevangen genomen en is de stad door vijandelijke troepen bezet. Vastbesloten om terug te vechten zoekt een groep jonge patriotten hun toevlucht in de omliggende bossen, waar ze zich reorganiseren tot een guerrilla groep. Geïnspireerd door hun middelbare school mascotte noemen ze zichzelf de Wolverines, met als doel om elkaar te beschermen, hun stad te bevrijden en hun vrijheid terug te nemen.
Jed Eckert
Sgt. Maj. Andy Tanner
Mayor Jenkins
Julie
otherfool
Het onzalige origineel kreeg van mij een halve ster en deze remake is zo mogelijk nog erger. Niet te harden verheerlijking van tienergeweld, domheid troef en dan ontbreekt een lekker sfeertje als in Tomorrow When The War Began ook nog. De teksten zijn weer te beroerd voor woorden zelfs de slogan Wolverines! bekt niet lekker. Tegen het einde van de film was ik maar voor Korea...
0,5*.
schumacher
Tot en met onrealistich.......................... Maar ik vond hem goed.
Leuke aktie en heel wat aktie in de film, dat is wat telt toch?
Stars wars en rambo en noem maar op zijn toch ook nie realistisch?
Ook nog paar schoon konijntjes die meededen.
Heel vermakelijke weliswaar onrealistische goeie aktie film.
blurp194
Erg plat, erg patriottistisch, en met plotholes genoeg om er een zwitserse film van te maken. Acteerwerk van de onderste plank - Chris Hemsworth is nog de beste acteur, en dat zegt wel wat dacht ik. Veel geschiet en weinig wol.
En toch eigenlijk vind ik het stiekem best aardig kijkvoer. En ach, als je even wat wil pakken hoef je de dvd niet stil te zetten - je mist er niks mee. Ook wel eens makkelijk.
movie freak84
Natuurlijk onrealistisch en geen top verhaal en het acteerwerk was ook niet echt geweldig maar om deze film nu een 0.5 te geven vind ik wat ver gaan. Heb me geen moment verveeld bij deze film genoeg actie , ik geef hem een 3
schram101
Vaderlandsliefde, heldendaden, opoffering, stars-and-stripes.. Red Dawn heeft het allemaal. Blijkbaar weet niet iedereen de knipoog te herkennen. Jammer want regisseur Bradley neemt zijn film zelf ook helemaal niet zo serieus.
Wel is het jammer dat het in de casting een beetje is misgegaan. Hemsworth kan dit prima hebben, maar zijn tegenspelers werken soms op de zenuwen. Niet het matige acteerwerk stoort maar het wel het gebrek aan uitstraling van onze Amerikaanse helden. Gelukkig zijn Adrianne Palicki en Isabel Lucas dan weer de lichtpuntjes in Red Dawn.
Al met al blijkt dit een vrij aardig tussendoortje te zijn. Uiteindelijk nergens hoogstaands, daarvoor blijft het allemaal wat gewoontjes.
evelienveldman
Lekkere film om even tussendoor te kijken. Lijkt veel op Tomorrow when the war began (film over een stel tieners dat terugkeert van een kampeertocht en erachter komen dat hun land overgenomen is door de vijand (volgens mij ook Koreanen oid) ).
Helaas heeft de film een open einde alsof het lijkt dat er nog een deel 2 komt.
Geen biosfilm, maar wel lekker met een bak popcorn op de bank.
en natuurlijk met Josh van de serie 'Drake & Josh'.
geezoes
Dit is de beste comedy die ik in tijden gezien heb!
Wat zeg je? Was het geen comedy? Oh.... dan krijgt het een sterretje voor de moeite en de lekkere chicks.
doctari
In een woord afgrijselijk.
Met dit concept had toch een onderhoudende film gemaakt moeten kunnen worden. Helaas neemt het zichzelf allemaal veel te serieus en verzuipt het in de cliches.
Het acteerwerk (er zou een verbod moeten komen op Josh Peck en Josh Hutcherson), de dialogen, de interne logica, en zelfs de actie, het is allemaal van een dusdanig bedroevend niveau dat je je afvraagt hoe deze film nog ooit zo ver heeft kunnen komen. De aanwezigheid van Chris Hemsworth zal wel wat verklaren maar dan nog.
Op geen enkel moment krijg je het idee dat iemand hier moeite op heeft gedaan om het bijvoorbeeld enigszins overtuigend over te laten komenzo lopen de Wolverines schijnbaar ongehinderd bezet gebied binnen en walsen ze zonder enige moeite over de Koreanen heen. De "verklaring"over hoe de Koreanen uberhaupt zo ver konden komen is ook lachwekkend. Het is weinig meer dan anderhalf uur prijsschieten, vol met domme onsympathieke karakters die domme dingen doen.
