• 9.176.113 stemmen

Trouble with the Curve (2012)

Drama / Sport | 111 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: Robert Lorenz

Met onder meer: Clint Eastwood, Amy Adams en Justin Timberlake

Releasedatum: 29 november 2012

Plot Trouble with the Curve

"Whatever Life Throws at You."

Het verhaal richt zich op Gus, een oude scout voor de Atlanta Braves met gezichtsproblemen. Zijn dochter Mickey aanvaardt tegen haar zin om zijn ogen te zijn op een cruciale rekruteringsmissie. Ze worden bijgestaan door Johnny, een scout van een rivaliserend team, die altijd erg loyaal ten opzichte van Gus is geweest.

avatar van danick61

danick61

mooie film, zelfs mn vrouw die geen verstand heeft van baseball vond het leuk!!!

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goede film, niet iets echt bijzonders qua verhaal. Prima acteerwerk.

avatar van hkoster16

hkoster16

film begon lekker met een mopperige eastwood (zoals hij zo goed kan). toen de romance begon te lopen werd het allemaal wat minder.

avatar van b00ts

b00ts

Net een voldoende. Vol met clichés. Vanaf het moment dat de te scouten speler in beeld komt, is het verdere verhaal van de film wel duidelijk.

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooi verhaal, prima vertolkingen, de prent kon me wel bekoren.

Clint Eastwood in een rol die hij de laatste jaren wel goed onder de knie heeft, die van een ouwe brompot, maar hij doet dat uitstekend.

Ook Amy Adams en Justin Timberlake zijn goed, niets op aan te merken.

Het verhaal dan, typisch Amerikaans, een beetje voorspelbaar, maar zeker niet saai.

Voor mij krijgt deze film een dikke voldoende.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2048 stemmen

Captain Pervert schreef:

Tsja. Baseball.

Voor mijn gevoel zijn eind jaren 80, begin jaren 90 enorm veel sportfilms gemaakt in de USA. En uiteraard niet over tennis of voetbal (door Amerikanen bijna spottend soccer genoemd), maar uitsluitend over Amerikaanse sporten zoals Nascar, baseball, ijshockey en vooral: American football. Sommige heb ik gekeken. Days of Thunder is voor iedereen leuk, of je nou van Nascar houdt of niet. Maar de meeste liet ik links liggen.

En nu komt Clint, 1 van mijn 5 favoriete acteurs aller tijden, met een baseball film. Op zijn ouwe dag. Op een ander forum zei iemand: Gran Torino had voor Eastwood moeten zijn wat The Shootist voor John Wayne was. Letterlijk zijn laatste film en eentje waarin hij nog een stervende man speelt ook. Kan het mooier?

De afgelopen 20 jaar zijn ook de door Clint geregisseerde films niet onverdienstelijk. En, soms zelfs voorzien van een gevoelig thema of gewaagde boodschap. Of het nou ging om het laten zien van menselijke Japanners op Iwo Jima, of kindermisbruik, of morele dilemma's over euthenasie. Clint maakte er een film over.

En dan komt zo'n voorspelbaar niemendalletje als dit. Nou Clint, steek het in je reet, ik wacht wel tot je 90 bent en met Dirty Harry 6 komt. Want deze prutfilm over een sport die me niet boeit, dat kan toch onmogelijk een waardig afscheid van Clint als acteur zijn.

(Overigens wel respect dat hij op zijn ouwe dag nog hard werkt, duidelijk wel liefde voor zijn vak. Cultheld Sean Connery ging op zijn 70e met pensioen. De denten waren binnen, fuck de filmwereld. Klojo.)

P.S.

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat deze film erg succesvol wordt in de bios buiten Amerika. Of je moet al diehard fan zijn van Clint of van baseball. Of je moet al zo'n Pathe unlimited pasje hebben en je hebt alle andere films al gezien.

Goed, ik heb hem toch maar gekeken. In het vliegtuig. Nadat ik al 3 andere films had gekeken.

