• 9.379.546 stemmen

Met onder meer: Hugh Grant, Liam Neeson en Colin Firth

Gesproken taal: Engels, Frans en Portugees

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Love Actually

"The ultimate romantic comedy."

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.

avatar van rolexa

rolexa

Mijn all time favorite feel-good-movie!

Geweldige cast, Britse humor, romantiek, heerlijk!

Zit je in een feestdagendip, zet deze film op en je bent weer blij.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Een film die ik nooit wilde zien. Nadat ik van de week mijn televisie aanzette en langs deze film kwam, zag ik dat Elisha Cuthbert hierin speelt. Tja, dan wordt het wel erg verleidelijk. Een vriendin gebeld die had hem uiteraard in de kast en gekeken. Ik moet zeggen, het was best aardig. Ik vond het geen topfilm, maar er zaten erg leuke momenten in. 3,5 ster.

avatar van Hann!

Hann!

Super film!

humor & romantiek kan niet beter!

Goede acteurs

En dat Hugh Grant er in speelt maakt het natuurlijk extra leuk!

avatar van Esther_ke

Esther_ke

Super goede film. Romantisch, grappig en op het einde ontroerde hij mij zelfs een beetje

Ik heb al bij veel mensen gelezen: ‘Geweldige cast’ en hier ben ik het volledig mee eens!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

''Love Actually'' heeft veel bekende acteurs waaronder : Liam Neeson, Hugh Grant, Colin Firth, Laura Linney, Alan Rickman, Rowan Atkinson en Keira Knightley en spelen allemaal stuk voor stuk érg Goed .

De Film weet redelijk te boeien maar ik vind hem ook weer niet zo heel speciaal als ik heel eerlijk mag zijn ik denk dat de Film namelijk vooral is geschikt voor de fans van Romantische Films.

Over het algemeen vind ik de Film zelf 3* waard maar ik doe er nog een halfje bij voor de Acteurs en dan bedoel ik met name Alan Rickman.

avatar van Rephlex

Rephlex

Mja... m'n testosteron-niveau zal wel iets te hoog liggen voor een zoetsappige kwijlfilm als deze dan...

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Rephlex schreef:

Ben ik dan de enige die deze film ontzéttend ergerlijk vond?

Mijn vriendin en ik hadden wat te vieren, en zij wist nog wel een leuk filmpje.

Ik kon me na een uur niet meer inhouden en heb dan ook mijn walging uitgesproken; waarna ik alsnog toestemming kreeg de film af te zetten.

Zelden zo'n saaie film gezien. Waar er al sprake was van een plot was deze erg doorzichtig en ontstane verhoudingen zijn van kilometers afstand al te zien.

De gehele film leunt op filmische clichés, valse sentimenten en makkelijke 'humor'.

De muzikale invulling was ontzettend oppervlakkig en kwalitatief om te huilen.

Het acteerwerk maakt dat ik er geen 0,5 van maak; op Hugh Grant na... wat een tegenvaller dat hij in deze film zijn (gebrek aan) acteertalent mocht tentoonstellen.

Categorie 'Jeuk' wat mij betreft.

Nee dat ben je niet. Ik vond er ook geen barst aan. Jammer dat Grant zich voor zo'n saaie slappe film leent. Meer een film voor K3 liefhebbers. Kijk maar naar de leeftijden van de meest (vrouwelijke) stemmers. Bah, bah en nog eens BAH!!

avatar van Dk2008

Dk2008

Hoofdzakelijk gekeken vanwege Hugh Grant die de film nog leuk maakt. Rowan Atkinson was echt overdreven. Overgangen naar verschillende personages zeer verwarrend. 2.5 dus dankzij Hugh Grant maar verder matige film.

avatar van The Oceanic Six

De film blijft gewoon net zo mooi als de vorige keer toen ik deze zag, een kleine 2 jaar terug.
Laatst die draak van een film die ze Alles is Liefde noemen bekeken en die valt echt 100x in het niets vergeleken bij deze schitterende, emotionele en grappige film.
Alles klopt aan LA: De verhaallijnen zijn bijna allemaal erg goed en ontroerend, de soundtracks zijn heel heel mooi, helemaal de titelsong Christmas is all around, de acteurs zijn allemaal gekozen voor de goede rol en de dialogen zijn gewoon goed. Soms ontroerend, soms grappig, soms genant maar ze passen allemaal waar ze moeten.
Mijn favoriete verhaallijnen zijn er een paar. Zo vind ik het verhaal van de Engelse schrijver en zijn Portugese dienstmeisje erg mooi. Hij kan geen Portugees, zij geen Engels en toch vallen ze voor elkaar. Ook het verhaal van de stiefvader en zijn zoontje, waar de moeder kort terug is overleden is erg mooi. Hij valt op een klasgenote en wilt alles eraan doen haar te imponeren. Ook die van Hugh Grant als minister-president die op zijn vrouwelijke bediende valt is erg goed. Zeker hoe dat verhaal afloopt, prachtig! En door de hele film krijg je die cynische rockster die aan lager wal was geraakt maar nu met een best wel matige remake weer op 1 staat te komen te zien; prachtig gedaan!

Kortom, ik heb wederom net zo genoten als de keer ervoor. Toen gaf ik al 4,5/5 en die blijft nu zeker staan.

avatar van KaniBiatch

KaniBiatch

OOO deze film is zo leuk... had hem gezien en wou em daarna gewoon nog een keer zien. Het boeiende is dat het zo ontzettend veel verhaallijnen heeft en toch is het niet confusing. Alle verhaallijnen zijn dan ook even leuk of verdrietig. Alle acteurs speelden goed en ik heb er gewoon ontzettend van genoten en ga hem zeker nog vaker kijken.

timburton

Ik snap de link niet naar de foto met Bill Nighty & Atkinson op de voorkant. Ze komen elkaar niet eens tegen in de film.