Misschien leuk als onbedoelde comedy, met veel mensen en veel bier. Verder zou ik deze links laten liggen
Kondoro
Ik schik een beetje van de reactie boven mij.
Ik zelf vond het helemaal niet zo'n slechte film,
Sommige stukjes snapte ik ook niet. En Josh, kan beter terug gaan naar Drake & Josh. Daar was hij veel leuker.
De film vond ik wel leuke actie hebben, alleen jammer dat hij een remake is geworden.
Want ik vond die van 1984 veer origineler dan deze.
En het vehaal snapte ik niet.
Toch krijgt het een 5,0 want ik heb wel genoten,
(Mijn mening)
nightbreed
Pffffff, ik word al moe als ik lees waar de film over gaat. Belachelijk!
Dennissssss
B-Film. Onrealistisch. Matig verhaal, te simpel. Het mocht blijkbaar ook niet al te veel kosten, de special effects waren heel slecht! Het camerawerk was irritant! Veel te snel bewegend allemaal.
MovieFan79
Ik vond het geen slechte film. Het was ook geen top film maar een OK actie film voor een regenachtige zondagmiddag. De film krijgt van mij 3 sterren.
Captain Pervert
De enigszins intelligente opening lijkt met een degelijk achtergrondverhaal over de geopolitieke situatie een solide basis te creëren, maar de film stelt als geheel wel teleur.
De cast is er eentje van het ensemble-type: vrij onbekende acteurs, dus het staat niet automatisch vast dat bepaalde bekende namen de aftiteling halen. Iedereen kan en mag dood. De film maakt hier dan ook goed gebruik van en is wat dat betreft niet voorspelbaar. Maar de "Wolverines" bestaan uit iets teveel personages die als individu te weinig screentime krijgen. Dus als er eentje het loodje legt, interesseert je dat eigenlijk geen flikker omdat je er geen band mee hebt opgebouwd.
De tegenstanders van dienst zijn dit keer niet de Russen maar een ander rood gevaar: de Noord-Koreanen. Die lijken echter meer geïnteresseerd in het optuigen van het stadje Spokane met rode banners, vlaggen en posters met hamers en sikkels, dan dat ze fatsoenlijk een opstand onder controle kunnen houden. De opperbadguy is - traditiegetrouw zoals in alle films met Aziaten als badguy - eentje met een snorretje (a la Rambo II).
De film vertelt gaandeweg - meer dan ik dacht - over de wijze waarop de Noordkoreanen de USA hadden overrompeld. Dat is wel goed gedaan. Maar de film faalt in het aannemelijk te maken dat je een land met Texas als deelstaat kunt overheersen. DAT KAN NIET. In Texas heeft iedereen twee machinegeweren en hun hond ook. Ik zou me wel drie keer bedenken om een land aan te vallen met Texas erin.
Hoewel verre van realistisch, is dat ook niet de bedoeling van de film. Red Dawn probeert te laten zien wat normale mensen doen wanneer ze in een volstrekt abnormale situatie belanden. En het appeleert ook aan het gevoel van de kijker: "wat zou ik doen?" Wat dat betreft doet de film het goed en zitten er maar weinig ergerlijke situaties in de film zoals je vooral hebt in horrorfilms, waarbij mensen zich losmaken van de groep en in hun eentje op onderzoek uitgaan.
Toch spreekt de cast niet aan. Alleen al de obligatoire etnische samenstelling met o.a. twee token blackguys, twee mooie meiden en twee Latino's. Daarnaast lijken (zeker aan het begin) de tieners erg op elkaar waardoor je nog minder geïnteresseerd raakt in hun lot. Het rammelende achtergrondverhaal en de incapabele Koreanen maken het af: een matige film, waarbij met name de luiheid de boventoon voert. En de onwil om er iets echt origineels van te maken.
Ook ben ik over het einde niet te spreken. Want niet alleen is het een min of meer open einde, maar die jongen (Daryl) die op het eind achterblijft omdat hij een zender in zijn pokkel heeft, offert zich compleet overbodig op. Want even verderop stond immers een helikopter die hen naar een vrij deel van de USA zou brengen, alwaar ze dat er wel uit zouden kunnen opereren. Maar in plaats daarvan blijft hij achter met een zaag?! Waarom?!
/edit: hierboven schreef ik "zaag" maar de pindakaasvertaling was heel slecht
Er werd natuurlijk een SAW machinegeweer bedoeld... Maar desondanks was dat een onnodige keuze van Daryl.