En het is geen slechte film, maar hij weet ook nergens te verrassen. Dat is wel jammer. Maar wat je ziet, is degelijk. Clint is weer een oude brompot. Timberlake acteert niet slecht. Het verhaal is oké. Leuk rolletje van Goodman en aardige bijrol van Robert Patrick.

Maar ik hoop dat Clint nog betere dingen gaat maken want hiermee wil ik hem niet herinneren als de beste man heengaat.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Dit is best een goede film. Clint Eastwood speelt een erg grappige brompot. Amy is leuk om naar te kijken. Justin is oké. Verder duurt het verhaal veel te lang en hangt de film van de cliche' s aan elkaar. Maar goed. Best leuke cliche's.

avatar van Rodger

Rodger

Mooie film, heeft even een opstart nodig, maar dan is het best goed.

Clint Eastwood weer in zijn beste rol als mopperende oude man...

3.5

avatar van DBTim

DBTim

Niet slecht, maar ook niet goed.

Het springt in het begin een beetje van de hak op de tak. Daarna begint er steeds meer een lijn in het verhaal te komen.

Alleen vond ik sommige stukken meer opvulling van en voor de film dan dat het daadwerkelijk iets toevoegde. Bijvoorbeeld de dochter en haar werk. Ook het stukje dat paps vertelde dat ze vroeger een keer is betast wordt even tussen neus en lippen door verteld en daarna wordt er niet meer over gesproken of aandacht aan besteed.

Justin Timberlake voegt ook niet echt veel toe. Wat resteert is Eastwood die weer een heerlijke, ouwe chagerijn speelt. Hij heeft weer een paar leuke one-liners en het blijft gewoon altijd tof om naar de beste te man te kijken.

Al met al wel een redelijke film, maar niets bijzonders.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Prachtige film met uiteraard een erg goeie rol van Clint Eastwood. Best een goeie cast met oa. John Goodman, Justin Timberlake, Robert Patrick, Amy Adams en Ed Lauter. Timberlake acteert beter dan dat zijn muziek gelukkig is (kwestie van smaak natuurlijk), en ik begin op film gebied hem redelijk te respecteren. Hij flikt eigenlijk een beetje hetzelfde als Mark "Marky Mark" Wahlberg als hij op deze manier doorgaat.

Het verhaal komt traag op gang, maar hield mij wel in zijn greep. Een brommende Clint met de meest geweldige uitspraken. Het acteerniveau ligt op een tamelijk hoog niveau. Ik vond die knul die die dikke honkballer speelde (die gescout werd) een hele goeie rol spelen, je begint gewoon een hekel aan hem te krijgen.

Al met al een prachtig liefdes/sport/drama film met een geweldige Clint Eastwood. 4* AANRADER! als je van dit soort films houdt.

avatar van NERD

NERD

Begin de laatste tijd steeds groter fan te worden van Clint Eastwood als acteur. Op zich wel opmerkelijk dat ik nu pas fan wordt van een acteur die al 65 jaar in films speelt. Hij speelt de oude man (die hij is) gewoon erg erg goed. Gran Torino was een topfilm, ook in deze film is hij weer erg goed als norse oude kerel. Geen veelzijdig acteur, maar top in dit soort rollen. Verder een goede film met een lekkere feel. 3,5 sterren.

avatar van laurel

laurel

Heerlijk die ouwe mopperkont, en daarbij een prachtige film. Inderdaad misschien niet zijn beste, maar het blijft Clint Eastwood kwaliteit en die is eigenlijk altijd goed. Net als Freddie Mercury in de muziek altijd goed is (geweest en nog steeds de beste), maar dat terzijde.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

What are you all staring at? I'm not a pole dancer.

