Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Dan Bradley
Met onder meer: Chris Hemsworth, Adrianne Palicki en Josh Hutcherson
Gesproken taal: Engels en Koreaans
Plot Red Dawn
"Welcome to the Home of the Brave"
Een Amerikaanse stad ontwaakt bij de surrealistisch aanblik van buitenlandse parachutisten die uit de lucht vallen. De Verenigde Staten blijkt binnengevallen te zijn en hun stad het aanvankelijke doelwit. Al snel worden de burgers gevangen genomen en is de stad door vijandelijke troepen bezet. Vastbesloten om terug te vechten zoekt een groep jonge patriotten hun toevlucht in de omliggende bossen, waar ze zich reorganiseren tot een guerrilla groep. Geïnspireerd door hun middelbare school mascotte noemen ze zichzelf de Wolverines, met als doel om elkaar te beschermen, hun stad te bevrijden en hun vrijheid terug te nemen.
Jed Eckert
Sgt. Maj. Andy Tanner
Mayor Jenkins
Julie
onemanorgy
Dit is geen topper, zeker niet. Maar zo bagger vond ik hem nu ook weer niet.
Nergens mee vergelijken, pot bier in de ene klauw, bak chips in de andere en hoppa; avondje simpel filmvertier.
GGG
Veel van verwacht qua trailer. Maar het was eens zo...mooie trailer slechte film. Als TV film was die wel aardig maar niet als bioscoop film. En dat eind...echt zo'n tomorrow when the war began.
Waku
Tegenvaller.
Zelfs als je gewoon een "verstand op nul en lekker knallen maar" film van te voren van verwacht stelt " Red Dawn" teleur.
Het is allemaal erg rommelig , je rolt van de ene explosie naar de volgende schietpartij .
Beetje fast food idee. Heel veel en vet eten en na afloop je eigenlijk nog steeds leeg voelen.
Het zinloze en belachelijke einde maakt de film er al helemaal niet beter op.
koolmeeskip
totaal niet spannend, inderdaad erg rommelig en gaat nergens over
jerry r
in deze tijd van Technology of War zijn de koreanen wel erg dom daargesteld.
of hebben die geen warmtecamera of infraroodcamera's of zo iets.
erg rommelig film.
pindope
het redelijk aanzien maar er g rommelig opgezet .. alsof ze alles in een film willen proppen .. Als het het beter was uitgewerkt enz was het wel goed .Leuk voor als je echt niets te doen hebt .
hendriks
ze moeten eens leren als ze een remake maken dat het de moeite waard moet zijn
de tijd ervoor nemen en geen zinloze troep maken
want dit haalt het bij verre niet van het orgineel
die was gewoon super goed opgezet
en dit is een aanfluiting rommelig en te gewild overkomen dat het goed moet zijn
neee het kan echt wel wat opleveren als je aan het orginele verhaal houd maar dit zonde weer
zoveelste flop van een remake
enige remake die me positief uitgevallen was is tot nu toe friday the 13th en house of wax verder stlet het weinig voor allemaal
dwid
Op de één of andere manier wilde ik deze erg graag zien, maar achteraf gezien begrijp ik echt niet meer waarom.
Wat een simpele en rommelige film, kon van sommige dingen geen hoogte krijgen.
Maarja, voor een tv-avondje kon die nog net door de beugel.
Le Professionnel
Ik heb in tijden niet zo,n slechte film gezien als deze uiterst simpel USA patriotisch filmpje zonde van mijn tijd geweest.
mnrk
Call of Duty Modern Warfare...... Dude we're living Call of Duty... It sucks.
Niet de remake die zou je verwachten maar slecht was t ook niet,gewoon leuk om gezien te hebben...
Het verhaal is een beetje rommelig maar ondanks dat zit er genoeg vaart in waardoor alles toch leuk weg kijkt...
Chris Hemsworth en Josh Hutcherson zijn wel op hun plek in deze film en worden prima bijgestaan door Josh Peck en de charmante Adrianne Palicki
...
skipy05
Ze goede film. Ik heb het originele niet gezien maar daar oordelijk ook nooit naar.
Verhaal is goed. Actie is erg vet. Acteurs doen het goed.
Van mij mag hij toch wel 30 min langer duren en meer afgerond verhaal.
Gewoon kijken en verstand op nul.
Verbaasd me eigenlijk niets dat jij deze film goed vond (het zou me verbaasd hebben als je hem slecht had gevonden). Het zijn inderdaad jouw soort "verstand op nul" films.
Le Professionnel
Het kleine beetje verstand wat ik heb had ik ook op nul gezet maar zelfs dan blijft het gewoon een Baggerfilm van de eerste orde.
Sergio Leone
Tien keer niks.