Leuke gezellige film overigens.
Maar had er eigenlijk wat meer van verwacht.
Vooral de scene met een dansende Hugh Grant vond ik geweldig.
Love Actually was dan wel begonnen met het "8 verhalen in een feelgood film-genre" toch kunnen ze niet tippen aan Van Kooten's "Alles is Liefde".

3,5

En dan wel een halfpuntje erbij voor die meesterlijke ontmoeting tussen die twee die een erotische fotoshot moeten maken!

avatar van The Oceanic Six

Haha Alles is Liefde komt nog niet eens op de helft van de klassie die Love Actually bied.

The Oceanic Six schreef:

Tsja... Dat is jouw mening he. Ik kan het fout hebben, maar als Alles is Liefde gewoon een Britse film was geweest en L.A. andersom dan waren veel meer mensen enthousiast over A.I.L. Denk ik dan he.

avatar van serpico

serpico

Dus je denkt dat mensen Alles is Liefde minder waarderen omdat het een Nederlandse productie is? Dat lijkt me niet. Het omgekeerde lijkt me in dit geval zelfs waar. Love Actually biedt voor mij gewoon veel meer charme en kwalitiet, en toevallig is dat verpakt in een Britse film.

timburton schreef:

Ik denk het niet. Ben dan geen fan van NL films, maar ik kan ze wel goed beoordelen. Ik zou bv Zwartboek niet hoger beoordelen als het een Amerikaanse productie was. Ik vond die film heel erg goed, was er trots op dat ons land zon goede film maakte.

Maar Alles is Liefde vind ik gewoon in alles matig. Tenenkrommende dialogen met soms tenenkrommend acteerwerk. En de verhaallijnen waren soms ook dramatisch slecht en cliche...En wat moet je in godsnaam met Paul de Leeuw, Wendy van Dijk of Thomas Acda in zon film? Ze kozen gewoon weer bekende namen zodat het bekendheid en dus geld opleverde. Daar waar Love Actually zijn personages gewoon uitstekend had gecast. Bij LA viel niemand buiten de boot, elke rol leek geknipt voor het personage. Ook daar zaten veel bekende namen maar dat waren wel namen die er bij pasten.

timburton

Nee, Hugh Grant, Atkinson, Rickard & Bill Nighty zijn niet bekend...

avatar van The Oceanic Six

Je zou mijn tekst eens moeten lezen, dan zou je die opmerking niet maken.

avatar van bazic

bazic

ik vond het een heeeel goede film en leuk om naar te kijken.

wel hoog engels humor gehalte maar dat kan ook wel eens leuks zijn.

voelde me daarna een stuk beter, haha !

wel af en toe een beetje verwarrend. zou hem wel een tweede keer moeten zien. dan begrijp je hem beter.

avatar van missl

missl

met vlagen grappig, ontroerend, meesleepend, verdrietig

duurde net te lang om me volledig te boeien

avatar van Niels Alberts

Niels Alberts

Bijzonder leuke feelgood RomKom.

Echt een aanrader. Voortreffelijke cast, heerlijke humor en een bijzonder leuk liefdes verhaal.

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik had de film eerst 1.5* gegeven maar na dat ik hem nog eens gezien had een ster hoger en als ik hem vergelijk met Alles is Liefde vind ik hem nog een half sterretje meer waard, Hugh Grant, Alan Rickman, Bill Nighy & Rowan Atkinson doen het erg leuk acteren en weten je een beetje te overtuigen al met al toch nog 3* voor de acteurs.

* * *

avatar van boeliebab

boeliebab

Beste, leukste en grappigste humor-romantische film die ik ken. Veel beter dan bijvoorbeeld 'Four Weddings..'.

avatar van markie1978

markie1978

Goede film, vooral scence met muziek van Joni Mitchel

avatar van Roofless

Roofless

Onderhoudende film maar niet veel aan! Zelfs niet voor overgeromantiseerde vrouwen (of mannen, zoals je wil) in hun ontwikkeling naar een huisje, boompje & tuintje leven. Als je van matige cinema houdt, kan deze film best 5 sterren toegediend worden!

avatar van serpico

serpico

Roofless schreef:

Als je van matige cinema houdt, kan deze film best 5 sterren toegediend worden!

En als je van topcinema houdt kan dat eveneens

avatar van deTuinman

deTuinman

The Oceanic Six schreef:

nou nou... zwartboek was geen topfilm, erg matige acteurs en actrices hoor

avatar van TrueWord

TrueWord

Wat een liefheerstbeestje film zeg

avatar van jollyrogers

jollyrogers

vond hier echt niets aan.........

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik las erg veel dat dit een beetje de inspiratiebron van Alles Is Liefde was. Daar las ik dat Love Actually veel beter was en ik moet toegeven dat de films inderdaad veel gemeen hebben en dat deze ook bij mij beter in de smaak viel. Ik denk dat dit met name heeft gelegen aan de acteerprestaties in deze film die een stuk beter waren dan in de Nederlandse versie die een aantal irritante personen bevatte. 4*

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Leuker dan ik had verwacht. Ben niet zo fan van de romantiek-films, maar de humoristische kant van deze film beviel me wel.

Ik weet niet precies wie dat dienstmeisje van de Premier was (die 'mollige'), maar dat is wel een bloedmooie vrouw.