Clint Eastwood (Gus) op zijn best als baseball-scout. Een oude humeurige mopperkont die ,zo lijkt het,alleen oog heeft voor baseball. Met het ouder worden , gaat zijn zicht drastisch achteruit en vraagt zijn beste vriend (leuke bijrol van John Goodman) aan Gus's dochter om haar vader bij te staan. De nieuwe generatie in de club waar Gus onder contract ligt proberen hem aan de kant te schuiven. Matthew Lillard speelt natuurlijk de rol van het irritant betwetertje. Ik weet niet hoe het komt, maar die vent heeft gewoon de uitstraling om zo'n vervelend ettertje neer te zetten

Ondanks de enorme clichés en opeenstapeling van voorspelbare verlopen, heeft deze film mijn aandach tot het einde kunnen vasthouden en vond ik het een aangename film om naar te kijken. De slechte vader-dochter relatie, wat eigenlijk het hoofdonderwerp is in deze film, komt natuurlijk picobello in orde op het einde, de betweterige nerd wordt vanzelfsprekend op zijn plaats gezet en de laan uitgestuurd, de advocaat die zich slinks in de plaats gewrongen heeft van de dochter om een baanbrekende zaak te leiden maakt er natuurlijk een soepje van en de dochter vindt haar prins op het witte paardje ook in de loop van het verhaal. Zo voorspelbaar, maar voor één keer niet storend voor mij.

Misschien een teken van mijn goede smaak, maar ik had pas op het einde door , dat de andere scout Justin Timberlake was Al bij al vond ik hem toch een puike prestatie leveren hier en eventjes kwam het woord "acteertalentje" in me naar boven. In ieder geval was hij hier meer overtuigend dan in "In Time" en is hij sowieso meer te pruimen dan 50Cent in whatever film. Amy Adams vertolkte de rol van tienerdochter ,die meer baseball kennis in zich heeft dan het zo zou lijken , prima en is dan ook nog eens leuk om naar te kijken. En Robert Patrick heeft de eer om de meest bevredigende actie in de hele film te vertolken nl. de gluiperige Philip ontslaan.

Al met al, een mooi onderhoudend romantisch drama.

avatar van BBarbie

BBarbie

Mooie film met een tamelijk sjabloonachtige ontwikkeling van het verhaal. Na een rustig begin, krijgt de film in het tweede deel wat meer venijn en meer vlees om de botten. De tweede helft zorgt ervoor dat mijn waardering uiteindelijk op 4* uitkomt. Sommige zaken zie je ver van tevoren aankomen. Wanneer de pindaverkoper tijdens de training een zakje pinda’s snoeihard en haarzuiver aangooit, weet je dat die jongen verderop in het verhaal nog een rol van betekenis gaat spelen.
Clint Eastwood speelt gewoon zoals we hem uit meerdere films kennen, al begint met het klimmen der jaren de neiging tot schmieren wel enigszins toe te nemen. Ook Amy Adams zet –inclusief haar altijd innemende uitstraling– een hele mooie rol neer. Na een wat aarzelende start in wat minder bekende films begint zij zich langzaam maar zeker te ontwikkelen tot een van de betere actrices van de Amerika, die tegenwoordig regelmatig in topproducties te zien is. Gelukkig maar.

avatar van Decec

Decec

Een mooie drama/sport film...

Mooi verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk oud bekende acteur Clint Eastwood (leeftijd 84 jaar)...

En ook nog meer bekende acteurs Ed Lauter (overleden), Matthew Lillard

en John Goodman...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid

(Dolby Digital 5.1)...

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Au. Het laatste kwartier is zeker een hele ster aftrek, wat een verschrikkelijk overbodige en ongelofelijk clichématige samenloop van dingen. Je zou je voor minder al schamen.

Daarvoor is de film toch ook al moeizaam. Het gegeven van vader en dochter is te schematisch en zwak. De honkbal wereld komt nog het best uit de verf en daar heeft de film wel te leiden dat het een jaar ervoor veel beter werd gedaan. Clint is nog niet helemaal klaar geloof, want dit zou een ernstig verzwakte zwanenzang geweest zijn. Hij is overigens wel héél erg oud inmiddels. Gran Torino was beter geslaagd met zijn zelfspot.