Het grootste manco is dat Red Dawn zich véél te serieus neemt: had het script geschreven als parodie met een paar domme oneliners en zonder "drama" en dit had een aangenaam fout schietspektakel kunnen zijn.
Nu voelt het hele opzet misplaatst aan: Korea en nog een paar landen vallen Amerika aan, enkele tieners leren echter vechten in een half minuutje en we zijn vertrokken voor anderhalf uur semi-heroïsch gelul waarbij zelfs famiale problemen nog aan bod komen.
Daarnaast is ook de cast geen klop waard. Sowieso is Chris Hemsworth de enige met een beetje charisma, maar qua acteren bakt ook hij er niets van. Tegenspeler Josh Peck is niettemin nóg honderd keer slechter.
De eye candy is dan weer een beetje beter in orde, al mag zo'n Isabel Lucas een booke meer eten 's morgens.
Verder oogt Red Dawn in alle opzichten erg B-film. Zo is ook de actie het vermelden amper waard: er wordt wat geschoten en af en toe is er eens een explosie'tje. Wie wie is speelt weliswaar geen rol want dat zie je toch moment.
Actarus
Het is natuurlijk allemaal pro-Amerikaans waarin al de macho's helden zijn, en je kan je daar aan ergeren...maar met verstand op nul moet ik zeggen toch goede actie gezien te hebben. Qua explosies en wapengekletter geen gebrek...doch mist ie veel om een topper te zijn...
Q Jones
Stiekem toch wel een pareltje.
Wat zou je doen als je land wordt aangevallen en je zit er zelf midden in. Dat is de vraag die red dawn je mee geeft.
De film begint realistisch en hoe veder de film vordert des te meer actie krijgen we voor geschoteld. Het idee van de film vond ik echt vet.
Op het begin zie je koreanen die met parachutes naar beneden komen vallen en in de vs beginnen te veroveren. Modern warfare toch??
De film volgt een groep jongeren die verzet gaan bieden tegen de bezetters. En dat brengt spectaculaire scenes met zich mee. De cast doet het overtuigend en we zien hierin veel nieuw talent uit voortkomen. Het stoerste personage is wel de veelste korte rol van Dean Morgan, wat een bad ass is die vent.
Kortom een vette film met een goed uitgangspunt en een orgineel verhaal. Zo mogen er meer gemaakt worden
Stiekem toch wel een pareltje.
Dat je kun toch niet menen, geef toe je was aan de drank
De film is juist totaal onrealistisch (Noord-Korea welke Amerika aanvalt middels parachutisten
) en de aanval met parachutes is niet echt modern Warfare. De laatste keer dat het in grote schaal is uitgevoerd was tijdens de 2e Wereldoorlog. Tegenwoordig heeft men helikopters welke troepen snel kunnen afzetten en ook weer oppikken !
Het verhaal is overigens niet origineel want dit is een remake. Het origineel is echt stukken beter dan deze film. Verder zijn er ook nog andere films geweest zoals recent "Tomorrow, When the War Began".
Q Jones
Hahaha die koreanen wilde gewoon een vette entree hebben. Ik vind dat die scene er goed uitziet en zeer geloofwaardig over komt. Het orgineel nooit gezien maar ik bedoel kijk naar het bioscoop aanbod van tegenwoordig. Daar steekt dit dan wel weer bovenuit qua orginaliteit. Die andere films ken ik niet
Rdruppers
Ik vond de film best leuk om te zien. Hij was onrealistisch, maar verhaallijn was best goed.(ieder zijn eigen mening).
Ik denk dat er nog een deel 2 aankomt van deze film.
4 sterren.
Als het om een film over de 2e Wereldoorlog zou gaan wel. Maar nu niet meer en zeker niet met Koreanen (het zou geloofwaardiger zijn als ze Amerika zouden binnen vallen met Kia's). De kans dat een Koreaans militair transportvliegtuig het Amerikaanse luchtruim zal binnendringen is niet geloofwaardig. En dan reken ik nog niets eens de enorme afstand welke het vliegtuig moet overbruggen om van Korea tot Amerika te komen. Waarschijnlijk zou de hele vloot al ergens boven Japan of vanuit Hawaii onderschept zijn.
Q Jones
Ga je dan mee maken we onze eigen film theunissen and Q Jones attacks korea
pvl63
Een remake van de 1984 versie. Stelt weinig voor deze puberfantasie. Alsof het een videogame betreft zo vechten de lokale American Football jeugd tegen de Noord Koreanen. Spannend, veel geschiet en weinig verhaal.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Emperor
Drama / Oorlog, 2012

Gods and Generals
Drama / Oorlog, 2003
broer of zus relatieguerrilla warfarestrijdinvasionoorlogremakeguerrilla warfarelegerjingoismchauvinisim brothers