Death Race: Inferno (2013)
Genre: Actie
Alternatieve titel: Death Race 3: Inferno
Geregisseerd door: Roel Reiné
Met onder meer: Danny Trejo, Ving Rhames en Luke Goss
Plot Death Race: Inferno
"Welcome to the Inferno"
De veroordeelde moordenaar Carl Lucas alias Frankenstein is een superster, die in het wrede racewereldje van de gevangenis bekend staat als Death Race. Slechts één zege verwijderd van de vrijheid voor zichzelf en zijn pitcrew, wordt Lucas in een geheel nieuwe wedstrijd gegooid, nog wreder dan alles wat hij heeft meegemaakt. In een poging om zichzelf en zijn team in leven te houden, moet hij het opnemen tegen de meest meedogenloze tegenstanders in een helse race dwars door de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika.
Carl 'Luke' Lucas / Frankenstein
Lists
Amber
New Doctor
Starmaster501
Deel 1 was geen verkeerde film, lekkere rondvliegende auto's en mooie meiden en leuke actie. Deel 2 had dit zelfde, in iets mindere mate, maar was nog wel leuk, ook vanwege Trejo erin. Deel 3 wordt misschien wel een goedkoope Blu-ray aanschaffing.
jarno1975 (moderator series)
jarno1975 (moderator series)
mcdaktari
Hier verwacht ik niet zo heel veel van, en aangezien de meeste films van Roel Reiné al niet om over naar huis te schrijven zijn zal Death Race wel niet veel beter zijn.
xaid
En toch blijf ik dit leuke films vinden
misschien een iets te hoge score naar andere meningen maar ik zou zeggen deel4??? bring it on
ipman-99
"An All-New Movie." ... " !!!
Fantastische Actiefilm !!! "Death Race 3" is het geweldige nieuwe deel 3 van deze heerlijke adrenaline Actiefilms! Opnieuw vette actie, seks en naakt, heel wat schaars geklede dames ! Heerlijke cast met ondermeer Luke Goss, Ving Rhames, Danny Trejo en Tanit Phoenix. Het machogedrag is opnieuw volop aanwezig net zoals de heerlijke races op leven en dood ! Dit is alweer een heerlijke adrenaline Actiefilm die niks meer wil zijn !!!
xaid
Luke goss verdient sws goede films vind ik , ik vind hem een goede actie-acteur . Ving Rhames blijft in mijn ogen ook een geweldig. Danny Trejo gaat mij nooit meer overtuigen vind/vond hem altijd al beroerd acteren ook hier in DR3.
TheThirdMark
"An All-New Movie." ... " !!!
Sex en naakt? Heb je de film wel gezien? Het was wel aanwezig, maar daar is alles wel mee gezegd.
Wat dus een dikke + is voor deze film! Het was niet nodig om de ''aandacht'' erbij te houden.
Wat een film. En wat een dik vet einde! Alleen al voor het eind, waarbij alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen en waardoor Death Race 1 ineens 100% verklaard wordt!
Er zal vast wel weer een vervolg op komen, maar ik ga mij nu echt afvragen hoe!?!?
Luke Goss heeft Death Race 2 en Death Race 3 compleet gemaakt als laatste prequels voor het voorschot van Death Race 1, Jasan Statham heeft Death Race 1 afgemaakt. Allebei zijn ontsnapt en leven in 'vrede&veiligheid''. De enige correlatie tussen de 2 ''reeksen'' (als je daarover mag spreken) is Dougray Scott in de rol van de tussentijdse Frankenstein. En hij is nu niet echt een personage waar je een film over maakt voor een Death Race.
Hoe dan ook, als DR4 om en nabij hetzelfde is als DR1 t/m DR3 dan zit ik weer vooraan!
dwid
Vermakelijk over-the-top actiefilmpje, die leuk is voor een keer tussendoor...
Testa-Rossa
Een overdaad aan totaal kansloze slomo's variërend van de 2 hoofdrolspelers die elkaar enkel aankijken, auto's die gewoon een bocht maken en nog een reeks aan totaal willekeurige slomo's waarin niets te zien is.
Daarbij een erg rommelige montage en een enorme berg fouten, uitgeschakelde auto's die opeens weer vrolijk meerijden (de vrachtauto met de tank turret), op kant geslagen auto's die per camera punt opeens 90 graden gedraaid zijn (de auto van Olga vlak voor de botsing), enz. enz. enz.
Nee een hoogvlieger is het zeker niet, en de bekende klachten over het werk van Reiné zijn hier ook wel weer te vinden.
Máár wat een fantastisch sfeervolle actiefilm! En wat is die gevangenis fenomenaal zeg! Gewoon hyena's als waakhonden (die gevoed worden met het stoffelijk overschot van de dode gevangen), gevangen die in een rad rennen om stroom op te wekken, fantastisch! En dan de pletscene met de cameraman, de vlammenwerper op de BBQ van de Afrikanen.
En dat alles met een goed verhaal ook nog en een dikke knipoog naar Mad Max Road Warrior.
Voor mij 3,5* en ik vind het echt jammer van de eerder genoemde knulligheden want dit had anders zeker mijn persoonlijke top 10 2013 gehaald
maar evengoed een aanrader!
Ik begin de "Death Race" films steeds beter te waarderen. Dit was best een aardig vervolg en de kracht hierin ligt mede omdat het vrijwel om dezelfde cast gaat als in de vorige film. Dus een flauwe introductie van de karakters is niet meer nodig en het verhaal begint daardoor ook min of meer direct. Het verhaal vond ik eigenlijk best leuk gevonden en met name de uitvoering was goed. Dat laatste vooral door de vele actie (geregeld best hard), de fraaie vrouwen maar ook door een paar nieuwe karakters die voor de nodige humor zorgen zoals Jeremy Crutchley als de geflipte "Psycho". De cast deed het leuk (met name de hoofdrolspelers) en visueel (fraaie locatie) zag het er ook allemaal best fraai uit. Kortom gewoon een weer leuke actiefilm die zich lekker wegkijkt en eigenlijk nergens verveld. Op naar het 4e deel.
Raymondhvh
het concept is zo gruwelijk goed van deze film
het is dan ook het enige positief plus punt van de film.
de effecten (dat meisje dat overrede werd) zijn zo nep als het maar zijn kan.
de "bad guy" zegt 100x hoe awsome die het vind.
zo ook bij de scene dat de blonde vrouw dus overrede word. waren ze dik 2 minuten aan het stilstaan. / rondjes draaien ect. en op het moment dat ze dood was komt in 1 keer iedereen aangereden. wat hebben die dan die 2 minuten lopen doen? het is toch een race?
en zo ook de slechte introductie van de rijders ect.
of nutteloze berichten als "voor extra geld krijg je camera in de auto"
het is een goed idee maar veel slechter kan je het niet uit werken. ook het acteren is totaal crap.
en zo ook de zeer slecht gemaakte effect van de raket. die zogenaamd door gebouwen kan vliegen en als je bukt rustig om draait om je alsnog te raken. heel jammer.
geef dit concept aan iemand die het goed kan uitwerken. met meer verhaal en betere races en humor. en je kan een dikke 5 sterren film maken
rugbyer10
Lekkere actie film, niet hoogstaand, acteerwerk matig, maar totaal wel weer het wegkijken waard.
mcdaktari
Wel eens van spoilers gehoord Raymondhvh...
ach dat hele spoiler gedoe, als je niet te veel wilt weten dan lees je toch alleen boven bij de film waar het verhaal over gaat. Zo doe ik dat meestal en ik kijk hoeveel sterren er gemiddeld gestemd word. Al zegt dat ook niet altijd alles, maar als een film bijna alleen maar hoge stemmen krijgt dan weet je dat het geen hele slechte film kan zijn.
Te erg voor woorden wat een drama (letterlijk) en ook nog eens zeer rommelig , zier er verder ook uit als een B-film uit de jaren '80 en dat bedoel ik niet positief.
Starmaster501
Oke, da's mooi dat je zo denkt, maar zou je misschien spoilertags willen gebruiken?
Raymondhvh
Whoops.
er staat geen edit meer bij.
maarja je leest dan zelf ook door.
als ik beging met de bad guy spoiler en daarna naar de blonde vrouw. dan heb je toch al door dat ik nog meer veraad :$
Testa-Rossa
die chinees was toch kapot gesplettert in een ander deel ??
Uhm 14K (zo heet ie geloof ik) gaat in dit deel toch helemaal niet dood?