Én: voor het eerst dat Justin Timberlake mij minder overtuigt. Ook dat nog.

avatar van Movsin

Movsin

Late-carrière rol voor Clint Eastwood in een film die bijlange het niveau niet haalt van bijvoorbeeld een "Gran Torino".

Voorspelbaar en amper boeiend.

avatar van Fryce

Fryce

Best ok allemaal, niet veel meer dan dat, spel hapert af en toe.

avatar van Leno

Leno

Slappe film waarin Eastwood voor de zoveelste keer weer een oude mopperkont speelt. Was dan achter de camera gebleven.. Het voorspelbare verhaaltje kibbelt voort zonder dat er iets interessants gebeurt totdat ineens alles goed komt natuurlijk. Vergezocht, onlogisch (wat doe je met zo'n pa?) en saai.

avatar van Zizzo

Zizzo

Mochizuki Rokuro schreef:

Helemaal mee eens, jammer.

avatar van Theunissen

Het is inderdaad een behoorlijke slappe voorspelbare film en het bevat ook nog een rollercoaster aan clichés. Het beste kun je deze film dan ook bekijken met een teiltjes erbij, voor het geval je weer eens over je nek gaat bij een volgende cliché (eigenlijk vanaf de eerste tot de laatste minuut).

Het cliché (een van de vele clichés) verhaal is ook weinig bijzonder en heeft veel weg van een dertien in een dozijn drama film welke geschikt zou zijn voor een televisiezenders als RTL4 of Omroep MAX. Zelfs Clint Eastwood weet deze film niet naar een hoger niveau te tillen, want hij speelt weer de typische norse mopperende oude man die hij in zijn vorige films al vaker heeft gespeeld. Dat is inmiddels behoorlijk afgezaagd en nu eigenlijk ook flauw geworden. Omdat er eigenlijk niets bijzonders gebeurt is de film ook behoorlijk langdradig en saai. Het enige pluspunt van deze film was misschien nog wel Amy Adams die er leuk uitzag en nog enigszins verdienstelijk speelde.

Het vreselijke einde wat zomaar uit de lucht viel was flauw en zeker het gedoe met de "pinda-boy" die opeens na 90 minuten, terwijl hij van te voren maar in één hele korte scene te zien was, het verhaal naar een eind goed al goed einde brengt als pitcher was te belachelijk voor woorden

Ben je opzoek naar een feelgood film om je op te vrolijken, dan kun je deze film zeker bekijken. Maar aan mij was deze troep duidelijk niet besteed.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Super cast, en wederom een mooie en goede film van/met clint eastwood

avatar van scorsese

Aardige film over een oude baseball-scout die hulp krijgt van zijn dochter op zijn oude dag. De vader-dochter relatie is nogal clichématig (wat eigenlijk ook geldt voor de rest van de film). Het kijkt allemaal wel gemakkelijk weg en hier en daar een aantal mooie momenten. Verder een fijne cast met aardig wat bekende namen.

avatar van DVD-T

DVD-T

Heel erg degelijke film die op momenten wat steekjes laat vallen en wel heel erg gaat voor het bekende formulewerk.

En dat is niet altijd erg. Zolang het maar werkt en op een leuke manier gebracht wordt. Eastwood wordt duidelijk erg oud. Zoals de film al zegt is het tijd om hem qua acteren iig. met pensioen te sturen. Hier acteert hij in bepaalde scenes aardig maar zijn trucje van de norse oude man spelen is hier al aardig achterhaald en word op bepaalde punten zelfs erg vervelend.

Degene die de film red en naar een hoger niveau tilt met een prachtige prestatie is Amy Adams. Ze is een prachtige verschijning met heel wat acteerkunstjes in huis. De laatste jaren toch enkele erg goede prestaties neer gezet. Ook Timberlake doet het aardig al doet hij het niet aan de top van zijn kunnen.