Toch krijg je van deze remake van Red Dawn niet onmiddellijk oogschurft en is het leuker dan naar het behang staren. Maar geen topper.
Haha! No way! Wat een trivia:
Was China originally the country invading the USA?
Yes, however after pressure from the Chinese Government and studio concerns on how it could impact the international box office, the film was digitally altered in Post production to replace all the Chinese flags, posters and dialogue with North Korean. bron
Laseth
Hele goeie film. Wat dit soort genre betreft heb ik al veel films gezien. (Het soort waarin een groep mensen probeert te overleven tegen een sterke vijand). Ik moet dan ook zeggen dat in veel van deze films clichés hangen en saaie langdradige stukken inzitten omdat ze allemaal op hetzelfde neerkomen. Ik vond deze film echter heel goed. De spanning lag er de hele film in en ook waren sommige momenten erg verrassend. Ook het eind was goed gezocht. Echt een aanrader als je van dit soort houdt.
frolunda
Net zo ongeloofwaardig als het origineel,alleen nog wat slechter door het zeer matige acteerwerk.Eigenlijk best jammer want met een goed doortimmerd scenario viel van Red dawn nog best een leuke film te maken.Nu zijn een paar aardige actie scenes alles wat ons rest.
Captain Pervert
Ja ik snap ook niet hoe ze dit konden verneuken. Het enige wat cool is aan de 1984-versie is de cheesiness. Ik ben echt een sucker voor 80's cheesiness. Maar kwaliteit, heeft het niet. Moet toch niet moeilijk zijn een remake te maken die beter is, zou je denken. Nou...
oemoemenoe
de actie is mooi en goed gedraaid , de hoofdpersoon Jos Peck past totaal niet in de film met z,n geknepen hondeoogjes en depresieve blik...
ook het nationale gebla bla bla.. over Amerika en hun dappere Amerikanen ben ik nou wel klaar mee in dit soort films.
U96
man man juist deze film gezien en wat een oer domme amerikaanse film het lach er weer eens vingerdik op van " we zullen ze eens een lesje leren met ons groepje tegen de indringers (tegen een gans leger) "echt deze film is compleet onrealistisch echt deze film is geen halve ster waard !!!!
freek_93
Gewoon een lekker actie filmpje. Niet meer niet minder.
Wat is Josh Peck flink afgevallen zeg sinds ik hem lange tijd geleden voor het laatst in Drake & Josh zag!
Bigman74
Prima filmpje niks mis mee heb er mij prima mee vermaakt.
Van mij mag deel 2 ook komen hoor,
en dan ook deel 3 natuurlijk wraak op Noord Korea.
4 sterren van mij
Noodless
Het begin oogt nog goed, maar de film wordt zwakker naarmate het verhaal vordert. Dit is vooral te wijten aan de vele ongeloofwaardige actiescènes die de Wolverines uitvoeren. Het komt allemaal zo gemakkelijk over en de angst voor de bezetters is totaal niet aanwezig. Ook de cast kon me niet bekoren. Je hebt op geen enkel moment voeling met een bepaalde personage. Dus maakt het ook niks uit als ze het loodje leggen. Naar het einde toe wordt het verhaaltje wel heel snel afgehaspeld. Zwakke film ! 4/10
ILDIB
wanne klets.
Ze hebben zogenaamd honger en dorst want leven in bossen. Ze kunnen wel frank en vrij door stad lopen om bommen te plaatsen. Lijkt me dat ff boodschappen doen dan ook geen probleem is. .
Ik zwijg maar over de rest.
Ethicus
Nu op tv.. Ik heb 'm maar uitgezet. Echt een gedrocht van een film. Ik zal niet eens de moeite nemen om dit te beoordelen met sterren. Een fijne avond.
Tup&Joep
Niet bijzonder filmpje. Matige no-brainer. Als je niet veel verwacht, is hij nog wel te pruimen.
starsky87
Had er wel wat meer van verwacht, het is allemaal cliché en sommige dingen echt ongeloofwaardig.
Zo werden er naar mijn mening veel te veel Amerikaanse dingen gebruikt in het Koreaanse leger, enkel een andere vlag erop gemaakt
Al met al had er veel meer in gezeten. Desondanks kijkt ie wel snel weg.
Decec
Een goede actie/SF/thriller/oorlog film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Chris Hemsworth en Brett Cullen...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Heerlijk genoten...

Emperor
Drama / Oorlog, 2012

Gods and Generals
Drama / Oorlog, 2003
broer of zus relatieguerrilla warfarestrijdinvasionoorlogremakeguerrilla warfarelegerjingoismchauvinisim brothers