Als je de regels niet wil opvolgen, schrijf je dan uit.
Spoilers in spoilertags, zoals het hoort. Zodat je het voor anderen niet verpest.
Testa-Rossa
die chinees was toch kapot gesplettert in een ander deel ??
Ja maar dit is een prequel, dus gebeurt vóór het eerste deel met Statham.
Death Race 1 = Death Race 3
Death Race 2 = Death Race 1
Death Race 3 = Death Race 2

TomPSV
Deel 1 en 2 niet gezien, maar volgens mij is dat ook niet echt nodig. Het leek me wel een leuke film voor een avondje vermaak. Daar is de film toch niet echt in geslaagd.
De race zelf was nog wel leuk en ook de omgeving was mooi, maar verder was het toch vooral erg rommelig. Er zaten een aantal hele onlogische dingen in die hierboven ook al worden benoemd. Ondanks een paar aardige stunts zag het er allemaal vrij goedkoop uit. Het verhaaltje zelf kon me ook niet boeien en het einde was eveneens vrij slap. Vooral omdat ze de hele film nog even gingen uitleggen.
Dit is dus niet echt een film voor mij en ik heb door dit deel nou ook niet echt zin gekregen om de andere delen te gaan kijken.
Testa-Rossa
Je zou de eerste Death Race (2008) evt. nog kunnen proberen, die gaat qua verhaal verder waar deze is opgehouden.
En dat is dan ook gelijk de enige link tussen de beide, verder een compleet andere (wat gerenomeerdere) cast, andere locatie, andere auto's, andere regie, rustiger camerawerk en een stuk minder continuiteitsfouten.
Eigenlijk ook gewoon wel de betere film (staat hier op MM dan ook met een waardering van 3,4 ofzo i.p.v. de 2,6 van DR3). De eerste is gewoon een gedegen/serieuze actiefilm waar deel 2 en 3 meer absurde B-films zijn voor een klein publiek liefhebbers (waaronder ik
HALVE TAMME. (moderator series)
Death Race: Inferno (2012) is een film die mij een leuke avond heeft bezorgd,niets meer en niets minder.
edwin1205
myster01
geweldige actiefilm. heerlijk voor een avondje op de bank.
en deel vier zit er zeker niet meer in nu? jammer!
anders zit ik weer vooraan

Death Race 4: Beyond Anarchy
2018

Death Race 2
2010

Death Race
2008

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Undisputed III: Redemption
Actie, 2010