Het verhaaltje is leuk als je van Baseball houd + dat het verhaal er om heen een beetje uitgekauwd is. Maar wordt toch nog best leuk gebracht zonder echt verrassend uit de hoek te komen. De film wordt daardoor wel erg op safe gespeeld. Toch weet deze slowburner lekker verteld en zorgt het toch nog voor vermaak.

avatar van Zandadder

Zandadder

Helaas erg veel cliché's...
Ik hou van baseball maar
Clint Eastwood die staar heeft en alles in huis omver loopt, zijn auto niet door de garage krijgt en het eten laat aanbranden.
Zijn dochter die net als jurist is aangesteld, maar overdag bij honkbalwedstrijden en 's avonds in de kroeg te vinden is.
Gezeik over een onvolmaakte jeugd in bars omdat pa in het sportwereldje zit.
En dan het zwakke einde waar Eastwood, een scout met staar en ballen "hoort" eerst afgeschreven is, maar dan een nieuw contract krijgt.

De referentie naar de vergelijking tussen De Niro en Ice Cube was wel leuk omdat Timberlake zelf ook zingt en acteert. Beiden niet onverdienstelijk.
Slechte film.

avatar van K. V.

K. V.

Ben niet echt een sportfan, maar toch deze eens geprobeerd en vond het wel een goeie film. Het verhaal was boeiend gebracht en de cast deed het ook prima. De film zag er verder prima uit.

'k had geen grote verwachtingen, maar vond hem wel het bekijken waard, 'k heb me er niet mee verveeld.

avatar van IH88

IH88

“What do you say now, jackass? That's know as, trouble with the curve.”

Fijne film. Zet de oude knorrepot Eastwood en de sprankelende Adams als vader/dochter tegenover elkaar, en je krijgt een prima feel good film over een problematische vader/dochter relatie en veel honkbal. Als regisseur weet Lorenz een luchtige sfeer te creëren, maar daaronder gaat ook veel opgekropte emotie schuil. Prima geacteerd door Adams. En de chagrijnige Eastwood weet toch altijd wel een lach op je gezicht te toveren met zijn droge oneliners. Prima bijrollen ook van JT en Patrick. Het einde hangt van toevalligheden aan elkaar, maar door het innemende spel van de acteurs zit je er met een glimlach ernaar te kijken.

avatar van jippie2010

jippie2010

Gatsie, wat een nare nasmaak.

Lange tijd is het prima, een alleraardigst drama.

Eastwood is wat vermoeiend, maar ach, het verhaal kabbelt leuk voort.

Gewoon een gemiddelde film.

Tot het vreselijke zoetsappige én ongeloofwaardige einde.

Voorspelbaar, onnodig, en eerlijk gezegd te makkelijk afgeraffeld.

Een lichte onvoldoende is nog genadig. *2,5

avatar van YSV

YSV

Eastwood in deze film 82. Respect.

Maar om nou een rol te spelen van een man die dreigt zijn baan te verliezen. Tjonge. Voor zijn leeftijd erg vitaal. Maar om te laten denken dat hij nog niet de leeftijd heeft met pensioen te gaan....

avatar van kinkymen

kinkymen

Aardige film, maar zoals al gezegd redelijk voorspelbaar.

Af en toe probeert Eastwood nog zijn 'Dirty harry' oneliners te geven, maar op deze leeftijd komt het toch iets anders over.

avatar van dickytator

dickytator

Clint Eastwood is de Woody Allen van de "cowboys"

What you see is what you get.

En ik bedoel dit op een {film)bewonderingswaardige manier!

DickyTator

avatar van macrobody

macrobody

Niet onaardig maar oh zo voorspelbaar allemaal. Het is vanwege de acteurs en actrices dat ik het een ruime voldoende geef.

avatar van AngelicV

AngelicV

Ode aan het inzicht van de oude garde die live and face to face prefereert boven de digitale wereld. Eastwood acteert weer zoals hij alleen dat kan.